-
Ομαδα στο Facebook Εγω γουσταρω παντως , σε σχεση με τους σαπιους-ανικανους που ειναι εκει μεσα τον προτιμαω 1000 φορες
Θέλω τον Ανδρέα Βγενόπουλο να αναλάβει δραση για την Ελλαδα!
http://www.facebook.com/group.php?gid=114128238624396 -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
.... πρέπει να μαζευτούμε...τι να κάνουμε...
- να μαζευτείτε πολύ όχι λίγο
-
ειδικα η κριτικη απο ατομα με μπεμβε
Δε το καταλαβαίνω. Την έκλεψα? Δηλαδή δε πρέπει να εκφέρουμε άποψη/γνώμη?
Και εν πάση περιπτώσει η γκρίνια δε κάνει καλό. Η άποψή μου είναι η εξής...δουλειά, δουλειά, δουλειά. Το να παραλύει το κράτος δε βοηθάει κανέναν νομίζω...
το να την εκλεβες θα ηταν πιο εντιμο απο το να εξισωνεις τους υπολοιπους με τον ευατο σου και να λες
...αλλά φταίμε κι εμείς γιατί τα είχαμε όλα εύκολα αγαπητέ. Εύκολα δάνεια τα οποία έφερναν εύκολα ταξίδια, σπίτια, αυτοκίνητα, υπερχρεωμένες κάρτες και ανάγκη τελικά να θέλουμε να βγάλουμε κι άλλο δάνειο για να τα πληρώσουμε. Και τι κάνουμε? Τα ρίχνουμε στους άλλους.
ΟΧΙ δεν ειχανε ολοι ολα αυτα,δεν φαγανε ουτε φταινε ολοι,επισης το 'δουλεια' για εσενα μπορει να σημανει να σταματησεις να αλλαζεις BMW καθε τεσσερα χρονια,για τον χαμηλομισθο σημαινει να συνεχιζει να ζει με 500 ευρω ανασφαλιστος και οχι με 600 οπως πριν,κανοντας πραγματικη δουλεια,οχι δουλεια αντιπαραγωγικη δουλεια γραφειου σαν εσενα που πληρωνεσαι δυσαναλογα με αυτα που παραγεις και μετα εξισωσεις τον ευατο σου με τους υπολοιπους......'ΔΟΥΛΕΙΑ!'
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οτι όχημα αποκτήθηκε ,αποκτήθηκε με πολύ δουλειά και σε διάστημα 30 χρόνων με συνεταίρο την εφορία.....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν είναι κριτική απλά η λεγόμενη γενιά των 700 ευρώ πάντοτε υπήρχε.Η δικιά μου ήταν των 7.000 δραχμών.Αλλά τότε οι απαιτήσεις μας από την ζωή δεν είχαν καμία σχέση με τις τωρινές.Η μη ύπαρξη κινητού ,σύνδεσης internet,αυτοκινήτου και άλλων την εποχή εκείνη έκαναν τα πράγματα πιό εύκολα.Τώρα ένα κομάτι των 700 ευρώ πηγαίνει σε έξοδα άγνωστα για την εποχή εκείνη.......Οτι όχημα αποκτήθηκε ,αποκτήθηκε με πολύ δουλειά και σε διάστημα 30 χρόνων με συνεταίρο την εφορία.....
ετσι,
με πολυ δουλεια ολοι μας μπορουμε να παρουμε μια φερραρι -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν είναι κριτική απλά η λεγόμενη γενιά των 700 ευρώ πάντοτε υπήρχε.Η δικιά μου ήταν των 7.000 δραχμών.Αλλά τότε οι απαιτήσεις μας από την ζωή δεν είχαν καμία σχέση με τις τωρινές.Η μη ύπαρξη κινητού ,σύνδεσης internet,αυτοκινήτου και άλλων την εποχή εκείνη έκαναν τα πράγματα πιό εύκολα.Τώρα ένα κομάτι των 700 ευρώ πηγαίνει σε έξοδα άγνωστα για την εποχή εκείνη.......Ναι αλλά ξεκίνησες από κάπου χαμηλά και σιγά σιγά ανέβηκε το βιωτικό σου επίπεδο μέχρις όπου έφτασε. Εδώ μιλάμε για το αντίθετο, μιλάμε για αντίστροφη πορεία, σε ελάχιστο χρόνο, ανεξαρτήτως επιπέδου.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Δεν ξερω μπορει να εχεις διαφορετικες παραστασεις, αλλα για το 1ο bold δεν εχουν αξιοπρεπεις συγκοινωνιες ολες οι περιοχες. Εχεις μπει προσφατα σε λεωφορειο??? ειδικα στην περιοχη που μενω εγω ειναι τοσο βρωμικα που δε μπορεις να σταθεις απο τη μυρωδια. Μη μιλησω για τη συχνοτητα 1 φορα το 20λεπτο στην καλυτερη και μετρο,τραμ στα ονειρα μας ετσι??? Σου το λεω αυτο εγω που κανω ελευσινα-ζωγραφου καθε μερα μονο με τα ΜΜΜ πλεον. Οσο για το αν θα αφηνε το αυτοκινητο ο... 'ελληναρας' κανε μια βολτα ενα πρωι απο το μετρο και δες μονος σου τι γινεται. Αν ο επιβατης αντιμετωπιζεται με αξιοπρεπεια την ανταποδιδει και το αφηνει το αυτοκινητο. Δεν ειναι ολοι 'ελληναρες'.Και βέβαια έχω μπει. Πριν ένα μήνα μάλιστα. Έχεις δει πως είναι το μετρό στο εξωτερικό? Στο Παρίσι το μετρό βρωμάει...αλλά είναι γεμάτο.
Δικαιολογίες θα βρούμε πολλές...αλλά πως να το κάνουμε...είμαστε αριστοκράτες.
Εσύ μου λες για τα γεμάτα πάρκιν...κι εγώ θα σου πω για το πήξιμο στο δρόμο που ο καθένας παίρνει το αμάξι του. Πιστεύεις δηλαδή ότι χρησιμοποιούμε ΕΠΑΡΚΩΣ τα ΜΜΜ?
Για το 2ο: ο 'φθηνος' που λες ειναι στο 1.37 και ποιος ξερει απο αυριο...
Επισης, ο βασικος μισθος ηταν 100Ε μεγαλυτερος και αλλαξε εν μια νυκτι, οποτε αλλαζει απ'οτι ειδαμε και μαλιστα πολυ ευκολα απ'οτι ειδαμε. Τι να κανουμε ομως, hard luck ε???Έχουμε παρεξηγήσει τα πράγματα νομίζω. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι τα μέτρα είναι δίκαια για κανένα. Είναι όμως αναγκαία για τη χώρα δε νομίζεις? Ή πιστεύεις ότι θα τη βγάζαμε πέρα με το spread σχεδόν στο Θεό?
Η ουσία είναι να πέσουν οι τιμές...αλλά με τα καρτέλ, που τέτοια τύχη.
Αυτο που γινεται ειναι να θιγονται εργασιακα κεκτημενα ετων για να αντιμετωπισουμε (ολοι μαζι ) την κριση, και τελικα αυτοι που θα την πληρωσουν θα ειναι αυτοι που δεν εχουν!!! Και αυτοι που μας τα τρωνε τοσα χρονια επιβαλλουν νεα μετρα για να συνεχισουν τις ζωουλες τους!!! εξωφρενικο κατ'εμε, τωρα πως το θεωρεις εσυ λογικο ολο αυτο δεν καταλαβαινω...
Ισως να φταινε και οι παραστασεις οπως ειπα πριν, ο κοινωνικος κυκλος απο τον οποιο αντλεις παραδειγματα και διαμορφωνεις αποψη ειναι απ'οτι φαινεται εκ διαμετρου αντιθετος απο τον δικο μου.
Να'σαι καλα οπως και να'χει και να μην επιβαρυνθεις καθολου απο την κριση ευχομαιΌλους μας αγγίζει η κρίση και όλοι πρέπει να κόψουμε.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
ΟΧΙ δεν ειχανε ολοι ολα αυτα,δεν φαγανε ουτε φταινε ολοι,επισης το 'δουλεια' για εσενα μπορει να σημανει να σταματησεις να αλλαζεις BMW καθε τεσσερα χρονια,για τον χαμηλομισθο σημαινει να συνεχιζει να ζει με 500 ευρω ανασφαλιστος και οχι με 600 οπως πριν,κανοντας πραγματικη δουλεια,οχι δουλεια αντιπαραγωγικη δουλεια γραφειου σαν εσενα που πληρωνεσαι δυσαναλογα με αυτα που παραγεις και μετα εξισωσεις τον ευατο σου με τους υπολοιπους......'ΔΟΥΛΕΙΑ!'
Αυτό πως το κρίνεις εσύ ? Μπορεί να πληρώνεται δυσανάλογα λίγα με αυτά που προσφέρει....
σε καποιο αλλο συμπαν,θα γινοταν αυτο.στο δικο μας ομως οσοι παραγουνε ειναι στον πατο της πυραμιδας και οσοι ελεγχουνε και διαχειριζοντε αυτο που παραγεται ειναι αυτοι που εχουν και τον πλουτο.ετσι λοιπον δεν θα δεις εργατες που δουλευουν 15 ωρες στην κινα με πορσε επειδη παραγουν πολυ,αλλα θα δεις χρηματιστες,συμβουλους και αλλους χαρτογιακαδες με πορσε
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
Και εν πάση περιπτώσει η γκρίνια δε κάνει καλό. Η άποψή μου είναι η εξής...δουλειά, δουλειά, δουλειά. Το να παραλύει το κράτος δε βοηθάει κανέναν νομίζω...
το να την εκλεβες θα ηταν πιο εντιμο απο το να εξισωνεις τους υπολοιπους με τον ευατο σου και να λες
...αλλά φταίμε κι εμείς γιατί τα είχαμε όλα εύκολα αγαπητέ. Εύκολα δάνεια τα οποία έφερναν εύκολα ταξίδια, σπίτια, αυτοκίνητα, υπερχρεωμένες κάρτες και ανάγκη τελικά να θέλουμε να βγάλουμε κι άλλο δάνειο για να τα πληρώσουμε. Και τι κάνουμε? Τα ρίχνουμε στους άλλους.
Δε κατάλαβα? Γνωριζόμαστε? Γνωρίζεις πόσες ώρες δουλεύω και τι κάνω?
-
Αισθάνομαι ότι η ταξική πάλη θα αρχίσει από αυτό εδώ το forum!!!!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ισχύει για όλους αυτό.....Με την κρίση το εισόδημά μου σε σχέση με το 2007 έχει μειωθεί κατά 55%.
Το θέμα είναι ότι στο πάρτυ που γινόταν για 20-25 χρόνια δεν είμασταν καλεσμένοι αλλά ο λογαριασμός βγήκε ρεφενέ σε όλους.....
Σωστά, αλλά δεν χωράει σύγκριση η απώλεια ενός ακριβού κινητου ή ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με την απώλεια εισοδήματος οπότε και την ανικανότητα κάλυψης βασικών αναγκών.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Χέζει η αρκούδα στο δάσος?Over and out από εμένα, άλλος ένας χρήστης blocked, να μη χαλάει την αισθητική μου.
(Μι)Μηηηηηηηη..................
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ισχύει για όλους αυτό.....Με την κρίση το εισόδημά μου σε σχέση με το 2007 έχει μειωθεί κατά 55%.
Το θέμα είναι ότι στο πάρτυ που γινόταν για 20-25 χρόνια δεν είμασταν καλεσμένοι αλλά ο λογαριασμός βγήκε ρεφενέ σε όλους.....
Σωστά, αλλά δεν χωράει σύγκριση η απώλεια ενός ακριβού κινητου ή ενός πολυτελούς αυτοκινήτου με την απώλεια εισοδήματος οπότε και την ανικανότητα κάλυψης βασικών αναγκών.
Συμφωνώ αλλά τι να κάνω.....
Να δώσεις την ιταλίδα στον zastava φυσικά
-
σε καποιο αλλο συμπαν,θα γινοταν αυτο.στο δικο μας ομως οσοι παραγουνε ειναι στον πατο της πυραμιδας και οσοι ελεγχουνε και διαχειριζοντε αυτο που παραγεται ειναι αυτοι που εχουν και τον πλουτο.ετσι λοιπον δεν θα δεις εργατες που δουλευουν 15 ωρες στην κινα με πορσε επειδη παραγουν πολυ,αλλα θα δεις χρηματιστες,συμβουλους και αλλους χαρτογιακαδες με πορσε[/quote]
μήπως έχεις μπερδέψει την έννοια της παραγωγικότητας?η παραγωγικότητα δε συνδέεται απαραίτητα με μια χειρωνακτική εργασία.ένα στέλεχος μιας επιχείρησης μπορεί με την εργασία του ,που εσύ αποκαλείς εύκολη, να δημιουργεί προυποθέσεις εργασίας για πολλά άλλα άτομα...EDIT:ας σβηστεί αυτό το ποστ.έκανα λάθος quote
-
οχι,αλλα εσυ φαινεται πως γνωριζεις οτι ο συνταξιουχος και ο χαμηλομισθος τοσο καιρο πηγαινε ταξιδια στο εξωτερικο,αγοραζε λαξαρυ καρς,ειχε αξιοπρεπη εισοδημα και μαλιστα του δινεις και συμβουλες για το πως θα επιβιωσει
-
Αυτό πως το κρίνεις εσύ ? Μπορεί να πληρώνεται δυσανάλογα λίγα με αυτά που προσφέρει....
σε καποιο αλλο συμπαν,θα γινοταν αυτο.στο δικο μας ομως οσοι παραγουνε ειναι στον πατο της πυραμιδας και οσοι ελεγχουνε και διαχειριζοντε αυτο που παραγεται ειναι αυτοι που εχουν και τον πλουτο.ετσι λοιπον δεν θα δεις εργατες που δουλευουν 15 ωρες στην κινα με πορσε επειδη παραγουν πολυ,αλλα θα δεις χρηματιστες,συμβουλους και αλλους χαρτογιακαδες με πορσε
μήπως έχεις μπερδέψει την έννοια της παραγωγικότητας?η παραγωγικότητα δε συνδέεται απαραίτητα με μια χειρωνακτική εργασία.ένα στέλεχος μιας επιχείρησης μπορεί με την εργασία του ,που εσύ αποκαλείς εύκολη, να δημιουργεί προυποθέσεις εργασίας για πολλά άλλα άτομα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν είναι κριτική απλά η λεγόμενη γενιά των 700 ευρώ πάντοτε υπήρχε.Η δικιά μου ήταν των 7.000 δραχμών.Αλλά τότε οι απαιτήσεις μας από την ζωή δεν είχαν καμία σχέση με τις τωρινές.Η μη ύπαρξη κινητού ,σύνδεσης internet,αυτοκινήτου και άλλων την εποχή εκείνη έκαναν τα πράγματα πιό εύκολα.Τώρα ένα κομάτι των 700 ευρώ πηγαίνει σε έξοδα άγνωστα για την εποχή εκείνη.......Οτι όχημα αποκτήθηκε ,αποκτήθηκε με πολύ δουλειά και σε διάστημα 30 χρόνων με συνεταίρο την εφορία.....
Δεν είναι το ίδιο.
Στις γενιές του τότε, έστω ότι (σε συνάρτηση με τις συνθήκες) ξεκινούσε κανείς περίπου στα ίδια οικονομικά επίπεδα, δηλαδή πολύ πιεσμένα. Όταν όμως άρχιζε να βγάζει λίγο περισσότερα χρήματα και να περνάει καλύτερα, εκεί δεν ήρθε κανείς να του βάλει χέρι και να πει ωπ μέχρι εδώ, τώρα θα ξαναφτωχύνετε όλοι (ή θα μειωθεί σημαντικά το εισόδημά σας) αναγκαστικά για τα επόμενα χ χρόνια, πληρώνοντας κερατιάτικα άλλων.
-
οχι,αλλα εσυ φαινεται πως γνωριζεις οτι ο συνταξιουχος και ο χαμηλομισθος τοσο καιρο πηγαινε ταξιδια στο εξωτερικο,αγοραζε λαξαρυ καρς,ειχε αξιοπρεπη εισοδημα και μαλιστα του δινεις και συμβουλες για το πως θα επιβιωσει
Από που ακριβώς τα συμπέρανες όλα αυτά?
Δυστυχώς απ'ότι φαίνεται ήρθε ο λογαριασμός και θα πληρώσουν όλοι γιατί έγινε διά 10εκατ (Έλληνες). Όταν βγαίνεις για φαγητό πληρώνεις ακριβώς αυτό που έφαγες ή το ίδιο ποσό όλοι, ίσα? Κάπως έτσι δες κι αυτό τώρα...
Και τι συζητάμε τώρα? Έχει νόημα? Κοίτα τη δουλειά σου...κάνε τη δουλειά όσο καλύτερα μπορείς, μη κοιτάς τι κάνει ο άλλος και τέλος. Προσωπικά αυτό κάνω...δε γκρινιάζω...δουλεύω...όπως έτσι έμαθα να κάνω.
-
Ο χρήστης Blanc Ange έγραψε:
Μας πειραζει ο sv2 αν εχει λεφτα ή που τα βρηκε και τι αγορασε και τι εφαγε? Και βεβαια μιλαω και για τον ΚΑΘΕ αντιστοιχο κυριο αλα sv2!
Ας κοιταξουμε επιτελους για μια φορα τον εαυτο μας και τη 'δουλεια'μας...το πως θα ειμαστε εμεις παραγωγικοι και καλοι σε αυτο που κανουμε! 'Αδικιες' στη ζωη υπαρχουν παντου, αυτο που πρεπει να μας νοιαζει ειναι η δουλεια μας το σπιτι μας και ενα πιατο φαγητο να απολαμβανουμε με την υγεια μας!Αυτο ειναι και ενας λογος που καταστρεφομαστε σαν εθνος εμεις συγκεκριμενα και σαν ανθρωποι! Το τι κανει ο αλλος! Και οτι σαν ατομα ο καθενας ξεχωριστα, παντα μας αδικουν και παντα αξιζουμε περισσοτερα!
Ακριβώς! Και γιαυτό δε θα πάμε ποτέ μπροστά. Μια βόλτα στο εξωτερικό αν κάνεις σε πιάνει κατάθλιψη με τη χώρα μας. Πως ένας τόσο έξυπνος λαός έχει γίνει ΤΟΣΟ μίζερος...
-
Μας πειραζει ο sv2 αν εχει λεφτα ή που τα βρηκε και τι αγορασε και τι εφαγε? Και βεβαια μιλαω και για τον ΚΑΘΕ αντιστοιχο κυριο αλα sv2!
Ας κοιταξουμε επιτελους για μια φορα τον εαυτο μας και τη 'δουλεια'μας...το πως θα ειμαστε εμεις παραγωγικοι και καλοι σε αυτο που κανουμε! 'Αδικιες' στη ζωη υπαρχουν παντου, αυτο που πρεπει να μας νοιαζει ειναι η δουλεια μας το σπιτι μας και ενα πιατο φαγητο να απολαμβανουμε με την υγεια μας!Αυτο ειναι και ενας λογος που καταστρεφομαστε σαν εθνος εμεις συγκεκριμενα και σαν ανθρωποι! Το τι κανει ο αλλος! Και οτι σαν ατομα ο καθενας ξεχωριστα, παντα μας αδικουν και παντα αξιζουμε περισσοτερα!
Ακριβώς! Και γιαυτό δε θα πάμε ποτέ μπροστά. Μια βόλτα στο εξωτερικό αν κάνεις σε πιάνει κατάθλιψη με τη χώρα μας. Πως ένας τόσο έξυπνος λαός έχει γίνει ΤΟΣΟ μίζερος...
τι μιζερος καλε?
τιγκα στις Καγιεν και στα bmw ειμαστε
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!