-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
εάν βγαίναμε σήμερα στις αγορές για πώληση 10ετών ομολόγων το επιτόκιο θα ήταν 11,5% ...κάτι σαν πιστωτική κάρτα δηλ.
οι δανειακές ανάγκες για φέτος θα φθάσουν τα 75 δις αυξημένες κατά 13 δις σε σχέση με πέρσι.
εάν υπολογίσουμε τις μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ, μειωμένες δημόσιες επενδύσεις, αναστολή επιστροφής φόρων, πληρωμή υποχρεώσεων του δημοσίου με ομόλογα, μείωση εξοπλιστικού προγράμματος, μη καταβολή εφ άπαξ σε δικαιούχους...κλπ κλπ που διάολο χρειάζονται τα επιπλέον 13 δις τη στιγμή που μας δήλωναν κατηγορηματικά ότι τα λεφτά υπάρχουν....
αφού δεν ξέρουν από πρόσθεση και αφαίρεση....αυτοί θα μας βγάλουν από την κρίση ?????Την 2η δοση την παίρνουμε και αν κάνουμε ότι έχει συμφωνηθεί θα πάρουμε και την 3η και 4η κλπ μέχρι το 2012.
Όσοι λένε διάφορα γραφικά και μαγκιές ας σκεφτούν τις συνέπιες αν δεν πάρουμε μια δόση.Αν λοιπόν δεν πάρουμε μια δόση . το επόμενο πρωι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς ΔΥ και συνταξιούχους και εκεί αρχίζει το mayday we are sinking
εάν η ειδησεογραφία του κρατικού καναλιού είναι γραφική ακόμη χειρότερα....όσο για την κάλυψη των σημερινών μας αναγκών με τρομακτική αύξηση του συνολικού χρέους και το αναπόφευκτο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας σε βάρος πολύ μεγαλύτερο της επόμενης γενιάς από αυτό που μας φόρτωσε η γενιά του πολυτεχνείου τότε ας συνεχίσουμε να βάζουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί αφορίζοντας ως 'μαγκιές' τον ελεύθερο συλλογισμό και την αμφισβήτηση των πατροπαράδοτων βαμπίρ της ελληνικής οικονομίας....
επί σημίτη οι συνταξιούχοι έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ διεκδικώντας αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού...σήμερα ο διάδοχος κατάφερε χωρίς ΜΑΤ να κάνει ολόκληρο λαό να κλάνει μέντες....πιείτε τις με τις υγείες σας...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Κι επειδη τα 28 δις προς τις τραπεζες ηταν Δεξια και Τρισκαταρατα (θυμαστε αυτα ντε, που ο Χοντρος με το πλεηστεησον δεν τα εδινε στο κοσμακη) ειπανε να προσθεσουν κι αλλα 25 δις αυτη τη φορα ομως, πρασινα κι ευλογημενα απο τον Αθεμπιγιο (αληθεια τι κανει αυτη η ψυχη??)Άκουσα ότι πήραν ακόμα 15 δισ. (ανάμεσα από τα 28 και τα 25).
Μικροποσό ήταν και δεν χρειαζόταν να το αναφέρουν. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
εάν βγαίναμε σήμερα στις αγορές για πώληση 10ετών ομολόγων το επιτόκιο θα ήταν 11,5% ...κάτι σαν πιστωτική κάρτα δηλ.
οι δανειακές ανάγκες για φέτος θα φθάσουν τα 75 δις αυξημένες κατά 13 δις σε σχέση με πέρσι.
εάν υπολογίσουμε τις μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ, μειωμένες δημόσιες επενδύσεις, αναστολή επιστροφής φόρων, πληρωμή υποχρεώσεων του δημοσίου με ομόλογα, μείωση εξοπλιστικού προγράμματος, μη καταβολή εφ άπαξ σε δικαιούχους...κλπ κλπ που διάολο χρειάζονται τα επιπλέον 13 δις τη στιγμή που μας δήλωναν κατηγορηματικά ότι τα λεφτά υπάρχουν....
αφού δεν ξέρουν από πρόσθεση και αφαίρεση....αυτοί θα μας βγάλουν από την κρίση ?????Την 2η δοση την παίρνουμε και αν κάνουμε ότι έχει συμφωνηθεί θα πάρουμε και την 3η και 4η κλπ μέχρι το 2012.
Όσοι λένε διάφορα γραφικά και μαγκιές ας σκεφτούν τις συνέπιες αν δεν πάρουμε μια δόση.Αν λοιπόν δεν πάρουμε μια δόση . το επόμενο πρωι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς ΔΥ και συνταξιούχους και εκεί αρχίζει το mayday we are sinking
εάν η ειδησεογραφία του κρατικού καναλιού είναι γραφική ακόμη χειρότερα....όσο για την κάλυψη των σημερινών μας αναγκών με τρομακτική αύξηση του συνολικού χρέους και το αναπόφευκτο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας σε βάρος πολύ μεγαλύτερο της επόμενης γενιάς από αυτό που μας φόρτωσε η γενιά του πολυτεχνείου τότε ας συνεχίσουμε να βάζουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί αφορίζοντας ως 'μαγκιές' τον ελεύθερο συλλογισμό και την αμφισβήτηση των πατροπαράδοτων βαμπίρ της ελληνικής οικονομίας....
επί σημίτη οι συνταξιούχοι έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ διεκδικώντας αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού...σήμερα ο διάδοχος κατάφερε χωρίς ΜΑΤ να κάνει ολόκληρο λαό να κλάνει μέντες....πιείτε τις με τις υγείες σας...
φίλε μου ο Νο1 νόμος των αγορών λέει.
ΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
επί σημίτη οι συνταξιούχοι έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ διεκδικώντας αυξήσεις μεγαλύτερες του πληθωρισμού...Oι συνταξιουχοι εφαγαν ξυλο επειδη προσπαθησαν να σταματησουν το τρενο της ΟΝΕ, το πλοιο της Σοφοκλεους και το αεροπλανο των Ολυμπιακων Αγωνων
σήμερα ο διάδοχος κατάφερε χωρίς ΜΑΤ να κάνει ολόκληρο λαό να κλάνει μέντες....πιείτε τις με τις υγείες σας...
Γιαυτο το τελευταιο ειχα κι εγω την ιδια αποψη.
Βλεποντας ομως οργισμενους(ή μηπως απελπισμενους??) ανθρωπους που μεχρι χτες ζουσαν αξιοπρεπως (και χωρις αυτοκινητοδιακοποκαρτοδανεια) να παρακαλανε για διακανονισμο λογαριασμου ρευματος της ταξης των 100-150 ευρω και εν οψει του χειμωνα εχω σοβαρες επιφυλαξεις οσον αφορα την συνεχιση της περιφημης 'κοινωνικη γαληνη' ...Κι επειδη τα 28 δις προς τις τραπεζες ηταν Δεξια και Τρισκαταρατα (θυμαστε αυτα ντε, που ο Χοντρος με το πλεηστεησον δεν τα εδινε στο κοσμακη) ειπανε να προσθεσουν κι αλλα 25 δις αυτη τη φορα ομως, πρασινα κι ευλογημενα απο τον Αθεμπιγιο (αληθεια τι κανει αυτη η ψυχη??)
Άκουσα ότι πήραν ακόμα 15 δισ. (ανάμεσα από τα 28 και τα 25).
Μικροποσό ήταν και δεν χρειαζόταν να το αναφέρουν.Αυτα πηγαν στη πραγματικη οικονομια
Εξαλλου δεν ασχολουμεθα με ψιλα κυριε -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
φίλε μου ο Νο1 νόμος των αγορών λέει.
ΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣο δανειστής σε χρεώνει υψηλούς τόκους γιατί σε χρεώνει και το ποσοστό της επισφάλειας...
αυτή τη στιγμή μας δανείζουν με 5% (υψηλότερα και από στεγαστικό δάνειο) με την δικαιολογία της διάσωσης της οικονομίας μας....αν είχε @@ ο ΓΑΠ θα μας παρακαλούσαν άτοκα με τον φόβο του κινδύνου της ευρωπαικής και παγκόσμιας οικονομίας λόγω €...
όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν θα λάβουν επιπρόσθετα μέτρα εντός του 2010, είναι κατευναστικό ή αμέσως κάνεις τον συλλογισμό ότι του χρόνου θα μας σκίσουν επιπρόσθετα...
είπαμε δεν είμαστε οικονομολόγοι αλλά αν προσλαμβάνουν προσωπικότητες για να εφαρμόζουν τέτοια οικονομική πολιτική τότε σίγουρα τα πτυχία τους τα πήρανε με μίζα....
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Βλεποντας ομως οργισμενους(ή μηπως απελπισμενους??) ανθρωπους που μεχρι χτες ζουσαν αξιοπρεπως (και χωρις αυτοκινητοδιακοποκαρτοδανεια) να παρακαλανε για διακανονισμο λογαριασμου ρευματος της ταξης των 100-150 ευρω και εν οψει του χειμωνα εχω σοβαρες επιφυλαξεις οσον αφορα την συνεχιση της περιφημης 'κοινωνικη γαληνη' ...+οο
Τα επόμενα μέτρα δεν θα περάσουν εύκολα. Για αυτό και ο 'ζεν' Παπακων συνεχώς διατυμπανίζει ότι δεν θα πάρει άλλα.
.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βλεποντας ομως οργισμενους(ή μηπως απελπισμενους??) ανθρωπους που μεχρι χτες ζουσαν αξιοπρεπως (και χωρις αυτοκινητοδιακοποκαρτοδανεια) να παρακαλανε για διακανονισμο λογαριασμου ρευματος της ταξης των 100-150 ευρω και εν οψει του χειμωνα εχω σοβαρες επιφυλαξεις οσον αφορα την συνεχιση της περιφημης 'κοινωνικη γαληνη' ...+οο
Τα επόμενα μέτρα δεν θα περάσουν εύκολα. Για αυτό και ο 'ζεν' Παπακων συνεχώς διατυμπανίζει ότι δεν θα πάρει άλλα.
.
Εγώ φίλε θέλω να περνάει όλος ο κόσμος και μου αρέσει η Ελλάδα σαν τοπίο. Δέχομαι (σε αντίθεση με κάτι άλλους συμπολίτες μας που ξέρουν μόνο μόστρα και οφειλες σε ΔΟΥ, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ) να φορολογηθώ και φορολογούμαι τρελά για να βοηθηθούν οι ασθενέστεροι.
Αν αντισταθούν στα μέτρα τι θα γίνει?
Ας πούμε ότι δεν δέχονται αύξηση 25% στο ρεύμα για να ανοίξει η αγορά. Θα σου βγάλει κόκκινη κάρτα το ΔΝΤ και τον π@@λο!.
Οι έχοντες θα την κάνουν διακριτικά για το εξωτερικό και εδώ θα γίνει ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.Συνιστώ σε όποιον θέλει να διαβάσει το 'And the money kept rolling in (and out)'
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ας πούμε ότι δεν δέχονται αύξηση 25% στο ρεύμα για να ανοίξει η αγορά. Θα σου βγάλει κόκκινη κάρτα το ΔΝΤ και τον π@@λο!.Τα επιδοματα των τεμπεληδων- αντικραηστ-666-ροζτηλεφωνακηδων Δημοσιων Υπαλληλωνε κοπηκαν ομου με τα επιδοματα των σκατογερων-που κακο ψοφο ναχουνε για να χαρει κι ο Λοβερδος- συνταξιουχωνε.
Επισης ο ΦΠΑς ανεβηκε κατα 4 μοναδες, η τιμη της βεζινας ξεπερασε το Εβερεστ, η ανεργια αυξανεται, κουλουπου κουλουπου...
Μπορεις να μου πεις σε περικαλω σε ΤΙ βοηθησε το μνημοσυνο στη μειωση του χρεους, περα απο την αντικατασταση του βασιζομενου στο Ελληνικο Δικαιο και χωρις υποθηκες χρεους με το βασιζομενο στο Αγγλικο και με υποθηκες, και τη χαρα που πηρε ο Εντης147, ο Στεφανος Μανος κι Ανδρεας Ανδριανοπουλος ??
Εχε υπο την υποψιαν σου οτι το χρεος αντι να μειωθει εχει αυγατεψει στα 310 δις, και το ελλειμα εχει πεσει κυριως λογω της περικοπης κατα 35% του ΠΔΕ αντι προβλεπομενης μειωσης 4% και φυσικα της ουσιαστικης στασης πληρωμωνε (επιστροφες ΦΕ, ΦΠΑ, εξοφλησεις προμηθευτωνε και εργολαβωνε) που εχει κυρηξει ο (Α)Παπα-κωσταντινος...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ας πούμε ότι δεν δέχονται αύξηση 25% στο ρεύμα για να ανοίξει η αγορά. Θα σου βγάλει κόκκινη κάρτα το ΔΝΤ και τον π@@λο!.Τα επιδοματα των τεμπεληδων- αντικραηστ-666-ροζτηλεφωνακηδων Δημοσιων Υπαλληλωνε κοπηκαν ομου με τα επιδοματα των σκατογερων-που κακο ψοφο ναχουνε για να χαρει κι ο Λοβερδος- συνταξιουχωνε.
Επισης ο ΦΠΑς ανεβηκε κατα 4 μοναδες, η τιμη της βεζινας ξεπερασε το Εβερεστ, η ανεργια αυξανεται, κουλουπου κουλουπου...
Μπορεις να μου πεις σε περικαλω σε ΤΙ βοηθησε το μνημοσυνο στη μειωση του χρεους, περα απο την αντικατασταση του βασιζομενου στο Ελληνικο Δικαιο και χωρις υποθηκες χρεους με το βασιζομενο στο Αγγλικο και με υποθηκες, και τη χαρα που πηρε ο Εντης147, ο Στεφανος Μανος κι Ανδρεας Ανδριανοπουλος ??
Εχε υπο την υποψιαν σου οτι το χρεος αντι να μειωθει εχει αυγατεψει στα 310 δις, και το ελλειμα εχει πεσει κυριως λογω της περικοπης κατα 35% του ΠΔΕ αντι προβλεπομενης μειωσης 4% και φυσικα της ουσιαστικης στασης πληρωμωνε (επιστροφες ΦΕ, ΦΠΑ, εξοφλησεις προμηθευτωνε και εργολαβωνε) που εχει κυρηξει ο (Α)Παπα-κωσταντινος...
Δεν είπε κανείς ότι θα μειωθεί το χρέος πριν το 2014?
Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν ΥΠΟΙΚ και χρώσταγες 310 δις?
-
Μήπως να δανειζόταν όσο ήταν χαμηλά τα επιτόκια και να μην έβγαινε να κάνει ΗΛΙΘΙΕΣ δηλώσεις; Λέμε τώρα...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν ΥΠΟΙΚ και χρώσταγες 310 δις?
Δε ξερω αν το ενθυμεισαι αλλα το σπρεντ δανεισμου που 'αφησε' ο Κουρασμενος Μπουχεσας με το πλεηστεησον στον Χαζοχαρουμενο Ανικανο με το κανώ ηταν εκει γυρω στις 170 μοναδες βασης.
Οι δανειακες αναγκες για το 2010 ηταν γνωστες.
Εγω λοιπον αν ημανε ΥΠ.ΟΙΚ. θα δανειζομανε τοτες το μαμαλο-μπαγιοκο τουλαχιστον για το 2010 και θα βουλωνα το στομα μου μεχρι να φερω το χαλι που παρελαβα σε ενα λογαριασμο.
Μηπως θες να θυμηθουμε τι εγινε απο τον Οχτωβρη του 2009 μεχρι το Μαρτη του 2010 σε επιπεδο δηλωσεων (τι απωλειες εθνικης κυριαρχιας, τι Τιτανικοι, τι μπιστολια και τραπεζια, τι σκισμενα πουκαμισα) τοσο απο τον ΓιωργαροΓιωργακη οσο και απο τον (α)Παπα-κωσταντινο ωστε να φτασει το σπρεντ στο Θεο και το ΔΝΤ να ειναι μονοδρομος??
Να θυμηθουμε και πιο πριν το λεφτα υπαρχουν, τα αναθεματα οταν πουληθηκε η ΟΑ, τις καταρες για τα 28 δις προς τις τραπεζες, την επανακτηση του ΟΤΕ ??
Τι σκατα πρεπει να γινει ωστε να καταλαβει ο πασα ενας οτι χεστηκανε για τη μειωση του χρεους και το μονο τους μελημα και (διατεταγμενη?? ) υπηρεσια ειναι η εμπραγματη πλεον εξασφαλιση των δανειστων της Ελλαδας??
Τι σοϊ μειωση του χρεους θα ειναι αυτη το 2014 οταν παρεληφθη στο 110% (κατα αλλους στο 106%), θα φτασει στο 150&% για να πουμε τι ??
Οτι το μειωσαμε στο 145% και να πανηγυρισουμε?? -
http://youpayyourcrisis.blogspot.com/20 ... 19070.html
Mια χαρα εκτελειται ο προυπολογισμος του 2009 (τζαμπα μαλωνετε για το αν υπηρχαν ή οχι λεφτα).Η κακια ΝΔ ειχε προβλεψει κονδυλια για το portal αυτο μολις 4000000ευρω ,το νοικοκυρεμενο ΠΑΣΟΚ ειδε οτι αυτα τα χρηματα ειναι λιγα και αποφασισε σε καιρο που ακομα και το σαλιο ειναι ειδος σε ανεπαρκεια (Λοβερδεια κοτσανα),να τα πενταπλασιασει.Προφανως δεν εφταναν για ολους.
Η καλη ΕΕ γιατι δεν κανει ελεγχους να δει που πηγαινουν τα πακετα στηριξηςΚαι για οσους αναρωτιουνται για το τι απεγινε το τεραστιο εργο Hellenicparliament που κοστισε μολις 1000000+ευρω ας το επισκεφτουνε εδω http://www.hellenicparliament.gr/el/.
-
http://www.youtube.com/watch?v=0MJ-KUUu ... re=related
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Οι τράπεζες πρέπει να πάρουν πακέτο γιατί αν γονατίσουν, γονάτισαν όλα.οχι αδερφε, να μη παρουν ουτε 1€, εαν πριν δε δικαιολογησουν τι εκαναν τα προηγουμενα που πηραν...
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν ΥΠΟΙΚ και χρώσταγες 310 δις?πρώτα απόλα θα είχε εκπληρωθεί το όνειρό μου να γίνω υπουργός....ταυτόχρονα και με αυτόματο τρόπο θα βελτιωνόταν κατά πολύ τα οικονομικά μου....θα εξασφαλιζόταν το μέλλον μου και των παιδιών μου....θα γ@μούσα όποια έβλεπα....θα είχα αμέτρητες προτάσεις για τζάμπα σκαφάτες διακοπές....
θέλεις κι άλλα??? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν ΥΠΟΙΚ και χρώσταγες 310 δις?αυτο που κανει και ο τωρινος, θα εβαζα τα κοροιδα να το ξεχρεωσουν
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν λοιπόν δεν πάρουμε μια δόση . το επόμενο πρωι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς ΔΥ και συνταξιούχους και εκεί αρχίζει το mayday we are sinking
Αυτά είναι τα σενάρια που σερβίρουν διαρκώς τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ. Και γιατί άλλες χώρες δηλαδή που προχώρησαν σε στάση πληρωμών, εξακολουθούν να υπάρχουν? Τι έπαθαν οι Ισλανδοί μετά το δημοψήφισμα που σταμάτησαν να πληρώνουν? Μπήκαν στην ΕΕ
-
Mάγκες μη λέμε αέρα πατέρα πράγματα που δεν γίνονται στην πραγματικότητα.
Για να σηκώσει μια χώρα από τις αγορές 5 δισ. είναι άθλος.
Για το αν υπάρχει χώρα μετά από στάση πληρωμών ή όχι, ας μας πεί κάποιος όταν ο στενός του κύκλος συγγενών ΔΥ και συνταξιούχων μείνει χωρίς μισθό/ σύνταξη κάποια 30 του μηνός και του πει το Κράτος θα στα χρωστάω, τι θα κάνουν?
Στην Ισλανδία έστηναν ουρά στις τράτες για να παρουν ένα ψάρι
Φαντάσου να κάνεις στάση πληρωμών να σκάσουν τα 200δισ. στα χέρια ξένων και μετά να τους πεις.
Δεν πειράζει ξεχάστε τα αυτά αλλά στείλτε μας 5 τανκερ πετρέλαιο για την ΔΕΗ και 3 νταλίκες φάρμακα. Και εγώ σου λέω στα στέλνουν με τι θα τα πληρώσεις? Με αυτά που μαζεύουν οι Εφορίες και τα Ταμεια από τις επισφάλειες?Φτάσαμε σαν χώρα εντατική με μηδεν σφυγμούς και μας εχουν δώσει φιλί ζωής. αν δεν πληρώσουμε θα μας βγάλουν το μηχάνημα από την πρίζα
Τα προηγούμενα λεφτά τα πήραν οι τράπεζες για να μην κλείσουν. Το να κλείσει μια τράπεζα δεν οφελεί κανένα. Ο δανειολήπτης θα τα πληρώσει όλα και ο καταθέτης θα χάσει τα λεφτά του. Έτσι γίνεται σ΄αυτά.
Από όλα όσα μου απαντήσατε δεν μπαίνει τίποτα στο Ταμείο του Κράτους.
Πείτε ρε παίδες μια ιδέα που φέρνει λεφτά.
Θέλουμε λεφτά να πληρώσουμε τους δανειστές μας και να δωθεί ώθηση στην οικονομία
Τα 310δισ. καταναλώθηκαν
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τα προηγούμενα λεφτά τα πήραν οι τράπεζες για να μην κλείσουν. Το να κλείσει μια τράπεζα δεν οφελεί κανένα. Ο δανειολήπτης θα τα πληρώσει όλα και ο καταθέτης θα χάσει τα λεφτά του. Έτσι γίνεται σ΄αυτά.
οχι οχι, καποιος απο εμας τους δυο δεν εχει καταλαβει καλα...
τα λεφτα που δωθηκαν στις τραπεζες δε δωθηκαν για να μη κλεισουν, αλλα για να μπορεσουν να στηριξουν τις τραπεζες ωστε να συνεχιστει η χρηματοδοτηση! Εκτος αυτου, μονο εγω θυμαμαι τις δηλωσεις οτι 'δεν εχουμε κανενα προβλημα, δεν εχουμε αναγκη τα λεφτα αυτα'??? Τα τελευταια crash tests ειναι μολις λιγων ημερων...
καλως δωθηκαν, ΑΛΛΑ πριν ξαναδωθουν, οι τραπεζες οφειλουν να αποδειξουν με ποιο τροπο τα διεθεσαν! Γιατι εχω μια πολυ μικρη υποψια οτι τα λεφτα αυτα αξιοποιηθηκαν διαφορετικα.
δε ζηταει κανενας να κλεισουν οι τραπεζες. Ουτε βεβαια να μην κλεισουν με το ζορι. Αυτο που ζηταμε ειναι διαφανεις διαδικασιες.
-
Μιλάτε λες και τα λεφτά αυτά εκταμιεύτηκαν από τις Τράπεζες...
Το να λες ότι μπορώ να δώσω στις Τράπεζες 28 δις δεν σημαίνει ότι τα πήρανε κιόλας. Υπάρχουν όροι που πρέπει να τηρήσει η Τράπεζα. Από τα 28 εκταμιεύτηκαν τα 3 και τελικά σήμερα μόνον 2 δις ακόμα βρίσκονται σε τραπεζικά χέρια (και από αυτά το 1 και κάτι δις δόθηκε στην Εγνατία).
Αυτό που είπε ο Παπακωνσταντίνου είναι ότι πλέον των 28 δις μπορεί να εγγυηθεί για άλλα 25 δις ευρώ ήτοι 53 δις στο σύνολο. Στο απίστευτο σενάριο όπου λόγω της στάσης πληρωμών τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πάνε στο Θεό για να μην βρεθεί η αγορά αντιμέτωπη σε επιτόκια της τάξης του 30% για δανεισμό (κάτι που θα οδηγήσει το πιστωτικό σύστημα σε πλήρη κατάρρευση) ή αντιμέτωπο με τράπεζες που κλείνουν και καταθέτες που χάνουν τα λεφτά τους (με ότι αυτό κοινωνικά συνεπάγεται) έρχεται το Δημόσιο και λέει ότι μπορώ να σε καλύψω δανειζόμενος.
Τα 53 δις είναι ένα καλό μαξιλάρι πολύ πάνω από το 20% των επισφαλών κατά τους Ευρωπαίους Δανείων στην Ελλάδα (που είναι περί τα 40 δις ευρώ).
ΥΓ. Ένα από τα ζητήματα με την προσφορά που είχε κάνει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ για τις ΑΤΕ και ΤΤ ήταν ότι η ΠΕΙΡΑΙΩΣ είχε πάρει λεφτά από το σύστημα. Και βέβαια θα ήταν παράξενο να μην έχει επιστρέψει τα λεφτά αυτά και να αγοράζει από το Δημόσιο δύο κρατικές τράπεζες με δάνεια εγγυημένα από το ίδιο τον πωλητή... Ζήτημα που ξέφυγε των ΜΜΕ πάντως....
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!