-
Ο χρήστης imago έγραψε:
panosss μου θυμίζεις μια ατάκα από μια ταινία 'every body in this town dioristike except to me'.
Μη θυμώνεις, πλάκα κάνω. Είναι τόσο το μένος σου για τους δ.υ. Λατρεύεις να τους μισείς.Δεν νομίζω. Αν τους μισούσα θα τους έκανα παρέα; Αλλά κοτσάνες δεν μπορώ να ακούω (προερχόμενες από οποιονδήποτε, δυ ή ο,τιδήποτε άλλο), τι να κάνω;
(δεν προσπάθησα ποτέ να διοριστώ στο δημόσιο) -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Ειμαι στη φαση που εχω ανακαλυψει το (κατα Λακαν) αντικειμενο της επιθυμιας.Πούσαι ρε Μητσάρα με το Λακάν σου και τα Μπορόμιαν ρίγκς σου. Κάνε ρε μια χρήση του β' θεωρήματος να καταρρίψεις τον πανοςςς.
-
Φυσικά, για την παραγωγικότητα, που είναι ο αιώνιος βραχνάς της ελληνικής οικονομίας, κανένας δεν έχει πρόταση. Είναι χμμμ, το hard part του προβλήματος. Διότι όλα μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα (εδώ βρέθηκαν άνθρωποι να ρίξουν αβέρτα χρήμα) εκτός από ένα: την παραγωγικότητα. Και οι αιτίες είναι βαθιές, τόσο βαθιές και πολυπλόκαμες όσο και οι δαντελωτές παραλίες μας. Το πρόβλημα της ελληνικής παραγωγικότητας αγγίζει το ιστορικό μας dna. Μέσα στην επιμόνως χαμηλή παραγωγικότητα (τελευταίοι στην ευρώπη) βρίσκεται συμπιεσμένη όλη η Ελληνική ψυχοσύνθεση, οι ιστορικές μας καταβολές, οι συλλογικές μας φαντασιώσεις και φυσικά η ορθόδοξή μας φρενοβλάβεια.
-
Για να μην κάνω quote συνέχεια:
το μισθολογικό κόστος, από μόνο του, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα τεράστια ελλείμματα.
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα νούμερα, αλλά στην οργάνωση και την επιλογή των ανθρώπων, που με τον αριθμό τους θα έπρεπε να τρέχουν στην Ελλάδα όλα πολύ γρήγορα.Όταν έχεις μια υπηρεσία με 100 ανθρώπους που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και άλλους 50 που σκίζονται, πρέπει να βρεις κάτι και για τους πρώτους 100. Λύση: τους δίνεις να κάνουν πράγματα χωρίς ουσιαστικό λόγο, διογκώνοντας τη γραφειοκρατία, άρα το χρόνο και το κόστος λειτουργίας ΚΑΙ του ιδιωτικού τομέα.
Ταυτόχρονα, ανοίγεις παράθυρα για συνδιαλλαγή, λαδώματα και διαπλεκόμενες σχέσεις.
Επίσης, αν τους περισσότερους υπαλλήλους τους έχεις προσλάβει με μέσο, πρώτον δεν θα είναι παραγωγικοί, γιατί ακριβώς στηρίζονται στον άνθρωπο που τους έχει 'υιοθετήσει', δεύτερον συνήθως δεν θα είναι κατάλληλοι για τη δουλειά που υποτίθεται ότι τους θέλεις, γιατί δεν έχουν αξιολογηθεί καταλλήλως, με διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης.Αυτά ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ, όπως είπαμε, και δεν εμφανίζονται σε καμία κατάσταση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ ή του τάδε πανεπιστημίου ή της τάδε διπλωματικής υποψήφιου διδάκτορα, ούτε, αν εμφανιστούν, μπορούν να υπολογιστούν με συγκεκριμένο τρόπο. Γιατί αν κάποιος πει ότι το λάδωμα κοστίζει πχ 20 δισ. το χρόνο, θα πρέπει να το αποδείξει, πράγμα που πρακτικά δεν μπορεί να συμβεί με ασφάλεια. Γιατί 20 και όχι 10 ή 50;
Παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα, τα ζούμε και, αν θέλουμε, τα βλέπουμε γύρω μας.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Φυσικά, για την παραγωγικότητα, που είναι ο αιώνιος βραχνάς της ελληνικής οικονομίας, κανένας δεν έχει πρόταση.Το να ζητάς μείωση του κόστους του κράτους με ταυτόχρονη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του (που 'ναι η ΒΑΣΙΚΗ μου θέση), δεν είναι πρόταση για αύξηση της παραγωγικότητας;
-
Meanwhile in Greece:
'Φύτρωσαν' πισίνες στο Κιλελέρ
Οι τριάντα πισίνες που εντοπίζονται σε ένα μικρό χωριό 3.000 κατοίκων στο Κιλελέρ και ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα που δηλώνεται ανέρχεται σε 1.578 ευρώ αναδεικνύει τις διαστάσεις της φοροδιαφυγής
http://news247.gr/oikonomia/forologia/f ... 39260.html
-
@μανοσκ: Δηλαδή η πρότασή σου είναι η απόλυτη αξιοκρατία. Μάλιστα.
Η θέση μου: Ακόμη κι αν αυτό συμβεί, σε βαθμό οχταπλάσιο της Σιγκαπούρης (που θεωρείται απ' τα πιο αξιοκρατικά καθεστώτα), σε δυο χρόνια η παραγωγικότητά μας θα ξαναπέσει στα σημερινά επίπεδα. Κατάλαβες τώρα τι εννοώ; -
Κοίταξε, ευτυχώς υπάρχει και λίγο φιλότιμο.
Κάποιος γνωστός μου βρέθηκε σε δημ. υπηρεσία, όπου το πιο χάι-τεκ αντικείμενο ήταν το ΦΑΞ.
Αγόρασε υπολογιστή από την τσέπη του, έβαλε internet από την τσέπη του και δουλειά που θα ήθελε κάτι μέρες, με ανάλογη αναμονή των ενδιαφερόμενων, την ξεπετάει σε λεπτά. Σκέφτεται να κάνει έρανο σε τοπικές επιχειρήσεις για να αποκτήσει 2 πράγματα υψηλής τεχνολογίας η υπηρεσία. Επίσης, ψάχνει τρόπο να εκτυπώνει αυτά που θέλουν οι πολίτες, γιατί ο διευθυντής του έδειξε κάτι ντάνες έντυπα για συμπλήρωση με το χέρι 'αφού έχουμε, γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε; [όπως το 1920]'.
Μια συνάδελφος που της είχε τελειώσει το στυλό, του είχε πει 'Αφού δεν έχουν ακόμα κάνει παραλαβή γραφικής ύλης, δεν δουλεύω, ούτε θ' αγοράσω στυλό μόνη μου'.
Ο χρήστης imago έγραψε:
@μανοσκ: Δηλαδή η πρότασή σου είναι η απόλυτη αξιοκρατία. Μάλιστα.
Η θέση μου: Ακόμη κι αν αυτό συμβεί, σε βαθμό οχταπλάσιο της Σιγκαπούρης (που θεωρείται απ' τα πιο αξιοκρατικά καθεστώτα), σε δυο χρόνια η παραγωγικότητά μας θα ξαναπέσει στα σημερινά επίπεδα. Κατάλαβες τώρα τι εννοώ;Θα ήθελα να μου το εξηγήσεις παρακαλώ.
Αν και δεν έμεινα στην αξιοκρατία, αλλά κυρίως στόχευσα στην οργάνωση του κράτους. Κάθε γρανάζι θέλει τη θέση του στο σύστημα. Αν πάρεις 10 ικανούς ανθρώπους και τους βάλεις σε ένα γραφείο να κοιτάζουν τον τοίχο, προφανώς δεν θα πετύχεις τίποτα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για να μην κάνω quote συνέχεια:το μισθολογικό κόστος, από μόνο του, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα τεράστια ελλείμματα.
Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στα νούμερα, αλλά στην οργάνωση και την επιλογή των ανθρώπων, που με τον αριθμό τους θα έπρεπε να τρέχουν στην Ελλάδα όλα πολύ γρήγορα.Όμως τα νούμερα σου εξηγούν σαφέστατα το πρόβλημα.
Κατάταξη με βάση την ανταγωνιστικότητα:ελλιάδα:
2000: 33η σελ.11
2011-2012: 90η σελ. 15 -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Meanwhile in Greece:'Φύτρωσαν' πισίνες στο Κιλελέρ
Οι τριάντα πισίνες που εντοπίζονται σε ένα μικρό χωριό 3.000 κατοίκων στο Κιλελέρ και ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα που δηλώνεται ανέρχεται σε 1.578 ευρώ αναδεικνύει τις διαστάσεις της φοροδιαφυγής
Ολο βλακειες λενε αυτοί οι δημοσιογράφοι...
Πιθανότατα δεν ειναι το Κιλελέρ, αλλα η Νίκαια το επιμαχο χωριο
Σε ό,τι αφορά το χωριό της... φοροδιαφυγής, όπως σημειώνουν 'Τα Νέα', βρίσκεται στον δήμο Κιλελέρ του νομού Λάρισας
Στη Νίκαι να το πιστεψω οτι υπαρχουν 30 πισίνες, αφου ειναι οι περισσότερες βίλες της Λάρισας.
Στο (χωριο) Κιλελερ ζητημα να εχει πανω απο 10 διώροφα
-
Τέλεια τα παραδείγματά σου για να δείξω τι ξέρω. Λοιπόν αγαπητέ μου μανοσκ, ΞΕΡΩ το εξής: Η συνάδελφος που δεν αγγίζει στυλό γιατί περιμένει γραφική ύλη αργά ή γρήγορα ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ αυτή και το πνεύμα της στον εργασιακό χώρο. Με ένα μαγικό τρόπο, σιγανά, αδιόρατα, ανεπαισθήτως που θάλεγε ο ποιητής.
-
...και, να συμπληρώσω, φορτώνει στο φιλότιμο συνάδελφό της, όλη τη δουλειά γιατί 'αυτός έχει γκομπιουτερ, γιατί να μην κάνει αυτός τη δουλειά' ?
-
More on this example γιατί το είδα ουκ ολίγες φορές. Θα σας πω και πως αρχίζει το έργο. Είναι συνήθως κάποια παραμονή αργίας, κάποιο παρασκευοσαββατοκύριακο όπου το κλίμα την τελευταία μέρα είναι πιο χαλαρό. Οι κρυμμένες εντάσεις ΕΝΑΝΤΙΟΝ του παραγωγικού αποκαλύπτονται. Πως; Κάποιος/α τρίτος/η συνάδελφος (η/ο πιο αδύναμη/ος, πιεσμένη/ος, τεμπέλα/ης) αναπτύσσει κοινωνική σχέση με την λουφαδόρισσα και αγνοεί επιμόνως τον παραγωγικό. Σύντομα αυτή γίνεται η ψυχή του πάρτυ που λέμε. Εδώ ο παραγωγικός αρχίζει και νιώθει άβολα, οπότε μπαίνει στη σπείρα θανάτου. Όσο πιο απότομος γίνεται τόσο απομονώνεται.
-
και εδω ερχεται ο απο μηχανης θεος που απολυει τους μη παραγωγικους
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ειμαι στη φαση που εχω ανακαλυψει το (κατα Λακαν) αντικειμενο της επιθυμιας.
Πούσαι ρε Μητσάρα με το Λακάν σου και τα Μπορόμιαν ρίγκς σου. Κάνε ρε μια χρήση του β' θεωρήματος να καταρρίψεις τον πανοςςς.
Εδω ειμαι ρε Διεγράφη προσβλητική έκφραση [Mod] (αν ειχα μεταπτυχιακο στην αναλυτικη φιλοσοφια θα το εξεφραζα καλυτερα, αλλα ετσι κανει και ομοιοκαταληξια με το μητσαρα ).
Και οι αιτίες είναι βαθιές, τόσο βαθιές και πολυπλόκαμες όσο και οι δαντελωτές παραλίες μας. Το πρόβλημα της ελληνικής παραγωγικότητας αγγίζει το ιστορικό μας dna. Μέσα στην επιμόνως χαμηλή παραγωγικότητα (τελευταίοι στην ευρώπη) βρίσκεται συμπιεσμένη όλη η Ελληνική ψυχοσύνθεση, οι ιστορικές μας καταβολές, οι συλλογικές μας φαντασιώσεις και φυσικά η ορθόδοξή μας φρενοβλάβεια.
Χμ, και συνδεση της χαμηλης παραγωγικοτητας με το dna. Για αναλυσε το ρε imago
Α, βαλε και κανα λινκ για το 'τελευταίοι στην ευρώπη' . Ποια ευρωπη ? Των 16 , των 27 ?
-
Ας μη χαλάμε τη συζήτηση ρε παιδιά. imago προφανώς η προηγούμενη δημοσίευσή σου εξελήφθη ως ειρωνική. [Mod]
-
Το παράδειγμα που αναφέρεις είναι εντελώς άκυρο και άσχετο με το θέμα της παραγωγικότητας. Δεν ήταν δουλειά του γνωστού σου να φέρει υπολογιστή. Αυτό θα έπρεπε να είναι έργο του διευθυντή. Ούτε μπορεί ένας εργαζόμενος να αλλάξει την κουλτούρα εντός του τμήματος. Και αυτό θα έπρεπε να είναι έργο του διευθυντή. Από εκεί και πέρα, οποιαδήποτε συμπεριφορά είναι απολύτως αναμενόμενη για εμένα.
Ο χρήστης imago έγραψε:
More on this example γιατί το είδα ουκ ολίγες φορές. Θα σας πω και πως αρχίζει το έργο. Είναι συνήθως κάποια παραμονή αργίας, κάποιο παρασκευοσαββατοκύριακο όπου το κλίμα την τελευταία μέρα είναι πιο χαλαρό. Οι κρυμμένες εντάσεις ΕΝΑΝΤΙΟΝ του παραγωγικού αποκαλύπτονται. Πως; Κάποιος/α τρίτος/η συνάδελφος (η/ο πιο αδύναμη/ος, πιεσμένη/ος, τεμπέλα/ης) αναπτύσσει κοινωνική σχέση με την λουφαδόρισσα και αγνοεί επιμόνως τον παραγωγικό. Σύντομα αυτή γίνεται η ψυχή του πάρτυ που λέμε. Εδώ ο παραγωγικός αρχίζει και νιώθει άβολα, οπότε μπαίνει στη σπείρα θανάτου. Όσο πιο απότομος γίνεται τόσο απομονώνεται.Σε θέματα διοίκησης δεν τα πας καλά. Σε λίγο θα ακούσουμε ότι φταίει και ο ανάδρομος ερμής.
Και οι αιτίες είναι βαθιές, τόσο βαθιές και πολυπλόκαμες όσο και οι δαντελωτές παραλίες μας. Το πρόβλημα της ελληνικής παραγωγικότητας αγγίζει το ιστορικό μας dna. Μέσα στην επιμόνως χαμηλή παραγωγικότητα (τελευταίοι στην ευρώπη) βρίσκεται συμπιεσμένη όλη η Ελληνική ψυχοσύνθεση, οι ιστορικές μας καταβολές, οι συλλογικές μας φαντασιώσεις και φυσικά η ορθόδοξή μας φρενοβλάβεια.
Χμ, και συνδεση της χαμηλης παραγωγικοτητας με το dna. Για αναλυσε το ρε imago
Προς Θεού, ήμαρτον.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ας μη χαλάμε τη συζήτηση ρε παιδιά. imago προφανώς η προηγούμενη δημοσίευσή σου εξελήφθη ως ειρωνική. [Mod]Πηρες μια φραση μου απο ενα χιουμοριστικο σχολιο , για να πεις τι ?
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Meanwhile in Greece:
'Φύτρωσαν' πισίνες στο Κιλελέρ
Ολο βλακειες λενε αυτοί οι δημοσιογράφοι...
Πιθανότατα δεν ειναι το Κιλελέρ, αλλα η Νίκαια το επιμαχο χωριο
Σε ό,τι αφορά το χωριό της... φοροδιαφυγής, όπως σημειώνουν 'Τα Νέα', βρίσκεται στον δήμο Κιλελέρ του νομού Λάρισας
Στη Νίκαι να το πιστεψω οτι υπαρχουν 30 πισίνες, αφου ειναι οι περισσότερες βίλες της Λάρισας.
Στο (χωριο) Κιλελερ ζητημα να εχει πανω απο 10 διώροφα
Ακριβώς....!!
Αλλο ένα παράδειγμα αυθεντικής Ελληνικής που πάει σύννεφο (και μετά μας φταίει ο tryphon).
Δημοσιογραφάρες υψηλού επιπέδου.....!! Αυτος τώρα παίρνει μισθό και τον 'δικαιούται' κιόλας για κάποιο λογο.... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
http://www.on-news.gr/2011/12/o_15.htmlΠέφτουμε από τα σύννεφα άλλη μία φορά....
Δηλαδή δε φταίει ο καπιταλισμός αλλά ο Παπαντρέας;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!