-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Θα παράγεις αυτά στα οποία μπορούμε να έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Πλην τουρισμού (που έχει τεράστια περιθώρια ακόμα αν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη λογική του rent room και της χωριάτικης), από βιολογικά λαχανικά και φρούτα (αν είναι δυνατόν να εισάγουμε ...λεμόνια) μέχρι εξειδικευμένες υπηρεσίες, χρηματοπιστωτικές (βλ. Κύπρος), ανάπτυξης λογισμικού (είδαμε τα καλά του outsourcing στην Ινδία και την Ουκρανία...), consulting. Διόρθωση: αυτά τα οποία θα μπορούσαμε αν είχαμε στο λεξιλόγιό μας την προσπάθεια, τον προγραμματισμό, τη (σωστή) επιχειρηματικότητα αντί του εύκολου, του δανεικού, της αρπαχτής και του κρατικού βυζιού.
Ξέρουν άραγε οι διοικούντες τη χώρα αυτή τι επιστημονικό/εξειδικευμένο δυναμικό κυκλοφορεί στην ελλ. αγορά εργασίας, ώστε να τους αξιοποιήσουν ανάλογα?
Ξέρω από (πολύ) πρώτο χέρι ότι συγκεκριμένα στην ανάπτυξη λογισμικού είμαστε σε αξιολογότατο επίπεδο, ώστε είτε να παράγουμε δικό μας λογισμικό (το οποίο βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται), είτε να πάρουμε κομμάτια από την πίτα του outsourcing που φεύγει είτε στην Αν. Ευρώπη, είτε στην Ινδία/Κίνα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κάνεις λάθος, όλοι το φχαριστηθήκαμε (μανία με τον αθώο λαουτζίκο και τα κακά λαμόγια...). Δες γύρω σου BMW (316 ), εξοχικά, Riva, Prada, 3ήμερα στα ...Τρίκαλα Κορινθίας αντί €200 τη βραδιά, ιδιωτικά σχολεία. [b]Τι είναι όλοι αυτοί tasosdev, τα λαμόγια ? Εγώ και συ είμαστε. [/β] Εκτός και αν δεχόμαστε ότι είμαστε όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, λαμόγια.
Ξέχασα να σου πω φίλτατε nass κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αυτή η εξίσωση 'τα λαμόγια είμαστε εγω κι εσύ τάσο' είναι η εξίσωση που προσπαθουν να μου αποδείξουν εδω και μήνες τα ...λαμόγια.
Αυτήν την εξίσωση δεν την δέχομαι σε καμμιά περίπτωση παρα μόνο αν βαλουμε κάτω τα data μας και τα αναλύσουμε αγαπητέ. Με χαρτιά και με τεκμήρια, λογαριασμούς τραπεζών, ε9, ε-τακέρατα μου, που τα βρήκες πότε τα βρήκες, με ποιον τρόπο κλπ.
Οταν λοιπον τα δούμε και καταλήξουμε πως ευνοήθηκα , να πληρώσω ότι μου αναλογεί αγαπητέ, φυσικά τέτοιος μηχανισμός δεν θα υπάρξει ποτέ και ο λόγος σίγουρα δεν είναι τεχνικός αφου περιουσίες και τρόπος απόκτησης είναι καταχωρημένα δεδομένα
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Κάνεις λάθος, όλοι το φχαριστηθήκαμε (μανία με τον αθώο λαουτζίκο και τα κακά λαμόγια...). Δες γύρω σου BMW (316 ), εξοχικά, Riva, Prada, 3ήμερα στα ...Τρίκαλα Κορινθίας αντί €200 τη βραδιά, ιδιωτικά σχολεία. [b]Τι είναι όλοι αυτοί tasosdev, τα λαμόγια ? Εγώ και συ είμαστε. [/β] Εκτός και αν δεχόμαστε ότι είμαστε όλοι, λιγότερο ή περισσότερο, λαμόγια.
Ξέχασα να σου πω φίλτατε nass κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό. Αυτή η εξίσωση 'τα λαμόγια είμαστε εγω κι εσύ τάσο' είναι η εξίσωση που προσπαθουν να μου αποδείξουν εδω και μήνες τα ...λαμόγια.
Αυτήν την εξίσωση δεν την δέχομαι σε καμμιά περίπτωση παρα μόνο αν βαλουμε κάτω τα data μας και τα αναλύσουμε αγαπητέ. Με χαρτιά και με τεκμήρια, λογαριασμούς τραπεζών, ε9, ε-τακέρατα μου, που τα βρήκες πότε τα βρήκες, με ποιον τρόπο κλπ.
Οταν λοιπον τα δούμε και καταλήξουμε πως ευνοήθηκα περισσότερο, να πληρώσω ότι μου αναλογεί αγαπητέ, φυσικά τέτοιος μηχανισμός δεν θα υπάρξει ποτέ και ο λόγος σίγουρα δεν είναι τεχνικός
Έτσι ακριβώς όπως τα λες.
Να βάλουμε κάτω το 'τι, πως, που, γιατί, επειδή' και να μαζέψουμε υλικό για 20 ταινίες υπερπαραγωγές.
Αλλά δεν θα γίνει ποτέ αυτό. Οπότε πάμε γι'άλλα -
Να πούμε δλδ τι, στον βιοτέχνη που φτιάχνει κάλτσες η χυλοπίτες να ασχοληθεί με χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες γιατί κάλτσες και χυλοπίτες θα εισάγουμε απο δω και πέρα;Αυτό που προσπαθεί να σου πει ο nass είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα. Μην το υποτιμάς. Δεν γεννήθηκαν όλοι οι Κύπριοι τραπεζίτες. Αγρότες και μικροτεχνίτες ήταν. Αλλά έγιναν στην πορεία. Αυτήν την 'πορεία αλλαγής' δεν την βλέπουμε εδώ και στεναχωριόμαστε.
Έπειτα, υπάρχει και κάτι άλλο που βλέπω ότι εδώ δεν αναφέρθηκε καθόλου. Θα το πω κι ας ακουστεί 'κάπως'. Είναι το on the fly. Σήμερα, για να 'γίνει' κάποιος π.χ. λογιστής δεν χρειάζεται τέσσερα χρόνια σπουδών και ένα μεταπτυχιακό. Αρκεί χειρισμός office, ενός εξειδικευμένου λογιστικού προγράμματος και να κάτσει κοντά σε έναν παλαιότερο για δύο χρόνια δουλεύοντας. Θέλω να πω πως ένα νέο παιδί μπορεί να μάθει τη δουλειά μέσα στη δουλειά. Έτσι ακριβώς δουλεύουν τα πράγματα στην Γερμανία.
Ας προκαλέσω κιόλας πιάνοντας ένα ακραίο παράδειγμα. Οι γιατροί: Έχουν 4 χρόνια βασικών σπουδών, τα άλλα δύο κλινικές και εργαστήρια. Και μετά στην ειδικότητα αυτό που κάνουν είναι μαθητεία κοντά στον παλιό ώστε τουλάχιστον να μη φάνε κόσμο. Δηλαδή σ' αυτό το επάγγελμα που όντως υπάρχει αληθινή πρόθεση να μάθει τα βασικά ο νέος, ακολουθείται αναγκαστικά το σύστημα της μαθητείας. Μόνο που τα 4 χρόνια εδώ είναι πράγματι απαραίτητα διότι το αντικείμενο είναι εξαιρετικά περίπλοκο. Αλλά το 70% των γνώσεων που χρειάζονται οι γιατροί το παίρνουν στην διάρκεια της μαθητείας στην ειδικότητα κοντά στον παλιό μάστορα. Πρακτικά προβλήματα βέβαια υπάρχουν. Πως να δει το παιδί το περιστατικό στις μύτες των ποδιών του πίσω από ένα μπούγιο άλλων 10 ειδικευόμενων εκ των οποίων οι μπροστά - μπροστά είναι οι ευνοούμενοι του διευθυντή... Αλλά αυτά είναι ιδιοπάθειες των ελληνικού συστήματος.
Το στοιχείο που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και συνάμα ανησυχητικό στην Ελλάδα είναι η πλήρης ανικανότητα των πενηντάρηδων+ να μάθουν το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ καινούργιο. Αυτοί οι άνθρωποι, αυτό το ηλικιακό cohort μάλλον, μοιάζει να είναι λοβοτομημένο.
Και κάτι τελευταίο. Στην Ελλάδα ανθεί ο απίστευτος φθόνος του παλαιού μάστορα προς τον μαθητευόμενο. Παντού: Στα συνεργεία, στα νοσοκομεία, στις τράπεζες, στα πανεπιστήμια, στα επιπλάδικα, στο στρατό. Σαν ο πρώτος να φοβάται μήπως ο τελευταίος τον ξεπεράσει. Και σας πληροφορώ ότι ο μάστορας κάνει ότι μπορεί για να σακατέψει τον μαθητευόμενο. Να τον παιδέψει να αποκτήσει μόνος του τη γνώση. Σαν να του λέει: Όπως με πήδηξαν εμένα, έτσι θα πηδήξω κι εγώ εσένα. Ε, μετά από αυτό η εργασία γίνεται αγγαρεία και το μυαλό γιαούρτι.
-
Imago, στο πρώτο που λες για την Κύπρο, πρέπει να συνυπολογίσεις κατά πόσο θες να μετατραπείς ως χώρα σε πλυντήριο, σταυροδρόμι και καταφύγιο ναρκωτεμπόρων, εμπόρων λευκής σαρκός και άλλα τέτοια όμορφα.
Για το άλλο που λες με τους μάστορες δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, αλλά και να καταλήξω ξανά σε αυτό που κάποιοι υποστηρίζουμε χρόνια. Όταν η εκπαίδευση γενικότερα, έχει στην Ελλάδα μετατραπεί σε αυτό το πράμα, τότε μην περιμένεις τίποτα καλό να προκύψει μετά οπουδήποτε.
Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα, θυμίζει κάτι τεράστια σπίτια που απ'έξω δείχνουν τζάμι αλλά αν αρχίζεις να ψάχνεις τις υποδομές (ηλεκτρικά, πατώματα, υδραυλικά κλπ κλπ) είναι όλα σάπια. Αν αποπειραθείς να το φτιάξεις, θα μάθεις όπως χιλιάδες πριν από εσένα στο παρελθόν, πως το βαρύ μερεμέτι κοστίζει πάντα περισσότερο από το καινούριο χτίσιμο και το χειρότερο, δεν σου εξασφαλίζει λύσιμο των παλιών προβλημάτων. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Ξέρουν άραγε οι διοικούντες τη χώρα αυτή τι επιστημονικό/εξειδικευμένο δυναμικό κυκλοφορεί στην ελλ. αγορά εργασίας, ώστε να τους αξιοποιήσουν ανάλογα?
Ξέρω από (πολύ) πρώτο χέρι ότι συγκεκριμένα στην ανάπτυξη λογισμικού είμαστε σε αξιολογότατο επίπεδο, ώστε είτε να παράγουμε δικό μας λογισμικό (το οποίο βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται), είτε να πάρουμε κομμάτια από την πίτα του outsourcing που φεύγει είτε στην Αν. Ευρώπη, είτε στην Ινδία/Κίνα.Δεν ξέρω ποιό είναι το πρώτο χέρι που επικαλείσαι, αυτό που ξέρει το δικό μου χέρι είναι πως οι ελληνικές εταιρείες το μόνο που ξέρουν να φτιάχνουν είναι ...'παραστατικά'. Προφανώς υπάρχουν καλοί έλληνες προγραμματιστές, -τόσα πανεπιστήμια δεν μπορεί να μην παράγουν καί καλά μυαλά-, αλλά φτιάχνουν ...παραστατικά. Καμμιά εταιρεία απ όσες ξέρω δεν έχει επενδύσει σε σοβαρό rnd, δεν έχει βάλει ως στόχο να παράξει τεχνολογία, παρά μόνο έμπόρευμα και κυρίως εμπόρευμα που υλοποιεί τον διαστροφικό κβσ.
Απ όσο ξέρω πάντα. Οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής που γνωρίζω είναι σε τεχνολογικό επίπεδο γτπ.
Οποιος έχει ένα παράδειγμα εταιρείας πληροφορικής που παράγει τεχνολογία στην ελλάδα ας μας το πει. -
αυτό που ξέρει το δικό μου χέρι είναι πως οι ελληνικές εταιρείες το μόνο που ξέρουν να φτιάχνουν είναι ...'παραστατικά'.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Αν αποπειραθείς να το φτιάξεις, θα μάθεις όπως χιλιάδες πριν από εσένα στο παρελθόν, πως το βαρύ μερεμέτι κοστίζει πάντα περισσότερο από το καινούριο χτίσιμο και το χειρότερο, δεν σου εξασφαλίζει λύσιμο των παλιών προβλημάτων.Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Η Ιστορική εμπειρία αυτό δείχνει με τις ανά την Ευρώπη αστικές επαναστάσεις. Αναίμακτες στην Αγγλία, αιματηρές σε Γερμανία (1849) και Γαλλία (1789). Έτσι έγιναν αυτές οι χώρες τα κράτη που ξέρουμε σήμερα. Στην Ελλάδα δυστυχώς λείπει η αστική τάξη με μια αχνή εξαίρεση την Ερμούπολη στα παλιά χρόνια. Άλλωστε και η Κύπρος πήρε μπρος μετά την καταστροφή του '74.
Δεν βλέπω τον τρόπο για cold reset στην Ελλάδα.
-
Ξεχνάτε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα της υπερβολής και ο Έλλην είναι άπληστο ον ασχέτως οικονομικού συστήματος.
Θυμηθείτε όσους έβαζαν το σπίτι τους υποθήκη για να 'παίξουν' στο χρηματιστήριο.
Αν το ευρώ σήμαινε ευκαιρίες για ανάπτυξη, για τον μέσο Έλληνα σήμαινε μεγαλύτερη κατανάλωση. Άπαντες όσοι μπορούσαν μεγαλοπιάστηκαν, η λέξη αυτάρκεια έχει πάει περίπατο εδώ και πολλά χρόνια και πάρα πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να γίνουν μεγαλομεγάλοι σε πάσης φύσεως πλάτες. Όταν ο υπάλληλος νομαρχίας ζητά κάποια χιλλιάρικα για μια υπογραφή καταλαβαίνει κανείς οτι ο χ υπουργός δεν θα θεωρήσει αυτονόητο να βουτήξει κάποια εκατομμύρια;
tasosdev καταλαβαίνω ώρες ώρες τη θλίψη σου γιατί η κομμουνιστική νοοτροπία είναι εντελώς ασύμβατη με το dna των περισσότερων Ελλήνων. Ακόμα και αν έβγαινε κυβέρνηση η Παπαρήγα και έβαζε μισθό 1500 ευρώ για όλους, σε λιγότερο από μήνα θα είχε πέσει με αιματηρά επεισόδια γιατί πολύ απλά ο μέσος Έλλην δεν μπορεί να ανεχτεί να παίρνει τα ίδια λεφτά με το γείτονα του (πόσο μάλλον αν δουλεύει περισσότερο από αυτόν).
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Έλλην είναι καπιταλιστής από τα γενοφάσκια του όπως ο Αμερικάνος ή ο Άγγλος ή ο Ελβετός. Απλά κουβαλάει πολλά κιλά κόμπλεξ από καταβολής τουρκοκρατίας και βάλε.
Η σκέτο αθάνατη ελληνική ψυχή και λεβεντιά υπερκαλύπτεται από την highlander αθάνατη σκατονοοτροπία. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
tasosdev καταλαβαίνω ώρες ώρες τη θλίψη σου γιατί η κομμουνιστική νοοτροπία είναι εντελώς ασύμβατη με το dna των περισσότερων Ελλήνων.Από αρχαιοτάτων χρόνων. Εδώ γεννήθηκε η στυγνή εκμετάλλευση. Μάλιστα ο Αριστοτέλης την δικαιολόγησε και θεωρητικά στα Πολιτικά του. Μέχρι και το 19ο αιώνα, η δικαιολόγηση της δουλείας στηριζόταν σε αρχαιοελληνικά επιχειρήματα. Εδώ γεννήθηκε το στυγνότερο καπιταλιστικό σύστημα: η Αθηναϊκή Δημοκρατία. (Καθώς και το στυγνότερο στρατοκρατικό καθεστώς: Η Σπάρτη.) Ρε, το λαμόγιο έβαλε χέρι στο συμμαχικό ταμείο να φτιάξει τον Παρθενώνα, τι να λέμε τώρα.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Έλλην είναι καπιταλιστής από τα γενοφάσκια του όπως ο Αμερικάνος ή ο Άγγλος ή ο Ελβετός. Απλά κουβαλάει πολλά κιλά κόμπλεξ από καταβολής τουρκοκρατίας και βάλε. Η σκέτο αθάνατη ελληνική ψυχή και λεβεντιά υπερκαλύπτεται από την highlander αθάνατη σκατονοοτροπία.
Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Επί τουρκοκρατίας ο ελληνικός καπιταλισμός άνθισε όσο ποτέ. Τους προεστούς και τις παραδουνάβιες ηγεμονίες θα τα ζήλευαν οι πιο σκληροπυρηνικοί της Wall Street.
-
Ξέρω από (πολύ) πρώτο χέρι ότι συγκεκριμένα στην ανάπτυξη λογισμικού είμαστε σε αξιολογότατο επίπεδο, ώστε είτε να παράγουμε δικό μας λογισμικό (το οποίο βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται), είτε να πάρουμε κομμάτια από την πίτα του outsourcing που φεύγει είτε στην Αν. Ευρώπη, είτε στην Ινδία/Κίνα.Δεν ξέρω ποιό είναι το πρώτο χέρι που επικαλείσαι, αυτό που ξέρει το δικό μου χέρι είναι πως οι ελληνικές εταιρείες το μόνο που ξέρουν να φτιάχνουν είναι ...'παραστατικά'. Προφανώς υπάρχουν καλοί έλληνες προγραμματιστές, -τόσα πανεπιστήμια δεν μπορεί να μην παράγουν καί καλά μυαλά-, αλλά φτιάχνουν ...παραστατικά. Καμμιά εταιρεία απ όσες ξέρω δεν έχει επενδύσει σε σοβαρό rnd, δεν έχει βάλει ως στόχο να παράξει τεχνολογία, παρά μόνο έμπόρευμα και κυρίως εμπόρευμα που υλοποιεί τον διαστροφικό κβσ.
Απ όσο ξέρω πάντα. Οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής που γνωρίζω είναι σε τεχνολογικό επίπεδο γτπ.
Οποιος έχει ένα παράδειγμα εταιρείας πληροφορικής που παράγει τεχνολογία στην ελλάδα ας μας το πει.Μα εγώ δεν μίλησα για τις επιχειρήσεις, μίλησα για το δυναμικό που στελεχώνει τις επιχειρήσεις αυτές, και για τις δυνατότητες αυτών των ανθρώπων στον τομέα τους.
-
Οποιος έχει ένα παράδειγμα εταιρείας πληροφορικής που παράγει τεχνολογία στην ελλάδα ας μας το πει.Μα εγώ δεν μίλησα για τις επιχειρήσεις, μίλησα για το δυναμικό που στελεχώνει τις επιχειρήσεις αυτές, και για τις δυνατότητες αυτών των ανθρώπων στον τομέα τους.
Εγώ πάντως ξέρω από πρωτότατο χέρι ελληνική επιχείρηση ΙΤ που αρνήθηκε να μπει στη λογική του δημοσίου, των 'ΚΠΣ'-'ερευνητικών', των 'παραστατικών' κτλ. και αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος (75% market share) σε μία εξειδικευμένη καθετότατη αγορά της Ελλάδας (μεγάλη όμως αγορά) και παίζει πολύ δυνατά στο εξωτερικό (Λονδίνο, Ν. Υόρκη, Σιγκαπούρη, Σαγκάη κτλ.). Είναι θέμα βούλησης περισσότερο παρά τεχνογνωσίας.
-
στείλε ένα πμ με το όνομα της εταιρίας αν θες.
άσχετο-σχετικό έξω τα κόμματα η πολιτική και η θρησκεία απο τα πανεπιστήμια.
-
Είπες αν ξέρουν οι διοικούντες για να το αξιοποιήσουν ανάλογα.
Αυτοί που αξιοποιούν το οποιοδήποτε δυναμικό υποτίθεται πως (έχουμε επιλέξει να) είναι οι ιδιώτες επιχειρηματίες. Τι είδους αξιοποίηση τους λοιπόν ζητάς απο τους διοικούντες; -
Οποιος έχει ένα παράδειγμα εταιρείας πληροφορικής που παράγει τεχνολογία στην ελλάδα ας μας το πει.Unibrain
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση.
Οι αποκαλυπτικοί συνοδευτικοί πίνακες βρίσκονται στο λινκ
http://www.nomoneynodebt.gr/details.php?id=279Οικονομική εξάρτηση και παραγωγική αποσύνθεση, του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ (16/09/2Ο1Ο)Tζαμπα βαζεις τετοια αιρετικα κειμενα εδω μεσα.Κανενας δεν θα κανει τον κοπο να διαβασει κατι διαφορετικο και μη κατευθυνομενο.Μανδραβελης,Παπαχελας Πρετεντερης Ανδριανονοπουλος Κωλοτουμπας και ξερο ψωμι λεμε
Πηγαινε τωρα να αυτομαστιγωθεις γιατι συμφωνα με τον δημοσιο κατηγορο nass ολοι φταιμε.Ειτε εκλεψες ενα καρβελι ειτε μια χωρα ολοκληρη ειναι το ιδιο.Καταπρασινη τσουβαλοποιηση απο λοβοτομημενους (ελπιζω να το εγραψα σωστα)πρασινοφρουρους. -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Οποιος έχει ένα παράδειγμα εταιρείας πληροφορικής που παράγει τεχνολογία στην ελλάδα ας μας το πει.
Unibrain
software house
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ πάντως ξέρω από πρωτότατο χέρι ελληνική επιχείρηση ΙΤ που αρνήθηκε να μπει στη λογική του δημοσίου, των 'ΚΠΣ'-'ερευνητικών', των 'παραστατικών' κτλ. και αυτή τη στιγμή είναι κυρίαρχος (75% market share) σε μία εξειδικευμένη καθετότατη αγορά της Ελλάδας (μεγάλη όμως αγορά) και παίζει πολύ δυνατά στο εξωτερικό (Λονδίνο, Ν. Υόρκη, Σιγκαπούρη, Σαγκάη κτλ.). Είναι θέμα βούλησης περισσότερο παρά τεχνογνωσίας.
Εγω ξέρω πάντως πως ο κλώνος του stroustrup να είσαι στην Ελλάδα ή παραστατικά και λογιστική η web σελίδες θα φτιάχνεις και αυτά αν είσαι κωλόφαρδος
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση.+1 για τον σύνδεσμο που παρέθεσες. Είναι και αυτή μια αλήθεια.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση.
+1 για τον σύνδεσμο που παρέθεσες. Είναι και αυτή μια αλήθεια.
Αποκλείεται ο Λεωνίδας να παρέθεσε κείμενο που γράφει
Υπάρχει πρόβλημα με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας; Τεράστιο. Όμως αυτό δεν οφείλεται στο «εργατικό κόστος», που είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης,** ούτε στους κακούς και άγριους συνδικαλιστές που υποτίθεται ότι τρομάζουν τους επενδυτές **αλλά.....
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!