-
Μόνο ένα IMF θα μας σώσει...
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Στο 481 το 'σπρεντ'.Πήγα στο google, έγραψα 'spread', έψαξα για εικόνες, πάτησα SafeSearch: Off ...και δεν μου άρεσε αυτό που είδα!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Πήγα στο google, έγραψα 'spread', έψαξα για εικόνες, πάτησα SafeSearch: Off ...και δεν μου άρεσε αυτό που είδα!do you shake the pear ?
-
Ανάποδα το διάβασες, φοβάμαι ότι εμείς θα στηθούμε...
-
Ελπίζω τουλάχιστον το ΔΝΤ να γίνει ο καταλύτης / αφορμή για αλλαγές που δεν γίνονταν τόσα χρόνια από το φόβο του πολιτικού κόστους, ώστε να μείνει και κάτι
Πχ.
Τρόπος λειτουργίας δημόσιας διοίκησης
Ενιαίο μισθολόγιο
Αριθμός και κατανομή δημοσίων υπαλλήλων
Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων (φορτηγά, ταξί, συμβολαιογραφεία κτλ.) -
Αυτό ελπίζουμε να γίνει (εκτός αν μαγειρέψουμε πάλι, διατηρώντας προνόμια ολιγομελών ομάδων).
Αλλά το ΔΝΤ φέρνει και δωράκια που δεν είναι καθόλου ευπρόσδεκτα, ιδίως τη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που σε σύγκριση με το κόστος ζωής είναι υπερβολικά χαμηλοί ήδη. Επίσης θα πλήξει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που σε αρκετές κατηγορίες συνταξιούχων η τυχόν μείωση θα ισοδυναμεί με αδυναμία επιβίωσης (ελπίζουμε να περιοριστούν οι μειώσεις σε ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια).Το ενιαίο μισθολόγιο είναι σωστή κίνηση, αλλά ορίστε τι έχουμε πάλι: απεργίες εκπαιδευτικών στις εξετάσεις, απεργίες τελωνειακών και εφοριακών, απεργίες ΜΜΜ, απεργίες σκουπιδιάρηδων....ήμουνα νιος και γέρασα με αυτό το θέατρο.
-
Οι εκπαιδευτικοί πιστεύεις ότι έχουν άδικο; Μιλάμε για μία από τις πλέον κακοπληρωμένες (ή και απλήρωτες εξ ολοκλήρου) μερίδες ΔΥ, για τους οποίους σχεδόν κάθε φορά τα μέτρα τους πηδάνε και λίγο περισσότερο.
Και όλ' αυτά όταν όλοι σχεδόν, για το 99% των προβλημάτων μας, φωνάζουν ότι είναι ζήτημα 'παιδείας'.
Εντάξει, το ξέω ότι σιχαίνεσαι τις απεργίες, αλλά εσύ τι θα πρότεινες να κάνουν; Όταν όλη η κοινωνία έχει γραμμένα στ@@ της τα προβλήματά τους, που είναι πολύ υπαρκτά...
-
Επειδή καθένας θα πει το μακρύ του κι επειδή δεν έχω διάθεση να τσακώνομαι με κλαδικές και τους υποστηρικτές τους, ας καθοριστεί το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς παρεκκλίσεις, ας μπούν σ' αυτό και οι εκπαιδευτικοί, ας επιστρέψουν στα θρανία όσοι έχουν (με το ζόρι; δεν νομίζω) αποσπαστεί σε γραφειάκια, ας εφαρμοστεί άμεσα η αξιολόγησή τους αντί της συνδικαλιστικοπολιτικά ορθής ομοιογενούς σούπας που τρώμε σήμερα, ας γίνεται η επιμόρφωση αποκλειστικά εντός του τριμήνου+ που κάθονται κάθε χρόνο και μετά βλέπουμε ποιος θα έχει δίκιο να απεργεί και γιατί.
ΥΓ: Το ότι υπάρχει πρόβλημα παιδείας στους Έλληνες αποτελεί κατηγορία εις βάρος των εκπαιδευτικών και όχι έπαινο.
-
προφανώς είναι κατηγορία και όχι έπαινος. Αλλά, χωρίς λεφτά πιστεύεις ότι παίζει να λυθεί το ζήτημα; Όχι ότι με λεφτά λύνεται σίγουρα, αλλά χωρίς λεφτά μάλλον δεν λύνεται, σίγουρα.
Ωραία, εκτός από τα 'ας' 'ας' και 'αςς', εσύ ας πούμε τι θα έβλεπες ως λογική αντίδρασή τους για την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων τους;
-
Σου είπε τέσσερις - πέντε προτάσεις που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να τις αποδεχθούν.
Δεν μπορεί όλα να λύνονται με την απεργία. Έχει καταντήσει , το ύστατο και μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων , καραμέλα και φάμπρικα κομματικοποιημένου συνδικαλισμού. Είναι σκόπιμο πλέον όλες οι ομάδες εργαζομένων να μελετήσουν διεξόδους που θα βελτιώσουν την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας τους χωρίς κατ' ανάγκη αυτή η μελέτη να γίνεται την ώρα απεργιακής κινητοποίησης.
Μα την Παναγία , εάν τελικά φέρει ο ΑΜ ( αρχίΜ@λ@κ@ς ) το ΔΝΤ και εν τω μεταξύ δεν μπει κανένας από τα αρπακτικά στη φυλακή τότε όπου και όποτε μπορώ θα φοροδιαφεύγω.
-
το πρόβλημα των ωρομισθίων/αναπληρωτών/κλπ είναι δλδ ότι οι ίδιοι δεν αποδέχονται να πληρώνονται με κανονικό μισθολόγιο;
Γενικότερα, όλα αυτά τα 'αςς' ήταν απλώς στους εκπαιδευτικούς να τα αποδεχτούν; Νόμιζα πως ήταν και για την κυβέρνηση....
Τέσπα. Δεν είπα ότι μόνο η απεργία είναι λύση. Εγώ ρωτάω, στην πράξη, τι λύσεις υπάρχουν.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το πρόβλημα των ωρομισθίων/αναπληρωτών/κλπ είναι δλδ ότι οι ίδιοι δεν αποδέχονται να πληρώνονται με κανονικό μισθολόγιο;Γενικότερα, όλα αυτά τα 'αςς' ήταν απλώς στους εκπαιδευτικούς να τα αποδεχτούν; Νόμιζα πως ήταν και για την κυβέρνηση....
Τέσπα. Δεν είπα ότι μόνο η απεργία είναι λύση. Εγώ ρωτάω, στην πράξη, τι λύσεις υπάρχουν.
Οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές είναι ξεχωριστοί κουβέντα όντως. Όμως είναι ένα κομμάτι και ενδεχομένως όχι ιδιαίτερα μεγάλο στο σύνολο των προβλημάτων τους. Οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές δεν θα υφίσταντο όπως σήμερα εάν το σύστημα μας ήταν ορθώς δομημένο. Σε κάθε περίπτωση οι ίδιοι εκπαιδευτικοί ξέρουν σε μεγάλο βαθμό τι πρέπει να κάνουν. Η μία ερώτηση είναι γιατί δεν πιέζουν προς την κατεύθυνση που πρέπει να πιέσουν και η δεύτερη ερώτηση είναι εάν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ένα μέρος των προνομίων τους ( όχι μισθολογικών ) προς χάριν της βελτίωσης της παρεχομένης υπηρεσίας αλλά και του 'προϊόντος' συνολικότερα.
-
Αν είναι να χρεωκοπήσουμε σαν την Αργεντινή με ΔΝΤ κτλ... τουλάχιστον να σηκώσουμε καμιά κούπα στο Μουντιάλ....
(λέμε και καμιά μ@λ@κι@ ..... )
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Αν είναι να χρεωκοπήσουμε σαν την Αργεντινή με ΔΝΤ κτλ... τουλάχιστον να σηκώσουμε καμιά κούπα στο Μουντιάλ....(λέμε και καμιά μ@λ@κι@ ..... )
Πρόσεχε τι εύχεσαι...Με τον Ρεχάγκελ πάμε. . .
-
και εντελως τυχαια βρηκαν την γιαφκα...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
και εντελως τυχαια βρηκαν την γιαφκα...Ώρες είναι να αρχίσεις να το συνδέεις στο μυαλό σου με τίποτα προσπάθειες αποπροσανατολισμού ή κάτι τέτοιο. Δηλαδή. . . ρε μπας και είσαι κομμουνιστής ;
-
και τη γιαφκα του Μπιλ Λαντεν να εβρισκαν, τι αποπροσανατολισμο να κανουν?
εδω παμε ολοταχως για οικονομικη καταστροφη, χεστηκε ο κοσμακης αν βρηκαν τον οπλισμο του ΕΑ... -
Έχω λίγο πάνω από δεκαετία που τέλειωσα το λύκειο και έχω ακόμα φρέσκα στη μνήμη μου κάποια βασικά στοιχεία.
Το γενικότερο κλίμα ήταν μια κακή απομίμα από ρόδα τσάντα και κοπάνα. Οι καθηγητές είτε ήταν παρταλοειδή παρτάλια (δεν ήξεραν πούθε παν τα 3, ούτε καν τα 4), είτε έκαναν επίδειξη σταρχιδισμού και ωχαδερφισμού. Είχα ένα φυσικό που ερχόταν με το κινητό (wow τότε) και μας θύμιζε ότι κάθε πρώτη του μήνα είχε να πάρει τηλ για να μαζέψει τα ενοίκια...
Επειδή τον είχαμε για τελείως μπάζο και ρέμπελο, κάποια στιγμή μάθαμε ότι ο συγκεκριμένος ήταν πρώτη φίρμα στα ιδιαίτερα και χρέωνε αδρά. Όταν του πετάξαμε κάτι μπηχτές μας είπε ευθέως 'Γιατί να κάτσω να ασχοληθώ με εσάς και να κουράζομαι; Στα ιδιαίτερα πληρώνουν καλά. Εδώ όχι...'
Δεν μου έκανε εντύπωση βέβαια το γεγονός ότι πριν κάποια χρόνια τον είχα δει από την τηλεόραση σε συλλαλητήριο για την Παιδεία...
Εγώ δέχομαι ότι πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι αποδοχές των εκπαιδευτικών αλλά με δυο όρους.
1)να ελέγχονται για τη δουλειά τους, γιατί δεν είναι δυνατόν η άλλη να βάζει Ρουβά στα παιδάκια και να θεωρεί ότι προσφέρει παιδεία και
2)να κόβουν τον κώλο στα μαύρα ιδιαίτερα και διπλοθεσίτες. -
Τα ιδιαίτερα θα κοπούν μόνο αν τους αυξήσει τις αποδοχές, και γίνει η μελέτη/διάβασμα των παιδιών εντός των σχολείων μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες (με λίγα λόγια να αντικαταστήσουν τα φροντιστήρια).
Από τη στιγμή που σχολάνε στις 2 (ή και νωρίτερα) και έχουν την υπόλοιπη μέρα στη διάθεσή τους, δεν νομίζω να σταματήσουν να τα αρπάζουν απ' έξω.
Συμφωνώ πως πρέπει να υπάρξει κι ένα αυστηρό σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
-
Γνωστά αλλά σχετικά καλογραμμένα:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 10_1291494Offtopic: Η συγκεκριμένη συζήτηση γίνεται ψύχραιμα,από λογικά γράφοντες και είναι πράγματι ευχάριστη και ρέει ωραία...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τα ιδιαίτερα θα κοπούν μόνο αν τους αυξήσει τις αποδοχές, και γίνει η μελέτη/διάβασμα των παιδιών εντός των σχολείων μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες (με λίγα λόγια να αντικαταστήσουν τα φροντιστήρια).Από τη στιγμή που σχολάνε στις 2 (ή και νωρίτερα) και έχουν την υπόλοιπη μέρα στη διάθεσή τους, δεν νομίζω να σταματήσουν να τα αρπάζουν απ' έξω.
Συμφωνώ πως πρέπει να υπάρξει κι ένα αυστηρό σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Νομίζω πως η αύξηση των ωρών που βρίσκονται τα παιδιά εντός του σχολικού κτηρίου ούτε την επιμόρφωσή τους θα ωφελήσει , με την έννοια της μελέτης ενώ θα βρίσκονται πολλές ώρες εκτός της οικογενειακής εστίας που νομίζω ότι για παιδιά έως 13 - 14 είναι καταλυτικό για την θεώρησή της οικογενείας από αυτά. Θα συμφωνούσα ίσως για κάποιες ώρες ( μέχρι τις 16.00 ίσως ) αθλητικής παιδείας. Επιπλέον νομίζω πώς είναι εξαιρετικά σημαντικό το παιδί να απολαμβάνει μία ή δύο ώρες μεσημεριανού ύπνου/παιχνιδιού/χαλάρωσης πριν ξεκινήσει την μελέτη ή τις λοιπές δραστηριότητες.
Τι σχέση όμως έχουν αυτά με το ΔΝΤ ;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!