-
Περιμενα να πει κατι πιο συγκεκριμενο η αληθεια ειναι...τωρα φοβαμαι πιο πολυ γι αυτα που θ ακολουθησουν...
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τι μάθατε σήμερα απο τις ομιλίες του πρωθυπουργού μας για το σχέδιο που υπάρχει?
Ποιό σχέδιο .....Καλή Ανάσταση είπε... . και ο θεός βοηθός ?
έτσι.....
ταλεντάκι ο ΓΑΠ
βγάζει το λογοτέχνη απο μέσα σου -ρητορική ερώτηση`
βγάζει το Χριστιανό -θεε μου κάνε το θαύμα σου
βγάζει το φιλόσοφο -που πάμε?Γιώργο το νου σου στη λαμπάδα φέτος
Κι όμως είναι τόσο στόκος!
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
**
[b]Γι'αυτό προτιμούμε ελληνικά προϊόντα!**
Mπααα, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....!!! ΞΕΝΑ FOR EVAH και μάλιστα μέσω νετ απ΄το εξωτερικό, που είναι και φτηνότερα.....! ΜΑΛΑΚΑΣ είμαι εγω ο Δ.Υ (αλλα και Ι.Υ) να πάρω το Columbia μπουφανάκι μου απο Ελλάδα...;; Αφου εδω έχει 350 ευρώ, ενω στην Ευρώπη 280 με μεταφορικά....!! Απο Αμερική δε, ακόμα καλύτερα...!!! Το φέρνω και ως 'gift' να μη πληρώσω και δασμούς και είμαι μάγκας...!! Mόνο, χτυπήστε επιτέλους τη φοροδιαφυγή σ΄αυτή τη χώρα και ξαναδώστε μου πισω επιτέλους το μισθό που δικαιούμαι και μου μειώσατε...!!
ΕΕ σίγουρα και χαλλλαρα
Τα Columbia είναι εισαγόμενα και επειδή ένας στην Ελλάδα τα έχει πάρει ως αντιπρόσωπος βάζει ό,τι τιμές θέλει. Άλλωστε στις ΗΠΑ τα προϊόντα των δικών τους εταιρειών είναι φθηνά, τα ευρωπαϊκά (Ιταλικά, Γαλλικά κτλ) είναι πανάκριβα γιατί έχει να κάνει με το ποιος ελέγχει την προσφορά...
Τα Columbia χρησιμοποιήθηκαν χαριν παραδείγματος. Στη θέση τους βάλε ό, τι άλλο θες. Οσο για τον αντιπρόσωπο, αυτός δεν τα πηρε με το ζόρι. Προφανώς του τα έδωσε η εταιρία. Τους όρους με τους οποίους τα έδωσε (αυτη και κάθε εταιρία, σε οποιοδήποτε αντιπρόσωπο) δεν είμαστε σε θέση να τους γνωρίζουμε. Συχνά (για να μην πω πάντα), οι τιμές στις οποίες πουλάει η καθε εταιρία τα προιόντα της στην ασήμαντη Ελληνική αγορά (αντιπροσώπους και καταναλωτές), είναι υψηλότερες απο τις αντίστοιχες στις μεγάλες Ευρωπαικές αγορές (Γερμανία-Γαλλία-Αγγλία). Επιπρόσθετα, η κατανάλωση στην οποία μπορεί να προσδοκά ο αντιπρόσωπος, σε μια τόσο μικρή 'πίτα' όσο η δική μας και την οποία μάλιστα διεκδικούν αλλοι... 50( !) σαν εκείνον (με συναφή προιόντα), είναι ανύπαρκτη ωστε να ποντάρει σε αυτήν και να κερδίσει.
Ας υποθέσουμε ότι οι δανειστές συνεννοούντο και μας μηδένιζαν το χρέος. Άρα και μηδενικές πληρωμές για τοκοχρεολύσια. Μετά από λίγα χρόνια θα είμασταν και πάλι χρεωμένοι ως το λαιμό...και αυτό γιατί και το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι υψηλό τροφοδοτώντας και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών....Η ένταξη στο ευρώ (και η σχεδόν ταυτόχρονη γιγάντωση της Κίνας θα πρόσθετα εγω....!!) κατέστρεψε την όποια παραγωγική βάση της χώρας και πλέον η οικονομία δεν παράγει παρά μόνο εισάγει ζώντας με δανεικά....Αυτό συμβάινει σε πάρα πολλές χωρες της Ευρώπης και θα το βρουν κάποια στιγμή μπροστά τους. Παρά την βαθιά ύφεση, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και να μας μηδένιζαν το χρέος, σε περίπου μια δεκαετία θα είμασταν πάλι υπερχρεωμένοι....Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τη σημασία του 'προτιμώ ελληνικά προϊόντα'. Χώρια η διάσωση θέσεων εργασίας Ελλήνων και αλλοδαπών, η κοινωνική συνοχή, τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων κτλ...Αυτό το έλλειμμα πρέπει να κλείσει και υπάρχουν δύο τρόποι: ή συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων για εσωτερική υποτίμηση ή ανάκαμψη των παραγωγικών ελληνικών επιχειρήσεων. Για να απαλυνθεί το πρώτο και να επιτευχθεί το δεύτερο, η υποκατάσταση των εισαγωγών με ελληνικά προϊόντα είναι επιβεβλημένη. Αυτό που ζητάς φίλε μου, είναι απολύτως σωστό, αλλα διόλου εφικτό. Είμαστε σε εναν 'Μαραθώνιο', οπου οι άλλοι 'αθλητές' αρχίσανε εδω και 2 ωρες να τρέχουν κι εχουν φτάσει στο 32ο χλμ κι εμεις ξεκινήσαμε πριν 30΄και είμαστε στο 7ο χλμ... Με την Κίνα απο τη μία, με την παραγωγική μας βάση κατεστραμμένη όπως σωστά λες, μέσα σε ενα σκληρό νόμισμα, οπου υπάρχουν ανταγωνιστικά προιόντα αλλων χωρών, παγιωμένων εδω και πολλά χρόνια, τα οποία μάλιστα εισάγονται αδασμολογητα και χωρίς ΦΠΑ (όταν για τα Ελληνικά, οι επιχειρηματίες τα αγοράζουν με ΦΠΑ), δε ξέρω πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που λες...Ακόμη κι αν όλα πηγαίνανε κατ΄ευχήν, θα χρειαζόταν πάνω απο 10ετία για να αρχισει να αποδίδει καρπούς το 'κόλπο'.... Η χώρα πρέπει να αλλάξει ταχύτατα παραγωγικό και καταναλωτικό πρότυπο...Τώρα αν κάποιοι εδώ μέσα είστε έμποροι κλπ, να σας πω ότι ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στην αυτάρκεια, δεν είμαστε και δε θέλει κανείς να γίνουμε Βόρειος Κορέα κτλ. Σίγουρα η χώρα θα κάνει εισαγωγές. Το θέμα είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η διαφορά εισαγωγών από τις εξαγωγές για να πάρει μπροστά η οικονομία. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το κόστος, είναι το marketing και η οργάνωση των εξαγωγών....Αυτό που λες ισχύει εν μέρει....Αν το κόστος δεν ηταν θέμα, ΔΕΝ θα μεταφερόταν τα τελυταία 10+ χρόνια (κυρίως), οι παραγωγές των ανεπτυγμένων χωρών εκατερωθεν του Ατλαντικού στις Ασιατικες χώρες. Και δεν πήγανε μόνο πολυεθνικοί κολοσσοί εκει.Πηγανε και 'μικρομεσαίοι' Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιχειρηματίες......
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Γιώργο το νου σου στη λαμπάδα φέτος
Κι όμως είναι τόσο στόκος!
.... αυτος θα μας σώσει ???
-
Οποιος απέχει στις επόμενες εκλογές θα είναι Ο ΜΑΛΑΚΑΣ .
Η αποχή στις δημοτικές θάφτηκε από τα κανάλια .
Ψηφίζουμε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και αποκόμματα , ώστε να δοθεί ένα μήνυμα στους πολιτικούς και να σπάσει το απόστημα .
ΚΟΤΕΣ , Βεργής , Χρυσή Αυγή , Ανταρσυα και άλλα αριστερίστηκα κόμματα , Λεβέντης , Κυνηγοί , Χαρίζω Οικόπεδα-Χαρίζω Χρέη και άλλοι αρκετοί μας περιμένουν .
Αν όλοι αυτοί μαζέψουν ένα 20-30 % να δείτε τι γέλιο θα γίνει .
Δεν πρόκειται να πάνε παραπάνω γιατί ένα 45 % του εκλογικού σώματος είναι κολλημένοι η ευνοημένοι από τα κόμματα εξουσίας , ένα 25 % θα ψηφίσει αριστερά - ΛΑΟΣ και τα νέα κόμματα των παλαιών πολιτκών και οι υπόλοιποι θα απέχουν από άποψη . -
+1
Λεβέντης
Καλό θα είναι όμως να μη γίνουμε όπως ήταν η Αλβανία παλιά (γιατί σε λίγο θα είναι καλύτερα εκεί).
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Οποιος απέχει στις επόμενες εκλογές θα είναι Ο ΜΑΛΑΚΑΣ .
Ψηφίζουμε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα και αποκόμματα , ώστε να δοθεί ένα μήνυμα στους πολιτικούς και να σπάσει το απόστημα .
ΚΟΤΕΣ , Βεργής , Χρυσή Αυγή , Ανταρσυα και άλλα αριστερίστηκα κόμματα , **Λεβέντης **, Κυνηγοί , Χαρίζω Οικόπεδα-Χαρίζω Χρέη και άλλοι αρκετοί μας περιμένουν .+1
Λεβέντης -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δεν νομιζω οτι θα κανει τιποτα.
Εγω λεω μια εθνικη/κοινη κυβερνηση για 4 χρονια που να ξεθαψει την Ελλαδα.
Μεχρι τωρα δεν βλεπω την τωρινη κυβερνηση να εχει αποφασιστικοτητα και σθενος και την αντιπολιτευση κοιταει να εκμεταλευεται και να κανει πολιτικη ψηφοθηρεια.
Χρειαζομαστε καποιον που δεν θα ειναι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ η ΚΚΕ.
Χρειαζομαστε καποιον που θα ειναι ΕΛΛΗΝΑΣ και θα δουλευει για την ΕΛΛΑΔΑ.Ζηταω πολλα;
Νικος
...καρατζαφέρη ζητάς...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
**
Mπααα, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....!!! ΞΕΝΑ FOR EVAH και μάλιστα μέσω νετ απ΄το εξωτερικό, που είναι και φτηνότερα.....! ΜΑΛΑΚΑΣ είμαι εγω ο Δ.Υ (αλλα και Ι.Υ) να πάρω το Columbia μπουφανάκι μου απο Ελλάδα...;; Αφου εδω έχει 350 ευρώ, ενω στην Ευρώπη 280 με μεταφορικά....!! Απο Αμερική δε, ακόμα καλύτερα...!!! Το φέρνω και ως 'gift' να μη πληρώσω και δασμούς και είμαι μάγκας...!! Mόνο, χτυπήστε επιτέλους τη φοροδιαφυγή σ΄αυτή τη χώρα και ξαναδώστε μου πισω επιτέλους το μισθό που δικαιούμαι και μου μειώσατε...!!
ΕΕ σίγουρα και χαλλλαρα
Τα Columbia είναι εισαγόμενα και επειδή ένας στην Ελλάδα τα έχει πάρει ως αντιπρόσωπος βάζει ό,τι τιμές θέλει. Άλλωστε στις ΗΠΑ τα προϊόντα των δικών τους εταιρειών είναι φθηνά, τα ευρωπαϊκά (Ιταλικά, Γαλλικά κτλ) είναι πανάκριβα γιατί έχει να κάνει με το ποιος ελέγχει την προσφορά...
Τα Columbia χρησιμοποιήθηκαν χαριν παραδείγματος. Στη θέση τους βάλε ό, τι άλλο θες. Οσο για τον αντιπρόσωπο, αυτός δεν τα πηρε με το ζόρι. Προφανώς του τα έδωσε η εταιρία. Τους όρους με τους οποίους τα έδωσε (αυτη και κάθε εταιρία, σε οποιοδήποτε αντιπρόσωπο) δεν είμαστε σε θέση να τους γνωρίζουμε. Συχνά (για να μην πω πάντα), οι τιμές στις οποίες πουλάει η καθε εταιρία τα προιόντα της στην ασήμαντη Ελληνική αγορά (αντιπροσώπους και καταναλωτές), είναι υψηλότερες απο τις αντίστοιχες στις μεγάλες Ευρωπαικές αγορές (Γερμανία-Γαλλία-Αγγλία). Επιπρόσθετα, η κατανάλωση στην οποία μπορεί να προσδοκά ο αντιπρόσωπος, σε μια τόσο μικρή 'πίτα' όσο η δική μας και την οποία μάλιστα διεκδικούν αλλοι... 50( !) σαν εκείνον (με συναφή προιόντα), είναι ανύπαρκτη ωστε να ποντάρει σε αυτήν και να κερδίσει.
Ας υποθέσουμε ότι οι δανειστές συνεννοούντο και μας μηδένιζαν το χρέος. Άρα και μηδενικές πληρωμές για τοκοχρεολύσια. Μετά από λίγα χρόνια θα είμασταν και πάλι χρεωμένοι ως το λαιμό...και αυτό γιατί και το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι υψηλό τροφοδοτώντας και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών....Η ένταξη στο ευρώ (και η σχεδόν ταυτόχρονη γιγάντωση της Κίνας θα πρόσθετα εγω....!!) κατέστρεψε την όποια παραγωγική βάση της χώρας και πλέον η οικονομία δεν παράγει παρά μόνο εισάγει ζώντας με δανεικά....Αυτό συμβάινει σε πάρα πολλές χωρες της Ευρώπης και θα το βρουν κάποια στιγμή μπροστά τους. Παρά την βαθιά ύφεση, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και να μας μηδένιζαν το χρέος, σε περίπου μια δεκαετία θα είμασταν πάλι υπερχρεωμένοι....Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τη σημασία του 'προτιμώ ελληνικά προϊόντα'. Χώρια η διάσωση θέσεων εργασίας Ελλήνων και αλλοδαπών, η κοινωνική συνοχή, τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων κτλ...Αυτό το έλλειμμα πρέπει να κλείσει και υπάρχουν δύο τρόποι: ή συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων για εσωτερική υποτίμηση ή ανάκαμψη των παραγωγικών ελληνικών επιχειρήσεων. Για να απαλυνθεί το πρώτο και να επιτευχθεί το δεύτερο, η υποκατάσταση των εισαγωγών με ελληνικά προϊόντα είναι επιβεβλημένη. Αυτό που ζητάς φίλε μου, είναι απολύτως σωστό, αλλα διόλου εφικτό. Είμαστε σε εναν 'Μαραθώνιο', οπου οι άλλοι 'αθλητές' αρχίσανε εδω και 2 ωρες να τρέχουν κι εχουν φτάσει στο 32ο χλμ κι εμεις ξεκινήσαμε πριν 30΄και είμαστε στο 7ο χλμ... Με την Κίνα απο τη μία, με την παραγωγική μας βάση κατεστραμμένη όπως σωστά λες, μέσα σε ενα σκληρό νόμισμα, οπου υπάρχουν ανταγωνιστικά προιόντα αλλων χωρών, παγιωμένων εδω και πολλά χρόνια, τα οποία μάλιστα εισάγονται αδασμολογητα και χωρίς ΦΠΑ (όταν για τα Ελληνικά, οι επιχειρηματίες τα αγοράζουν με ΦΠΑ), δε ξέρω πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος που λες...Ακόμη κι αν όλα πηγαίνανε κατ΄ευχήν, θα χρειαζόταν πάνω απο 10ετία για να αρχισει να αποδίδει καρπούς το 'κόλπο'.... Η χώρα πρέπει να αλλάξει ταχύτατα παραγωγικό και καταναλωτικό πρότυπο...Τώρα αν κάποιοι εδώ μέσα είστε έμποροι κλπ, να σας πω ότι ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στην αυτάρκεια, δεν είμαστε και δε θέλει κανείς να γίνουμε Βόρειος Κορέα κτλ. Σίγουρα η χώρα θα κάνει εισαγωγές. Το θέμα είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η διαφορά εισαγωγών από τις εξαγωγές για να πάρει μπροστά η οικονομία. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το κόστος, είναι το marketing και η οργάνωση των εξαγωγών....Αυτό που λες ισχύει εν μέρει....Αν το κόστος δεν ηταν θέμα, ΔΕΝ θα μεταφερόταν τα τελυταία 10+ χρόνια (κυρίως), οι παραγωγές των ανεπτυγμένων χωρών εκατερωθεν του Ατλαντικού στις Ασιατικες χώρες. Και δεν πήγανε μόνο πολυεθνικοί κολοσσοί εκει.Πηγανε και 'μικρομεσαίοι' Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιχειρηματίες......
+1
Είμαστε μια μικρή χώρα στην καρδιά της παγκοσμιοποίησης, όπου δεν υπάρχουν σύνορα. Με τις χώρες του ευρώ το νόμισμα είναι κοινό, με του υπόλοιπους των 27 δεν υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει κανένας περιορισμός ή έλεγχος σε εισαγωγές-εξαγωγές-εμπόριο-παραγωγή σε επίπεδο χώρας. Με τις υπόλοιπες χώρες τα σύνορα είναι επίσης ουσιαστικά ανοικτά για το εμπόριο, υπάρχουν ελάχιστοι περιορισμοί (κυρίως σε προϊόντα που ενδιαφέρουν τις μεγάλες χώρες της ΕΕ...) και δεν έχουμε ως μεμονομένη χώρα καμία δυνατότητα να επιβάλουμε οποιονδήποτε περιορισμό πέρα από αυτούς που επιβάλλονται ως ΕΕ.
Είναι λοιπόν τελείως παράλογο να νομίζει κάποιος οτι μπορεί να αγοράζει μόνο Ελληνικά προϊόντα. Ποιά Ελληνικά προϊόντα (και ποια Γερμανικά και ποιά Ιταλικά); Πως μπορείς να ξέρεις από που προέρχεται κάθε προϊόν αφού όλα γράφουν οτι φτιάχνονται στην ΕΕ; Πόσο Ελληνικό είναι αυτό που γράφει οτι είναι, όταν σε ένα προϊόν με 10 εξαρτήματα αυτά μπορεί να φτιάχνοται σε 10 διαφορετικές χώρες και είναι ζήτημα ακόμη και αν συναρμολογείται στην Ελλάδα; Αντίστοιχα, πόσο γερμανικό είναι ένα πλυντήριο που φτιάχνει μια εταιρεία με εργοστάσια σε 10 χώρες; Το κρέας που αγοράζουμε στο κρεοπωλείο είναι λέει 100% Ελληνικό ενώ όλοι ξέρουμε οτι οι εισαγωγές κρέατος ξεπερνούν κατά πολύ την εγχώρια παραγωγή (άραγε που πάνε τόσα εισαγόμενα...). Ακόμη και το αρνάκι του Πάσχα δεν ξέρουμε αν είναι Ελληνικό αφού τα αρνάκια από Βουλγαρία περνούν ελεύθερα...
Επίσης είναι παράλογο να νομίζουμε οτι με μιά υποτίμηση (τη λεγόμενη εσωτερική ή με επιστοφή στη δραχμή ή δεν ξέρω τι άλλο) θα γίνουμε ξαφνικά ανταγωνιστικοί. Αυτό που θα γίνει είναι οι πραγματικοί μισθοί να μειωθούν άμεσα (πχ στο μισό) με ακόμη μεγαλύτερη κατάρευση της ζήτησης για όλα τα προϊόντα. Όμως, το κόστος των προΪόντων (όσων παράγονται εδώ) δεν θα αλλάξει και πολύ, γιατί εισαγόμενα δεν είναι μόνο τα καύσιμα (όπως παλιά) αλλά αμέτρητες πρώτες ύλες και εξαρτήματα. Επίσης, όλες οι επιχειρήσεις χρωστάνε σε ευρώ και δεν πρόκειται να χαριστούν τα δάνεια....
-
Το εισαγόμενο κρέας, ιδίως το μοσχάρι και το χοιρινό, αλλά και το κοτόπουλο, απορροφώνται κυρίως από τις βιομηχανίες και τα εστιατόρια. Έχεις πάρει ποτέ κοτόπουλο Βελγίου; Δε νομίζω. Σίγουρα όμως έχεις φάει πολλές φορές έξω.
Υπάρχουν πολλά προϊόντα που αναγράφουν την ελληνική τους προέλευση. Μηχανήματα, όχι δεν φτιάχνουμε σε ευρεία κλίμακα, αλλά ακόμα και η συναρμολόγηση να γίνεται στην Ελλάδα, είναι σημαντικό κέρδος για την ελληνική οικονομία. Ενδύματα που αναγράφουν 'ελληνικής ραφής'. Χαρτικά. Παπούτσια.
Ειδικά στα τρόφιμα, υπάρχει μεγάλη και ποιοτική ελληνική παραγωγή. Το να παίρνει κάποιος για ελάχιστη οικονομική διαφορά ξένα αλλαντικά, ζυμαρικά, φρυγανιές κλπ είναι σαν να βάζει το χρήμα στην τσέπη και να το πετάει την ίδια στιγμή με το άλλο χέρι. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αν όλοι αυτοί μαζέψουν ένα 20-30 % να δείτε τι γέλιο θα γίνει .
θα γελαμε με τον νεο εκλογικο νομο που θα γελαει σε μας
με 50% αποχη + 1 εχουμε ακυρες εκλογες ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το εισαγόμενο κρέας, ιδίως το μοσχάρι και το χοιρινό, αλλά και το κοτόπουλο, απορροφώνται κυρίως από τις βιομηχανίες και τα εστιατόρια. Έχεις πάρει ποτέ κοτόπουλο Βελγίου; Δε νομίζω. Σίγουρα όμως έχεις φάει πολλές φορές έξω.Υπάρχουν πολλά προϊόντα που αναγράφουν την ελληνική τους προέλευση. Μηχανήματα, όχι δεν φτιάχνουμε σε ευρεία κλίμακα, αλλά ακόμα και η συναρμολόγηση να γίνεται στην Ελλάδα, είναι σημαντικό κέρδος για την ελληνική οικονομία. Ενδύματα που αναγράφουν 'ελληνικής ραφής'. Χαρτικά. Παπούτσια.
Ειδικά στα τρόφιμα, υπάρχει μεγάλη και ποιοτική ελληνική παραγωγή. Το να παίρνει κάποιος για ελάχιστη οικονομική διαφορά ξένα αλλαντικά, ζυμαρικά, φρυγανιές κλπ είναι σαν να βάζει το χρήμα στην τσέπη και να το πετάει την ίδια στιγμή με το άλλο χέρι.Για τα τρόφιμα, ναι, έχει δίκιο, υπάρχει Ελληνική παραγωγή και καλή ποότητα. Εγώ ο ίδιος ψάχνω και αγοράζω εδώ και χρόνια όσο μπορώ Εληνικά, όχι τόσο για τους λόγους που αναφέρεις αλλά για να ξέρω τι τρώω. Ακόμη όμως και γι αυτά τα προϊόντα είναι δύσκολο να βρεις ποιά είναι Ελληνικά, πολύ συχνά η συσκευασία είναι Ελληνική αλλά το προϊόν ξένο.
Για να καταλάβεις το χάος που υπάρχει, σου δίνω παραδείγματα: Στα όσπρια βλέπεις ελληνική φίρμα αλλά στα ψιλά γράμματα λέει ότι η πρώτη ύλη είναι εισαγόμενη - εγώ έχω βρεί μόνο μία μάρκα που λέει όνομα παραγωγού κλπ. Το ίδιο και στα καταψυγμένα, τη ζάχαρη... Στο γιαούτρι και στα σοκολατούχα γαλατάκια το γάλα είναι 100% εισαγόμενο (το γράφουν στη συσκευασία με ακατονόητους κωδικούς) και μόνο μικρές συνεταιριστικές βιομηχανίες χρησιμοποιούν (ακόμη) Ελληνικό. Για το φρέσκο γάλα οι μεγάλες βιομηχανίες προσπαθούν εδώ και χρόνια να απαλλαγούν από τους Έλληνες παραγωγούς αλλά τους εμποδίζει (ακόμη) η νομοθεσία, αμφιβάλλω όμως αν ελέγχει κάποιος τι πραγματικά βάζουν στο μπουκάλι.
Για το κρέας, κυρίως το μοσχαρίσιο, γίνεται μεγάλη απάτη. Είχε προσπαθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση να αναγκάσει τα κρεοπωλεία να τυπώνουν στην απόδειξη αν το κρέας που αγοράζεις είναι ντόπιο ή εισαγόμενο και έγινε επανάσταση (από τους κρεοπώλες, με διάφορες γελοίες δικαιολογίες) και ο νόμος έμεινε στα χαρτιά. Όλοι δηλαδή αγοράζουν **και **εισαγόμενο αλλά εμφανίζονται να πωλούν **μόνο **Ελληνικό... -
Ολο και πιο δυνατα ηχουν τα σεναρια...
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231104057
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231104086
Ισως να ανοιξουμε κανα topic 'Αναδιαρθρωση...πριν και μετα...' και να ξεκινησουμε να γραφουμε το πριν
-
Αναδιάρθρωση θα γίνει όταν μας πουν. Δεν μπορούμε σε καμμία περίπτωση να επιβάλλουμε κάτι τέτοιο μόνοι μας γιατί οι συνέπειες μπορεί να είναι επώδυνες.
Ακολουθεί οικονομολογική ανάλυση καφενείου:
Αυτό μάλλον θα γίνει το 2013 ή όποτε κάνουν αυτό το ενιαίο μηχανισμό διάσωσης κλπ, οπότε θα συμβεί για όσες χώρες είναι στο ντορβά και αφού πρώτα έχουν μετρήσει τα κουκιά οι δανειστές.
Γι αυτό βγαίνουν τώρα διάφοροι αλεξιπτωτιστές (Βασούλα, Σημίτης κλπ) και μιλάνε για αναδιάρθρωση για να πουν σε δυο χρόνια, 'σας τα λεγα εγώ ο σοφός κουφάλες'.
Χαίρομαι για τη στάση Σαμαρά γιατί δείχνει ότι τελικά είναι πιο έξυπνος απ' όσο νομίζαμε.
Το γιωργάκι τώρα αν ήταν αντιπολίτευση θα είχε βγεί με πλακάτ στους δρόμους να φωνάζει ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΡΑ! -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
**
ΕΕ σίγουρα και χαλλλαρα
Ποιός είπε ότι είναι η λύση του προβλήματος; Αν δεις τα λεγόμενά μου μιλάω για μια μικρή άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική οικονομία. **Κάνετε μεγάλο λάθος αν πιστεύετε ότι οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης είναι σαν τα μούτρα μας. Καμία χώρα της ένωσης δεν έφτασε σε εμπορικά ελλείμματα της τάξης του 20% του ΑΕΠ και ελλείμματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της τάξης του 15%. Καμία άλλη χώρα της ευρωζώνης δεν έφτασε να αυξάνει ουσιαστικά το χρέος της κατά 15% το χρόνο όπως έκανε η Ελλάδα. Μόνο η Ελλάδα. Η πλειοψηφία των χωρών της ευρωζώνης έχει εμπορικό έλλειμμα της τάξης του 3-4% ενώ πολλές έχουν και πλεονάσματα. **Ψάξτε απλά τα στοιχεία. Οι ΗΠΑ έχουν τεράστια ελλείμματα αλλά τυπώνουν μέχρι τώρα όσα $$$$ θέλουν χωρίς να έχουν πληθωρισμό ή κατάρρευση (μέχρι τώρα) του νομίσματός τους, αλλά και εκεί αν δε ληφθούν μέτρα θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα...
Το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν ότι μέσω πιστωτικού χρήματος, κοινώς δανεικών, καταναλώναμε πανάκριβα αγαθά σε ό,τι τιμή ήθελαν να μας πουλήσουν (και εδώ έχει να κάνει η ανελαστική ζήτηση για τα εισαγόμενα σε σχέση με την ελαστική για τα εγχωρίως παραγόμενα) τόσο Ελληνικά όσο και εγχώρια. Εισαγόμενες BMW με τιμές 20% πάνω από την υπόλοιπη Ευρώπη, πανάκριβα ανταλλακτικά και service από τις αντιπροσωπείες κτλ. Γιατί πουλούσαν σε αυτές τις τιμές; Γιατί υπήρχε ζήτηση. Τώρα η ζήτηση απλά έχει καταρρεύσει και βάζουν λουκέτο ειδικά αυτοί που είχαν μεγάλα ανοίγματα, γιατί πίστευαν ότι η κατάσταση αυτή θα διαρκούσε δια παντός. Το άνοιγμα των αγορών της ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας κατέστρεψαν την Ελλάδα σε συνδυασμό με το ισχυρό ευρώ. Ό,τι πλεονεκτήματα θα μπορούσαμε να είχαμε από την ΕΟΚ, τα απολέσαμε την πρώτη δεκαετία της ένταξής μας. Τώρα μπορεί να είναι αργά, αλλά τουλάχιστον αξίζει να πέσουμε μαχόμενοι και όχι μοιρολάτρες. Άλλωστε αν ψάξετε εταιρείες και προϊόντα θα δείτε Made in Greece. Απλά ενώ πριν αγόραζαν κάποιοι το ακριβότερο προϊόν συνήθως εισαγόμενο λόγω επιδεικτικής κατανάλωσης και ξενομανίας, τώρα αγοράζουν το φθηνότερο λόγω αφραγκίας και δανεισμού....Spartan δες το θέμα που άνοιξες και πόσες αξιόλογες επιχειρήσεις υπάρχουν σε όλους τους τομείς...Θα εκπλαγείτε από το πόσες επιχειρήσεις υπάρχουν.... Τέλος, αντί να επενδύαμε όλα αυτά τα χρόνια σε παραγωγικές επενδύσεις, επενδύσαμε σε ακίνητα, μπουζούκια και ταξίδια και σε αυτό φέρει ευθύνη κυρίως η άρχουσα οικονομική τάξη της χώρας...
Κι όπως βλέπεις εγώ είχα ήδη πει: 'να σας πω ότι ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στην αυτάρκεια, δεν είμαστε και δε θέλει κανείς να γίνουμε Βόρειος Κορέα κτλ. Σίγουρα η χώρα θα κάνει εισαγωγές. Το θέμα είναι να κλείσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η διαφορά εισαγωγών από τις εξαγωγές για να πάρει μπροστά η οικονομία.' -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το γιωργάκι τώρα αν ήταν αντιπολίτευση θα είχε βγεί με πλακάτ στους δρόμους να φωνάζει ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΡΑ!
+1
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
θα γελαμε με τον νεο εκλογικο νομο που θα γελαει σε μαςμε 50% αποχη + 1 εχουμε ακυρες εκλογες ;
H αποχή δεν προσμετράται . Το ίδιο ισχύει και γιά τα άκυρα . Τα λευκά προσμετρώνται , αλλά και γιά αυτά υπάρχει νομική διχογνωμία . Στις δημοτικές εκλογές είχαμε 65 % αποχή και θεωρήθηκαν έγκυρες .
Σε γενικές γραμμές , ο εκλογικός νόμος , είναι απλή αναλογική γιά τους 260 βουλευτές και πριμ 40 βουλευτών γιά το πρώτο κόμμα . Αν και σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση το πασοκ πάρει 22 % θα βγάλει 97 βουλευτές , η ΝΔ 53 βουλευτές , το ΚΚΕ 21 κοκ .
Αρα το σύστημα πλέον δεν δουλεύει , αφού θα χρειαστεί μεγάλος συνασπισμός πασοκ-νδ-λαος τουλάχιστον .
Εκεί θα χρειαστεί να σπάσει αυγά πλέον το σύστημα . -
Ε δεν αντέχω. Δεν βάζω links για να μην θεωρηθεί δυσφήμιση. Οι κινέζοι πουλάνε κάμερα οπισθοπορείας 20 ευρώ, μαζί με μεταφορικά 30. Εδώ, την ίδια την έχουν 70 (ούτε καν την εικόνα του προιόντος δεν άλλαξαν -την κινέζικη copy paste έχουν) και ζητάνε άλλα 100 περαστικά.
Περαστικά (μας) (τους).
-
τους! γιατί μας ;
το ΟΕΜ 2din navi που έβαλα στο κάρο μου το αγόρασα από Κίνα 470 ευρώ με περαστικά 520 και εδώ για το ίδιο ακριβώς ζήταγαν 850!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τους! γιατί μας ;το ΟΕΜ 2din navi που έβαλα στο κάρο μου το αγόρασα από Κίνα 470 ευρώ με περαστικά 520 και εδώ για το ίδιο ακριβώς ζήταγαν 850!
Λέω 'μας' για να μην είμαστε off-topic (λέμε τώρα). Καλά έκανες με το κινέζικο. Αφού όλα εκεί γίνονται. Άμα έχεις άγνοια, χάνεις λεφτά.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!