-
υποτίμηση νομίσματος θα είχε σκοπιμότητα αν είχαμε διαφορετικό νόμισμα και άρα θα γινόμασταν πιο φτηνοί =πιο ανταγωνιστικοί.
με κοινό νόμισμα το κοντινότερο που μπορούμε να πετύχουμε είναι υποτίμηση μισθών για να γίνουμε πιο φτηνοί =πιο ανταγωνιστικοί.
δεν βλέπω πως ένα κούρεμα καταθέσεων πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο. αν κάνω λάθος είμαι έτοιμος να το ακούσω.αυτός είναι και ο λόγος που υπέθεσα πριν οτι το κούρεμα λογαριασμών θα ήταν με μορφή απορρόφησης κεφαλαίου απο το κράτος (προκειμένου να αγοράσει ομόλογα και να κάνει με τη σειρά του κούρεμα στος κατόχους των ομολόγων αφού δεν του δίνει δάνειο το EFSF ή η ΕΚΤ ή κάποιος άλλος)
μια απλή αφαίρεση δεν βλέπω πως θα εξυπηρετούσε. -
... παίδες ... το δολλαριάκι πως θα σας φαίνονταν αυτή την εποχή ...?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
υποτίμηση νομίσματος θα είχε σκοπιμότητα αν είχαμε διαφορετικό νόμισμα και άρα θα γινόμασταν πιο φτηνοί =πιο ανταγωνιστικοί.
με κοινό νόμισμα το κοντινότερο που μπορούμε να πετύχουμε είναι υποτίμηση μισθών για να γίνουμε πιο φτηνοί =πιο ανταγωνιστικοί.
δεν βλέπω πως ένα κούρεμα καταθέσεων πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο. αν κάνω λάθος είμαι έτοιμος να το ακούσω.αυτός είναι και ο λόγος που υπέθεσα πριν οτι το κούρεμα λογαριασμών θα ήταν με μορφή απορρόφησης κεφαλαίου απο το κράτος (προκειμένου να αγοράσει ομόλογα και να κάνει με τη σειρά του κούρεμα στος κατόχους των ομολόγων αφού δεν του δίνει δάνειο το EFSF ή η ΕΚΤ ή κάποιος άλλος)
μια απλή αφαίρεση δεν βλέπω πως θα εξυπηρετούσε.αν σε όλες τις καταθέσεις, αξίες, τιμές, μισθούς κλπ κλπ πεις χ0.7 είναι ακριβώς το ίδιο με το να είχες 30% υποτίμηση [δλδ δεν μιλάω μόνο για τις καταθέσεις, κοινώς αυτό μου συζητούσε είναι πως θα μπορούσες να κάνεις μια υποτίμηση χωρίς να έχεις δικό σου νόμισμα]
Η κοινωνική υποτίμηση αντί της flat είναι το δικό μου σχέδιο
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δεν βλέπω πως ένα κούρεμα καταθέσεων πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο. αν κάνω λάθος είμαι έτοιμος να το ακούσω.Μ x V = P x Q
όπου Μ είναι η ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί
V είναι η ταχύτητα κυκλοφορίας του (πόσες φορές το ίδιο δολάριο αλλάζει χέρια)
P είναι το επίπεδο τιμών και Q η ποσότητα των αγαθών που κυκλοφορούνΑυτό με λίγα λόγια σημαίνει πως όσο αναβαίνει α) η ποσότητα του χρήματος, και β) η ταχύτητα κυκλοφορίας του, τόσο ανεβαίνουν οι τιμές P (διότι η ποσότητα των αγαθών Q δεν αυξάνεται τόσο γρήγορα).
Άρα σύμφωνα με τον φρίντμαν, ο πληθωρισμός (το επίπεδο τιμών P) είναι αποτέλεσμα της ποσότητας του χρημάτος που κυκλοφορεί (και της ταχύτητας). Γιαυτό και ονομάζεται ποσοτική θεωρία του χρήματος, διότι θεωρεί πως ο πληθωρισμός (η άνοδος του επίπεδου τιμών) είναι ένα καθαρά νομισματικό φαινόμενο.
-
η ταχύτητα ποια είναι τώρα?
δεν θα είναι V'(ταχύτητα τώρα) < V(ταχύτητα προ κρίσης) αφού λένε οτι έχει πέσει κατακόρυφα η κατανάλωση?
επίσης το πρόβλημα μας ποιο είναι τώρα? ο πληθωρισμός ή το υπερβολικό χρέος?
γιατί να κουρέψεις οριζόντια τους λογαριασμούς και να εξαφανίσεις το χρήμα και να μην κουρέψεις και να αποπληρώσεις χρέος? και στις δύο περιπτώσεις προκαλείς μείωση ποσότητας χρήματος αλλά στη μια έχεις μπόνους την μείωση του χρέους κατά το ακέραιο ποσό του κουρέματος. -
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... παίδες ... το δολλαριάκι πως θα σας φαίνονταν αυτή την εποχή ...?Το συζητάμε εδώ:
viewtopic.php?f=13&t=32796&start=690 -
Η Moody's υποβάθμισε και τον Δήμο Αθηναίων!
Πήρε φόρα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης και υποβαθμίζει σωρηδόν οτιδήποτε μπορεί να υποβαθμιστεί στην Ελλάδα.
Έτσι λοιπόν, πλέον ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης διοικεί έναν υποβαθμισμένο από τον Moody's Δήμο, αφού έπεσε τρεις βαθμίδες, από Β1 σε Βa1.
Αυτό έγινε γιατί τα οικονομικά του Δήμου είναι αβέβαια, λόγω και της μείωσης των επιχορηγήσεων από το κράτος.
Ο Moody's λέει ότι ο δήμος δεν έχει ικανοποιητική οικονομική ευελιξία για να διατηρήσει την πιστοληπτική του ικανότητα σε υψηλότερο επίπεδο από το κράτος.
-
http://www.reuters.com/article/2011/03/ ... RH20110308
-
Επειδη με τρομαζετε λιγο, για εξηγηστε μου,,,,
Εχω σε καρτες χρεος περιπου 7000 ευρω. Εχω σε καταθεσεις -στην ιδια τραπεζα με τις καρτες-περιπου 10000 ευρω. Αν γινει καποια χρεωκοπια ή αλλο σεναριο τι γινεται; Τα λεφτα των καταθεσεων χανονται η κουτσουρευονται, ενω το χρεος παραμενει ατοφιο; Τι συμφερει να κανω; Να ξοφλησω τισ καρτες με τα λεφτα που εχω και οτι μεινει στην τσεπη; Για φωτίστε με λιγο.... -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Εχω σε καρτες χρεος περιπου 7000 ευρω. Εχω σε καταθεσεις -στην ιδια τραπεζα με τις καρτες-περιπου 10000 ευρω. Αν γινει καποια χρεωκοπια ή αλλο σεναριο τι γινεται; Τα λεφτα των καταθεσεων χανονται η κουτσουρευονται, ενω το χρεος παραμενει ατοφιο; Τι συμφερει να κανω; Να ξοφλησω τισ καρτες με τα λεφτα που εχω και οτι μεινει στην τσεπη; Για φωτίστε με λιγο....Με πόσο επιτόκιο 'τρέχει' το χρέος σου στην κάρτα;
Με πόσο επιτόκιο 'τρέχει' ο λογ/σμός σου στην τράπεζα;
Άστο λίγο ακόμα και θα αντιστραφούν τα νούμερα.
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Εχω σε καρτες χρεος περιπου 7000 ευρω. Εχω σε καταθεσεις -στην ιδια τραπεζα με τις καρτες-περιπου 10000 ευρω. Αν γινει καποια χρεωκοπια ή αλλο σεναριο τι γινεται; Τα λεφτα των καταθεσεων χανονται η κουτσουρευονται, ενω το χρεος παραμενει ατοφιο; Τι συμφερει να κανω; Να ξοφλησω τισ καρτες με τα λεφτα που εχω και οτι μεινει στην τσεπη; Για φωτίστε με λιγο....Για μενα δεν νοείται χρεωκοπία σε χώρα της ΕΕ. Θελει πολυ προσοχή με τις εννοιες, χρεωκοπία, ελεγχομενη, φιλικη, αναδιάρθρωση κλπ γιατι μάλλον πρεπει να είσαι νομικός expert σε πτωχευτικο διεθνες δικαιο για να βγάλεις άκρη
Εχεις μια απαίτηση (καταθεση) και μια υποχρέωση (καρτες) προς την ιδια τράπεζα.
Αν η τράπεζα έρθει σε αδυναμία εκπλήρωσης υποχρεώσεων και συνεπως δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη η λύση υπάρχει με τρεις τρόπους
α) Αυξηση μετοχικού κεφαλαίου με φρέσκο χρήμα απο τους υφιστάμενους μετόχους
β) Αυξηση μετοχικου κεφαλαίου με φρέσκο χρήμα απο νεο αγοραστη (πχ ξένη τράπεζα)
γ) Ταμειο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης
αν τα λεφτα από
α + β + γ δεν αρκουν για τους καταθέτες και η τροικα δεν στηρίξει το Ταμειο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης με όσα λεφτά χρειάζονται, τότε ΝΑΙ κάποιοι μπορεί να χάσουν καταθέσεις.Σε ότι αφορά την υποχρεωση σου (καρτες) αυτή διαγράφεται μόνο αν την αποπληρώσεις και μόνο. Και σε αδυναμία να έρθει μια τράπεζα εσυ θα χρωστάς στον διάδοχο της.
Να ξέρεις πάντως οτι αν φθασουμε σε τέτοια διαδικασία ο συμψηφισμός υποχρεώσεων και απαιτήσεων κάθε πελάτη θεωρείται δεδομένος ΙΜΟ για να ξεφουσκώσουν οι ισολογισμοί των τραπεζών. Δηλαδή την ώρα πανικού δεν θα σε αφήσουν να κάνεις ανάληψη ενώ ταυτόχρονα χρωστάς στην ίδια τράπεζα.
Οχι κινήσεις πανικού και προσοχή στα παγαλάκια και τους άσχετους.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Εχω σε καρτες χρεος περιπου 7000 ευρω. Εχω σε καταθεσεις -στην ιδια τραπεζα με τις καρτες-περιπου 10000 ευρω. Αν γινει καποια χρεωκοπια ή αλλο σεναριο τι γινεται; Τα λεφτα των καταθεσεων χανονται η κουτσουρευονται, ενω το χρεος παραμενει ατοφιο; Τι συμφερει να κανω; Να ξοφλησω τισ καρτες με τα λεφτα που εχω και οτι μεινει στην τσεπη; Για φωτίστε με λιγο....Με πόσο επιτόκιο 'τρέχει' το χρέος σου στην κάρτα;
Επιτοκιο καταθεσεως 1-2 και τετοιο...
Επιτοκιο καρτας δεν το εχω ευκαιρο αλλα πανω απο 15!
Τι εννοεις θα αντιστραφουν τα νουμερα; -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Τι εννοεις θα αντιστραφουν τα νουμερα;Σε συμφέρει οικονομικά να ξεπληρώσεις άμεσα τη κάρτα σου. Όσο δεν το κάνεις, συνεχίζεις να χάνεις λεφτά με μεγάλο ρυθμό.
-
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Εχω σε καρτες χρεος περιπου 7000 ευρω. Εχω σε καταθεσεις -στην ιδια τραπεζα με τις καρτες-περιπου 10000 ευρω. Αν γινει καποια χρεωκοπια ή αλλο σεναριο τι γινεται; Τα λεφτα των καταθεσεων χανονται η κουτσουρευονται, ενω το χρεος παραμενει ατοφιο; Τι συμφερει να κανω; Να ξοφλησω τισ καρτες με τα λεφτα που εχω και οτι μεινει στην τσεπη; Για φωτίστε με λιγο....Για ποιο λογο συντηρεις ενα χρεος που τρεχει με 12-20%;
Σκεψου μηπως θα επρεπε να το μειωσεις τουλαχιστον στα 2.000 αν οχι να το αποπληρωσεις πληρως -
Ο χρήστης civgr έγραψε:
Επιτοκιο καταθεσεως 1-2 και τετοιο...
Επιτοκιο καρτας δεν το εχω ευκαιρο αλλα πανω απο 15!
Τι εννοεις θα αντιστραφουν τα νουμερα;Μάλλον εννοεί ότι οι υποχρεώσεις σου θα ξεπεράσουν τις καταθέσεις σου.
-
Νέο «άλμα» της ανεργίας στο 14,8%
Στο 14,8% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας το Δεκέμβριο του 2010, από 10,2% που ήταν το Δεκέμβριο του 2009 και 13,9% το Νοέμβριο του 2010, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 223.893 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009 (μείωση 5,0%) και κατά 73.290 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (μείωση 1,7%) και διαμορφώθηκαν σε 4.233.765 άτομα.
Στο μεταξύ, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 228.535 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009 (αύξηση 45,2%) και κατά 41.068 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση 5,9%) και διαμορφώθηκαν σε 733.645 άτομα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.353.149 άτομα.
Στους άνδρες, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 11,9% από 6,9% που ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ στις γυναίκες ανήλθε στο 18,7% από 14,8%.
Κατά ομάδες ηλικιών, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφηκε στους νέους 15-24 ετών (39%) και 25-34 ετών (21%).
Τέλος, κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στα Νησιά του Ιονίου (23,1%), στη Δυτική Μακεδονία (17,7%) και στην Κεντρική Μακεδονία (16,5%) και τα χαμηλότερα στο Βόρειο Αιγαίο (10,6%), στην Πελοπόννησο (11,5%) και στην Αττική (14%).
Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1941505Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με έρευνα της Manpower σε μεγάλες επιχειρήσεις Μείωση προσωπικού σχεδιάζει το 17% των επιχειρήσεων, το επόμενο τρίμηνο....Υπάρχει ωστόσο ένα 7% των εργοδοτών που αναμένουν αύξηση στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν
Πηγή:
http://www.capital.gr/News.asp?id=1148936Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εδώ:
http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE/BUCKET/A0101/PressReleases/A0101_SJO02_DT_MM_12_2010_01_F_GR.pdf -
δουλειες υπαρχουν... να πανε να δουλεψουν σε αγροτικες εργασιες πχ
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
δουλειες υπαρχουν... να πανε να δουλεψουν σε αγροτικες εργασιες πχ -
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ερώτηση: γνωστός μου είπε ότι σκέφτεται να αγοράσει χρυσό και να τον αφήσει στην ΤΤΕ. Σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος/υποτίμισης/κλπ αυτό δεν θα επηρεαστεί? Γιατί μου λέει εγώ θα έχω και πάλι τα ίδια γραμμάρια.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!