-
Δηλαδή οι υπάλληλοι της Εθνικής , της ΔΕΗ , του ΟΤΕ κλπ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι !!!!
Δηλαδή μπορούν να τους διώξουν όποτε θέλουν ?
Δουλεύουν υπερωρίες και δεν πληρώνονται όπως και οι άλλοι ιδιωτικοί ?Λοιπόν παλληκάρια 1.100.000 δημόσιοι υπάλληλοι σε 4.400.000 ενεργό πληθυσμό , δηλαδή το 25 % είναι παααααααρα πολλοί . Και αν σκεφτείτε ότι υπάρχουν και αρκετές εταιρείες που έχουν δουλειές μόνο με το δημόσιο , ο ευρύτερα ασχολούμενος με το δημόσιο πληθυσμός μπορεί να είναι τρομακτικό νούμερο .
Βάλτε τώρα ότι έχουμε επίσημα 1.000.000 ανέργους και σε λίγο περισσότερους και τελικά αυτό που θα απομένει σαν νούμερο πραγματικά εργαζομένων θα είναι 1.500.000 κόσμος που θα πρέπει να ζήσει 11.000.000 Ελληνες .Το άρθρο του ιού είναι κλασσικό κυριακάτικο άρθρο γιά να χαιδέψει τα αυτιά των δημοσίων υπαλλήλων πελατών - αναγνωστών τις εφημερίδας κατά την διάρκεια του κυριακάτικου καφέ . Κάτι σαν οπαδικός τύπος .
-
ενώ τα δικά σου στοιχεία και ανάλυση, χρήζουν προσοχής και μελέτης.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
..... Ο Antoine για ανοιχτά-κλειστά επαγγέλματα είπε τίποτα;
Είπε ότι αυτός είναι ο Υπεύθυνος επειδή δεν τον λένε Παπανδρέου.
(Απ όσο άντεξα να δω και να ακούσω , όχι).για όση ώρα είδα μου έκανε εντύπωση ένα πράγμα...η κάμερα δεν εντόπισε τον τέως...ήταν παρών??? και εάν ναι ήταν προσυμφωνημένο???
Σήμερα άκουγα πως είχαν μόνο μια τυπική χειραψία.
Μ επιασε μια στενοχώρια.....Έλεος πια με την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα , ακόμα να ξεπεράσουμε την Φεουδαρχία
-
Πάντως δεν είμαι πληρωμένος δημοσιογράφος ούτε κομματόσκυλο συνδικαλιστής και 300.000 υπάλληλοι σε τράπεζες , ΔΕΚΟ , δημοτικές επιχειρήσεις , δημόσιες επιχειρήσεις , οργανισμούς και άλλα τέτοια που δεν γνωρίζουμε , δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικό νούμερο .
Πόσο λιγότεροι λές να είναι εσύ γιά να είναι λογικό το νούμερο αυτών ? 5-10-20-50-100.000 λιγότεροι ?
Η μήπως δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αυτοί ? -
Οι υπαλληλοι που αναφερεις δεν εντασσονται στα εξοδα του κρατικου προυπολογισμου και οι περισσοτερες απο τις ΔΕΚΟ ειναι Α.Ε εισηγμενες στο ΧΑ.Γιαυτο και δεν συμπεριληφθηκαν στην απογραφη του Ιουλιου.
-
Ναι ρε παιδί μου και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και κινδυνεύουν να απολυθούν αν δεν κάνουν καλα΄την δουλειά τους . Γι΄αυτό είναι πάντα στην θέση τους και εξυπηρετούν και στην Εθνική και στην ΔΕΗ κλπ
-
delete
-
@cruizer
Το προβλημα για να καταλαβω ειναι η μονιμοτητα ή το αν επιβαρυνουν ασκοπα το κρατος Τωρα για το αν δεν σε εξυπηρετησαν ή ηταν αγενης μπορεις να τους κανεις αναφορα στον προισταμενο τους ή να συμπεριφερθεις με τον ιδιο τροπο.Βαθυ δημοσιο η Εθνικη τραπεζα το διαβασαμε και αυτο
-
Βαθυ δημοσιο η Εθνικη τραπεζα το διαβασαμε και αυτο
Επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις να σε διαφωτίσω. Η Εθνική είναι -όπως είπα πριν- πιο δημόσιο και απ' το δημόσιο. Μπορεί ναι μεν να είναι εισηγμένη, αλλά πίστεψε με λειτουργεί σαν παλιό καλό δημόσιο. Με τις βυσματάρες και τις λοβιτούρες της. Κάτι που διαπίστωσα προσωπικά στον πρόσφατο 'διαγωνισμό'. Ο ίδιος ο διευθυντής καταστήματος που πήγα να ρωτήσω μου πέταξε την κλασσική ατάκα 'ξέρεις πώς είναι αυτά...' όταν προσπαθούσε να μου εξηγήσει γιατί έθεσαν υπερβολικά επιλεκτικά κριτήρια που στην τελική ουδείς γνωρίζει αν ίσχυσαν για όλους.
Για να μην πω για τις απευθείας προσλήψεις που πάνε συστημένοι...Άστα ρε madox...
-
να σου πω κάτι...
για την Εθνική ας ανησυχήσουν οι μέτοχοί της.
το οτι είναι βαθύ δημόσιο backfired με το να βρεθεί μέχρι τα μπούνια με ομόλογα Δημοσίου, να χρειάζεται δύο (and counting) AMK και η μετοχή να έχει πάρει τη κουτρουβάλα.
αφού οι μέτοχοι γουστάρουν να είναι δεκανίκι παπάδων και ΔΥ ας είναι, δικό τους πρόβλημα.εσύ που ξέρεις τι και πως, και διαγνώσκεις το ΔΥλιλικη σαν ανιατη ασθένεια, σόρταρε το κωλοχαρτο να κονομήσεις απο τα κολήματα τους.
μην έρχεσαι εδώ και μας τα πρήζεις γκρινιάζοντας σαν χαζογκόμενα. (μην τρελαθείς, δεν είναι προσωπική μομφή)
τα αποτελέσματα μετράνε, πάντα.
νομίζετε αν εγώ μπορούσα πχ να σορτάρω Ελλάδα, να κονομήσω και να στείλω το σκατοδημόσιο στο καναβάτσο ταυτόχρονα, θα έκανα βαβά το χέρι που πάει να σιγοντάρει τους κακούς κερδοσκόπους?το θέμα είναι πως μπορείς να κερδίσεις απο τις παθογένειες. αυτές που έχουν προκύψει συνειδητά, σε κρατάνε στην απέξω, αλλά αψηφούν τον αυτοσκοπό της επιβίωσης. όταν κερδίζεις απο αυτές, εσύ κερδίζεις αυτές χάνουν. 2-0.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο ίδιος ο διευθυντής καταστήματος που πήγα να ρωτήσω...Οταν σου λεω εγω οτι τα πιο πολλα που γραφεις τα γραφεις επειδη οι αποπειρες εισοδου σου στο Δημοσιο (ή οτι θεωρεις εσυ δημοσιο) καταληγουν σε αποτυχια, εσυ μου λες τραγουδια του Τσιτσανη...
Εγκατελειψε Εντη τις προσπαθειες, κινδυνευει η ψυχικη σου Υγεια:
Θα 'βλεπεις' παντου υπαλληλους του Μετρο, κλητηρες της Βουλης, ταμιες στην Εθνικη να σου βγαζουν τη γλωσσα τραγουδωντας σου:
Δε θα γινεις δημοσιος ποτεεεεε...
Πολυεθνικεεεε, πολυεθνιιικεεεε... -
-
Αυστηρότερες θα καταστήσει τις ποινές για τους φοροφυγάδες η Κυβέρνηση, τιμωρώντας παραδειγματικά τους φοροκλέπτες.
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231059904
το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να αντλήσει έσοδα και να καλύψει τις μεγάλες αποκλίσεις που υπάρχουν στα φοροέσοδα από τους στόχους του Μνημονίου προχωρεί στο κλείσιμο 2,5 εκατομμυρίων ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ακόμη και αυτών που έχουν εντοπιστεί να κάνουν χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231059902
Α, ναι, και σε σχέση με την προηγούμενη συζήτηση:
Η διαδικασία της περαίωσης θα γίνει αυτόματα με αποστολή των σημειωμάτων απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ώστε να μην υπάρξει καμία παρέμβαση εφοριακού υπαλλήλου.
(από το ίδιο URL)
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
.....
Το τραγικο ξερεις ποιο ειναι?Οτι μερικοι σαν και του λογου σου πιστευουν κιολας στις κοτσανες που γραφουν εδω και εκει.
Εγω, πιστευω οτι το τραγικο ειναι να διαβαζει καποιος τον Υιο της Ελευθεροτυπιας!!,
να τον πιστευει και να προσπαθει να μας ενημερωσει...
-
delete
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
.....
Το τραγικο ξερεις ποιο ειναι?Οτι μερικοι σαν και του λογου σου πιστευουν κιολας στις κοτσανες που γραφουν εδω και εκει.
Εγω, πιστευω οτι το τραγικο ειναι να διαβαζει καποιος τον Υιο της Ελευθεροτυπιας!!,
να τον πιστευει και να προσπαθει να μας ενημερωσει...
Όντως τραγικό να διαβάζεις και να πιστεύεις κάτι που δεν υπάρχει
-
Προς όλους αυτούς που σκοτώνονται για την περαίωση και το κλείσιμο υποθέσεων, βάζοντας εικονίδια που παίζουν το πουλί τους ή χτυπάνε τα μούτρα τους να πω το εξής. Μην παραξενεύεστε και το θεωρείτε άδικο. Δικαιότατο είναι. Τόσα χρόνια, ΝΔ και Πασόκ, είχαν ψηφίσει δεκάδες νόμους σχετικούς με την ευθύνη υπουργών. Μια μορφή περαίωσης ήταν και αυτό.
Άλλα τόσα χρόνια, έστηναν εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές απλώς για να λένε πως κάτι κάνουνε. Άλλη μορφή περαίωσης και αυτό.
Όταν λοιπόν βγάζουνε περαιώσεις και για τον απλό μαλακάκο, απατεωνάκο, όπως θέλετε πείτε τον, δείχνουν πως έχουν ακόμα λίγο αίσθημα δικαίου μέσα τους. Αίσθημα δικαίου με πολλά εισαγωγικά βέβαια, το οποίο μάλλον θυμίζει πιο πολύ την παροιμία 'μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια'.Κλέβουν και μαλακίζονται ασύστολα οι ηγέτες του γίγαντα ελληνικού λαού που τους εξέλεξε, κλέβει και μαλακίζεται ο ίδιος ο γίγας για ισορροπία. Απλά πράγματα.
Και για να το χωνέψουν όσοι δεν το κατάλαβαν, ιδού ένα άρθρο σχετικό με την καταλήστευση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ από τον τέως φτοχωμπινεδιάρη και νυν real estate expert λαό.
Σημείο άξιο παρατήρησης περισσότερο από τα υπόλοιπα, η συναλλαγή που πάει να γίνει από τους υπευθύνους του ΟΣΕ με τους καταπατητές με την ανοχή της ηγεσίας του κράτους βεβαίως βεβαίως, που θα ψηφίσει και νόμο για να ρυθμιστεί το θέμα. -
Παραδεχομαι οτι δεν εχω ασχοληθει με τις δημοσιευσεις του.... και οτι μονο ακουστα εχω για την υπαρξη του... απο αυτο λοιπον και η ανυπαρξια του!!!
Υ.Γ. ουτε και την Εφημεριδα που γραφει, εχω αγορασει ποτε... μονο σε δημοσιους χωρους που την εχω βρει της ριχνω μια ματια για να περασει η ωρα της αναμονης... ζητω δημοσια συγνωμη για αυτην μου την συμπεριφορα αλλα δεν αντεχω την ιδεολογια που εκφραζει...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@BEAMSΠαραδεχομαι οτι δεν εχω ασχοληθει με τις δημοσιευσεις του.... και οτι μονο ακουστα εχω για την υπαρξη του... απο αυτο λοιπον και η ανυπαρξια του!!!
Υ.Γ. ουτε και την Εφημεριδα που γραφει, εχω αγορασει ποτε... μονο σε δημοσιους χωρους που την εχω βρει της ριχνω μια ματια για να περασει η ωρα της αναμονης... ζητω δημοσια συγνωμη για αυτην μου την συμπεριφορα αλλα δεν αντεχω την ιδεολογια που εκφραζει...
Πρώτα πρώτα μη ζητάς συγνώμη γιατί δεν γουστάρεις κάτι.
Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε, ελεύθερα λέμε τη γνώμη μας.
Είναι σωστό όμως να κρίνουμε κάτι ή κάποιον, στη βάση του αν λέει αλήθειες ή ψέμματα, άσχετα αν δεν συμφωνούμε ιδεολογικά με αυτό το κάτι ή τον κάποιον. 'Εθνικόν το αληθές' έτσι δεν πρέπει να είναι;Απλώς έγραψες 'Υιός' ενώ είναι 'Ιός' για αυτό λοιπόν και το σχόλιό μου περί ανυπαρξίας.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δηλαδή οι υπάλληλοι της Εθνικής , της ΔΕΗ , του ΟΤΕ κλπ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι !!!!
Δηλαδή μπορούν να τους διώξουν όποτε θέλουν ?
Δουλεύουν υπερωρίες και δεν πληρώνονται όπως και οι άλλοι ιδιωτικοί ?Η γνώμη σου είναι ότι πρέπει και το δημόσιο να μην πληρώνει τις δεδουλευμένες υπερωρίες; Εγω θα περιμενα να ζητας ο ιδιωτικος τομεας να πληρωνει τις δικες του. Επισης ζητας ελευθερες ('οποτε θελει') απολυσεις; Εγω θα περιμενα να ζητας δικλειδες ασφαλειες για τους εργαζομενους. Εκτος αν σε λενε Λάτση, οποτε δικαιολογεισαι.
Οσον αφορα την εξυπηρετηση της Εθνικης, δεν εχω λογο να την αμφισβητησω. Εχω ομως αντιστοιχα (και χειροτερα) παραδειγματα απο την εξυπηρετηση σε εταιρειες παροχης τηλεφωνιας και internet, αντιπροσωπειες αυτοκινητων, κλινικες κλπ.
Το τσουβαλιασμα, τα κλισε και τα στερεοτυπα δεν βοηθουν. Για παραδειγμα, ο ΟΤΕ που αναφερεις, πλεον παιρνει κοσμο σχεδον μονο μεσω θυγατρικων του με συμβασεις ελευθερης αγορας. Η δε εθελουσια που εκανε μαλλον στοιχισε λιγοτερο απο την εθελουσια της coca cola. Εκει να δεις συνδικατο, υπερωριες, μεσο, κηφηνες και ομορφιες. Θα μου πεις, εκει τα πληρωνουν οι μετοχοι, οχι εγω. Αν και εν μερει εχεις δικιο (διοτι προφανως ολα αυτα επιδρουν στην τιμη του προιοντος), αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν ισχυει το ασπρο (ιδιωτικος) - μαυρο (δημοσιο). Και στους δυο τομεις υπαρχουν πολλες γκριζες περιοχες και προφανως υπαρχουν και ολες οι παθογενειες της ελληνικης κοινωνιας.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!