-
Mαγαζι στο οποιο εφερναν το κρεας και μια πετρα στην οποια το εψηνες οσο ηθελες εσυ στο τελειωμα.
Θυμαται κανεις; Ειναι Αθηνα; Αν ναι που;
-
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα Αμερικανο-στεϊκάδικα εστιατόρια με την ίδια 'τακτική', αλλά σίγουρα προ 5ετίας , ήταν το Silver Star στη Βουλιαγμένη.
-
Υποτίθεται οτι σε ένα εστιατόριο πάς για να μην μαγειρέψεις
-
Δεν θα επαιρνα και την ψησταρια στον ωμο για να μαγειρεψω
-
Απο τη στιγμή που το ψήνεις μόνος σου έχεις τις ίδιες πιθανότητες να το κάνεις οσο σκατά θα το έκανες και στο σπίτι.
Ιδέα για εστιατόριο που θα κάνει disruption: Εκτός από το να μαγειρεύουν μόνοι τους να πλένουν και τα πιάτα μετά.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Απο τη στιγμή που το ψήνεις μόνος σου έχεις τις ίδιες πιθανότητες να το κάνεις οσο σκατά θα το έκανες καιΕπειδη εσυ εισαι αχρηστος και στο ψησιμο, δεν σημαινει οτι ειμαι κι εγω
-
Καλά, σιγά μη σας έπιασε η κάψα για ψήσιμο στα βότσαλα. Άλλο ψήσιμο μου μυρίζεται.
[spoiler:vkdtyo0s][/spoiler:vkdtyo0s]
-
Πηγαμε χθες στο Casa del Toro στο Χαλανδρι.
Ειναι σχετικα νεο meat restaurant (ηταν αλλο φαγαδικο, αλλο ειδος τελειως μεχρι προσφατα).
Εσωτερικα μοντερνος χωρος, χωρις πολλα πολλα. Μπαινοντας, βαθος και δεξια το ωραιο μερος, με τζαμαρια που βλεπει στον (υπο κατασκευην) κηπο. Ο κηπος για ανοιξη-καλοκαιρι πρεπει να ειναι μουρλια.
2 πραγματα στα γρηγορα για το φαγητο:
Μεγαλες μεριδες (ειτε ειναι σαλατες, ειτε ορεκτικα, ειτε τα κυριως) και σε αρκετα λογικες τιμες. Μια σαλατα λοιπον για εμας, ενα ορεκτικο (κρεμμυδι τηγανιτο, ολοκληρο ομως). Απο κρεατα ειχε διαφορες επιλογες. Μοσχαρισιο κρεας κυριως, απο διαφορα σημεια, εμεις παραγγειλαμε ενα baby beef (800γρ). Το ψηνουν στην κουζινα, το φερνουν κοντα σου και το κοβουν εκεινη την στιγμη μπροστα σου, ακουμπωντας το στο μαντεμι. Medium (αν και ηρθε μαλλον medium rare ), πανω στο μαντεμι ψηνοταν λιγο ακομα και αργοτερα το κρατουσες ζεστο. Υπερβολικα τρυφερο, μαλακο και ζουμερο, αλλο πραγμα.
Ειχε και ποικιλια απο μπουκαλια κρασι, με τιμες 20-30€ απο οσο ειδα.
Πολυ φιλικοι κι εξυπηρετικοι οι σερβιτοροι. Σερβιραν τις σαλατες, το κρασι κλπ αν ηθελες.
Γενικα πολυ καλες εντυπωσεις, βεβαια δεν εχω πολλα μετρα συγκρισης.
Θα ξαναπηγαινα, αλλα αυτα που πηραμε θα τα επαιρνα αν ημασταν 3 ατομα αντι για 2.
Ο λογαριασμος ηρθε περιπου στα 60€, με ο,τι ηπιαμε. -
http://www.theworlds50best.com/list/1-50-winners/
Στο 97 η Σπονδή.
-
2 στο san sebastian, να κρατήσω κανα φράγκο?
-
Για τουριστική χώρα θα έπρεπε ίσως να έχουμε περισσότερα καλά (βραβευμένα) εστιατόρια.
-
Είχαμε πάει χθες στα Fridays κι εκεί που πίναμε το κοκτέιλ μας τσουπ σκάει μια οικογένεια ελληνογύφταρων και η μάνα φωνάζει 'Νεαρέ'¨το σερβιτόρο. Έλεος μωρή δε πήγες στην χασαποταβέρνα της γειτονιάς σου. Πάντως και απ'τη μεριά τους τα Fridays είχαν μέτριο σέρβις, δε ξέρω αν έχουν κάνει περικοπές προσωπικού.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Είχαμε πάει χθες στα Fridays κι εκεί που πίναμε το κοκτέιλ μας τσουπ σκάει μια οικογένεια ελληνογύφταρων και η μάνα φωνάζει 'Νεαρέ'¨το σερβιτόρο. Έλεος μωρή δε πήγες στην χασαποταβέρνα της γειτονιάς σου. Πάντως και απ'τη μεριά τους τα Fridays είχαν μέτριο σέρβις, δε ξέρω αν έχουν κάνει περικοπές προσωπικού.Κατσε να καταλαβω τωρα: Είναι γύφταροι επειδη η μάνα είπε 'νεαρέ' τον σερβιτόρο;
-
Όχι, είναι γυφταριό επειδή τόλμησαν να πάνε σε λουσάτο εστιατόριο.
-
Λουσάτο εστιατόριο τα Fridays? Ένα φαστφουντάδικο είναι, απλά εχει και σερβιτόρους.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Λουσάτο εστιατόριο τα Fridays? Ένα φαστφουντάδικο είναι, απλά εχει και σερβιτόρους.Έτσι ακριβώς. Βέβαια δεν αποκαλείς 'νεαρό' τον εργαζόμενο ούτε στο φαστφουντάδικο, ούτε πουθενά.
-
Ισως να μην έχω πιάσει το ύφος της κουβεντας, αλλά τί το άσχημο έχει το 'νεαρέ' ; Ειδικά εάν προσφωνησει κάποιος μεσήλικας και πάνω έναν πιο νέο;
-
Ο χρήστης Aris G έγραψε:
Ισως να μην έχω πιάσει το ύφος της κουβεντας, αλλά τί το άσχημο έχει το 'νεαρέ' ; Ειδικά εάν προσφωνησει κάποιος μεσήλικας και πάνω έναν ποιο νέο;Είναι υποτιμητικό! Στην Γερμανία π.χ. οι καθηγητές μιλάνε στα λυκειόπαιδα στον πληθυντικό!!!
Προσωπικά και 15 χρόνια νεώτερο υπάλληλο, στον πληθυντικό του απευθύνομαι και χωρίς 'νεαρέ, πιτσιρίκο κλπ'. Είναι ένας ενήλικος που κάνει μια δουλειά και αξίζει τον ίδιο σεβασμό με έναν άνθρωπο με τα διπλά χρόνια. Έτσι κι εγώ δεν δέχομαι από 60χρονο να με αποκαλέσει νεαρό, ειδικά τώρα που κοντεύω τα 40... Μια φορά μάλιστα σε έναν προκλητικό 65άρη είχα απαντήσει: 'Πες το γέρο...' Μετά το γύρισε στον πληθυντικό. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ισως να μην έχω πιάσει το ύφος της κουβεντας, αλλά τί το άσχημο έχει το 'νεαρέ' ; Ειδικά εάν προσφωνησει κάποιος μεσήλικας και πάνω έναν ποιο νέο;
Είναι υποτιμητικό! Στην Γερμανία π.χ. οι καθηγητές μιλάνε στα λυκειόπαιδα στον πληθυντικό!!!
Προσωπικά και 15 χρόνια νεώτερο υπάλληλο, στον πληθυντικό του απευθύνομαι και χωρίς 'νεαρέ, πιτσιρίκο κλπ'. Είναι ένας ενήλικος που κάνει μια δουλειά και αξίζει τον ίδιο σεβασμό με έναν άνθρωπο με τα διπλά χρόνια. Έτσι κι εγώ δεν δέχομαι από 60χρονο να με αποκαλέσει νεαρό, ειδικά τώρα που κοντεύω τα 40... Μια φορά μάλιστα σε έναν προκλητικό 65άρη είχα απαντήσει: 'Πες το γέρο...' Μετά το γύρισε στον πληθυντικό.Μάλιστα. Καλό να το γνωρίζω λοιπόν. Λείπω πολλα χρόνια, απο τα 18 μου που ήρθα στις ΗΠΑ το '85 και δεν θυμάμαι να υπήρχε κάτι τέτοιο εκτός αν έλεγες 'πσστ παιδί' ή κάτι τέτοιο.
Μάλλον πρόκειται για διάφορά κουλτούρας (cultural norms) μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας. Στην Αμερική λες young man όλη την ώρα σε νεα παιδιά που δουλεύουν στα εστιατόρια. Επίσης στις ΗΠΑ υπάρχει διάφορα νοοτροπίας με την Ευρώπη στα πανεπιστήμια. Δεν υπάρχει λέξη φοιτητής πχ. Ολοι ειναι students. Απο νηπιο μεχρι phd. Ούτε μας αποκαλούσαν ποτέ συνάδελφους όπως στα ελληνικά πανεπιστήμια. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Λουσάτο εστιατόριο τα Fridays? Ένα φαστφουντάδικο είναι, απλά εχει και σερβιτόρους.
Έτσι ακριβώς. Βέβαια δεν αποκαλείς 'νεαρό' τον εργαζόμενο ούτε στο φαστφουντάδικο, ούτε πουθενά.
Τον αποκαλείς γκαρσόν που είναι συνώνυμο του Don.
Gourmet Εστιατορια στην Ελλαδα (και οχι μονο !!!)