-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Αποκλείεται ο Λεωνίδας να παρέθεσε κείμενο που γράφειΥπάρχει πρόβλημα με την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας; Τεράστιο. Όμως αυτό δεν οφείλεται στο «εργατικό κόστος», που είναι από τα χαμηλότερα της Ευρώπης,** ούτε στους κακούς και άγριους συνδικαλιστές που υποτίθεται ότι τρομάζουν τους επενδυτές **αλλά.....
Το διάβασα το κείμενο όλο και πολύ προσεκτικά. Βασικά λέει ότι το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ξένων κεφαλαίων αλλά ακριβώς η παρουσία πάρα πολλών ξένων κεφαλαίων που όμως είναι 'αεριτζίδικα'.
Συμφωνώ πλήρως με το κείμενο εκεί που λέει για τις διάφορες κρατικοδίαιτες εταιριούλες της πλάκας που διαχειρίζονταν projects της Ε.Ε. Ανάπλαση της πλατείας πισινού και kiss my ass. Αυτά τα projects είχαν τέτοια γραφειοκρατεία και η συμπλήρωση μιας πρότασης ήταν τόσο δαιδαλώδης που καμιά φορά αναρωτιόμουν αν το χαρτί που ξοδευόταν κόστιζε πιο πολύ απ' τον προϋπολογισμό του project. Λόγω μάλιστα αυτής της πολυπλοκότητας που ουσιαστικά ήταν επιθυμητή από την Ε.Ε., δημιουργήθηκαν και διάφορες εταιρίες 'Ευρωπαϊκών Συμβούλων' που υπόσχονταν επιτυχία μιας πρότασης αν την συνέτασσαν αυτοί με το ανάλογο βέβαια αντίτιμο.
-
Ξέρουν άραγε οι διοικούντες τη χώρα αυτή τι επιστημονικό/εξειδικευμένο δυναμικό κυκλοφορεί στην ελλ. αγορά εργασίας, ώστε να τους αξιοποιήσουν ανάλογα?
Ξέρω από (πολύ) πρώτο χέρι ότι συγκεκριμένα στην ανάπτυξη λογισμικού είμαστε σε αξιολογότατο επίπεδο, ώστε είτε να παράγουμε δικό μας λογισμικό (το οποίο βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγεται), είτε να πάρουμε κομμάτια από την πίτα του outsourcing που φεύγει είτε στην Αν. Ευρώπη, είτε στην Ινδία/Κίνα.Δεν ξέρω ποιό είναι το πρώτο χέρι που επικαλείσαι, αυτό που ξέρει το δικό μου χέρι είναι πως οι ελληνικές εταιρείες το μόνο που ξέρουν να φτιάχνουν είναι ...'παραστατικά'. Προφανώς υπάρχουν καλοί έλληνες προγραμματιστές, -τόσα πανεπιστήμια δεν μπορεί να μην παράγουν καί καλά μυαλά-, αλλά φτιάχνουν ...παραστατικά. Καμμιά εταιρεία απ όσες ξέρω δεν έχει επενδύσει σε σοβαρό rnd, δεν έχει βάλει ως στόχο να παράξει τεχνολογία, παρά μόνο έμπόρευμα και κυρίως εμπόρευμα που υλοποιεί τον διαστροφικό κβσ.
Απ όσο ξέρω πάντα. Οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής που γνωρίζω είναι σε τεχνολογικό επίπεδο γτπ.
Οποιος έχει ένα παράδειγμα εταιρείας πληροφορικής που παράγει τεχνολογία στην ελλάδα ας μας το πει.Μα εγώ δεν μίλησα για τις επιχειρήσεις, μίλησα για το δυναμικό που στελεχώνει τις επιχειρήσεις αυτές, και για τις δυνατότητες αυτών των ανθρώπων στον τομέα τους.
Είπες αν ξέρουν οι διοικούντες για να το αξιοποιήσουν ανάλογα.
Αυτοί που αξιοποιούν το οποιοδήποτε δυναμικό υποτίθεται πως (έχουμε επιλέξει να) είναι οι ιδιώτες επιχειρηματίες. Τι είδους αξιοποίηση τους λοιπόν ζητάς απο τους διοικούντες;Δημιουργόντας εχθρικό οικονομικό περιβάλλον (π.χ. φορολογικό καθεστώς που αλλάζει συνεχώς και δεν ξέρεις - ως επιχείρηση - τι θα σου ξημερώσει) καμιά σοβαρή επιχείρηση δεν πρόκειται να φέρει στην Ελλάδα κομμάτι του outsourcing της (σε μια από τις ελάχιστες τέτοιες δουλεύω - αυτό είναι το 'πρώτο χέρι' που επικαλούμαι).
-
Απ όσο ξέρω πάντα. Οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής που γνωρίζω είναι σε τεχνολογικό επίπεδο γτπ.
Οποιος έχει ένα παράδειγμα εταιρείας πληροφορικής που παράγει τεχνολογία στην ελλάδα ας μας το πει. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Οποιος έχει ένα παράδειγμα εταιρείας πληροφορικής που παράγει τεχνολογία στην ελλάδα ας μας το πει.ουάου.. ενδιαφέρον...
-
Εγω ξέρω πάντως πως ο κλώνος του stroustrup να είσαι στην Ελλάδα ή παραστατικά και λογιστική η web σελίδες θα φτιάχνεις και αυτά αν είσαι κωλόφαρδος..και λογιστική κάνεις μόνο και μόνο επειδή είναι τόσο φλου το φορολογικό καθεστώς που θέλουμε κάτι καινούριο κάθε 3 μήνες...
-
Η όλη συζήτηση μοιάζει με αυτήν στο επικό θέμα http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=17153&start=0
-
Οποιος έχει ένα παράδειγμα εταιρείας πληροφορικής που παράγει τεχνολογία στην ελλάδα ας μας το πει.ουάου.. ενδιαφέρον...
Αχ δεν θέλω να σας λυπήσω...
-
delete
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Αχ δεν θέλω να σας λυπήσω...
Ξέρεις κάτι;
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Ξέρεις κάτι;Άστο.
-
ατιμη ζωη παντως..
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Έπρεπε να έρθει το ΔΝΤ και να κρέμεται από πάνω μας η Δαμόκλειος Σπάθη της μη-καταβολής της επόμενης δόσης του δανείου για να κάνουμε τα αυτονόητα ?http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... =31038948#
Μα για αυτο ακριβως μεθοδευσαν τον ερχομο του... για να μπορεσουν να 'περασουν' τα αυτονοητα μετρα ωστε να αποδυναμωθουν τα συνδικαλιστικα λαμογια.... σιγουρα δεν ολοι οι συνδικαλιστες λαμογια αλλα αυτοι που δεν ειναι δεν 'ακουγονται' στις ληψεις αποφασεων.. και προβαλονται απο τα ΜΜΕ μονο αυτοι οι συνδικαλιστες που θελουν τα κομματα... και που πιεζουν για συντεχιακα δικαιωματα που φερνουν ψηφουλακια....
-
Και άλλο σύνθημα φορτηγατζή, ενδεικτικό του επιπέδου του αγώνα τους (το μεταφέρω στο περίπου, γιατί το είδα εν κινήσει από δύσκολη γωνία): 'Ρέππα, μια βραδυά στο Πόρτο Ράφτη σε είδανε με έναν ναύτη'.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Και άλλο σύνθημα φορτηγατζή, ενδεικτικό του επιπέδου του αγώνα τους (το μεταφέρω στο περίπου, γιατί το είδα εν κινήσει από δύσκολη γωνία): 'Ρέππα, μια βραδυά στο Πόρτο Ράφτη σε είδανε με έναν ναύτη'.Το βρώμικο μυαλό βρώμικα σκέφτεται. Θα μπορούσε να είναι στο Πόρτο Ράφτη με το ναύτη και να τα πίνουν μαζί παρέα...
Όπως ακριβώς και το άλλο σύνθημα 'έλα να δεις τι εστί φορτηγατζής'. Επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες. Θα μπορούσε ας πούμε να σημαίνει 'έλα να δεις ότι ο φορτηγατζής μπορεί να είναι πολύ πιο θηλυκή παρέα απ' ότι φαντάζεσαι'. -
Περασαν καμποσοι τρακτορες και αλλα μικροτερα φορτηγα με τους τενορους και τις κορνες τερμα σαν σε παρελαση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Περασαν καμποσοι τρακτορες και αλλα μικροτερα φορτηγα με τους τενορους και τις κορνες τερμα σαν σε παρελαση.βγαλε καμια φωτο ρε παιδι μου ζεις επικες στιγμες και απλα τα γραφεις!
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Περασαν καμποσοι τρακτορες και αλλα μικροτερα φορτηγα με τους τενορους και τις κορνες τερμα σαν σε παρελαση.
βγαλε καμια φωτο ρε παιδι μου ζεις επικες στιγμες και απλα τα γραφεις!
Σιγα τις επικες στιγμες!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
βγαλε καμια φωτο ρε παιδι μου ζεις επικες στιγμες και απλα τα γραφεις!
Σιγα τις επικες στιγμες!!!
ε δεν κατεβαινουν καθε μερα φορτηγα για να κραζουν πολιτικους!
-
ΣΕ ενα γαμο τις προαλλες ηταν πιο πολλα!!
Περα απο την πλακα στο εμποριο εχει κανει μεγαλη ζημια αυτη η απεργεια.Εχω παραγγειλει εμπορευματα και εχουν μεινει στις αποθηκες στην Αθηνα.Μπαινει που μπαινει ελαχιστος κοσμος στο μαγαζι και τον χανω γιατι δεν εχω αυτα που θελουν
-
Σήμερα έτυχε να ακούσω μια πολύ απλή περίπτωση. Κοπέλα που ξανάδωσε εξετάσεις πέρασε αλλού και έπρεπε να πάει στην πόλη που ήταν για να ξεγραφτεί. Για να μην μπει στη διαδικασία της διανυκτέρευσης και να προλάβει ανοιχτή τη γραμματεία έφυγε με το κτελ στις 6 το πρωί. Στις 8 δεν είχε φύγει ακόμα από την Αθήνα... Κερασμένα τα έξοδα που θα κάνει στην υγειά των αγωνιστών...
Ελπίζω να μην υπήρξε κάποιο τραγελαφικό περιστατικό με ασθενοφόρο.για πάμε...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!