-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
'Ωραία φώτο.Χωρίς το audi,θα ήταν ακόμα καλύτερη!' (sic)*
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Στο Αγγλικο evo, την συγκρινουν ακομα και με την μεγαλη αδελφη (Μ3)
και την βγαζουν καλυτερη συνολικα, εστιαζοντας στην πιο 'προσβασιμη' γενικοτερη αποδοση της, λογω του μεγαλυτερου ευρους δυναμης/ροπης του κινητηρα, σε συνδυασμο, με τις πιο μαζεμενες διαστασεις, που την κανουν πιο παιχνιδιαρικη, σε χαμηλοτερες ταχυτητες.
Αναφερουν χαρακτηριστικα: 'The M3 is an absolutely wonderful thing. The 1M is even better'.Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε νέο προϊόν πρέπει να είναι καλύτερο από κάτι εμφανώς ανώτερο το οποίο μάλιστα ΔΕΝ αντικαθιστά...
Προφανώς το χρήμα πρέπει να κινείται, και τα γερμανικά εργοστάσια να δουλεύουν !+420
Το ελληνικό drive πάντως έχει ίδιο συγκριτικό και βγάζει τη Μ3 σαφώς ανώτερη κατασκευή. Δεν ξέρει το drive και ξέρει το αγγλικο evο ?!?!
Άλλωστε που να πάει το μουλικο με τα turbo να τα βάλει με τον αρχηγό? σε λίγο θα μας πουν ότι η 1Μ ειναι καλύτερη¨ απο την Μ3 ε46 της οποίας ( και καλα ) το πνεύμα φέρει.
Μην ξερασω και ειναι και καλοκαίρι.ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ. Ειναι του διαόλου κατασκευές και λερωνουν την ιστορία της.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ. Ειναι του διαόλου κατασκευές και λερωνουν την ιστορία της.
-
-edit-
-
Δεν τρολαρα το ποστ σου ρε συ. Συγγνώμη αν φάνηκε έτσι. Στην ουσία το ίδιο με σένα ήθελα να 'πω'. Την υποκειμενικότητα των περιοδικών εθιγα πιο πολύ.
Sent from me.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το ελληνικό drive πάντως έχει ίδιο συγκριτικό και βγάζει τη Μ3 σαφώς ανώτερη κατασκευή. Δεν ξέρει το drive και ξέρει το αγγλικο evο ?!?!
Το ότι το αγγλικό evo την έβγαλε καλύτερη τι σημαίνει ;
Οι Αμερικανοί του ΜΤ έβγαλαν την Μ3...
Αν αρχίσω και εγώ να τρολάρω τα post σου, να δούμε γέλιο που θα πέσει...
'οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια'...
Μερικοι (ΜΤ) Αμερικανοι φυσικα και εβγαλαν την Μ3 ανωτερη. Οχι ομως ολοι. Εχω αλλο video, απο Αμερικανικο forum με Μ-car owners, που λεει αλλα... Ουσιαστικα, και εξαρχης η Ε92 Μ3 στοχευε στις αυξημενες πωλησεις στην απεναντι πλευρα του Ατλαντικου, σε σχεση με την μεχρι πρωτινος ΠΛΕΟΝ επιτυχημενη Μ3, την Ε46. Πιο μεγαλη, πιο ανετη, πιο GT. To ξερουν πλεον ολοι αυτο. Εσυ οχι?
Διαβαστε κανενα αρθρο πρωτα, οχι κατευθειαν στο συμπερασμα, οπως κανουν τα παιδακια, αλλα ολοκληρο το αρθρο, ειτε του Αγγλικου evo, ειτε καποιου αλλου σοβαρου Ευρωπαικου περιοδικου, και θα καταλαβετε, γιατι η 1Μ ειναι ακομα καλυτερη απο την Μ3, στο κομματι που πρεσβευει το Μ-division.
Το ανεφερε εξαλλου στην συνεχεια, το evo, για αυτους που δεν καταλαβαινουν και προτρεχουν.
Δεν σημαινει ξαφνικα οτι η Μ3 Ε92, δεν ειναι καταπληκτικο overall σαν αυτοκινητο. Απλα η 1Μ ειναι ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ, στην Μ φιλοσοφια, σε σχεση με την Μ3 Ε92. Απλα και ξεκαθαρα.@Professeur
Kαθηγητα μου, δεν ειναι μονο τα turbo, (και αυτα απ' οτι αποδειχθηκε οταν ειναι καλορυθμισμενα, κοβουν κ@λους)
που κανουν κακο στην Μ φιλοσοφια. Την κανει και το αυξημενο βαρος, ο ογκος, και αλλα πολλα.
Επιπλεον οταν δεν οδηγεις σε ξεχασμενους με απειρο φαρδος, Αμερικανικους δρομους, αλλα σε Ευρωπαικα προαστεια, οι χαρές με τα 'αναποδα'
και τις μεγαλες γωνιες, στα 4,6μετρα μιας κατασκευης 1650κιλων, οπως και να το κανουμε ειναι λιγο πιο περιορισμενες, ειδικα οταν το μοτερ, εχει μικροτερο ευρος, να 'πυροβολαει', σε σχεση με τις γενικοτερες ρυθμισεις, αλλα και μοτερ-φιλοσοφια της 1Μ. -
Μιλώντας πάντοτε θεωρητικά και με τη σιγουριά που μου δίνει η άσπρη καρέκλα του γυφτου στην οποία κάθομαι έχω να πω τα εξής.
Για μένα η ¨πληγη¨ των ///Μ δεν ειναι τα τουρμπο αλλα τα πολλά κιλά όπως εγραψες και εσυ. Τα τουρμπο ήρθαν για αυτο και για τους ρύπους. Το ότι κάτι έγινε μόδα και συνήθεια (για άλλους λόγους όμως και όχι για λόγους μηχανολογιας) δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ασπαζομαστε( μιλώ για μένα).
Να το πω πιο παραστατικά. Όταν βγήκε η Μ3 ε92/90 η ¨πληγη¨ της ήταν φυσικά τα κιλά. Αποδείξε όμως εν καιρώ ότι έκρυβε μεσα της υψηλή μηχανολογια. Το απέδειξε με χρόνους σε πίστες, σε περιοδικά ( σε πιο ώριμα τεστ απο αυτα του πρώτου ενθουσιασμού) και σε φόρουμ απο ιδιοκτήτες. Για μένα ήταν φτιαγμένη απο 80% μηχανολογια και 20% μάρκετινγκ. Η 1Μ σίγουρα ειναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Θεωρώ όμως ότι ειναι περισσότερο μαρκετινκγ αποτέλεσμα παρα μερακληδων μηχανικών. Είχαμε ενα κούπε της κακιάς συμφοράς (σε εμφάνιση) πήραμε απο το ράφι το μπλοκε τιουναραμε τον τριλιτρο διτουρμπινο διασπειραμε στο Ίντερνετ ότι κουβαλάει την αύρα της μ3 ε46 και νατο το νέο δημιούργημα του division μόλις 1550 κιλά μποθρωνα.
Καλο μεν αλλα εμένα δεν μα αρέσει. Θεωρώ ότι τα τελευταία γνήσια τέκνα του division ειναι ο κινητήρας της Μ5 Ε60 και η Μ3 ε60. Αυτα που βγαίνουν πια στερούνται φιλοσοφίας. Ο καιρός θα δείξει αν θα επανέλθουν σε μηχανολογικα αριστούργηματα η όχι. Και πλέον με τα ηλεκτρονικά ειναι εύκολο να κανείς έναν τουρμπο κινητήρα ¨καλο¨. Έναν ατμοσφαιρικό όμως?
-
Μιλώντας πάντοτε θεωρητικά και με τη σιγουριά που μου δίνει η άσπρη καρέκλα του γυφτου στην οποία κάθομαι έχω να πω τα εξής.Για μένα η ¨πληγη¨ των ///Μ δεν ειναι τα τουρμπο αλλα τα πολλά κιλά όπως εγραψες και εσυ. Τα τουρμπο ήρθαν για αυτο και για τους ρύπους. Το ότι κάτι έγινε μόδα και συνήθεια (για άλλους λόγους όμως και όχι για λόγους μηχανολογιας) δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ασπαζομαστε( μιλώ για μένα).
Oυτε εμενα στην αρχη μου εκανε καλη εντυπωση μια Μ, με Turbo, αλλα απο την αλλη πρεπει να σου πω, οτι μετα την Ε46
Μ3, xαλαστηκα και μονο στο ακουσμα ενος V8. Δεν παει να ειναι ο καλυτερος V8 παραγωγης για σπορ καταστασεις
(που μαλλον ειναι μαζι με τον 6.2 της Merc), ο ελαφρυτερος, με αγωνιστικων προδιαγραφων στροφαρισμα εσωτερικων μερων κτλ, κτλ. O straight six ηταν/ειναι και θα ειναι σημα κατατεθεν των γρηγορων Bmw και δη M, τουλαχιστον για πλεον 30 χρονια απο τοτε που πρωτοεμφανιστηκαν.
Οπως λενε και στο χωριο μου λοιπον , και αναφορικα με την Μ3 Ε92, για τους δικους μας δρομους , και οχι
ιδανικους με απειρο φαρδος , οπως Αμερικη, 'It does nοt deliver' οπως η 1Μ.
Το feel good factor ειναι παρον στην 1Μ με το καλημερα, και μαλιστα ο ηχος παραπεμεπει σαφως περισσοτερο σε Μ.
Η Ε92 και λογω φυσικα μεγαλυτερων διαστασεων άλλα και πιο...ανετης ταξιδιαρικης φιλοσοφιας κατασκευης, ειναι σαν ενα
μεγαλο GT, με 'κλεμμενο' γαργαλημενο αλλα και ραφιναρισμενο/συγχρονο μοτερ απο καποιο muscle car.
Για να νιωσεις, να χαρεις/εκμεταλλευτεις την δυναμη στησιμο/ζυγισμα της πρεπει να εισαι στην επιθεση, να στροφαρεις
συνεχεια απο τις 5,000σαλ και πανω, και ή να εισαι εμπειρος drifter, ή να εχεις μεγαλη απλα για ελεγχομενη πλαγιολισθηση.
Με την 1Μ δεν ειναι ευκολοτερα τα πραγματα, οταν ομως 'γυρισει', ελεγχεται και ευκολοτερα, αλλα και βοηθαει στα μεγιστα
ο μικροτερος ογκος, και το μετριασμενο βαρος.
Δεν τα λεω εγω, αλλα ξενοι δοκιμαστες αυτα.Να το πω πιο παραστατικά. Όταν βγήκε η Μ3 ε92/90 η ¨πληγη¨ της ήταν φυσικά τα κιλά. Αποδείξε όμως εν καιρώ ότι έκρυβε μεσα της υψηλή μηχανολογια. Το απέδειξε με χρόνους σε πίστες, σε περιοδικά ( σε πιο ώριμα τεστ απο αυτα του πρώτου ενθουσιασμού) και σε φόρουμ απο ιδιοκτήτες. Για μένα ήταν φτιαγμένη απο 80% μηχανολογια και 20% μάρκετινγκ. Η 1Μ σίγουρα ειναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Θεωρώ όμως ότι ειναι περισσότερο μαρκετινκγ αποτέλεσμα παρα μερακληδων μηχανικών. Είχαμε ενα κούπε της κακιάς συμφοράς (σε εμφάνιση) πήραμε απο το ράφι το μπλοκε τιουναραμε τον τριλιτρο διτουρμπινο διασπειραμε στο Ίντερνετ ότι κουβαλάει την αύρα της μ3 ε46 και νατο το νέο δημιούργημα του division μόλις 1550 κιλά μποθρωνα.
Ωραια, την να την κανω εγω την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ οντως μηχανολογια του κινητηρα, σε ενα αυτοκινητο, που ο χαρακτηρας του, ειναι κομμενος και ραμμενος για τα Αμερικανικα δεδομενα.
Μπορεις να την εκμεταλλευτεις νομιζεις στο 80% των δυνατοτητων της σε Ελληνικο δικτυο, ακομα και αν εχεις εμπειρια σε ισχυρα πισωκινητα? Ελαχιστες εως σπανιες φορες.
Αυτο στην 1Μ αναλογικα ισχυει πολυ λιγοτερο. Αυτο τονιζουν και οι δοκιμαστες.
Το μεγαλυτερο ποσοστο της δυναμης/ροπης της ειναι πιο ευκολα-αμεσα προσβασιμο, ηδη στις 1500σαλ περιπου εχει ροπη που για να την 'δει' η Μ3 πρεπει να εχει σκαρφαλωσει 3-4κ στροφες παραπανω.
Το απο που πηρε το μπλοκε, τον πισω αξονα, τους εξωτερικους καθρεπτες κτλ, ΟΥΔΩΛΩΣ με ενδιαφερει απο την στιγμη που οδηγικα ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, και ακομα πιο ισορροπημενο και με ευκολοτερα εκμεταλλευσιμη ισχυ, σε σχεση με την Μ3.
Το αν δεν αρεσει εμφανισιακα ειναι αλλο θεμα. Ουτε εμενα με συγκινει οπως η καθε 3αρα coupe.
Oδηγικα ομως (και για εμενα σε τετοιες κατασκευες αυτο μετραει) ειναι πιο κοντα στην φιλοσοφια Μ.
Ακομα και αν πηραν ανταλλακτικα απο τα σκουπιδια...Καλο μεν αλλα εμένα δεν μα αρέσει. Θεωρώ ότι τα τελευταία γνήσια τέκνα του division ειναι ο κινητήρας της Μ5 Ε60 και η Μ3 ε60. Αυτα που βγαίνουν πια στερούνται φιλοσοφίας. Ο καιρός θα δείξει αν θα επανέλθουν σε μηχανολογικα αριστούργηματα η όχι. Και πλέον με τα ηλεκτρονικά ειναι εύκολο να κανείς έναν τουρμπο κινητήρα ¨καλο¨. Έναν ατμοσφαιρικό όμως?
Οκ, το 'υποβιβαζεις' ομως και το κοροιδευεις, κρινωντας αποκλειστικα απο την μετρια-περιεργη ισως και ασχημη εμφανιση ομολογουμενως, λογω 'ετοιμων' επιλογων, απο το ραφι, και λογω turbo, χωρις να εχεις καν πληροφορηθει απο καποιο ξενο/εγχωριο εντυπο...
Μηπως ομως τελικα, παιζει ρολο και το 'δεσιμο', η αρμονια στο αποτελεσμα, των ετοιμων μηχανικων μερων απο το ραφι, και οχι μονο αυτη καθεαυτη η υπαρξη τους?
Αυτο απεδειξε η Βmw με την 1Μ.
Δυστυχως οχι και στο εμφανισιακο κομματι, αυτη την φορα, αλλα για αυτο ηδη εχει δρομολογηθει η επερχομενη Μ2... -
Περιμένω πάντως τον χρόνο της 1Μ στις Σέρρες και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι πίσω από της Μ3. Τώρα για το τι κάνει στον δρόμο, άγνωστο..
-
Στα Μεγαρα που ειναι σαφως πιο μικρη πιστα η 1M εγραψε 1'09'81 και ειναι γρηγοροτερη απο M3..
Στις Σερρες πιστευω θα ειναι.διαφορετικα..
ΥΓ ο χρονος ειναι απο το drive αυγουστου
Sent from my GT540 using Tapatalk
-
Γιατί, πόσο έγραψε η Μ3; Ο Σ.Χ. Στους 4τ όταν είχε πρωτοβγει είχε γράψει ένα 1:10 άνετο (όπως είχε πει ο ίδιος) χωρίς πίεση λόγω σεβασμού στο όχημα (βέβαια στο DVD που δίνανε μαζί το είχε ξεσκισει στα κωλιδια το μηχάνημα). Πιστεύω με διπλοσυμπλεκτο η M3 θα είναι γύρω στο 1:09. Την είχε σε κάποιο fight club το drive πριν χρόνια στις σερρες. Δεν θυμάμαι χρονο όμως.
Sent from me.
-
Το drive αναφερει οτι ειναι το πιο γρηγορο αυτοκινητο που εχουν μετρησει ποτε (1M).. Λεει οτι η M3 ειναι πιο αργη.. γιατι διπλοσυμπλεκτο; Η 1M μονο με χειροκινητο βγαινει..
Οντως ηταν στο fight club (εχω και το dvd) μαζι με carrera 4s και audi s5!:)
-
Βασικά μιλάμε για ένα υβρίδιο Μ3 Ε92 και 135i το οποίο...πέτυχε!
Το σασί είναι της 135i, οι αναρτήσεις/άκρα/διαφορικό είναι της Μ3 Ε92 (γιαυτό είναι τόσο φαρδιά) και το μοτέρ της 135i.
Δηλαδή στρίβει και πατάει σαν την Μ3 Ε92, αλλά είναι πιο ελαφριά.
Το turbo θα ήταν κακό αν είχε περιορισμένο στροφάρισμα και μ@λ@κισμένο δούλεμα. Αλλά λένε (δεν την έχω οδηγήσει) ότι μόνο με τουρμπομοτέρ δε μοιάζει.
-
Δεν μ´ αρέσουν τα υβρίδια!
Φιλικά, ο γκρινιαρης.
//
Γρηγορη, σε κάποια συμφωνώ μαζί σου σε αλλα διαφωνώ. Μην απαντήσω φράση φράση γιατί ίσως κουρασουμε. Προσωπικά η ///Μ πια δεν με ενθουσιάζει όπως έκανε παλιά σχεδόν με κάθε της δημιουργία. Ας περιμένουμε όμως να δούμε την επόμενη Μ3 για να έχουμε μια συνολική εικόνα της γκάμας. Κική κοντή γιορτή. Σε 1, 1.5 χρόνο λογικά θα έχει βγει.
-
Βάλε 2-3 να'σαι μέσα, σίγουρα.
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Το drive αναφερει οτι ειναι το πιο γρηγορο αυτοκινητο που εχουν μετρησει ποτε (1M).. Λεει οτι η M3 ειναι πιο αργη.. γιατι διπλοσυμπλεκτο; Η 1M μονο με χειροκινητο βγαινει..Οντως ηταν στο fight club (εχω και το dvd) μαζι με carrera 4s και audi s5!:)
Διπλοσυμπλεκτο γιατί θεωρητικά βάζουμε στην εξίσωση όλα τα βέλη που έχει στη φαρέτρα του κάθε μοντέλο. Δεν το διάβασα όλο το άρθρο (έχει ωραίο κόσμο στην παραλία ) αλλα δεν είδα να λέει χρόνο της Μ3. Την έχουν μετρήσει στα Μέγαρα?
-
Οι ιδιοι μαλλον οχι..
Καλο διαβασμα;) -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Βάλε 2-3 να'σαι μέσα, σίγουρα.Τιιι? Πωωωως το εγραψες αυτο ?!?! Για 2-3 χρόνια ακόμη θα έχει ατμοσφαιρικό μοντέλο στη γκάμα της η Μ?!?! Αααπαραδεκτον για πράκτορες!!
-
Βάλε 2-3 να'σαι μέσα, σίγουρα.
Τιιι? Πωωωως το εγραψες αυτο ?!?! Για 2-3 χρόνια ακόμη θα έχει ατμοσφαιρικό μοντέλο στη γκάμα της η Μ?!?! Αααπαραδεκτον για πράκτορες!!
Μπα...κάποια στιγμή θα σταματήσει η παραγωγή της Ε92.
BMW 1M 2011