-
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=27777159
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=27803147
Μπορεί κάποιος να πει τι θα συμβεί αν αρνηθούμε να πληρώσουμε το χρέος κλπ κλπ;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Όσοι ιδιώτες έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του Δημοσίου πως επηρεάζονται από αυτο;
Αν πουν ότι θα πληρώσουν το χ% από το συνολικό 100%, τότε μάλλον είναι προφανές το τι χάνουν.
Αν πουν ότι μεταφέρουν την πληρωμή, τότε πάλι είναι προφανές, συν το ότι πάλι μπορεί να καταλήξουν στο παραπάνω.
Και σίγουρα θίγεται η ικανότητα/αξία πώλησής τους.Επί τη ευκαιρία, να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να δω αν το καταλαβαίνω σωστά:
Εγω ως ιδιώτης έχω ενα ομόλογο στο συρτάρι μου με μια απόδοση, ας πούμε 4%. Προφανώς κάθε χρόνο παίρνω το μερίδιο μου και στο τέλος το κεφάλαιο μου.
Ταυτόχρονα, το κράτος εκδίδει και ομόλογα χωρίς σταθερό επιτόκιο τα οποία διαπραγματεύονται σε δευτερεύουσες αγορές και εξ' ου προκύπτουν τα spreads?
-
Mόλις γύρισα από μεγάλη τράπεζα. Μπροστά από μένα ήταν ένας με τραπεζική επιταγή 20.000 ευρώ. Δεν του έδωσαν τα χρήματα γιατί δεν είχαν χρήματα στα ταμεία. Ο πανικός ώθησε πολλούς το πρωϊ και έκαναν μαζικές αναλήψεις...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=27777159http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=27803147
Μπορεί κάποιος να πει τι θα συμβεί αν αρνηθούμε να πληρώσουμε το χρέος κλπ κλπ;
Χάνουν πολλά λεφτά και οι ελληνικές τράπεζες, και καταβαραθρώνεται η αξιοπιστία της χώρας ως χώρου επενδύσεων.
Αυτά νομίζω ότι λένε πάνω κάτω...
-
να δω τωρα αμα παρουμε μαζι μας το ευρω αραγε θα ερθουν οι ξενοι εδω αναζητωντας το κακο?
aka αναγκαστικα θα τους δειξουμε τους πολιτικους που εκλεβαν τοσα χρονια? -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Mόλις γύρισα από μεγάλη τράπεζα. Μπροστά από μένα ήταν ένας με τραπεζική επιταγή 20.000 ευρώ. Δεν του έδωσαν τα χρήματα γιατί δεν είχαν χρήματα στα ταμεία. Ο πανικός ώθησε πολλούς το πρωϊ και έκαναν μαζικές αναλήψεις...νταξ, άμα μπήκε σε τέτοιο τριπάκι η δουλειά, καλως ήρθε το δολάριο...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Όσοι ιδιώτες έχουν στην κατοχή τους ομόλογα του Δημοσίου πως επηρεάζονται από αυτο;
Αν πουν ότι θα πληρώσουν το χ% από το συνολικό 100%, τότε μάλλον είναι προφανές το τι χάνουν.
Αν πουν ότι μεταφέρουν την πληρωμή, τότε πάλι είναι προφανές, συν το ότι πάλι μπορεί να καταλήξουν στο παραπάνω.
Και σίγουρα θίγεται η ικανότητα/αξία πώλησής τους.Επί τη ευκαιρία, να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να δω αν το καταλαβαίνω σωστά:
Εγω ως ιδιώτης έχω ενα ομόλογο στο συρτάρι μου με μια απόδοση, ας πούμε 4%. Προφανώς κάθε χρόνο παίρνω το μερίδιο μου και στο τέλος το κεφάλαιο μου.
Ταυτόχρονα, το κράτος εκδίδει και ομόλογα χωρίς σταθερό επιτόκιο τα οποία διαπραγματεύονται σε δευτερεύουσες αγορές και εξ' ου προκύπτουν τα spreads?
spread (AFAIK) είναι η διαφορά του επιτοκίου του κρατικού ομολόγου αν πουληθεί την τρέχουσα περίοδο, έναντι του επιτοκίου ενός κράτους αναφοράς (δλδ της Γερμανίας;)
Αν εμείς 'δανειζόμαστε' -εκδίδοντας νέα κρατικά ομόλογα με 10%- και η Γερμανία με 1%, το spread είναι 1000. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Mόλις γύρισα από μεγάλη τράπεζα. Μπροστά από μένα ήταν ένας με τραπεζική επιταγή 20.000 ευρώ. Δεν του έδωσαν τα χρήματα γιατί δεν είχαν χρήματα στα ταμεία. Ο πανικός ώθησε πολλούς το πρωϊ και έκαναν μαζικές αναλήψεις...
νταξ, άμα μπήκε σε τέτοιο τριπάκι η δουλειά, καλως ήρθε το δολάριο...
καιρό τώρα γίνεται αυτό...
Έχουν υπάρξει πολλές μέρες κατά τις οποίες οι τράπεζες δεν είχαν εκτυπωμένο χρήμα για να εξυπηρετήσουν τις αναλήψεις... -
Ακριβώς!
Το θέμα είναι ότι κάθε μέρα ακούμε για την άνοδο των spreads - αυτό σημαίνει ότι καθημερινά εκδίδει ομόλογο η Ελλάδα ή τα ήδη υπάρχοντα ομόλογα διαπραυγματεύονται σε δευτερεύουσες αγορές;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
edit: http://www.madata.gr/epikairotita/economy/60360.htmlνταξ, άμα μπήκε σε τέτοιο τριπάκι η δουλειά, καλως ήρθε το δολάριο...
Τι γελοία αγέλη που είμαστε !! Δεν έχω τηλεόραση στη δουλειά, για να δω τι τους λένε τα 'κανάλια' ...
Να υποθέσω, πως θα έχουν αφήσει γάλατα στα ράφια μέχρι τ' απόγευμα ; -
Ακριβώς!Το θέμα είναι ότι κάθε μέρα ακούμε για την άνοδο των spreads - αυτό σημαίνει ότι καθημερινά εκδίδει ομόλογο η Ελλάδα ή τα ήδη υπάρχοντα ομόλογα διαπραυγματεύονται σε δευτερεύουσες αγορές;
Δείχνουν ποιο θα ήταν το επιτόκιο αν πωλούνταν εκείνη τη στιγμή ομόλογα νέας έκδοσης.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Έχουν υπάρξει πολλές μέρες κατά τις οποίες οι τράπεζες δεν είχαν εκτυπωμένο χρήμα για να εξυπηρετήσουν τις αναλήψεις...
Εαν για ολες τις συναλλαγες μας χρησιμοποιουσαμε πιστωτικη-χρεωστικη?
-
τα ήδη υπάρχοντα ομόλογα διαπραυγματεύονται σε δευτερεύουσες αγορές;Αυτό.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Έχουν υπάρξει πολλές μέρες κατά τις οποίες οι τράπεζες δεν είχαν εκτυπωμένο χρήμα για να εξυπηρετήσουν τις αναλήψεις...
no prob.
Το πρόβλημα είναι στις αναλήψεις/πληρωμές επιταγών σε μετρητά από τα ταμεία.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
no prob.
Το πρόβλημα είναι στις αναλήψεις/πληρωμές επιταγών σε μετρητά από τα ταμεία.Έχει ένα 'θεματάκι' ο έλλην με το 'μετρητό'...
Πώς θα στηθεί στον 'ΟΤΕ' για να πληρώσει (αντί να κάνει μια πάγια εντολή ή να πληρώσει μέσω internet) ; -
delete
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το πρόβλημα είναι στις αναλήψεις/πληρωμές επιταγών σε μετρητά από τα ταμεία.
Μα αν καποιος πχ κανει αναληψη 30000€, λογικα προκειται να πληρωσει κατι. Γιατι δε πληρωνει με καρτα ή επιταγη? Ουτως ή αλλως και το € ενα τυπωμενο χαρτακι ειναι.
-
Μετα τις 9 μαιου αντε 19 μαιου ολοι θα πανε να ξαναβαλουν στις τραπεζες...... αλλα μια ζημια θε εχει γινει με τον αλφα η βητα τροπο.....
Για τα ραφια ασε θα τα πεταξουν αυτα που αγορασαν οταν θα ληξουν.... ετσι θα γινει παλι καποιος τζιρος... στα Σ/Μ....
Ετσι ειναι ο κοσμος αγελη.... για αυτο εκλεγονται και αυτοι που ολοι εδω ξερουμε τι αξιζουν.... -
εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουν αναλήψεις και 30000€, και 100000€ ακόμα και 1000000€ ευρώ, όχι για να πληρώσουν κάτι, αλλά για να τα πάνε σπίτι τους ή σε θυρίδες τι να λέμε τώρα....
[Η Κύπρου πάντως προσπαθεί να πιέσει ότι δεν χρειάζεται να τα φέρνουν σε μετρητά (δεν έχουν τι να τα κάνουν αυτοί , αρκεί μια τραπεζική εντολή ]
-
Η γιαγια μου την κατοχη εκαναν οτι ειχαν λιρες, ελαχιστες μη σας μπαινουν ιδεες... και αγορασαν λαδι..... (απο την Κρητη η καταγωγη βλεπεις!!!) και καποια τροφιμα που δεν χαλαν ... Ψυγεια δεν υπηρχαν.... οπως σημερα....... μαλλον οσπρια φανταζομαι....
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!