-
Ανοιγω αυτο το θεμα μετα την συζητηση-αντιπαραθεση πολλων σχετικα με την πετρελαιοκινηση και την βενζινοκινηση για να ξεκαθαρισει το τοπιο. Τα υπερ και τα κατα. Η ιδεα προεκυψε απο εδω viewtopic.php?f=5&t=17337&start=4065
-
Ανοιγω αυτο το θεμα μετα την συζητηση-αντιπαραθεση πολλων σχετικα με την πετρελαιοκινηση και την βενζινοκινηση για να ξεκαθαρισει το τοπιο. Τα υπερ και τα κατα. Η ιδεα προεκυψε απο εδω viewtopic.php?f=5&t=17337&start=4065
-
-
να κλειδωθεί το παρόν τοπικ.
η αλήθεια περα από τους Σεξ Πίστολς μολις βρέθηκε στο απαράμιλλο επιχείρημα του 'οι έλληνες δεν μπορούν να συντηρήσουν σωστά εναν ντίζελ'
-
το μελλον ειναι ο diesotto
-
σίγουρα δεν συγκρινουμε τα σκατά με την κολόνια. και αν για κάποιον το ντιζελ ανήκει στα σκατά για μενα ειναι η ωραιότερη κολονια. ενδεικτικά το οτι στις χωρες του εξωτερικου η πλειοψηφία χρησιμοποιεί ντιζελ πρέπει να μας λεει πολλα και να μην περνάει απαρατήρητο. αλλωστε εδω στην ελλάδα δεν θα μας φέρουν διαφορετικό αμαξι ντιζελ. τα ηδη καλοδουλεμενα αμαξια των ευρωπαιων.
απλα για εμας που δεν ειμαστε εξοικειωμενοι στο ντιζελ το αντιμετωπίζουμε σαν κατι το καινούργιο. θα ειναι καλο? τι χρειαζεται? και αμα..αυτό..μετα τι? και τις αναρτήσεις πως..? λάδι που..?πετρελαιο που θα βρω..?
ενα κανονικο αμάξι ειναι που την διαφορά θα την δεί ο καθένας στην τσέπη του. -
πλέον με την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η επιλογή DIESEL τουλάχιστο σε επαρχία είναι επιβεβλημένη . Η εξοικονόμηση χρημάτων σε βάθος χρόνου (λόγο χαμηλότερης τιμής & κατανάλωσης) είναι εντυπωσιακά μεγάλη.
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
ενα κανονικο αμάξι ειναι που την διαφορά θα την δεί ο καθένας στην τσέπη του.
Οχι και ο καθενας...
BMW 320i Comfort
Τιμή: 36900 €
Μικτός Κύκλος: 6.1l/100KmBMW 320d Comfort
Τιμή: 41400€
Μικτός Κύκλος:4.8l/100KmΗ 320i ειναι φθηνοτερη κατα 4500€.
Με αυτα τα χρηματα, ειναι μονιμα φουλαρισμενη με βενζινη για περιπου 52000χλμ ,
(με τις τρεχουσες τιμες βενζινης και ΜΟ τιμης 1,41€, λαμβανοντας υποψιν την καταναλωση μικτου κυκλου ου ανακοινωνει η εταιρια)
Για καποιον που κατα μεσο ορο κανει 15000χλμ ετησιως, θα κινειται για 3,4 χρονια μεχρι να ξοδεψει σε βενζινες τα € που θα εδινε για την 320d.Χιλιομετρικα:
(ΜΟ τιμης πετρελαιου 1,2€ - βενζινης 1,41€)Για 20000χλμ
Diesel 960l , 1152€
Βενζινη: 1220l , 1720€
Για 40000χλμ
Diesel 1920l , 2304€
Βενζινη: 2440l , 3440€
Για 60000χλμ
Diesel 2880l , 3456€
Βενζινη: 3660l , 5160€Απο εδω και περα, αρχιζει το 'κερδος' για τον πετρελαιοκινητηρα.
(Η Βενζινη μεχρι εδω ταξιδευε με τα 4500€ διαφορας απο την τιμη αγορας).
**Οσο πιο γρηγορα καλυψει κανεις 60000χλμ, τοσο πιο γρηγορα αποκτα νοημα η αποκτηση ενος diesel. **Επισης, σχετικα με το ντιζελ, αποτρεπτικοι παραγωντες για μενα ειναι:
η απαγορευση του σε συγκεκριμενες πολεις
η ευαισθησια του στην ποιοτητα πετρελαιου
ο θορυβος
ο τροπος που αποδιδει τη δυναμη του -
Ο χρήστης Nick έγραψε:
Η εξοικονόμηση χρημάτων σε βάθος χρόνου (λόγο χαμηλότερης τιμής & κατανάλωσης) είναι εντυπωσιακά μεγάλη.Ο χρονος δε παιζει ρολο, παρα μονο τα χλμ.
απαράμιλλο επιχείρημα του 'οι έλληνες δεν μπορούν να συντηρήσουν σωστά εναν ντίζελ'
Αυτος που δε θα συντηρισει σωστα το diesel, δε θα συντηρισει και το βενζινοκινητο.
Αλλα δε νομιζω να ειναι αυτο το προβλημα. -
Πάντως στο χ3 Γιώργο δεν καταλάβαινα τί κινητήρα είχε γιατί δεν ακουγόταν μέσα.
-
Ο φίλος μου το πάει τάπα...έχει συνεργείο
Ακόμα και πάνω από 3000 δεν καταλάβαινα ήχο diedel. Με ανοικτά παράθυρα δεν ξέρω σε χιονοδρομικό πηγαίναμε -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
ενα κανονικο αμάξι ειναι που την διαφορά θα την δεί ο καθένας στην τσέπη του.
Οχι και ο καθενας...
αναφερομαι στα μικρο μεσαια. δηλ. οι γονεις μου ειναι να παρουν αμάξι μεσα στο 2010 προς τελη του χρονου και ειναι καπου αναμεσα σε i20 yaris ή αν βγει παλι το megane 1.5dci σε προσφορά και ισως καποιο αλλο σ αυτα τα λεφτα ντιζελ (μαξ 17κ) .
στα μεγαλα αμαξια με το 'τσικ' που θα κανεις βλεπεις πραγματικά την διαφορά στην τσεπη σου . ειτε σερβισ ειναι αυτο, ειτε φουλαρισμα ειτε ή αγορα ενος τετοιου αυτοκινητου που παρεθεσες (bmw) ειτε η προσθηκη ενος αξεσουαρ ειτε η αναγκη του ιδιοκτητη να το εχει σε κατασταση καινουργιου με το αντιστοιχο τιμημα.
αυτες οι καταναλωσεις που δινει η bmw, αν και δεν ειμαι γνωστης των αυτοκινητων αυτων, να πω οτι μου φαινονται ουτοπικες. αν ειναι δυνατον μοτερ διλιτρα με τετοιο εξωφρενικο βαρος να εχουν αυτη την καταναλωση, οτι τεχνολογια κι αν.
για μενα το προβλημα του αμαξιου ειναι το θεμα καταναλωσης γιατι σαν παγια αναγκη δινεις συνεχως ενα ποσο διολου ευκαταφρονητο για φουλαρισμα. και ο καθενας μας πιστευω απαιτει να εχει οικονομια σ αυτο το θεμα.
τωρα απο την στιγμή που ο καθενας μας μπορει να παει να παρει αμαξι 35000 ευρω λογω δοσεων και λοιπων διευκολυσνεων αλλα λιγοι απο αυτους μπορουν να το συντηρήσουν ειναι ενα θέμα. -
Για επαρχία επαρχία, και όχι κέντρο επαρχιακής πόλης όπου συχνά πυκνά βλέπεις τρελά μποτιλιαρίσματα ντίζελ. Καίει τα μισά έτσι απλά.
Για τις πόλεις βενζίνη, το είπα και σε άλλο θέμα ότι φρίκαρα όταν είδα ντίζελ ταρίφα καινούργιο, το πολύ 3ετίας, να βγάζει ντουμάνι κατερπίλαρ. Δεν ξέρω αν ήταν λάθος συντηρημένο ή γεμάτο με κακής ποιότητας κάυσιμο αλλά για να συμβαίνει στον ταρίφα σίγουρα θα συμβεί και στην κυρα Κούλα. Σκεφτείτε λοιπόν εκατοντάδες χιλιάδες Κούλες και κουλούς να κυκλοφορούν με ασυντήρητα ντίζελ ή γεμάτα με σκ@τοκάυσιμο...
-
Ο χρήστης kristosFM έγραψε:
αναφερομαι στα μικρο μεσαια. δηλ. οι γονεις μου ειναι να παρουν αμάξι μεσα στο 2010 προς τελη του χρονου και ειναι καπου αναμεσα σε i20 yaris
Ακομα χειροτερα.
Η διαφορα καταναλωσης μεταξυ Yaris 1.4D & Yaris 1.3 ειναι 1l/100Km
(Συμφωνα με καταναλωσεις που ανακοινωνει η εταιρια, που μπορει να ειναι ουτοπικες αλλα τις χρησιμοποιω για συγκριση)αυτες οι καταναλωσεις που δινει η bmw, αν και δεν ειμαι γνωστης των αυτοκινητων αυτων, να πω οτι μου φαινονται ουτοπικες. αν ειναι δυνατον μοτερ διλιτρα με τετοιο εξωφρενικο βαρος να εχουν αυτη την καταναλωση, οτι τεχνολογια κι αν.
Δες τι εγραψε ο χρηστης Puntolord:
μικρή βόλτα-εκδρομή λοιπόν σήμερα, σε χαλαρούς ρυθμούς και με τις παρακάτω ενδείξεις στο BC:
ΚΜ = 60
Μ.Ο Ταχύτητας = 64,7Km/h
Μ.Ο Κατανάλωσης = 5,5 l/100Kmγια μενα το προβλημα του αμαξιου ειναι το θεμα καταναλωσης γιατι σαν παγια αναγκη δινεις συνεχως ενα ποσο διολου ευκαταφρονητο για φουλαρισμα. και ο καθενας μας πιστευω απαιτει να εχει οικονομια σ αυτο το θεμα.
Aν το θεμα ειναι η οικονομια, κατα τη γνωμη μου ξεκινας με οικονομια στις...μετακινησεις.
Χρησιμοποιεις αυτοκινητο μονο οταν ειναι απαραιτητο, δεν κανεις περιττες μετακινησεις κτλ.
Eπισης, αγοραζεις αυτοκινητο που καλυπτει ακριβως τις αναγκες σου. Πχ αν κινεισαι κυριως εντος πολης, δεν υπαρχει λογος για ντιζελ. Αγοραζεις ενα IQ, smart η ενα scooter... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Αυτος που δε θα συντηρισει σωστα το diesel, δε θα συντηρισει και το βενζινοκινητο.
Αλλα δε νομιζω να ειναι αυτο το προβλημα.Δεν είναι πρόβλημα στην λογική ότι όλοι συντηρούμε το όχημά μας.Δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει.
Ένα κακοσυντηρημένο diesel ρυπαίνει αισθητά περισσότερο από ένα βενζινοκίνητο καλώς ή κακώς.Επίσης...με αυτό το 'χάλι' που επικρατεί στις βενζίνες, φαντάσου απλά τι γίνεται στο πετρέλαιο (πέφτουν πιο ωραία 'βαφτίσια' εκεί )...βάλε τώρα και τον παράγοντα ότι τα ντιζελοκίνητα μοτέρ είναι πιο ευπαθή στο κακό καύσιμο και ότι με κακό καύσιμο ρυπαίνει και περισσότερο.
Δε θέλει και πολύ πιστεύω για να σχηματίσεις μια 'ωραία' εικόνα του αποτελέσματος της απελευθέρωσης του diesel στις μεγάλες πόλεις.Πρέπει να βελτιωθεί η ποιότητα των ελέγχων πρώτα, κάτι που απαιτεί χρόνο και χρήμα για το κράτος, οπότε πιο οικονομικό του 'πέφτει να μείνουμε εκει που είμαστε.
Προσωπικά αν μπορούσα θα είχα ένα μικρό diesel για κάθε μέρα και ένα 'ωραίο'' βενζινοκίνητο για ταξίδια και για...την κ@υλα μου.
-
Diesel.Θα δειτε σε λιγα χρονια οτι οι γρηγορες εκδοσεις αυτοκινητων θα ειναι diesel...
-
Diesel ούτε η νεκροφόρα που θα με πάει στην τελευταία μου κατοικία δεν θέλω να είναι!!!
-
οι ρυποι που βγαζει ο βενζινοκινητηρας ειναι πιο βλαβεροι.... ψαξτε το ........
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
οι ρυποι που βγαζει ο βενζινοκινητηρας ειναι πιο βλαβεροι.... ψαξτε το ........Αντε πάλι! Δεν σου είπαμε 1000 φορές ότι οι ρύποι του πετρελαιοκινητήρα είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ για τον άνθρωπο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
οι ρυποι που βγαζει ο βενζινοκινητηρας ειναι πιο βλαβεροι.... ψαξτε το ........
Αντε πάλι! Δεν σου είπαμε 1000 φορές ότι οι ρύποι του πετρελαιοκινητήρα είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ για τον άνθρωπο;
ψαξε το......και θα με θυμηθείς
Πετρελαιοκίνηση Vs Βενζινοκίνηση