-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
**[b]Γι'αυτό προτιμούμε ελληνικά προϊόντα!**
Mπααα, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....!!! ΞΕΝΑ FOR EVAH και μάλιστα μέσω νετ απ΄το εξωτερικό, που είναι και φτηνότερα.....! ΜΑΛΑΚΑΣ είμαι εγω ο Δ.Υ (αλλα και Ι.Υ) να πάρω το Columbia μπουφανάκι μου απο Ελλάδα...;; Αφου εδω έχει 350 ευρώ, ενω στην Ευρώπη 280 με μεταφορικά....!! Απο Αμερική δε, ακόμα καλύτερα...!!! Το φέρνω και ως 'gift' να μη πληρώσω και δασμούς και είμαι μάγκας...!! Mόνο, χτυπήστε επιτέλους τη φοροδιαφυγή σ΄αυτή τη χώρα και ξαναδώστε μου πισω επιτέλους το μισθό που δικαιούμαι και μου μειώσατε...!!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Οι εξαγωγεις ανηγγειλαν αυξηση των εξαγωγων το 2010... σε 37%....Η αύξηση των εξαγωγών δεν αρκεί για την ώρα να υποκαταστήσει την αναιμική εγχώρια ζήτηση. Και ούτε στο κοντινό μέλλον γιατί προέρχεται κυρίως από την εξαγωγή πετρελαιοειδών από τα μεγάλα διυλιστήρια της χώρας.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.:Η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών κατά το μήνα Φεβρουάριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 1.432,7 εκατ. ευρώ έναντι 1.059,9 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 35,2%. Η συνολική αξία των εξαγωγών αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, κατά το μήνα Φεβρουάριο 2011 ανήλθε στο ποσό των 1.164,6 εκατ. ευρώ έναντι 1.011,3 εκατ. ευρώ κατά τον ίδιο μήνα του έτους 2010, παρουσιάζοντας αύξηση 15,2%.
Χωρίς τα πετρελαιοειδή, η αύξηση όπως φαίνεται από τα στοιχεία είναι πολύ μικρότερη και προέρχεται κατά κανόνα από μεγάλες εξωστρεφείς επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν όπως αλουμινίου, χαλυβουργίες κλπ....Γι'αυτό η ανεργία αυξάνεται....Άλλωστε στις εξαγωγές περιλαμβάνονται και τα οπωροκηπευτικά αλλά και τα μεταλλεύματα που απλά φεύγουν ανεπεξέργαστα από την Ελλάδα...
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
**
[b]Γι'αυτό προτιμούμε ελληνικά προϊόντα!**
Mπααα, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....!!! ΞΕΝΑ FOR EVAH και μάλιστα μέσω νετ απ΄το εξωτερικό, που είναι και φτηνότερα.....! ΜΑΛΑΚΑΣ είμαι εγω ο Δ.Υ (αλλα και Ι.Υ) να πάρω το Columbia μπουφανάκι μου απο Ελλάδα...;; Αφου εδω έχει 350 ευρώ, ενω στην Ευρώπη 280 με μεταφορικά....!! Απο Αμερική δε, ακόμα καλύτερα...!!! Το φέρνω και ως 'gift' να μη πληρώσω και δασμούς και είμαι μάγκας...!! Mόνο, χτυπήστε επιτέλους τη φοροδιαφυγή σ΄αυτή τη χώρα και ξαναδώστε μου πισω επιτέλους το μισθό που δικαιούμαι και μου μειώσατε...!!
ΕΕ σίγουρα και χαλλλαρα
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Εκτός αν πιστεύετε ότι θα πούμε σε ένα κάρο τραπεζίτες που μας δάνειζαν τόσα χρόνια ότι είναι μαλάκες και να πάνε να γ@μηθούνε και ότι το ταμείον είναι μείον και αυτοί θα μας αφήσουν στο ευρώ.
Εσυ αν επενδυες σε ενα προιον (δυνατό προιόν) και περίμενες αποδοση 10+% και σου ελεγαν αυτοί που επενδυσες '...κοίτα Εντυ, 10% δε μπορούμε να σου δωσουμε, θα παρεις 5% τόκο....' τί θα εκανες....;;; Θα στράβωνες....;; Ολα τα επενδυτικά προιόντα δεν έχουν ρίσκο....;;;
-
Την εξωστρεφεια πρεπει να την παλεψουν πλεον οποιοι μπορουν....για να μπαινεικανενα ευρω στη χωρα εκτος απο τα δανεια...
-
όσοι μπορούν να παλέψουν την εξωστρέφεια μπορούν επίσης να αντιληφθούν οτι με το να την παλεύουν έχουν γίνει τα κορόιδα της υπόθεσης. γιαυτό και έχει κατέβει ο γενικός. πως και αν θα ξανανέβει και πόσο θα πάρει δεν το ξέρω. υπολογίζω οτι θα πάρει πολύ καιρό.
-
@mjacob
Οι Κινέζοι έχουν καταντήσει σαν τους μαφιόζους που πάνε σε όσους μαθαίνουν ότι χρωστάνε και τους πιάνουν στο φιλικό 'Να ξέρεις θείε ότι χρειαστείς εγώ είμαι εδώ...'@Spartan
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Κατ' αρχάς χάνεται η αξιοπιστία αυτού που δεν πληρώνει στην αγορά. Να μας πει κάποιος οικονομολόγος σε πόσα χρόνια θα αποκατασταθεί η όποια αξιοπιστία μπορεί να έχουμε ακόμα.
Και πέρα από αυτό σκέψου (στο παράδειγμα που έβαλες) τι θα γίνει με όσους άλλους χρωστάνε.
Εγώ αν ήμουνα πρωθυπουργός της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας και έβλεπα τους Έλληνες να κάνουν ένα haircut το χρέος και να παραμένουν στο ευρώ και να βγαίνουν στις αγορές και όλα ωραία και καλά, θα έλεγα στο δντ και τους δανειστές 'Γκόου φακ γιορσελφς', δεν πληρώνω τίποτα και απαιτώ να έχω την αντιμετώπιση της Ελλάδας.
Δεν θέλει ούτε πολύ μυαλό, ούτε το δημοσιογραφικό δαιμόνιο ρεπόρτερ του kontra, ούτε τα διπλώματα και τα παπλώματα όποιου καλοθελητή οικονομολόγου για να καταλάβει κάποιος τι θα γίνει αν πούμε δεν πληρώνω.Όπως βλέπεις όμως ακόμα και ο πρόεδρος άλλαξε ρότα
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=395225οπότε τσώπασαν και οι περισσότεροι οικονομολόγοι
Γενικά βλέπω ότι ο Σαμαράς ακολουθεί πολύ πιο σοβαρή και μετρημένη στάση. Προφανώς κατάλαβε ότι από το υπάρχον target group δεν έχει να περιμένει πολλά (και με το κόμμα του Ζορό στα σκαριά), οπότε ανοίγεται.
-
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών το νέο κόμμα του Γιάννη Δημαρά
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=73505&catid=9&la=1Για να δούμε. Κρίνω θετική την κίνηση.
-
άκυρο τελείως το όνομα.
-
Eπειδή τα αρχικά σχηματίζουν τη λέξη ΠΑΠ;
(πλάκα κάνω, εννοείται )
-
όχι. το 'άρμα' είναι άκυρο
πες το 'όχημα' πες το 'κινητοποίηση' ξερω γω. και αυτά βλακεία είναι αλλά δεν χτυπάνε τόσο αρνητικά όσο 'άρμα' -
Το κατάλαβα, γι' αυτό μετά διόρθωσα το post μου σημειώνοντας ότι έκανα πλάκα.
-
Μια χαρα ειναι το Αρμα θυμιζει καρναβαλι...
-
δεν έχει βέβαια μεγάλη σημασία όπως και να το πει. κόμμα Δημαρά θα το λέμε, όπως ήδη λέμε κόμμα Ντόρας, κόμμα Κουβέλη, κόμμα Μίκη, κόμμα Μάνου κλπ
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μια χαρα ειναι το Αρμα θυμιζει καρναβαλι... -
Πέρα από το όνομα, ίσως έχει να προσφέρει κάτι καλύτερο στο πολιτικό τοπίο σε σχέση με τα υπάρχοντα κόμματα αυξάνοντας τις πιθανότητες να μην έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Μακάρι δηλαδή, για μην δούμε καμιά ΝΔ (το δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και ανύπαρκτη σαν αξιωματική αντιπολίτευση) να μας κυβερνά.
-
Eddie παραβλέπω τον χρωματισμό της άποψης περι αναδιάρθρωσης χρέους (μιας και πολλοί άλλοι είναι υπερ αυτης της άποψης) και θα πω με δυο κουβέντες σε σχεση με αυτά που λες, πως το μόνο ουσιαστικό εμπόδιο είναι η ύπαρξη μας εντος της ευρωζωνης. Και ναι, αν θες τη γνωμη μου, πιστεύω πως θα μας δάνειζαν και οι πέτρες, αν υποψιαζόταν πως ενδεχομενως στο μέλλον θα χάνανε μέρος των τοκοχρεωλυσίων, όπως χάσανε το 2010 πχ.....Αυτό που θα είχε μεγάλη σημασία βέβαια, θα ηταν να έμπαινε παράλληλα μια τάξη στη χώρα, σε πολλούς τομείς. Κατι που επιχειρέιται και τώρα, αλλα ανευ 'κουρέματος'...Αλλωστε, ξερεις πολύ καλά πως ακόμη και στον 'Τειρεσία' δεν μενει για πάντα κανείς. Στην τελική, καλά να είμαστε, θα δούμε (αν δεν γίνει αναδιάρθρωση) πώς θα βγούμε στις αγορές το 2012 που θα είμαστε καλά παιδιά και καλοπληρωτές....
Εξάλλου, ελπίζω αυτη τη στιγμή να βλέπεις την εκπομπή του Βαξεβάνη.....Ειδικά τώρα στο τέλος, εκτος απο τα περι χρυσού, λέγονται ενδιαφέροντα πράγματα ως προς τους τόκους και τα τοκοχρεωλύσια-πανωτόκια.... -
αντε και ο Πανικας ενα και κλεισουμε τον καρε. Τα σχολια που διαβαζω στο αρθρο ειναι κλασσικα, χιλιοειπωμενα και ανευ ουσιας. Που να την βρεις την τελευταια φυσικα κρινοντας βασει του παρελθοντος..
Τι βρισκεις θετικο Πανο ;
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δεν έχει βέβαια μεγάλη σημασία όπως και να το πει. κόμμα Δημαρά θα το λέμε, όπως ήδη λέμε κόμμα Ντόρας, κόμμα Κουβέλη, κόμμα Μίκη, κόμμα Μάνου κλπΚαλά, απο ονόματα είναι όλοι για σφαλιάρες...!! Εδω ο αλλος ο 'ομορφάντρας', το δικό του το είχε πει Κ.Ε.Π...!
-
'μάθαν ότι γαμιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι
aka
τι έγινε μυρίζει ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και είναι η χρυσή ευκαιρία να τσιμπήσουν αίγλη συγκυβέρνησης;
-
κάτι λέγαμε για τις αγορές και την εκτίμησή τους στα αμερικάνικα ομόλογα
Pimco: Το μεγαλύτερο ταμείο επενδύσεων σε ομόλογα ποντάρει κατά των ΗΠΑ
Το μεγαλύτερο ταμείο επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο, Pimco, με συνολικά διαθέσιμα 1,2 τρισ. δολαρίων, στοιχηματίζει ότι θα μειωθεί η αξία του αμερικανικού δημοσίου χρέους.
Ο επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής του ταμείου κ. Μπιλ Γκρος κλιμάκωσε την απαισιοδοξία του σε σχέση με τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου, ανοίγοντας τον περασμένο μήνα θέσεις εναντίον τους,** καθώς αναμένει την αύξηση των επιτοκίων, την υποτίμηση του δολαρίου και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ από την ανώτερη βαθμίδα ΑΑΑ που διαθέτει σήμερα.**
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον κ. Γκρος ότι τον Φεβρουάριο πούλησε όλο το χαρτοφυλάκιο σε αμερικανικό χρέος που είχε ένα από τα ταμεία του Pimco, το Total Return Fund, με διαθέσιμα 236 δισ. δολαρίων.
Ο κ. Γκρος δεν στοιχηματίζει μόνο ότι η αμερικανική Κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο το δημοσιονομικό έλλειμμα και το βάρος του χρέους, αλλά δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ούτε στην πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed). Φοβάται, όπως αναφέρει, την ημέρα που θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από τη Fed [βλ τύπωμα], καθώς θεωρεί ότι θα αφήσει την αγορά ομολόγων ευάλωτη σε ένα μεγάλο κύμα πωλήσεων. [σ.σ. απλώς υπογραμμίζεται η σχέση εκτύπωσης-'ομολόγων στις αγορές' όσο 'εμείς πουλάμε εμείς αγοράζουμε', γιάννης κερνάει γιάννης πίνει ]
Η επιθετικότητα του υπεύθυνου του Pimco απέναντι στα αμερικανικά ομόλογα φαίνεται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η έκθεση του Total Return Fund σε αυτά υποχώρησε το Μάρτιο στο -3% από μηδέν τον Φεβρουάριο και 12% τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν ότι τα στοιχήματά του κ. Γκρος κατά του αμερικανικού χρέους ανέρχονται σε 7 δις. δολάρια. Τα στοιχήματα γίνονται με το άνοιγμα θέσεων short, δηλαδή με την πώληση τίτλων που δανείζεται από άλλους επενδυτές, με την προοπτική να τους ξαναγοράσει σε χαμηλότερη τιμή.
Τελευταία παρατηρείται μία γενικότερη αποστροφή των επενδυτών σε σχέση με τους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, καθώς στις 5 Απριλίου υπήρξε για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες μία καθαρή θέση short εναντίον τους. Τις τελευταίες ημέρες, οι επενδυτές είδαν να διαγράφεται ο κίνδυνος μίας διακοπής χρηματοδότησης της Κυβέρνησης και η πιθανότητα να φθάσει το αμερικανικό χρέος στο ανώτατο επιτρεπτό όριο των 14,3 τρισ. δολαρίων.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αυξήθηκε στο 3,58% που είναι υψηλότερη κατά περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τις αρχές του Οκτωβρίου.
Στο τελευταίο γράμμα προς τους πελάτες του, ο κ. Γκρος σημείωσε ότι η αμερικανική Κυβέρνηση «είναι περισσότερο Έλληνας από τους Έλληνες», μία προφανής αναφορά στο μεγάλο χρέος της Ελλάδας.[ευτυχώς δεν ποστάρει στο 4τφ να του κάναμε κι αυτού του άχρηστου τη μούρη κρέας
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!