-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Τι άλλο; Όταν τα έξοδά σου είναι περισσότερα από τα έσοδά σου, αρμέγεις το σύμπαν, γ@μάς την οικονομία μπας και εισπράξεις τίποτα...και εισπράττεις ακριβώς αυτό...ΤΙΠΟΤΑ...εε...έχω την ταπεινή άποψη...πως τα έξοδα φταίνε...
Οταν η πολιτικη ηγεσια του Υπουργειου μεταφορων φορτωνει στον ΟΣΕ ενα καρο δανεια για τον εκσυγχρονισμο του δικτυου (και την μιζα τους φυσικα), φταιει ο μισθος του μηχανοδηγου;
Το ελλειμα προερχεται κατα συντριπτικο ποσοστο απο την αποπληρωμη αυτων των δανειων. Προφανως υπαρχουν και αργομισθιες, και πλεοναζον προσωπικο, κλπ. Αλλα οποιος νομιζει οτι απολυοντας 2500 κοσμο σωθηκε ο ΟΣΕ, πλαναται πλανην οικτρα, ή εχει εκπομπη στην τηλεοραση.
Άρα, διαφωνείς στη μείωση των εξόδων του δημοσίου; (μεγάλο μέρος των οποίων είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων;)
Σορυ, αλλα αυτο το 'αρα' ταιριαζει περισσοτερο στο Μανωλη-δεν καταλαβα-Καψη.
Μειωση εξοδων πρεπει να γινει. Η διαφορα μας ειναι στο ΠΩΣ δημιουργηθηκε το ελλειμα, ΠΟΥ πρεπει να γινει η μειωση και ΠΟΣΟ αποτελεσματικη ειναι η μειωση που εγινε ή σχεδιαζεται. Οπως αναφερα πριν, απο την ενδεχομενη απολυση 2500 υπαλληλων εξοικονομεις 100εκ (και δεν λογαριαζω μετεπειτα παροχες οπως επιδοματα ανεργιας, συνταξιοδοτησεις κλπ). Εστω οτι τα σωσαμε αυτα. Το ελλειμα ομως ειναι 1000 εκ. Για τα υπολοιπα 900 εκ. θα μιλησουμε ποτε;
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Δηλαδή η μείωση του ελλειμάτος του 1 δις κατά 10%-15% είναι πλάνη οικτρή, όσο αφορά την προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας του ΟΣΕ...Πρακτικα ναι. Με καθαρα τεχνοκρατικα κριτηρια, και με ετησιο ελλειμα 900εκ η εταιρεια δεν σωζεται και πρεπει να κλεισει. Αν καποιος μου πει τροπο να καλυφθουν και τα 900, πασο. Αλλα μεχρι στιγμης, μονο εξυπναδες ακουω απο την τηλεοραση. Αν λεγανε την κλεινω και να παρουν ολοι τον πουλο, θα το καταλαβαινα. Ισως δεν μου αρεσε, αλλα θα ειχε καποιο νοημα. Αυτο ομως που κανουν δεν εχει νοημα. και μιλαω για ολους τους τομεις της δημοσιας ζωης, οχι για ΟΣΕ και ΔΥ κλπ. Οτι γινεται ειναι απλως μια επικοινωνιακη φουσκα και κωμωδια.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Τι άλλο; Όταν τα έξοδά σου είναι περισσότερα από τα έσοδά σου, αρμέγεις το σύμπαν, γ@μάς την οικονομία μπας και εισπράξεις τίποτα...και εισπράττεις ακριβώς αυτό...ΤΙΠΟΤΑ...εε...έχω την ταπεινή άποψη...πως τα έξοδα φταίνε...
Οταν η πολιτικη ηγεσια του Υπουργειου μεταφορων φορτωνει στον ΟΣΕ ενα καρο δανεια για τον εκσυγχρονισμο του δικτυου (και την μιζα τους φυσικα), φταιει ο μισθος του μηχανοδηγου;
Το ελλειμα προερχεται κατα συντριπτικο ποσοστο απο την αποπληρωμη αυτων των δανειων. Προφανως υπαρχουν και αργομισθιες, και πλεοναζον προσωπικο, κλπ. Αλλα οποιος νομιζει οτι απολυοντας 2500 κοσμο σωθηκε ο ΟΣΕ, πλαναται πλανην οικτρα, ή εχει εκπομπη στην τηλεοραση.
Άρα, διαφωνείς στη μείωση των εξόδων του δημοσίου; (μεγάλο μέρος των οποίων είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων;)
Σορυ, αλλα αυτο το 'αρα' ταιριαζει περισσοτερο στο Μανωλη-δεν καταλαβα-Καψη.
Μειωση εξοδων πρεπει να γινει. Η διαφορα μας ειναι στο ΠΩΣ δημιουργηθηκε το ελλειμα, ΠΟΥ πρεπει να γινει η μειωση και ΠΟΣΟ αποτελεσματικη ειναι η μειωση που εγινε ή σχεδιαζεται. Οπως αναφερα πριν, απο την ενδεχομενη απολυση 2500 υπαλληλων εξοικονομεις 100εκ (και δεν λογαριαζω μετεπειτα παροχες οπως επιδοματα ανεργιας, συνταξιοδοτησεις κλπ). Εστω οτι τα σωσαμε αυτα. Το ελλειμα ομως ειναι 1000 εκ. Για τα υπολοιπα 900 εκ. θα μιλησουμε ποτε;
Για τα 900, είχαμε άφθονο χρόνο να μιλήσουμε στο παρελθόν, και το συμπέρασμα ήταν πάντα 'αυξήσεις', 'επιδόματα', 'υπερωρίες', 'λαδώματα', 'αρπαχτές', 'απάτες' και άλλα καλούδια.
Οπότε θα μιλήσουμε για τα 1000, που περιλαμβάνουν ΚΑΙ τα 100. -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Δηλαδή η μείωση του ελλειμάτος του 1 δις κατά 10%-15% είναι πλάνη οικτρή, όσο αφορά την προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας του ΟΣΕ...
Πρακτικα ναι. Με καθαρα τεχνοκρατικα κριτηρια, και με ετησιο ελλειμα 900εκ η εταιρεια δεν σωζεται και πρεπει να κλεισει. Αν καποιος μου πει τροπο να καλυφθουν και τα 900, πασο. Αλλα μεχρι στιγμης, μονο εξυπναδες ακουω απο την τηλεοραση. Αν λεγανε την κλεινω και να παρουν ολοι τον πουλο, θα το καταλαβαινα. Ισως δεν μου αρεσε, αλλα θα ειχε καποιο νοημα. Αυτο ομως που κανουν δεν εχει νοημα. και μιλαω για ολους τους τομεις της δημοσιας ζωης, οχι για ΟΣΕ και ΔΥ κλπ. Οτι γινεται ειναι απλως μια επικοινωνιακη φουσκα και κωμωδια.
Το Κράτος λέει θα τους μετατάξω. Η τρόικα λέει απολύστε και θα γίνει 'μάχη'.
Το σίγουρο είναι ότι θα πουληθέι χωρίς βάρη και θα μπορει πχ η Virgin να ρίξει ένα τρενάκι πυ θα κάνει 2,45 ώρες για Θεσ/νίκη και οι ΚΤΕΛάδες θα τραβάνε τις τρίχες τους -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Δηλαδή η μείωση του ελλειμάτος του 1 δις κατά 10%-15% είναι πλάνη οικτρή, όσο αφορά την προσπάθεια εξορθολογισμού της λειτουργίας του ΟΣΕ...
Πρακτικα ναι. Με καθαρα τεχνοκρατικα κριτηρια, και με ετησιο ελλειμα 900εκ η εταιρεια δεν σωζεται και πρεπει να κλεισει. Αν καποιος μου πει τροπο να καλυφθουν και τα 900, πασο. Αλλα μεχρι στιγμης, μονο εξυπναδες ακουω απο την τηλεοραση. Αν λεγανε την κλεινω και να παρουν ολοι τον πουλο, θα το καταλαβαινα. Ισως δεν μου αρεσε, αλλα θα ειχε καποιο νοημα. Αυτο ομως που κανουν δεν εχει νοημα. και μιλαω για ολους τους τομεις της δημοσιας ζωης, οχι για ΟΣΕ και ΔΥ κλπ. Οτι γινεται ειναι απλως μια επικοινωνιακη φουσκα και κωμωδια.
Το τι θα κάνεις με τα άλλα 900 είναι ανεξάρτητο από την περικοπή των 100. Αν μπορείς να κόψεις και από τα υπόλοιπα 900 έχει καλώς. Αν δεν μπορείς, τότε το κλείνεις/πουλάς όπως είναι. In either case, τα 100 θα κοπούν με κάποιον τρόπο.
-
Φοβαμαι οτι δεν διαβαζεις οσα γραφω, γιατι αν διαβαζες φανταζομαι και ελπιζω οτι θα καταλαβαινες τι λεω. Εχεις μια αποψη, και τα επιχειρηματα του συνομιλητη σου σε αφηνουν παγερα αδιαφορο.
300 ειναι για ολους τους υπαλληλους (6500). 100 ειναι για τους 2500 που θα απολυθουν.
Και το ελλειμα (1000) δεν βγαινει απο επιδοματα, μονο ο Καψης και οι ομοιοι του το ισχυριζονται αυτο. Βγαινει κυριως απο δοσεις δανειων που παρθηκαν για τον εκσυγχρονισμο του δικτυου. Ηλεκτροκινηση, νεα βαγονια, κλπ. Κι αυτα δεν τα αποφασισε ο μηχανοδηγος, ουτε καν ο προεδρος του οσε, τα αποφασισε ο υπουργος μεταφορων. Ξερεις, siemens, ολυμπιακοι αγωνες, ισχυρη ελλαδα και αλλες ομορφιες. Τελος, ακομη κι αν η εταιρεια κλεισει, γλιτωνεις το μισθολογικο κοστος (τα 300 ετησιως που λεγαμε) αλλα τα δανεια δεν τα γλιτωνεις, γιατι ο καλος υπουργος μεταφορων τα πηρε με εγγυηση του ελληνικου κρατους.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
ας ανεβασουν εκβιαστικα τα εισητηρια οπως εκαναν πριν..50% επανω απο αθηνα κατερινη..
-
Οκ, με έπεισες, οι απολύσεις στο δημόσιο δεν θα μειώσουν τα ελλείμματα.
Άρα, και οι προσλήψεις στο δημόσιο, δεν θα αυξήσουν τα ελλείμματα.
Σωστά τα λέω; -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το Κράτος λέει θα τους μετατάξω. Η τρόικα λέει απολύστε και θα γίνει 'μάχη'.
Το σίγουρο είναι ότι θα πουληθέι χωρίς βάρη και θα μπορει πχ η Virgin να ρίξει ένα τρενάκι πυ θα κάνει 2,45 ώρες για Θεσ/νίκη και οι ΚΤΕΛάδες θα τραβάνε τις τρίχες τουςΕδω ειναι ολο το ζουμι. 'Χωρις βαρη'. Δηλαδη το κρατος θα πληρωσει τα χρεη. Και η virgin πιθανον θα κανει αυτο που λες, αλλα θα κανει κι αυτο που εγινε τα τελευταια 2 χρονια με τα διοδια. Εγω δεν εχω κανενα προβλημα να ειναι αυτο το σεναριο (ειτε με απολυσεις ειτε με μεταταξεις), αλλα δεν δεχομαι να με περνανε για καφρο και να πιστεψω οτι τετοιου ειδους ελλειματα προερχονται απο τη μισθοδοσια.
-
Σωστά τα λέω;Καλα τα λες Μανωλη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το ειπε ως 'ξερω πολλα ,δεν θελετε να μιλησω ' .και η εξεταστικη επιτροπη, αντι να τον στειλει στον Κορυδαλλο, τον αφησε να παει στη ...Μυκονο
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ok, Σελήνη.
-
Οι λύσεις που επέλεξαν είναι ιδιες με αυτές της αντουανέτας πριν 200 χρόνια.... με την σιγουριά της κατάργησης της καρμανιόλας... το 'κατά φαντασίαν ασθενής'...έγινε 'κατά φαντασίαν...φως στο βάθος του τούνελ'
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Φοβαμαι οτι δεν διαβαζεις οσα γραφω, γιατι αν διαβαζες φανταζομαι και ελπιζω οτι θα καταλαβαινες τι λεω. Εχεις μια αποψη, και τα επιχειρηματα του συνομιλητη σου σε αφηνουν παγερα αδιαφορο.300 ειναι για ολους τους υπαλληλους (6500). 100 ειναι για τους 2500 που θα απολυθουν.
Και το ελλειμα (1000) δεν βγαινει απο επιδοματα, μονο ο Καψης και οι ομοιοι του το ισχυριζονται αυτο. Βγαινει κυριως απο δοσεις δανειων που παρθηκαν για τον εκσυγχρονισμο του δικτυου. Ηλεκτροκινηση, νεα βαγονια, κλπ. Κι αυτα δεν τα αποφασισε ο μηχανοδηγος, ουτε καν ο προεδρος του οσε, τα αποφασισε ο υπουργος μεταφορων. Ξερεις, siemens, ολυμπιακοι αγωνες, ισχυρη ελλαδα και αλλες ομορφιες. Τελος, ακομη κι αν η εταιρεια κλεισει, γλιτωνεις το μισθολογικο κοστος (τα 300 ετησιως που λεγαμε) αλλα τα δανεια δεν τα γλιτωνεις, γιατι ο καλος υπουργος μεταφορων τα πηρε με εγγυηση του ελληνικου κρατους.
Nαι αλλα ο μηχανοδηγός και ο κάθε άλλος που έβλεπε περίεργα τριγύρω του πράγματα δεν είπε με άλλους 100 να κάνει μια πληρωμένη καταχώρηση (άμα δεν εμπιστευόταν το συνδικαλιστικό του όργανο) σε μια εφημερίδα να δείξει το πρόβλημα.
Έγγραφέσικέ υπερωρίες να πάει ταμέιο στις 30 του μηνός.
Και όταν πήγε στην ΕΔΕ να πεί για το κύκλωμα με τα παράνομα βαγόνια και τις μάυρες μεταφορες είπε
'εγώ δεν ξέρω πόσα βαγόνια έχει το τρένο, μπάινω στην μηχανη και φεύγω'Επίσης γι αυτό που απάντησες σε άλλο ποστ μπορείς να δείς έυκολα σε ένα ισολογισμό του ΟΣΕ πόσο είναι η μισθοδοσία και πόσο είναι οι πωλήσεις
-
Ok, Σελήνη.
Τωρα που γνωριστηκαμε, και για τελευταια φορα: οι απολυσεις θα μειωσουν το ελλειμα. Δεν θα λυσουν ομως το προβλημα. Εγω περιμενω καποιος (οχι εσυ, καποιος υπουργος) πως θα λυθει το προβλημα. Μεχρι στιγμης, κανεις δεν το εκανε, κι ολοι αναλωνονται σε επικοινωνιακα παιχνιδια. Αυτο ειπα απο την πρωτη στιγμη, αυτο λεω και τωρα. Το να διαστρεβλωνεις αυτο που λεει ο αλλος, περα απο γκεμπελικη τακτικη, ειναι και τρομερα εκνευριστικο, οποτε κοψτο για να μην χαλασουμε τις καρδιες μας μεσημεριατικα.
BTW, περιμενω ν ακουσω τι θα πουνε για τις προσληψεις 25000 καθηγητων που ανακοινωθηκαν. Μεγαλη επιτυχια.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το ειπε ως 'ξερω πολλα ,δεν θελετε να μιλησω ' .
και η εξεταστικη επιτροπη, αντι να τον στειλει στον Κορυδαλλο, τον αφησε να παει στη ...Μυκονο
Γιατι ρε φιλε;Δεν εχεις ακουσει για τα κατεργα της Μυκονου;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Nαι αλλα ο μηχανοδηγός και ο κάθε άλλος που έβλεπε περίεργα τριγύρω του πράγματα δεν είπε με άλλους 100 να κάνει μια πληρωμένη καταχώρηση (άμα δεν εμπιστευόταν το συνδικαλιστικό του όργανο) σε μια εφημερίδα να δείξει το πρόβλημα.
Έγγραφέσικέ υπερωρίες να πάει ταμέιο στις 30 του μηνός.
Και όταν πήγε στην ΕΔΕ να πεί για το κύκλωμα με τα παράνομα βαγόνια και τις μάυρες μεταφορες είπε
'εγώ δεν ξέρω πόσα βαγόνια έχει το τρένο, μπάινω στην μηχανη και φεύγω'Επίσης γι αυτό που απάντησες σε άλλο ποστ μπορείς να δείς έυκολα σε ένα ισολογισμό του ΟΣΕ πόσο είναι η μισθοδοσία και πόσο είναι οι πωλήσεις
Ναι βρε φιλε, συμφωνουμε σε ολα αυτα. Ειναι εξαλλου κλασικος τροπος λειτουργιας του συστηματος: κλεβει ο μηχανοδηγος καμια πλασματικη υπερωρια, παιρνει ενα εξτραδακι 100 ευρω (τυχαιο το ποσο) το μηνα, και γινεται συνενοχος. Αρα δεν μπορει να μιλησει για τα εκατομμυρια που τρωγονται απο τους μηχανοδηγους των γραφειων και των υπουργειων. Κι αυτο ισχυει παντου: σε αγροτες, εφοριακους, ελευθερους επαγγελματιες, κλπ.
Οσον αφορα τον ΟΣΕ, ουτε τον ισολογισμο του ξερω, ουτε εχω κανει καμια σοβαρη οικονομοτεχνικη μελετη. Αλλα δεν χρειαζεται να εισαι φωστηρας για να βλεπεις καποια προφανη.
-
Όλα αυτά που διαβάζω μου δημιουργούν την αίσθηση ότι η λύση είναι...αντί να επανεντάξουμε τους χρήστες στην κοινωνία, να τους καταδικάσουμε αφήνοντας τους εμπόρους ατιμώρητους...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το ειπε ως 'ξερω πολλα ,δεν θελετε να μιλησω ' .
και η εξεταστικη επιτροπη, αντι να τον στειλει στον Κορυδαλλο, τον αφησε να παει στη ...Μυκονο
Γιατι ρε φιλε;Δεν εχεις ακουσει για τα κατεργα της Μυκονου;
στην μυκονο η στην κερκυρα παλια εκτελουσαν τις θανατικες ποινες?
-
Αγαπητέ pro, δεν διαφωνώ στο γεγονός ότι το 'χοντρό' κομμάτι του ελλείματος δεν είναι οι μισθολογικές, αλλά οι δανειακές υποχρεώσεις του οργανισμού. Αυτός όμως δεν είναι λόγος (όπως το βλέπω εγώ) να μην γίνει μείωση του ελλείματος με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου και των απολύσεων των περιττών υπαλλήλων (αν δεχθούμε ότι μέρος των υπαλλήλων είναι περιττό και δεν εξυπηρετεί σε κάτι ουσιαστικό).
Το ότι πρέπει να πέσει το βάρος στη ρύθμιση των χρεών δεν σημαίνει ότι μια μείωση π.χ. 10% του ελλείματος από μισθούς δεν πρέπει να εφαρμοσθεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαφωνείς μ' αυτό που λέω. Ταυτόχρονη αντιμετόπιση όλων των θεμάτων που δημιουργούν την συνολική τρύπα του 1 δις/έτος. Γιατί πρέπει να τα λύνουμε όλα 'σειριακά' και όχι παράλληλα, από τη στιγμή που το ένα δεν αποτελεί προαπαίτηση του άλλου?
Όσο για τα 'βάρη' που θα επομιστεί (αν επομιστεί) ο στρατηγικός επενδυτής, θα προτιμούσα και εγώ να μην πωληθεί ο ΟΣΕ χωρίς βάρη. Δεν έχω ιδέα πόσο επικερδής επιχείρηση μπορεί να γίνει ο ΟΣΕ στα χερια ενός ιδιώτη, αλλά ίσως μια διαπραγμάτευση για μοιρασμένα βάρη να είναι το ρεαλιστικότερο σενάριο (εκτός και αν οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι φιλετάκι, οπότε εκεί με μια σκληρη διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση - εδώ γελάμε - μπορεί να γίνει ένα αρκετά συμφέρον deal για το δημόσιο).
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!