-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εγώ δεν είπα ότι αυτό που κάνει τώρα ο ΓΑΠ είναι λάθος....
Το μικροτερο κυκλακι του χρεους το εχει η Ελλαδα.
Κι ενω θα μπορουσε ο Γιωργακης να το λυσει ενδοευρωπαϊκα, τα εβαλε με τους κερδοσκοπους, αρχισε τις μαλακιες περι μπιστολιου, απειλησε με το ΔΝΤ και στο τελος μας πηγε σαν προβατα επι σφαγη εκει που θελανε οι πραγματικοι εντολεις του.
Στην εικονα πιο πανω φαινεται ποιοι κατεχουν το σημαντικοτερο μερος των χρεωγραφων μας.
Ερωτηση:
Αν ο Γιωργακης αντι να λεει τις παπαριες περι ΔΝΤ και μπιστολιων ειχε απειλησει ευθεως πλην σαφως με σταση πληρωμων λετε να μας αφηναν να πραγματοποιησουμε τις απειλες μας, συμπαρασυροντας το συνολο σχεδον του Ευρωπαϊκου Τραπεζικου Συστηματος?? -
8888888
πού το ψάρεψες το γράφημα?
πολύ ενδιαφέρον -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
8888888
πολύ ενδιαφέρονhttp://www.nytimes.com/interactive/2010 ... ekinreview
-
και τους έπιασε μια πρεμούρα για την ελλάδα, τυχαία μάλλον
thx, θα μου χρειαστεί τις επόμενες μέρες
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
και τους έπιασε μια πρεμούρα για την ελλάδα, τυχαία μάλλονthx, θα μου χρειαστεί τις επόμενες μέρες
Το θεμα για εμενα δεν ειναι η σκοπιμοτητα- δε με ενδιαφερει καν- αλλα τα στοιχεια.
Τα οποια ειναι αληθινα και δεν αμφισβητουνται μιας και ξερουν και οι πετρες οτι το μεγαλυτερο μερος των ομολογων μας το εχουν γαλλικες και γερμανικες τραπεζες.Με δεδομενο λοιπον αυτο, ποιος ο λογος να καταφυγουμε στο ΔΝΤ??
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
8888888
πολύ ενδιαφέρονhttp://www.nytimes.com/interactive/2010 ... ekinreview
Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι $236b αλλά πάνω απο $410b (€300b) οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα νούμερα είναι σωστά. Αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων μας έχουν αγοραστεί από Ευρωπαϊκές τράπεζες. Πως από αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι το πρόβλημα είναι ενδοευρωπαϊκό και θα έπρεπε λυθεί χωρίς το ΔΝΤ, δεν το αντιλαμβάνομαι. Δηλαδή η Ουγγαρία που κάλεσε το ΔΝΤ δε χρωστάει στους Ευρωπαίους αλλά μόνο στους Αμερικάνους ? (στο ΔΝΤ είναι επίσης η Ρωσία και η Κίνα αλλά αυτό είναι μικρή λεπτομέρεια)
Δε λέω ότι θα έπρεπε να κληθεί το ΔΝΤ, απλά ότι δεν ισχύει η συνεπαγωγή 'Ευρωπαϊκό χρέος --> Δεν καλούμε το ΔΝΤ'. Απ΄όσο κατάλαβα το ΔΝΤ πέρα από τις μπούρδες του ΓΑΠ για τα πιστόλια επέμενε η Μέρκελ να το βάλει στην εικόνα, για να δώσει στους ψηφοφόρους της την ιδέα ότι θα έρθουν οι ζόρικοι του ΔΝΤ να βάλουν στους Ελληνες τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Αν ο Γιωργακης αντι να λεει τις παπαριες περι ΔΝΤ και μπιστολιων ειχε απειλησει ευθεως πλην σαφως με σταση πληρωμων λετε να μας αφηναν να πραγματοποιησουμε τις απειλες μας, συμπαρασυροντας το συνολο σχεδον του Ευρωπαϊκου Τραπεζικου Συστηματος??
Αν είχε πεί για στάση πληρωμών τότε μέσα σε δευτερόλεπτά το spread θα ήταν στο +OO,
ούτε μας ξαναδάνειζαν για τα επόμενα 10 χρόνια και ούτε η Ευρώπη θα μας βοηθούσε.Εαν σήμερα μας θεωρούν ψευτες και απατεώνες 1 φορά τότε θα μας θεωρούσαν 100.
Τα 110 Δις θα τα έδιναν στις τράπεζες τους για να ρεφάρουν τα ελληνικά τοξικά όμολογα.Γιατί ειναι άλλο να προσπαθήσεις 1-2 χρόνια σαν την Αργεντινή και να πείς οτι τα μέτρα δεν δουλεψαν
και άλλο να λές σας τα εφαγα, δεν έχω σκοπό να τα ξεπληρώσω και θέλω να φάω και άλλα. -
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Αν ο Γιωργακης αντι να λεει τις παπαριες περι ΔΝΤ και μπιστολιων ειχε απειλησει ευθεως πλην σαφως με σταση πληρωμων λετε να μας αφηναν να πραγματοποιησουμε τις απειλες μας, συμπαρασυροντας το συνολο σχεδον του Ευρωπαϊκου Τραπεζικου Συστηματος??
Αν είχε πεί για στάση πληρωμών τότε μέσα σε δευτερόλεπτά το spread θα ήταν στο +OO,
ΓΑΠ:Θα παμε ΔΝΤ +150 μοναδες τα σπρεντ.
ΓΑΠ:Ειμαστε σε πολεμο με τους κερδοσκοπους+100 μοναδες τα σπρεντ
Παπακωνσταντινου:Εχουμε το μπιστολι στο τραπεζιΑλλες 100 μοναδες πανω
ΓΑΠ:Εχουμε το 'μηχανισμο' στηριξης.Δεν ασχολουμαι με τα σπρεντ. στις 800 μοναδες τα σπρεντ
Παπακωνσταντινου:Οι κερδοσκοποι θα χασουν τα πουκαμισα τους.στις 1000 μοναδες τα σπρεντούτε μας ξαναδάνειζαν για τα επόμενα 10 χρόνια και ούτε η Ευρώπη θα μας βοηθούσε.
Να με συμπαθας αλλα δε μπορω να φανταστω οτι θα υπηρχε μερος να κρυφτουν οι ανθρωποι που θα αφηναν τις Ντοϊτσε Μπανκ, Σοσιετε Ζενεραλ, ΜπιΕνΠι Παριμπα λ.χ. να καταρρευσουν...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
ούτε μας ξαναδάνειζαν για τα επόμενα 10 χρόνια και ούτε η Ευρώπη θα μας βοηθούσε.
Να με συμπαθας αλλα δε μπορω να φανταστω οτι θα υπηρχε μερος να κρυφτουν οι ανθρωποι που θα αφηναν τις Ντοϊτσε Μπανκ, Σοσιετε Ζενεραλ, ΜπιΕνΠι Παριμπα λ.χ. να καταρρευσουν...
Θα τα έδιναν κατευθείαν στις τράπεζες που είναι και πιο αξιόπιστες από έμας και θα έληγε εκεί το θέμα... και εμείς στην άβυσσο...
Τουλάχιστον τώρα έχουμε 2 χρόνια να το παλέψουμεΣτο κάτω κάτω σιγά τα μέτρα που πήραμε... χάσανε μερικοι ΔΥ λίγο από τα δωράκια.... και ανέβηκε λιγο το ΦΠΑ... Πού είναι οι 200.000 απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα που χρειάζονται ??
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Πού είναι οι 200.000 απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα που χρειάζονται ??Δε νομίζω να φτάσουν τις 200000... θα έρθουν και άλλα μέτρα όμως στα σίγουρα
-
απολύσεις μπορεί να δει κάποιος και στη μη ανανέωση συμβάσεων που ανανεώνονταν για χρόνια
εξαρτάται απο το πόσους υπαλλήλους έχει αυτό το Δημόσιοχωρίς μείωση του Δημοσίου όμως και χωρίς πολιτικούς σε δίκη και στη φυλακή όχι σε 2 ούτε σε 1002 χρόνια δεν ισιώνουμε.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πού είναι οι 200.000 απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα που χρειάζονται ??
Δε νομίζω να φτάσουν τις 200000... θα έρθουν και άλλα μέτρα όμως στα σίγουρα
Σκεφτητε παντως τοσους ανεργους ξαφνικα.Ποσοι ανθρωποι θα καταστραφουν ανεπανορθωτα .Μην κοιτατε μονο τους αρθμους αλλα κοιταξτε και τους ανθρωπους που αντιπροσωπευουν .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σκεφτητε παντως τοσους ανεργους ξαφνικα.Ποσοι ανθρωποι θα καταστραφουν ανεπανορθωτα .Μην κοιτατε μονο τους αρθμους αλλα κοιταξτε και τους ανθρωπους που αντιπροσωπευουν .
και ποια ειναι η λυση BILL, να εξακολουθησουμε να πληρωνουμε καποιους που απλα δεν χρειαζονται?
εχουμε τετοια πολυτελεια? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και ποια ειναι η λυση BILL, να εξακολουθησουμε να πληρωνουμε καποιους που απλα δεν χρειαζονται?
εχουμε τετοια πολυτελεια?- Ανακαταταξη θεσεων.
- 1 προσληψη για καθε 5-10 συνταξιουχους.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
απολύσεις μπορεί να δει κάποιος και στη μη ανανέωση συμβάσεων που ανανεώνονταν για χρόνια
εξαρτάται απο το πόσους υπαλλήλους έχει αυτό το Δημόσιοχωρίς μείωση του Δημοσίου όμως και χωρίς πολιτικούς σε δίκη και στη φυλακή όχι σε 2 ούτε σε 1002 χρόνια δεν ισιώνουμε.
Καλά, και χωρίς αισθητή μείωση του δημοσίου (γιατί μείωση με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα γίνει), αν υλοποιηθούν κινήσεις όπως π.χ.
- Περιορισμός των εξόδων για τις προμήθειες των νοσοκομείων
- Δημόσια έργα με πολύ μικρότερο περιθώριο κέρδους για τους κατασκευαστές (τους έχει ήδη πιάσει τρόμος γι' αυτό)
- κτλ
μαζί με τις μειώσεις που έγιναν, την αύξηση του ΦΠΑ, τις έκτακτες εισφορές, κτλ θα εξοικονομηθούν πολλάααααααα δις €.
Στη φυλακή πρέπει να μπουν τουλάχιστον κάποιοι όχι γιατί θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά γιατί θα με κάνει εμένα και φαντάζομαι και πολλούς άλλους να πουν: 'Οκ, κάποιοι τα έφαγαν, ΤΙΜΩΘΗΡΗΚΑΝ γι' αυτό και τώρα οι υπόλοιποι πρέπει να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να δούμε μπροστά'. Είναι άλλο να δίνεις ένα δίκαιο αγώνα και άλλο να είναι στημένος από την αρχή...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σκέψου μόνο πως ακόμη είμαστε στην αρχή και δεν έχουμε δει τις επιπτώσεις των μέτρων.
Αυτή τη στιγμή τις μόνες επιπτώσεις που έχουμε δει είναι περισσότερο στον ψυχολογικό τομέα.
Από Σεπτέμβρη θα φανούν οι μεγάλες επιπτώσεις και στην τσέπη. Εκεί θα αρχίσει το μεγάλο ζόρι.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχουμε τετοια πολυτελεια?+1
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχουμε τετοια πολυτελεια?Δεν λεω αυτο ,απλα το σκεφτομαι απο την πλευρα αυτου που θα απολυθει.Και ποιος μας διαβεβαιώνει οτι θα απολυθουν οι λιγοτερο ικανοι και οχι αυτοι που εχουν το πιο αδυναμο βυσμα;
-
προφανώς κανένας.
όταν όμως παρει η μπάλα και τον ιδιωτικό τομέα, με μαζικές απολύσεις και επαναπροσλήψεις, τότε ίσως ξυπνήσουν περισσότεροι...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!