-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
http://www.e-shop.gr/ καλά, αυτό βγάλτο γιατί παίζει και να μην υπάρχει σύντομα....
πάει για λουκέτο; για πες ...
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Αγόρασα σταθμό φόρτισης μπαταριών λιθίου πολυμερών (για τηλεκατευθυνόμενα) συμπεριλαμβανομένου του κόστους εκτελωνισμού/ΦΠΑ/Εξόδων αποστολής στην τιμή των 60 Ευρώ από το Χονγκ-Κονγκ την στιγμή που η μέση τιμή του στα δημοφιλέστερα ελληνικά καταστήματα βρισκόταν στα 120 ...Αν το κατάστημα στο Χονγκ-Κονγκ πουλάει μεσω νετ 50 σταθμούς φόρτισης μπαταριών λιθιου πολυμερών για τηλεκατευθυνόμενα (WTF, τί είναι αυτό...;; ) την ημέρα σε όλον τον πλανήτη, είναι φυσικό κι επόμενο να στο δίνει φτηνότερα, όταν ο αντιστοιχος καταστηματάρχης στην πόλη σου πουλάει 50 κάθε 10 χρόνια. Με την ίδια λογική, εγω που πουλάω στη Λάρισα κινητηρες jet για RC F-16 Fighting Falcon ( ), λογικά πρέπει να είμαι ακριβότερος απο το αντίστοιχο ιντερνετικό μαγαζί στην Αμερική....
Αγόρασα κινητό τηλέφωνο από το γερμανικό Άμαζον στην τιμή των 450 ευρώ όταν στην Ελλάδα το πούλαγαν κάτι μάγκες 650+ (ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΗ συσκευή με ΙΔΙΟ κωδικό προϊόντος)Θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι αύριο αλλά είναι περιττό νομίζω ... Αυτές οι συμπεριφορές φίλε είναι αισχροκερδείς και προϋποθέτουν την βαθιά υποτίμηση της νοημοσύνης του καταναλωτή ...Aυτές οι λογικές φίλε είναι υπεραπλουστευτικές και προυποθέτουν την βαθιά άγνοια του καταναλωτή...
-
Ο καταναλωτής δηλαδή τι θα πρέπει να γνωρίζει; Εκτός αν νομίζουμε πως είναι ηλίθιος και θα πληρώσει ό,τι καπέλο του ζητήσουμε.
Νομίζω ότι είναι κοινή γνώση πως δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τον χ,ψ κινέζο που πουλάει μπαταρίες από μια αποθήκη με έναν υπολογιστή μέσα. Είμαι ηλίθιος αν πάω να τον ανταγωνιστώ, αυτό εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. -
Spartan έχεις κατάστημα; Γιατί δεν σκέφτεσαι ως καταναλωτής την τσέπη σου με τίποτα.
Οι εποχές του large έλληνα πέθαναν. Για αυτό και τα everest δίνουν με 2 ευρώ πρωινό όταν πριν ο καφές μόνο έκανε 3.5
-
@k2825 , Τα παραδείγματα σου μέ τίς τιμές και πολλά από αυτά που γράφεις ειναι σωστά.
Το δίκιο σου όμως το χάνεις όταν βγάζεις οργή προς έναν ολόκληρο κλάδο που βέβαια έχει... ''Τα πτωματάκια του μέσα στην ντουλάπα'',αλλα ποιός κλάδος δέν εχει??
Αυτό δέν σημαίνει οτι πρέπει... ''φόλα'' όπως λανθασμένα έγραψες ,στους Έλληνες εμπόρους .Το αντίθετο ,θά πρεπει να οργανωθούν πέρα από κόμματα και να φτιάξουν τα δικά τους μεγάλα καταστήματα.
Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα που αποδεικνύουν οτι αυτή ειναι η σωστή κατεύθυνση για το ντόπιο εμπόριο ,που φυσικά βγάζει κερδισμένους και τους επιχειρηματίες ,αλλά και εμάς τους καταναλωτές . -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
... Αν το κατάστημα στο Χονγκ-Κονγκ πουλάει μεσω νετ 50 σταθμούς φόρτισης μπαταριών λιθιου πολυμερών για τηλεκατευθυνόμενα (WTF, τί είναι αυτό...;; ) την ημέρα σε όλον τον πλανήτη, είναι φυσικό κι επόμενο να στο δίνει φτηνότερα, όταν ο αντιστοιχος καταστηματάρχης στην πόλη σου πουλάει 50 κάθε 10 χρόνια. Με την ίδια λογική, εγω που πουλάω στη Λάρισα κινητηρες jet για RC F-16 Fighting Falcon ( ), λογικά πρέπει να είμαι ακριβότερος απο το αντίστοιχο ιντερνετικό μαγαζί στην Αμερική ...Σου διαφεύγει το εξής: Ακόμα και ΕΑΝ ο έλληνας έμπορος είχε αγοράσει από το ίδιο κατάστημα με εμένα μέσω ίντερνετ και είχε το ίδιο υψηλό αρχικό συνολικό κόστος (ΠΡΟΙΟΝ + ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ + ΔΑΣΜΟΙ + ΦΠΑ + Επιμερισμός Λειτουργικού Κόστους Καταστήματος - πράγμα που είναι αδύνατο λόγω των οικονομιών κλίμακας που εκείνος θα πετύχαινε) ΚΑΙ ΠΑΛΙ τα περιθώρια κέρδους του θα ήταν απαράδεκτα υψηλά ...
Αν δε το επιχείρημα είναι ότι ο έμπορος 'δεν βγαίνει' λόγω υπερπληθώρας ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και μικρού μεριδίου αγοράς που κατέχει τότε κακώς ανέλαβε το επιχειρηματικό ρίσκο να δραστηριοποιηθεί σε μια κορεσμένη αγορά. ΔΕΝ θα πληρώσω εγώ από την τσέπη μου την ανικανότητα του να αποκτήσει μεγαλύτερο μέρος αγοραστικής πίτας ...
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
@k2825 , Τα παραδείγματα σου μέ τίς τιμές και πολλά από αυτά που γράφεις ειναι σωστά.
Το δίκιο σου όμως το χάνεις όταν βγάζεις οργή προς έναν ολόκληρο κλάδο που βέβαια έχει... ''Τα πτωματάκια του μέσα στην ντουλάπα'',αλλα ποιός κλάδος δέν εχει??
Αυτό δέν σημαίνει οτι πρέπει... ''φόλα'' όπως λανθασμένα έγραψες ,στους Έλληνες εμπόρους .Το αντίθετο ,θά πρεπει να οργανωθούν πέρα από κόμματα και να φτιάξουν τα δικά τους μεγάλα καταστήματα.
Υπάρχουν τέτοια παραδείγματα που αποδεικνύουν οτι αυτή ειναι η σωστή κατεύθυνση για το ντόπιο εμπόριο ,που φυσικά βγάζει κερδισμένους και τους επιχειρηματίες ,αλλά και εμάς τους καταναλωτές .Όντως η τελευταία ατάκα ήταν υπερβολική ... Αυτό που εννοούσα το έγραψα παραπάνω ...
Δεν εννοώ ότι όλοι οι έμποροι λειτουργούν έτσι - υπάρχουν παραδοσιακά εμπορικά καταστήματα αλλά και νέες επιχειρήσεις που τους βγάζεις το καπέλο σε θέματα επαγγελματισμού και συναλλακτικής εντιμότητας. Όμως αποτελούν εξαίρεση με βάση την εμπειρία μου.
Γιατι ρε φίλε είναι κρίμα κι άδικο να αγοράζει επί χρόνια η γκομενέ φοροκλέπτουσα μπουτικτζού - με το ερμές μαντιλάκι των 400 ευρώ στο λαιμό - τα βρακιά με το κιλό 15$ από την Κίνα και να τα πουλάει 25 Ευρώπουλα έκαστο στη κάθε άσχετη Ελεεινίδα - και τώρα που σφίξαν οι κώλοι να σκούζει για τον κακό νιγηριανό που απλώνει την πραμάτια του μπροστά στο μαγαζί της ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
http://www.e-shop.gr/ καλά, αυτό βγάλτο γιατί παίζει και να μην υπάρχει σύντομα....
Πέρα από τα γνωστά θέματα [άνοιγμα υπερβολικά πολλών σημείων πωλήσεως, ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου χώρου ως προς τα περιθώρια κέρδους] έχουν συμβεί και μερικά άλλα γεγονότα που μάλλον δεν είναι να δημοσιοποιούντε
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πέρα από τα γνωστά θέματα [άνοιγμα υπερβολικά πολλών σημείων πωλήσεως, ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου χώρου ως προς τα περιθώρια κέρδους] έχουν συμβεί και μερικά άλλα γεγονότα που μάλλον δεν είναι να δημοσιοποιούνται
-
γιατί χτυπιέσαι εσύ;
-
e-shop
Τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμόςhttp://cnt.express.gr/isologismoi/data/1020/D228/02436620910.tif
-
Πριν λίγο γύρισα από Ερμού-Μοναστηράκι. Κάποια στιγμή μέσα στα Berto Lucci γινόταν της ΠΟΡΝΗΣ κυριολεκτικά. Σε άλλα μαγαζιά πιο δίπλα με πιο ακριβά ρούχα οι υπάλληλοι χάζευαν τα τεράστια αυτοκόλητα στις βιτρίνες των 70% εκπτώσεων.
Πάρα πολλά κλειστά μαγαζιά και στην Ερμού και έξω από το μετρό στο Χολαργό (από 10 μαγαζιά νομίζω μόνο τα 3 λειτουργούσαν).
Σε ότι αφορά το κέντρο. Κατ' αρχάς οι ζημιές στα 'Δεκεμβριανά' ήταν αποτελειωτική για αρκετά μαγαζιά που ήταν ίσα βάρκα ίσα νερά. Στην υγειά της επανάστασης, venceremos σύντροφοι.
Μετά ήρθε η μείωση σε εισοδήματα και το κλίμα αβεβαιότητας που έριξε πολύ την κίνηση, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που έβαλε το λουκέτο στα περισσότερα μαγαζιά ήταν το ενοίκιο που δεν έπεφτε με τίποτα. Είναι άσχημο θέαμα να βλέπεις τόσα μαγαζιά κλειστά, αλλά από την άλλη είναι μια καλή ευκαιρία οι πάσης φύσεως εισοδηματίες που είχαν συνηθίσει να βγάζουν -πολλά- λεφτά χωρίς να δουλεύουν, να βάλουν τα μαγαζάκια στον κώλο τους και να μας πουν αν τους αρέσει.
Όλα είναι επιλογές, δεν γίνεται σε μια ελεύθερη αγορά να μπει πλαφόν σε ενοίκια ΑΛΛΑ λίγη κοινή λογική δεν βλάπτει.
Αργά ή γρήγορα θα πέσουν τα ενοίκια και θα υπάρξει μια κάποια ισορροπία. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
γιατί χτυπιέσαι εσύ;τράβα κάνε ένα μάθημα σωστών ελληνικών απ την μελίνα τσιλιμίγκρα
-
'ουτε ειναι και το επιπεδου μου' κοιτωντας τον ουρανο..
α ρε ελληνιδα.. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Πες με ανώμαλο ρε φίλε, αλλά η νεαρά μου φέρνει στο μυαλό πολύ κίνκυ καταστάσεις - κάτι σε γερμανική τσόντα των 70's ...
-
Το υφάκι τη μάρανε τρομάρα της...
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Πες με ανώμαλο ρε φίλε, αλλά η νεαρά μου φέρνει στο μυαλό πολύ κίνκυ καταστάσεις - κάτι σε γερμανική τσόντα των 70's ...
+1
-
Τσιλιμίγκρα Τσιλιμίγκρα, πιασ' τον π@ύτσο μου και χλιμίντρα...
-
είμαι υπέρ οποιασδήποτε λύσης την φιμώσει
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
e-shop
Τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμόςhttp://cnt.express.gr/isologismoi/data/1020/D228/02436620910.tif
Αν και του 2010 είναι στα ίδια επίπεδα, υπάρχει θέμα, όντως..
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!