-
Γειά xαρά forum
Σκέφτομαι να κάνω την κίνηση και να αγοράσω το πρώτο μου δίτροχο. Δεν ξέρω ακριβώς και εγώ τι θέλω οπότε για αρχή λέω να πάω σε κάτι φθηνό, σταθερό και ελαφρύ το οποίο θα μου επιτρέψει να μάθω πριν μου πάρει το κεφάλι και δε θα στεναχωρηθώ πολύ αν το διαλύσω
Μέχρι τώρα εμπειρία που έχω με τα δίτροχα είναι πολύ ποδήλατο και για κάνα μήνα παπί που έκανα delivery
Βλέπω διάφορα και σε διάφορες κατηγορίες αλλά λέω σαν καλύτερη λύση αρχικά να πάω σε κάνα cbr 250 μτχ γύρω στα 500-1000€ λόγω κόστους, επειδή σαν σχολείο φαίνεται καλό και λόγω των 20000rpm
Χαζή σαν επιλογή είναι αυτή; Θα αντιμετωπίσω προβλήματα με το συγκεκριμένο; Τα μεταχειρισμένα που κυκλοφορούν θα είναι ερείπια; Για ταξίδι επαρχία 30-80χλμ είναι εντελώς ακατάλληλο;
Αυτοκίνητο οδηγώ από μικρός. 25 είμαι, 1.85, 100kg
Για αργότερα βλέπω διάφορα, από VFR μέχρι TDM
http://www.youtube.com/watch?v=fNin0ATI ... re=related
-
Γειά xαρά forum
Σκέφτομαι να κάνω την κίνηση και να αγοράσω το πρώτο μου δίτροχο. Δεν ξέρω ακριβώς και εγώ τι θέλω οπότε για αρχή λέω να πάω σε κάτι φθηνό, σταθερό και ελαφρύ το οποίο θα μου επιτρέψει να μάθω πριν μου πάρει το κεφάλι και δε θα στεναχωρηθώ πολύ αν το διαλύσω
Μέχρι τώρα εμπειρία που έχω με τα δίτροχα είναι πολύ ποδήλατο και για κάνα μήνα παπί που έκανα delivery
Βλέπω διάφορα και σε διάφορες κατηγορίες αλλά λέω σαν καλύτερη λύση αρχικά να πάω σε κάνα cbr 250 μτχ γύρω στα 500-1000€ λόγω κόστους, επειδή σαν σχολείο φαίνεται καλό και λόγω των 20000rpm
Χαζή σαν επιλογή είναι αυτή; Θα αντιμετωπίσω προβλήματα με το συγκεκριμένο; Τα μεταχειρισμένα που κυκλοφορούν θα είναι ερείπια; Για ταξίδι επαρχία 30-80χλμ είναι εντελώς ακατάλληλο;
-
Γειά xαρά forum
-
Αρχαίο δίχρονο supersport είναι μόνο για τους πολύ συνηδειτοποιημένους και ελαφρώς κολημένους, δέν θα ήταν και η πιό σοφή επιλογή για αρχάριο. Αυτά τα μηχανάκια είναι μόνο για πίστα και καφριλίκια γενικά ενώ όσα βρείς θα έχουν φάει άπειρα πεσίματα και τα μοτέρ τους θα είναι για πέταμα.
Για πρώτη μηχανή καλύτερα κάτι σε naked με πάνω απο 50 άλογα ωστε να μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι άνετα και να μην το βαρεθείς γρήγορα.
-
4Τ δεν είναι το CBR ;
Και σε μένα πάντως δεν φαίνεται και ό,τι καλύτερο... Και ακατάλληλο είναι για το σκοπό που το θέλεις και θα το παντρευτείς/πετάξεις μετά από λίγο, αφού ξοδέψεις άγνωστο ποσό για να το κυκλοφορήσεις με ασφάλεια .Υ.Γ.: υπάρχουν ακόμη τέτοια μεταχειρισμένα;
-
Και εγώ αυτούς τους φόβους έχω. Ναι 4Τ είναι 40hp
να κάτι σαν αυτό λέω
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/637689/Για κάτι VFR 400 που έχει τα ίδια ισχύουν;
Εντάξει το ότι θα το παντρευτώ δεν είναι θέμα, το γνωρίζω εξ αρχής για αυτό το θέλω και φτηνό
Στη τελική άμα ήθελα να το δώσω γεμάτο τρελαμένους πιτσιρικάδες είναι. Κατι glx που φτιάχνουν 100 και 150 κυβικά τα έχει για πλάκαΕσείς τι θα προτείνατε; Σε μεγαλό βαθμό το θέλω για να κατασταλάξω στο τι ακριβώς θέλω για να πάω στην επόμενη αγορά
-
Τόσο παλιά μηχανάκια είναι ωραία αν θες να μάθεις πως να γίνεις μηχανικός ή αρχαιολόγος, όχι να μάθεις να οδηγάς. Θα σε ταλαιπωρήσουν πολύ εκτός αν τύχεις σε ιδιαίτερα καλή περίπτωση. Στην αγγελία που έβαλες για παράδειγμα το μηχανάκι είναι ξαναβαμμένο και δεν νομίζω αυτό να έγινε μόνο από αισθητική άποψη.
Η γνώμη μου είναι να πάρεις κάτι καινούριο και σχετικά χρηστικό ώστε όταν μάθεις και θες να πάρεις κάτι μεγαλύτερο να το κρατήσεις σαν δεύτερο. Δεν θα ταλαιπωρηθείς, θα γλυτώσεις άπειρη ταλαιπωρία και χρόνο και τελικά θα σου βγει και φθηνότερα. Εφόσον είναι η πρώτη σου μηχανή ακόμα και 15 άλογα να έχει θα αποκτήσεις εξοικείωση και τις βασικές γνώσεις οπότε (και εφόσον δεν έχεις τα μυαλά πάνω από το κεφάλι) ακόμα και 600άρι με 120 άλογα να πάρεις μετά να μην σε τρομάξει.
Αυτά τα αρχαία μικρά supersport είναι μεν υποτίθεται φθηνά αλλά τα ανταλλακτικά τους είναι πανάκριβα. Στο CB400SF που είχα οι δισκόπλακες εμπρός κόστιζαν περίπου 400 ευρώ οι 2, όσο περίπου σε ένα μεγάλο superbike. Τα ~1000 ευρώ ακούγονται λίγα (?) αλλά θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ του να δώσεις άλλα 1500 πχ για να το φτιάξεις σαν καινούριο ή να έχεις μια μηχανί ρημάδι που ίσως είναι και επικίνδυνη.
-
Κάτι τέτοιο πχ θα έκανε ή είναι αδύναμο για ταξίδι; Τι μετακινήσεις μου θέλω να μπορεί να τις βγάζει εύκολα χωρίς να είναι βαρετο
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/610614/Αυτά που μου είπατε μέχρι τώρα φτάνουν για να απορρίψω πλέον το cbr να και στα νιάτα τους πρέπει να ήταν φοβερά
-
Φιλε ειχα δει αυτην εδω στις αγγελειες, δεν ξερω βεβαια αν εχεις το καταλληλο διπλωμα η αν θελεις κατι μεγαλο παντως στα 2.100 κοστολογειται, ριξε μια ματια
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=39719το cbf το πηρε γνωστος μου για πρωτη μηχανη -καινουριο βεβαια- και ειναι ως τωρα ευχαριστημενος.
-
Δίπλωμα για μηχανή τώρα θα βγάλω. Ούτε για 50άρι δεν έχω . Τώρα περιμένω να μου έρθει και κατηγορίας Γ που έβγαλα για αυτοκίνητο
Πόσα kg είναι η bmw; Για αρχή θέλω κάτι που εύκολα θα μπορώ να κουμαντάρω και που δε θα πάθει μεγάλη ζημιά αν το ρίξω κάτω
-
Μονοκύλινδρα όπως η BMW 650 ή Yamaha XT είναι πολύ εύχρηστα, σαν μεγάλα ποδήλατα. Απλά έχουν αρκετούς κραδασμούς.
-
Τότε γιατί όχι κάτι τέτοιο που μου αρέσει και περισσότερο για αργότερα έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αλλάξω καθόλου
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/658320/
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/659852/Νευρικά δεν είναι τα μονοκύλινδρα;
Επίσης αν γλιστρήσουν αυτά τι γίνεται; Πώς θα το μαζέψω;
-
Κοιτα με το που θα βγαλεις διπλωμα, για δυο χρονια θα μπορεις να οδηγεις μονο μηχανη μεχρι 25KW ή με αναλογια kw/kg 0,16! οποτε το tdm μαλλον δεν καλυπτει αυτες τις προυποθεσεις... ουτε για το bmw που σου εδειξα ειμαι σιγουρος αλλα θελει ψαξιμο να μαθεις ακριβη δυναμη κ βαρος.
Παντως cbf 250 k YBR τα οδηγας σιγουρα. εκτος βεβαια κι αν δε σ'ενδιαφερει να εισαι νομιμος. -
Παντως ο,τι κ να επιλεξεις να ξερεις πως θα πρεπει να δαπανησεις κ καποιο ποσο για εξοπλισμο ασφαλειας κυριως κρανος κ μπουφαν. Παρακαλω εκει να μην κανεις καθολου εκπτωσεις γιατι πραγματικα ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ.
-
Δε τον ήξερα αυτόν το περιορισμό. Νόμιζα μόνο με την ηλικία πάει
Το αρχικό cbr 250 με το tdm 850 δεν ταιριάζουν πάντως και πολύ έ; Αλήθεια δε ξέρω ακόμα τι θα ήθελα από μια μηχανή. Το ποδήλατο πάντως με το τρακτερωτό το λάστιχο μ αρέσει να το χώνω με το γόνατο να ακουμπάει άσφαλτο
Για το κράνος και το μπουφάν εννοείται
-
Αναλογα τι τυπου μηχανη θελεις...Εμενα προσωπικα μου αρεσουν πολυ τα street.Βεβαια για πρωτη μηχανη θα αγοραζα η μια on/off η μια naked.Παντος η αγαπη μου ειναι η tdm 900. Για καινουρια θα πας η μεταχειρα???Παντος με ενα 5χιλιαρο βρισκεις μια του 04 με λιγα χλμ.Η μια kawasaki z750.
-
Ωραιος! μαλλον εμεις οι νεοι ειμαστε πιο συνειδητοπιημενοι
Λοιπον να διορθωσω για πριν το cbf 250 δε βγαινει πια. o φιλος που ανεφερα πριν πηρε το VTR 250 (πολυ ωραιο σε κοκκινο) για πρωτο στα 5Κ.
Στην ιδια τιμη παιζει κ το kawasaki ninja. Σε καινουριο επισης υπαρχει κ το CBF 125 ομως (το οποιο βεβαια για κοντινα ταξιδακια ειχα διαβασει απο χρηστη οτι τον εβγαλε ασπροπροσωπο) στα 2,200 περιπου.
Στα μτχ υπαρχουν απο οτι ειδες πολλα σε ολες τις τιμες. Το θεμα ειναι τι χρηση θα κανεις. Αφου το ξεκαθαρισεις αυτο αρχιζεις να ξεχωριζεις σιγα σιγα αυτα που σε ενδιαφερουν πραγματικα -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Κοιτα με το που θα βγαλεις διπλωμα, για δυο χρονια θα μπορεις να οδηγεις μονο μηχανη μεχρι 25KW ή με αναλογια kw/kg 0,1625 χρονών είναι ο άνθρωπος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην βγάλει απευθείας απεριόριστο δίπλωμα, αφού μπορεί!
Αδίστακτο promotion ( κοίτα την υπογραφή μου, είναι καλό 1ο μηχανάκι.
-
Δικιο εχεις, το κοιταξα τωρα στο σαιτ του υπουργειου.
Κι ομως ενα μηνα πριν που ρωτησα σε σχολη οδηγων μου ειπαν πως παρολο που τον Ιουνιο κλεινω τα 21, θα πρεπει να περιμενω 2 χρονια για να αναβαθμιστει -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δικιο εχεις, το κοιταξα τωρα στο σαιτ του υπουργειου.
Κι ομως ενα μηνα πριν που ρωτησα σε σχολη οδηγων μου ειπαν πως παρολο που τον Ιουνιο κλεινω τα 21, θα πρεπει να περιμενω 2 χρονια για να αναβαθμιστειΝαι περιμένεις 2 χρόνια, αν δώσεις εξετάσεις με μηχανάκι χωρίς συμπλέκτη. Αλλιώς αν δώσεις με μηχανή με συμπλέκτη, παίρνεις απεριόριστων κυβικών κατευθείαν.
Πρώτη μηχανή;