-
Γεια χαρα σε ολους ...
Αποφασισα να αναπτυξω αυτο εδω το θεμα για να μπορει ο καθενας να παραθεσει τις γνωμες του για το ποια ειναι τα καλυτερα εστιατορια της πολης του (και οχι μονο).......
Ειμαι σιγουρος πως ειναι πολλοι απο εμας που μπορουν να εκτιμησουν το καλο πραγματικα φαγητο και θα ηθελαν να ξερουν πριν ταξιδεψουν σε καποια πολη , πληροφοριες 'εκ των εσω' για το που μπορουν να φανε καλα και τι .....Σημειωνω για να μην παρεξηγηθω : το συγκεκριμμενο topic δεν ειναι μονο για τα ακριβα εστιατορια αλλα για ολα αυτα που εχουν κατι ξεχωριστο να προσφερουν που τα διαφοροποιει απο τη μαζα ... Αυτα δηλαδη που εχουν πραγματικα καλο φαγητο φτιαγμενο απο ανθρωπους που μπορουν να εκτιμησουν το καλο φαγητο .....
(μπορει πχ να υπαρχει καποια ταβερνα σε καποια γωνια της Ελλαδας που να αξιζει να την επισκεφτεις μονο και μονο γιατι εχει καποιο ιδιαιτερο πιατο .... ) Αυτες ειναι οι πληροφοριες που θα θελαμε να μαθουμεΕυχαριστω !
Για να κανω λοιπον ενα ξεκινημα προτεινω για ψαρι ανεπιφυλακτα στη Θεσσαλονικη τις '7 Θαλασσες' στον πεζοδρομο της Καλαποθακη Υψηλου επιπεδου γαστρονομια , πιστοποιηση iso στην κουζινα , αριστη ποιοτητα πολυ προσεγμενο περιβαλον ,φανταστικες θαλασσινες δημιουργιες και νομιζω value for money παρ οτι πουλαει και λιγο μουρη (δεν πειραζει) ( 50 ευρω / ατομο ) με νορμαλ συνοδευτικο κρασι ...
Οσο για πραγματικο Ιταλικο .... Mare monti στο Πανοραμα (Θεσσαλονικη) αυθεντικη Ιταλικη Πιτσα (με λεπτη ζυμη , και οχι λιωμενα κασερια, ψωμια κλπ) και φανταστικες μακαροναδες με θαλασσινα ( 40 ευρω / ατομο ) δοκιμαστε fussili della regina Υπαρχει και mare monti στη Μονη Λαζαριστων στη Σταυρουπολη αλλα δεν το εχω επισκεφτει .....
Περιμενω γνωμες !!
-
Γεια χαρα σε ολους ...
Αποφασισα να αναπτυξω αυτο εδω το θεμα για να μπορει ο καθενας να παραθεσει τις γνωμες του για το ποια ειναι τα καλυτερα εστιατορια της πολης του (και οχι μονο).......
Ειμαι σιγουρος πως ειναι πολλοι απο εμας που μπορουν να εκτιμησουν το καλο πραγματικα φαγητο και θα ηθελαν να ξερουν πριν ταξιδεψουν σε καποια πολη , πληροφοριες 'εκ των εσω' για το που μπορουν να φανε καλα και τι .....Σημειωνω για να μην παρεξηγηθω : το συγκεκριμμενο topic δεν ειναι μονο για τα ακριβα εστιατορια αλλα για ολα αυτα που εχουν κατι ξεχωριστο να προσφερουν που τα διαφοροποιει απο τη μαζα ... Αυτα δηλαδη που εχουν πραγματικα καλο φαγητο φτιαγμενο απο ανθρωπους που μπορουν να εκτιμησουν το καλο φαγητο .....
(μπορει πχ να υπαρχει καποια ταβερνα σε καποια γωνια της Ελλαδας που να αξιζει να την επισκεφτεις μονο και μονο γιατι εχει καποιο ιδιαιτερο πιατο .... ) Αυτες ειναι οι πληροφοριες που θα θελαμε να μαθουμεΕυχαριστω !
Για να κανω λοιπον ενα ξεκινημα προτεινω για ψαρι ανεπιφυλακτα στη Θεσσαλονικη τις '7 Θαλασσες' στον πεζοδρομο της Καλαποθακη Υψηλου επιπεδου γαστρονομια , πιστοποιηση iso στην κουζινα , αριστη ποιοτητα πολυ προσεγμενο περιβαλον ,φανταστικες θαλασσινες δημιουργιες και νομιζω value for money παρ οτι πουλαει και λιγο μουρη (δεν πειραζει) ( 50 ευρω / ατομο ) με νορμαλ συνοδευτικο κρασι ...
Οσο για πραγματικο Ιταλικο .... Mare monti στο Πανοραμα (Θεσσαλονικη) αυθεντικη Ιταλικη Πιτσα (με λεπτη ζυμη , και οχι λιωμενα κασερια, ψωμια κλπ) και φανταστικες μακαροναδες με θαλασσινα ( 40 ευρω / ατομο ) δοκιμαστε fussili della regina Υπαρχει και mare monti στη Μονη Λαζαριστων στη Σταυρουπολη αλλα δεν το εχω επισκεφτει .....
Περιμενω γνωμες !!
-
Γεια χαρα σε ολους ...
Περιμενω γνωμες !!
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
Οσο για πραγματικο Ιταλικο ....
Casa Mantovani
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Casa Mantovani
Ναι, ευχαριστούμε που μας κατατόπισες, θα ρωτήσω τον περιπτερά ή τον ταξιτζή όταν έρθω Θεσσαλονίκη.
Καλά θα κάνουμε να βάζουμε και διευθύνσεις, τι φάγαμε, αν μας άρεσε, πόσο πληρώσαμε για να προσφέρουμε στο τόπικ.
Διαφορετικά θα γεμίσουμε τις σελίδες άσκοπα. -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ναι, ευχαριστούμε που μας κατατόπισες
Παρακαλουμε!
Eπισης, για steak, μπιφτεκι κτλ:
El'toro -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
El'toroαπαράδεκτη διακόσμηση
βγαλμένο από ελληνική σειρά του γιάννη δαλιανίδη -
Casa Mantovani
Ωραίο εστιατόριο όντως, με πολύ ενδιαφέροντα χώρο (τα διάφορα pockets που έχουν δημιουργήσει στον εξωτερικό κήπο με secluded τραπέζια)
Γμτ... με έχουν πάει σε διάφορα ωραία εστιατόρια στη θεσ/νίκη, αλλά δεν θυμάμαι ποια
Εν Αθήναις [νταξ τα κλασσικά δεν τα αναφέρουμε ]
GB Corner στο Μεγάλη Βρεταννία : no-no. Τουλάχιστον αν δεν αλλάξει ο σεφ. Φοβερός κατάλογος, μετριότατη εκτέλεση. Να πάρεις kobe beef a point και να στο φέρει.... τέσπαMilos στο Hilton. Το αναφέρω γιατί εκτός από το διεθνώς αναγνωρισμένο του ψάρι, έχει μάλλον και το καλύτερο φιλέτο της Αθήνας
Nobu Menu omakase και τα μυαλά στα κάγκελα
Codice Blu, ιταλικό στη Χάρητος στο κολωνάκι, μιας που ήμουν εκεί χτες. Πολύ ωραία πιάτα. Και με θαλασσινά αλλά και άνευ.
Ορίζοντες στο Λυκαβητό. Φιλέτο ταύρου εννοείται Και γλυκάκι στο τέλος
Kuzina στο θησείο. Εξαιρετική fusion [ ] κουζίνα. Μικρός κατάλογος, αλλά πολύ ενδιαφέροντα πιάτα! Μίξη ελληνικών στοιχείων, με λίγο sushi.
Χρύσα στον Κεραμεικό. Απλό και ωραίο περιβάλλον. Μικρός κατάλογος αλλά πολύ καλές εκτελέσεις όλων των πιάτων. Συνήθως πάω για το φιλέτο αλλά έχει και ενδιαφέρουσες μίξεις με θαλασσινά. Οπωσδήποτε το περίεργο cheesecake στο τέλος και τα νιόκι γκοργκοντζόλα για πρώτο
Mataroa, πάλι κεραμεικό. Πολύ ωραία ταράτσα (προϋποθέτει καλό καιρό) και κλασσική 'διεθνή' κουζίνα.
Ο Διόνυσος απέναντι από την Ακρόπολη είχε πολύ καλό cafe de Paris , αλλά έχω να πάω πολλά χρόνια και μπορεί να έχει χαλάσει.
Kona-Kai στο Ledra Marriott. Thai κουζίνα σε έναν απίστευτα προσεγμένο χώρο. Εξαιρετικά κοκταίηλ μαζί με τα εξαιρετικά πιάτα
Τώρα, το Οικείο στο κολωνάκι (ελληνική κουζίνα) δεν το λες ακριβώς gourmet, αλλά είναι συμπαθέστατο ! Όπως και το Furin Kazan, που πάλι δεν το λες gourmet αλλά έχει εξαιρετικά τίμιο sushi !
Αν μου έρθουν κι άλλα προσθέτω...
-
Ο Μαμαλάκης είσαι;
-
όχι, αλλά θα 'θελα !
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
βγαλμένο από ελληνική σειρά του γιάννη δαλιανίδηOντως.
Αλλα κανεις δε χορταινει με διακοσμηση. -
Στο Block House εχει φαει κανεις?
Υ.Γ.
Και ο Λιχνος ειναι αρκετα καλος... -
Μα ειναι εποχη τωρα να ανοιξετε τετοιο θεμα;;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μα ειναι εποχη τωρα να ανοιξετε τετοιο θεμα;;Άστο, είναι διδακτικό.
-
. Στο πεζοδρομο της Μηλιώνη, στο Κολωνάκι. Χώρος πολύ προσεγμένος και άνετος. Ειχα παει και πέρυσι για φαγητό (στον 1ο όροφο) και επειδή εμεινα ικανοποιημένος,πήγα και πρόσφατα, πριν 2 μήνες βράδυ Παρασκευής. Καθήσαμε πάλι μέσα, στο ισόγειο και οχι στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, λογω καιρού, αλλα και γιατι θεωρω ενοχλητικό να τρώω και διαρκώς να περνάει κόσμος μπροστά μου. Οποιος βέβαια προτιμάει την παρατήρηση των διερχομένων μπορεί να καθήσει έξω, πλην ομως με το 'ωραίο φυλο', χάνεις και την αυτοσυγκέντρωσή σου στο
Ημασταν δυο άτομα και παραγγείλαμε:
Σαλάτα με ρόκα, παρμεζάνα, προσούτο και μανιτάρια. Αρκετά καλη σε γεύση και ποσότητα.
Δυο κυρίως πιάτα, το ενα μενταγιόν απο χοιρινό με σως μέλι-μουστάρδα και το άλλο φιλέτο κοτόπουλο με ρυζι μπασμάτι και κουκουνάρι. Και τα δυο πιάτα ηταν απο γεύση ικανοποιητικότατα.
Ηπιαμε draft μπυρα 0,5cl εκαστος, ενω γλυκο δεν φάγαμε, κυριως επειδή ολα τα πιάτα ήταν αρκούντως πλούσια. Αλλα αν κρίνω απο την εμπειρία μου 4-5 φορές, που ειχα πάει πρωινές ωρες μονο για καφέ-γλυκό, ειναι πολυ γευστικά και επίσης πλούσια σαν πιάτα.
Το σερβις αρκετά καλό και γρήγορο, ενω οι τιμές κατ' ατομο στα 25-30 ευρω.
Υπάρχουν αντίστοιχα εστιατόρια ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΝ στο Golden Hall και στο Κεφαλάρι, αλλα δεν τα εχω επισκεφτεί, οπότε δεν εχω άποψη.
Επίσης για καλη μπύρα και το καλύτερο κότσι, με αρκετά συνοδευτικά πιάτα και με τιμη κατ'ατομο 20-25 ευρω, δοκιμάστε την CRAFT στο Χαλάνδρι . Και το αναφέρω, χωρις περισσότερες λεπτομερεις, διότι ενω επισκέφθηκα και την αντίστοιχη της αλυσίδας στην Αλεξάνδρας, απο εκει έφυγα απογοητευμένος.>Ο χρήστης manosk έγραψε:Μα ειναι εποχη τωρα να ανοιξετε τετοιο θεμα;;
Άστο, είναι διδακτικό.
Βεβαίως. Υπήρχε και εκπομπή 'Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι'!!!
Αλλωστε στο εξής, οι περισσότεροι μόνο θα θυμούνται...
Και τέλος, **ουδείς εγραψε **τη φράση που αναγράφεται συνήθως στις κριτικές των περιοδικών του ειδους: **'Θα το ξαναεπισκεφθώ σύντομα'...... ** -
Συχωρεστε μου ενα ακομα
Θυμαστε την διαφημηση που ελεγε καπως ετσι....'ξεχνιεσαι με ενα Αρλεκιν';
Και τωρα σεις μας προτρεπετε να ξεχασουμε ολα τα επερχομενα (οικονομικα κυριως) προβληματα με ενα γκουρμε γευμα αλλα σας υπενθυμιζω να μην ξεχασουμε να παρουμε και την αποδειξη μπας και γλυτωσουμε κανα φορο απο το ασπλαχνο,ακαρδο,που να το παρει ο δαιμονας κρατος. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
βγαλμένο από ελληνική σειρά του γιάννη δαλιανίδηΣχόλιο από ταβερνοχώρο:
Από τους πιο κιτσάτους χώρους που έχω επισκεφθεί.
Εκει ο όρος διακόσμηση έχει περάσει σε άλλη σφαίρα.
Πιστεύω οτι στο σπίτι τού ιδιοκτήτη, θα υπαρχει σεμεδάκι πάνω στην Plasma του.όλοι λένε καλά πράγματα πάντως για το φαγητό του
-
To φαγητο του εχει χαλασει υπερβολικα πολυ λογο ποιοτητας...
Ξερω πολλα παραλειπομενα για την επιχειρηση λογο προσωπικης επαφης και φιλιας...
Παλια ηταν πολυ ψηλα...πλεον -
Στο Block House εχει φαει κανεις?Πολλες φορες...πολυ καλο φιλετο...
Διατηρει την ποιοτητα της αλυσιδας στο εξωτερικο...
Στα ιδια επιπεδα με το asado αλλα κατωτερο του curasco για οσους ειναι λατρεις του καλου αργεντινικου φιλετου
Gourmet Εστιατορια στην Ελλαδα (και οχι μονο !!!)