Ο χρήστης meco έγραψε:
Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω ο ένας ( ΔΥ vs ΙΥ κλπ) να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον για το πώς δημιουργήθηκε η μεγάλη φούσκα που έσκασε τώρα στα χέρια μας,
Κρατάω αυτό και θέλω να σχολιάσω πως στη δική μας χώρα ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι όπου και να εργαζόμασταν όποιος και να μας πλήρωνε. Ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνονταν βάση των αμοιβών που όριζε το κράτος αναλαμβάνοντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δημόσια έργα. Για μένα το πρόβλημα της οικονομίας μας, ήταν ακριβώς αυτό. ΟΛΟΙ σχεδόν οι πολίτες αυτής της χώρα πληρωνόμαστε άμεσα ή έμμεσα από το κράτος.
Οπότε η συγκεκριμένη αντιπαράθεση μου φαίνεται ούτως ή άλλως περιττή.
Είμαστε όλοι δυ; Δηλαδή δεν υπάρχουν άνεργοι; Απολυμένοι; Είναι ψευδαίσθηση; Είναι ΕΝΑΣ (ΕΝΑΣ) από αυτούς δυ;
Πληρωνόμασταν όλοι από το κράτος; Πώς; Το ΑΕΠ μας μέχρι το 2009 ήταν 240 δις, το κράτος εισέπραττε 50 δις από φόρους, δανειζόταν και άλλα 40. Άρα σύνολο 90. Και μας πλήρωνε 240; HOW ON EARTH DID THEY DO IT? PLEASE TEACH ME GREEKONOMICS.
Υποθέτω το υπόλοιπο ΑΕΠ το παρήγαγαν οι...ΔΕΚΟ...άφθονος pluto...
Κι ο τουρισμός κρατικοδίαιτος, κι η ναυτιλία, κι αυτές εδώ οι επιχειρήσεις ...
Και του κρεοπώλη της γειτονιάς μου, που 'ναι ΕΕ, τις αμοιβές τις ορίζει το κράτος και 'αναλαμβάνει μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δημόσια έργα'...
μάιστα..
Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω ο ένας ( ΔΥ vs ΙΥ κλπ) να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον
......................
Γιαυτο λοιπόν αντί να τρώμε τις σάρκες μας ( που είναι το δεύτερο εθνικό μας σπόρ ) , ας κάνουμε πράξη την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ μας και ας ξεκινήσουμε από εκεί !!
Σόρι, αλλά με εξαιρεση τους φίλους μου δυ, έχω μηδενική διάθεση αλληλεγγύης προς τους δυ.
Για πάρα πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί διεξοδικά.
π.χ: (από εδώ)
' Φανταζόμαστε τώρα πῶς προσελήφθησαν οἱ φύλακες στὸ Μουσεῖο Ὀλυμπίας. Ὅπως ἕνας μπάρμπας μου ἀπὸ τοῦ Μάγειρα, ποὺ ὁ καημένος Θεὸς σχωρέστον, ἀμφιβάλλουμε ἂν εἶχε τελειώσει τὸ Δημοτικό. Τότε ἦταν ὁ Θανασάκης ὁ Κανελλόπουλος στὰ πράματα. Μετὰ ἦρθε ὁ Λαός(!) καὶ οἱ πρασινοφρουροὶ ἁλώνιζαν καμιὰ τριανταριὰ χρόνια διορίζοντας μὲ «λαϊκά» κριτήρια. Ἦρθε καὶ ἡ συγκυβέρνηση καὶ τοῦ ἀλλάξαμε τὸν ἀδόξαστο. Τρεῖς φύλακες λέει ἔπρεπε νὰ εἶναι παρόντες ἢ παροῦσες καὶ οἱ δυὸ ἔλειπαν. Ἡ μιὰ λέει εἶχε πάει σὲ κηδεία καὶ ὁ ἄλλος προφανῶς στὰ χωράφια. Μοιρασιὰ οἱ μέρες φαίνεται: Σήμερα θὰ λείπω ἐγὼ αὔριο ἐσύ. Καταλαβαίνετε τώρα ἐπίπεδο φύλαξης.'