-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η βενζίνη ανέβηκε 10%. Δηλαδή αυτός που έβαζε 30 ευρώ πριν...τώρα θα βάζει 33...συν 2% ΦΠΑ...33.66!
Για τα καυσιμα δεν ειναι ακριβως ετσι μιας κ ειχαμε αλλη μια αυξηση 12% πριν ενα μηνα περιπου....
H βενζίνη πήγε από το 1 Ε στο 1,5 μέσα σε λίγους μήνες, κ αν σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για τις μεταφορές δεν θα είστε (όσοι είστε) και τόσο βέβαιοι ότι οι αυξήσεις στα ΠΑΝΤΑ θα είναι όση η αύξηση του ΦΠΑ...
Απ'το 1.1 στο 1.4 πήγε (+22%) και με παγκόσμιο ράλι του πετρελαίου.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Οσο για το δημοσιο τομεα, σιγουρα ηταν υπερβολη αυτο που συνεβαινε αλλα δε σημαινει πως πρεπει να 'σκισουμε' οσους δουλευουν ηδη εκει για να αποθαρρυνουμε αυτους που θελουν να μπουν... αλλωστε δε φταινε οι πολιτες για τη νοοτροπια που δημιουργηθηκε αλλα η πολιτικη ηγεσια που την προκαλεσε
Πόσο λάθος...
Εννοείται ότι φταίει ο κλασσικός ο μ@λ@κ@ς ο Έλληνας. Άλλωστε και η πολιτική ηγεσία από ποιον εκλέγεται;
Συμφωνω φιλε μου σε αυτο που λες, ο λαος ψηφιζει, ομως ειναι λογικο να 'τιμωρουμε' αυτους που ηδη εργαζονται για να αποθαρυνθουν οι υπολοιποι???? αν ειναι δυνατον!!! οπως ειπα κ πριν δεν ειναι μονο οι 'βολεμενοι' που θιγονται. Για την οικονομια της συζητησης να δεχθω να 'τιμωρηθουν' αυτοι οι ανθρωοι μεσω των μειωσεων.
Οι πολιτικοι που ανεφερα, δεν πρεπει να τιμωρηθουν και μαλιστα στο βαθμο που τους αναλογει για την κατασταση που δημιουργηθηκε???
οχι βεβαια, ασυλια, νομος περι ευθυνης υπουργων, εγκριση 1,5 εκατομμυριου ευρω μολις προχθες για ηλεκτρονικο εξοπλισμο, μειωση επιδοματων για συμμετοχη σε συνεδριασεις αλλα αμεση αυξηση των καθημερινων συνεδριασεων ειναι θεμιτα ετσι??? -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
@ Νικο120κοιτα ειναι λογικο να φοβαται καποιος οταν εχει περισσοτερα να χασει απο τον αλλο...
εκει πονταρουν ομως...
Εννοειται οτι θα μας εσωζαν τα αδελφια μας...λογω €.
απο εκει και περα ομως ειναι πολιτικος στρουθοκαμηλισμος το να φορτωνουμε τα παντα στον λαο ενω ΟΛΟΙ μας γνωριζουμε ποιοι και πως εφαγαν και ξεσκισαν.
το προβλημα ειναι οτι δεν θα γινει καμμια αναπτυξιακη προσπαθεια και ο λογος ειναι απλος:αυτο ειναι ανεφικτο αφου ΟΛΟΣ ο πλουτος και η δυναμικη της χωρας βρισκονται σε ελαχιστα χερια...
ετσι μακροπροθεσμα ακομα και αυτος που τωρα λεει ᾽᾽μια χαρα᾽᾽θα εχει προβλημα...
Ζουμε οπως ειπες σε μια κοινωνια...
αν ο διπλανος δεν εχει να ξοδεψει ουτε εσυ δεν θα μπορεις να πουλησεις...οτιδηποτε υπηρεσιες,προιοντα,τα παντα.αρα καταληγοντας θαρρω πως δεν προκειται να γινει κατι.
ειμαστε σε αδιεξοδο γιατι οι καρκινοι και τα αποστηματα ΔΕΝ φευγουν...αποψη μου
Θες τη δική μου άποψη?
Φταίνε οι πολιτικοί...αλλά φταίμε κι εμείς γιατί τα είχαμε όλα εύκολα αγαπητέ. Εύκολα δάνεια τα οποία έφερναν εύκολα ταξίδια, σπίτια, αυτοκίνητα, υπερχρεωμένες κάρτες και ανάγκη τελικά να θέλουμε να βγάλουμε κι άλλο δάνειο για να τα πληρώσουμε. Και τι κάνουμε? Τα ρίχνουμε στους άλλους.
Σκεφτήκαμε ΜΙΑ φορά για το αν τα χρειαζόμαστε? Αν βγάζεις 100...γιατί αγοράζεις κάτι που κάνει 110 ρε μεγάλε?
Φταίνε τα λάθη του παρελθόντος και πιστεύω πως αν πριν 2-3 χρόνια είχαμε γνώση της πραγματικής εικόνας (ναι Κωστάκη...για σένα χτυπάει η καμπάνα) τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πως από το 6% έλλειμμα πριν λίγους μήνες φτάσαμε στο 16%...ένας Θεός ξέρει!
Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να πληρώσουμε όλοι για τα λάθη του παρελθόντος?
Τέλος στη κατάσταση που βρισκόμαστε η αγοραστική δύναμη θα πέσει...άρα δε πουλάς τώρα, (ΠΟΤΕ δε πουλάς στην ύφεση) και θα πουλήσεις μετά.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Με 560 ευρώ (που έχει ο νέος εργαζόμενος χωρίς παιδιά, γάμο κλπ) εννοείται ότι δε μένεις μόνος σου. Πως τη βγάζεις πέρα? Όπως την έβγαζα κι εγώ και όλοι μας.
Ετσι.....όπως την βγάζαμε το 1980 με 6-7 χιλιαρικάκια το μήνα.Και βέβαια μέναμε με τους δικούς μας δεν είχαμε ούτε παπί,ούτε κινητό, ούτε laptop, ούτε...ούτε........
Ακριβώς!
ΠΟΤΕ δε σκεφτήκαμε για αν:
Α. Αν χρειαζόμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεύτερο ή τρίτο κινητό (έχουμε λέει 10.000.000 καρτοκινητά στην Ελλάδα!)
Β. Μπορούμε να συντηρήσουμε το οτιδήποτε.Μάλιστα όταν έβγαζα 554 καθαρά (κουβαλώντας παλέτες και γεμίζοντας ράφια) πλήρωνα 250 ευρώ βενζίνη και 120 ευρώ δόση αμαξιού! Λάθος μου? ΣΙΓΟΥΡΑ...
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
ιδίως αν λάβουμε υπόψιν το τραγικό ότι στον ιδιωτικό τομέα ο νέος κατώτατος μισθός είναι 560 ευρώ καθαρά.Μήπως κατέβηκε από τα 750 στα 560 μεικτά;
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Με 560 ευρώ (που έχει ο νέος εργαζόμενος χωρίς παιδιά, γάμο κλπ) εννοείται ότι δε μένεις μόνος σου. Πως τη βγάζεις πέρα? Όπως την έβγαζα κι εγώ και όλοι μας.
Ετσι.....όπως την βγάζαμε το 1980 με 6-7 χιλιαρικάκια το μήνα.Και βέβαια μέναμε με τους δικούς μας δεν είχαμε ούτε παπί,ούτε κινητό, ούτε laptop, ούτε...ούτε........
Ακριβώς!
Α. Αν χρειαζόμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεύτερο ή τρίτο κινητό (έχουμε λέει 10.000.000 καρτοκινητά στην Ελλάδα!)Β. Μπορούμε να συντηρήσουμε το οτιδήποτε.
Μάλιστα όταν έβγαζα 554 καθαρά (κουβαλώντας παλέτες και γεμίζοντας ράφια) πλήρωνα 250 ευρώ βενζίνη και 120 ευρώ δόση αμαξιού! Λάθος μου? ΣΙΓΟΥΡΑ...
Σε έστειλε η οικογένεια για εκπαίδευση;
Τώρα όμως που αυτοδημιουργήθηκες έμεινες ίδιος, δεν χάλασες.Κοίτα ο αδερφός μου είναι 50 χρονών, έχει σπουδάσει μαθηματικός και εργαζόταν πριν τις περικοπές στο δημόσιο για 1100 το μήνα(εκκαθαριστικό και δήλωση στην διάθεση σας). Τώρα φαντάζομαι έχει πέσει κάτω απο χίλια.
Α, διορίστηκε απ τους τελευταίους της επετηρίδας, πιο πριν εργαζόταν οπου γης και πατρις.
Δεν έγλειψε κανένα κ@ργιόλη για να μπει στο δημόσιο όπως καταλάβατε.Οταν τον ξαναδώ θα του πω πως ο sv2 και ο nikos120injection είπαν πως μπορεί να ζήσει και χωρίς κινητό (δεν έχει άλλωστε, λόγω τιμής) και χωρίς αυτοκίνητο(έχει ένα που του πούλησα εγώ κι έχει κάνει σε 3 χρόνια 17000 χλμ)
-
Ακριβώς!
Α. Αν χρειαζόμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεύτερο ή τρίτο κινητό (έχουμε λέει 10.000.000 καρτοκινητά στην Ελλάδα!)
Β. Μπορούμε να συντηρήσουμε το οτιδήποτε.Μάλιστα όταν έβγαζα 554 καθαρά (κουβαλώντας παλέτες και γεμίζοντας ράφια) πλήρωνα 250 ευρώ βενζίνη και 120 ευρώ δόση αμαξιού! Λάθος μου? ΣΙΓΟΥΡΑ...
-
@ Νικο120
κοιτα ειναι λογικο να φοβαται καποιος οταν εχει περισσοτερα να χασει απο τον αλλο...
εκει πονταρουν ομως...
Εννοειται οτι θα μας εσωζαν τα αδελφια μας...λογω €.
απο εκει και περα ομως ειναι πολιτικος στρουθοκαμηλισμος το να φορτωνουμε τα παντα στον λαο ενω ΟΛΟΙ μας γνωριζουμε ποιοι και πως εφαγαν και ξεσκισαν.
το προβλημα ειναι οτι δεν θα γινει καμμια αναπτυξιακη προσπαθεια και ο λογος ειναι απλος:αυτο ειναι ανεφικτο αφου ΟΛΟΣ ο πλουτος και η δυναμικη της χωρας βρισκονται σε ελαχιστα χερια...
ετσι μακροπροθεσμα ακομα και αυτος που τωρα λεει ᾽᾽μια χαρα᾽᾽θα εχει προβλημα...
Ζουμε οπως ειπες σε μια κοινωνια...
αν ο διπλανος δεν εχει να ξοδεψει ουτε εσυ δεν θα μπορεις να πουλησεις...οτιδηποτε υπηρεσιες,προιοντα,τα παντα.αρα καταληγοντας θαρρω πως δεν προκειται να γινει κατι.
ειμαστε σε αδιεξοδο γιατι οι καρκινοι και τα αποστηματα ΔΕΝ φευγουν...αποψη μου
Θες τη δική μου άποψη?
Φταίνε οι πολιτικοί...αλλά φταίμε κι εμείς γιατί τα είχαμε όλα εύκολα αγαπητέ. Εύκολα δάνεια τα οποία έφερναν εύκολα ταξίδια, σπίτια, αυτοκίνητα, υπερχρεωμένες κάρτες και ανάγκη τελικά να θέλουμε να βγάλουμε κι άλλο δάνειο για να τα πληρώσουμε. Και τι κάνουμε? Τα ρίχνουμε στους άλλους.
Σκεφτήκαμε ΜΙΑ φορά για το αν τα χρειαζόμαστε? Αν βγάζεις 100...γιατί αγοράζεις κάτι που κάνει 110 ρε μεγάλε?
Φταίνε τα λάθη του παρελθόντος και πιστεύω πως αν πριν 2-3 χρόνια είχαμε γνώση της πραγματικής εικόνας (ναι Κωστάκη...για σένα χτυπάει η καμπάνα) τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πως από το 6% έλλειμμα πριν λίγους μήνες φτάσαμε στο 16%...ένας Θεός ξέρει!
Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να πληρώσουμε όλοι για τα λάθη του παρελθόντος?
Τέλος στη κατάσταση που βρισκόμαστε η αγοραστική δύναμη θα πέσει...άρα δε πουλάς τώρα, (ΠΟΤΕ δε πουλάς στην ύφεση) και θα πουλήσεις μετά.
σωστο.
με δανειο και αλλα πραγματα δεν ανοιγεσαι ενω δεν εισαι σιγουρος και για πραγματα ανουσια οπως αμαξι κινητα διακοπες κλπ.επισης αυτο που λεει ο sv2 ειναι σωστο.
εχω δυο φιλους.μενουν ο καθενας σε δικο του σπιτι απεναντι απο τους γονεις τους.
Ανυπαντροι.
Τρωνε ομως στον πατερα τους.
Πλεονονται εκει.
Καθε χρονο 3 ταξιδια υπερατλαντικα.
Αυτοκινητα μηχανες.
Εξοδα γκομενες.
Ζωη απο 2500€ τον μηνα ενω βγαζουν κατω απο 1100.Καταλαβες...
Αυτο ειναι νοοτροπια...
δεν προκειται να φυγει ποτε.Βαλε και λιγο τα προτυπα βαλε και λιγο το χαιδεμα.
αντε γεια.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
ιδίως αν λάβουμε υπόψιν το τραγικό ότι στον ιδιωτικό τομέα ο νέος κατώτατος μισθός είναι 560 ευρώ καθαρά.
Μήπως κατέβηκε από τα 750 στα 560 μεικτά;
Οχι φιλε μου απο τα 740 μεικτα θα παει στα 640 μεικτα παλι, που σημαινει 520Ε καθαρα οπως λεει εδω:
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=89&news_id=41548 -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Σε έστειλε η οικογένεια για εκπαίδευση;Όχι.
Κοίτα ο αδερφός μου είναι 50 χρονών, έχει σπουδάσει μαθηματικός και εργαζόταν πριν τις περικοπές στο δημόσιο για 1100 το μήνα(εκκαθαριστικό και δήλωση στην διάθεση σας). Τώρα φαντάζομαι έχει πέσει κάτω απο χίλια.
Α, διορίστηκε απ τους τελευταίους της επετηρίδας, πιο πριν εργαζόταν οπου γης και πατρις.
Δεν έγλειψε κανένα κ@ργιόλη για να μπει στο δημόσιο όπως καταλάβατε.Οταν τον ξαναδώ θα του πω πως ο sv2 και ο nikos120injection είπαν πως μπορεί να ζήσει και χωρίς κινητό (δεν έχει άλλωστε, λόγω τιμής) και χωρίς αυτοκίνητο(έχει ένα που του πούλησα εγώ κι έχει κάνει σε 3 χρόνια 17000 χλμ)
Εγώ δεν είπα ότι μπορεί να ζήσει χωρίς κινητό...είπα (γενικώς) χωρίς 2ο και 3ο κινητό. Δεν είπα χωρίς αυτοκίνητο...είπα χωρίς 2ο και 3ο ακριβό αυτοκίνητο αν δε μπορεί να το πληρώσει/συντηρήσει. Έχω άδικο?
Φίλος (ετών 35) βγάζει 1.200 στον Δήμο σε γραφείο. Θα μείνει στάσιμος και θα έχει και μείωση τώρα. Ενώ θα μπορούσε να βρει δουλειά στον ιδιωτικό...αυτός επιλέγει τη σιγουριά του δημοσίου, τα χαλαρά ωράρια και τις άδειες.
Μας οδηγεί πουθενά αυτή η κουβέντα?
Έχουμε επίγνωση της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα...ή όχι?
@pik ...άρα ποιός μας φταίει? Αυτός που έκανε αυτές τις επιλογές καλά να πάθει...τι να κάνουμε δηλαδή? Έχετε ιδέα πως ζούνε στην Ευρώπη? Ή μάλλον εσύ pik γνωρίζεις πως ζούνε. Εμείς όμως θέλουμε μεγάλη ζωή, σπίτια, Μύκονο, κότερα, αμαξάρες και μπουκάλια στα μπουζούκια...μήπως ήρθε ο λογαριασμός? Αυτή η νοοτροπία ελπίζω να αλλάξει...αλλά μπα...
-
Σε έστειλε η οικογένεια για εκπαίδευση;
Όχι.
Κοίτα ο αδερφός μου είναι 50 χρονών, έχει σπουδάσει μαθηματικός και εργαζόταν πριν τις περικοπές στο δημόσιο για 1100 το μήνα(εκκαθαριστικό και δήλωση στην διάθεση σας). Τώρα φαντάζομαι έχει πέσει κάτω απο χίλια.
Εγώ δεν είπα ότι μπορεί να ζήσει χωρίς κινητό...είπα (γενικώς) χωρίς 2ο και 3ο κινητό. Δεν είπα χωρίς αυτοκίνητο...είπα χωρίς 2ο και 3ο ακριβό αυτοκίνητο αν δε μπορεί να το πληρώσει/συντηρήσει. Έχω άδικο?
Φίλος (ετών 35) βγάζει 1.200 στον Δήμο σε γραφείο. Θα μείνει στάσιμος και θα έχει και μείωση τώρα. Ενώ θα μπορούσε να βρει δουλειά στον ιδιωτικό...αυτός επιλέγει τη σιγουριά του δημοσίου, τα χαλαρά ωράρια και τις άδειες.
Μας οδηγεί πουθενά αυτή η κουβέντα?
Έχουμε επίγνωση της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα...ή όχι?
@pik ...άρα ποιός μας φταίει? Αυτός που έκανε αυτές τις επιλογές καλά να πάθει...τι να κάνουμε δηλαδή? Έχετε ιδέα πως ζούνε στην Ευρώπη? Ή μάλλον εσύ pik γνωρίζεις πως ζούνε. Εμείς όμως θέλουμε μεγάλη ζωή, σπίτια, Μύκονο, κότερα, αμαξάρες και μπουκάλια στα μπουζούκια...μήπως ήρθε ο λογαριασμός? Αυτή η νοοτροπία ελπίζω να αλλάξει...αλλά μπα...
Κάτσε, δεν τελείωσα,
ο κουνιάδος μου δουλεύει χαμάλης σε πολυεθνική και παιρνει 700 ε. Νοικιάζει γκαρσονιέρα στην πιο φθηνή περιοχή του πειραιά με 230 ε, πληρώνει κοινόχρηστα φως νερό (τηλέφωνο δεν έχει βάλει, δεν βγαίνει με καρτοκινητό την βγάζει)
Να συνεχίσω με το ευρύτερο κύκλο μου;
Και βγαίνεις εσυ και λες αν θα απεργήσουν
Απ τον λόφο με την bmw;
Τι να σου πω, να ρωτήσω γιατί δεν ντρέπεσαι; -
Συμφωνώ με τον tasosdev, το θέμα δεν είναι οι μικρομεσαίοι(όσο μπορείς να πεις έτσι κάποιν που βγάζει 1000 ευρώ), αλλά οι μικροί που την έβγαζαν ίσα ίσα και τώρα πλήτονται διπλά από την μείωση των αποδοχών και την αύξηση των έμμεσων φόρων.
-
Δε με λες ρε Νικοεκατονεικοσιάι, εγω που ΠΟΤΕ στη ζωη μου δεν πηρα δανειο και δεν εβαλα ΟΥΤΕ ΕΝΑ γραμματιο ΠΟΤΕ, που εχω μονιμως το κινητο που προβλεπεται απο την επιδοτηση μου, να παω να ζητησω το δωρο μου στο φουλ ή μπαααα;
-
+10000
εδω εχει δουλεια στις 7 με 12.30/13.00 και μετα παλι απο τις 15.30 εως τις 19.30/20.00
Αυτο καθε μερα εκτος μονο της Πεμπτης που δεν υπαρχει το απογευματινο και της Κυριακης.Ο κοσμος ειναι γενικα μαζεμενος και προσεχει πχ να φτιαξει τον τοιχο στο σπιτι του να μην πεσει η να ειναι αξιοπρεπης παρα να μενει σε νοικι με την Μερσεντε...
Η αληθεια ειναι οτι σαν νοοτροπια ειμαστε εντελως για τον Π...
Αν καποιος δει πως λειτουργει πχ μια κοινωνια σαν το Βolzano/Novara θα παθει σοκ.ομως εκει εχουν και κοσμο που ασχολειται με τον τοπο του και δικαιοσυνη που τα εχει βαλει και με την Μαφια εστω και αν πεθαινει (Φαλκονε Μπορσελινο)
τουλαχιστον μιλαω για εδω που βρισκομαι.
απο την αλλη ομως υπαρχουν και θυματα παραπλευρες απωλειες.
δεν φταιει ο συνταξιουχος των 500€ να παιρνει τωρα 300€ ενω τα χρηματα του τα εχει δουλεψει.ΥΓ . οταν τριγυρω μας γινοταν παρτυ με δανεια πιστωτικες κλπ ο πατερας μου αντι να κανει οποιαδηποτε κινηση προτιμησε να στειλει τα παιδια του να σπουδασουν και εμειναμε με ενα αθανατο ΤΟΥΟΤΑ carina E που ακομα λειτουργει αψογα(πουλημενο σε φιλο).
Περιμεναμε για να αλλαξουμε αυτοκινητο 14 χρονια ενω αλλοι αλλαζαν σαν τα πουκαμισα ενω εμεναν στο νοικι...η νοοτροπια αυτη κυριως μπολιαστικε στον λαο επι Ανδρεα...
-
ειδικα η κριτικη απο ατομα με μπεμβε,φερραρι,και ρολεξ των 5.000 ευρω ειναι ολα τα λεφτα
οχι γιατι τα εχουνε ολα αυτα,αλλα γιατι δεν αντιλαμβανοντε την πραγματικοτητα -
Ξες τωρα: Το κρασι παλιο, το χαβιαρι μαυρο, το τυρι μουχλιασμενο...
-
Απορώ πως πρέπει να το εξηγήσεις στον κόσμο πως είμαστε σε αυτή τη κρίση όλοι μαζί!
Ολοι μαζι. Εγω, εσυ, ο Παπανδρεου, ο Βγενοπουλος, ο χαμηλοσυνταξιουχος, ο εργατης στη ζωνη του περαματος.
Η κοινωνία έχει βαθμίδες καλώς ή κακώς.
για αυτο θα την πληρωσουν οι πιο αδυναμοι
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Κάτσε, δεν τελείωσα,
ο κουνιάδος μου δουλεύει χαμάλης σε πολυεθνική και παιρνει 700 ε. Νοικιάζει γκαρσονιέρα στην πιο φθηνή περιοχή του πειραιά με 230 ε, πληρώνει κοινόχρηστα φως νερό (τηλέφωνο δεν έχει βάλει, δεν βγαίνει με καρτοκινητό την βγάζει)
Να συνεχίσω με το ευρύτερο κύκλο μου;
Και βγαίνεις εσυ και λες αν θα απεργήσουν
Απ τον λόφο με την bmw;
Τι να σου πω, να ρωτήσω γιατί δεν ντρέπεσαι;Κατ'αρχάς στη πολυεθνική που δουλεύει δε του κόβουν κανένα 13ο και 14ο μισθό...άρα γιατί να απεργήσει?
Δε καταλαβαίνω τι σχέση έχουν όλα αυτά που μου αραδιάζεις για το κύκλο σου.
Πάμε να βγούμε δηλαδή στους δρόμους από το να δουλέψουμε? Και ας πούμε ότι θα βγούνε λοιπόν όλοι αυτοί στους δρόμους...θα παραλήσει το κράτος (δε θα δουλεύει το δημόσιο) και τι θα γίνει? Να πούμε όχι στα 110δις και πάμε για χρεοκοπία? Δηλαδή αν αύριο τους έλεγε δεν σας πληρώνω γιατί δεν έχει λεφτά το κράτος...τι θα γινόταν?
Τέλος θα προτιμούσα να μην μπλέκεις το τι κάνω στη προσωπική μου ζωή καθώς δεν έχει σχέση με το θέμα (όπως κι εγώ δε το πήγα στο προσωπικό).
Παράπλευρες απώλειες θα υπάρχουν...είναι λογικό. Σε παγκόσμια κρίση και σε ύφεση βρισκόμαστε.
Όπως είχα διαβάσει...βρισκόμαστε σε οικονομικό πόλεμο...
@greo...ο,τι όλος ο κόσμος. Μείωση άσκοπων εξόδων και προσοχή στα έσοδα/έξοδα.
Δε μας αρέσει...αλλά πρέπει να μαζευτούμε...τι να κάνουμε...
-
Η βενζίνη ανέβηκε 10%. Δηλαδή αυτός που έβαζε 30 ευρώ πριν...τώρα θα βάζει 33...συν 2% ΦΠΑ...33.66!
Για τα καυσιμα δεν ειναι ακριβως ετσι μιας κ ειχαμε αλλη μια αυξηση 12% πριν ενα μηνα περιπου.
Σκεψου λοιπον ποση θα ειναι η επιβαρυνση για καποιον που το χρειαζεται το αυτοκινητο καθημερινα και δε μπορει να το παραμερισει οπως εκανα εγω. Εκτος αυτου 560Ε για 8ωρο (το οποιο κανεις δε μου εγυαται πως δε θα ειναι 'ελαστικο') ειναι υπερβολικα λιγα χρηματα.**Μετρό, λεωφορείο, τραμ? **
Αλλά όχι...ο Έλληνας θέλει το αμαξάκι του.
Δηλαδή ο Ευρωπαίος γιατί χρησιμοποιεί τα μέσα και βγάζει και 2πλάσια από εμάς? Θα μου πεις έχει μετρό σε κάθε γωνία...και σε εμάς σε κάθε γωνία να είχε...πάλι δε θα το έπαιρνε πιστεύω.
Επίσης το πετρέλαιο βρίσκεται συνεχώς σε άνοδο...και εννοείται ότι κάποιοι το εκμεταλλεύονται. Στο χέρι μας είναι να τους τιμωρήσουμε. Ακριβή βενζίνη? **Μην βάλεις εκεί...βάλε στον φθηνό. **
Τα 560 ευρώ είναι λίγα και ήταν πάντα λίγα...σε αυτό είμαι μαζί σου! Αλλά πρόκειται να αλλάξει?
Όχι...οπότε?
Οσο για το δημοσιο τομεα, σιγουρα ηταν υπερβολη αυτο που συνεβαινε αλλα δε σημαινει πως πρεπει να 'σκισουμε' οσους δουλευουν ηδη εκει για να αποθαρρυνουμε αυτους που θελουν να μπουν... αλλωστε δε φταινε οι πολιτες για τη νοοτροπια που δημιουργηθηκε αλλα η πολιτικη ηγεσια που την προκαλεσε
Τελος επειδη μεγαλη κουβεντα γινεται για το δημοσιο τομεα, να ξερετε πως υπαρχουν πολλες ανισοτητες, δεν ειναι μονο οι καλοπληρωμενοι που 'τα ξυνουν' αλλα και ανθρωποι που αμοιβονται με λιγοτερα απο 1300Ε και πραγματικα εργαζονται.
Αυτό κάνουμε σαν λαός. Ψάχνουμε να βρούμε ευθύνες. Δεν δεχόμαστε τη κατάσταση ΠΟΤΕ και πάντα πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τα πράγματα...μήπως έτσι τα κάνουμε χειρότερα?
Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί τι θέλει...κρίνει και αποφασίζει. Δε βλέπω κάτι το κακό εκεί. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι ο δημόσιος τομέας δουλεύει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 1/3 λιγότερο από τον ιδιωτικό και σε μερικές περιπτώσεις ίσως και το μισό. Δηλαδή δε γίνεται φίλη να γυρίζει σπίτι της στις 3 και η γυναίκα μου με τον ίδιο μισθό στον ιδιωτικό στις 10 το βράδυ...
Δεν ξερω μπορει να εχεις διαφορετικες παραστασεις, αλλα για το 1ο bold δεν εχουν αξιοπρεπεις συγκοινωνιες ολες οι περιοχες. Εχεις μπει προσφατα σε λεωφορειο??? ειδικα στην περιοχη που μενω εγω ειναι τοσο βρωμικα που δε μπορεις να σταθεις απο τη μυρωδια. Μη μιλησω για τη συχνοτητα 1 φορα το 20λεπτο στην καλυτερη και μετρο,τραμ στα ονειρα μας ετσι??? Σου το λεω αυτο εγω που κανω ελευσινα-ζωγραφου καθε μερα μονο με τα ΜΜΜ πλεον. Οσο για το αν θα αφηνε το αυτοκινητο ο... 'ελληναρας' κανε μια βολτα ενα πρωι απο το μετρο και δες μονος σου τι γινεται. Αν ο επιβατης αντιμετωπιζεται με αξιοπρεπεια την ανταποδιδει και το αφηνει το αυτοκινητο. Δεν ειναι ολοι 'ελληναρες'.
Για το 2ο: ο 'φθηνος' που λες ειναι στο 1.37 και ποιος ξερει απο αυριο...
Επισης, ο βασικος μισθος ηταν 100Ε μεγαλυτερος και αλλαξε εν μια νυκτι, οποτε αλλαζει απ'οτι ειδαμε και μαλιστα πολυ ευκολα απ'οτι ειδαμε. Τι να κανουμε ομως, hard luck ε???Αυτο που γινεται ειναι να θιγονται εργασιακα κεκτημενα ετων για να αντιμετωπισουμε (ολοι μαζι ) την κριση, και τελικα αυτοι που θα την πληρωσουν θα ειναι αυτοι που δεν εχουν!!! Και αυτοι που μας τα τρωνε τοσα χρονια επιβαλλουν νεα μετρα για να συνεχισουν τις ζωουλες τους!!! εξωφρενικο κατ'εμε, τωρα πως το θεωρεις εσυ λογικο ολο αυτο δεν καταλαβαινω...
Ισως να φταινε και οι παραστασεις οπως ειπα πριν, ο κοινωνικος κυκλος απο τον οποιο αντλεις παραδειγματα και διαμορφωνεις αποψη ειναι απ'οτι φαινεται εκ διαμετρου αντιθετος απο τον δικο μου.
Να'σαι καλα οπως και να'χει και να μην επιβαρυνθεις καθολου απο την κριση ευχομαι -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
ειδικα η κριτικη απο ατομα με μπεμβεΔε το καταλαβαίνω. Την έκλεψα? Δηλαδή δε πρέπει να εκφέρουμε άποψη/γνώμη?
Και εν πάση περιπτώσει η γκρίνια δε κάνει καλό. Η άποψή μου είναι η εξής...δουλειά, δουλειά, δουλειά. Το να παραλύει το κράτος δε βοηθάει κανέναν νομίζω...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!