-
Έκανα παραγγελία ένα καινούριο αυτ/το στις 10-1-2010. Επειδή έβαλα κάποια έξτρα θα το παραλάβω από την αρχική ημερομηνία σε περίπου 3 μήνες. Η πληρωμή θα γίνει μετρητοις, έχω δώσει κ προκαταβολή. Στο δελτίο παραγγελίας που έχω γράφει την τελική τιμή με 19% ΦΠΑ αφού το είχα κλείσει τον Ιανουάριο. Από προχθές όμως πήγαμε σε 21% ΦΠΑ, μίλησα με τον αντ/πο κ μου είπε δεν έχει καμμιά ενημέρωση άπτον εισαγωγεα κ δεν ξέρει αν θα επιβαρυνθω το επιπλέον 2%. Το 2% για εμένα όμως είναι τα ασφάλιστρα του αυτ/του. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σ´αυτες τις περιπτώσεις;
-
Έκανα παραγγελία ένα καινούριο αυτ/το στις 10-1-2010. Επειδή έβαλα κάποια έξτρα θα το παραλάβω από την αρχική ημερομηνία σε περίπου 3 μήνες. Η πληρωμή θα γίνει μετρητοις, έχω δώσει κ προκαταβολή. Στο δελτίο παραγγελίας που έχω γράφει την τελική τιμή με 19% ΦΠΑ αφού το είχα κλείσει τον Ιανουάριο. Από προχθές όμως πήγαμε σε 21% ΦΠΑ, μίλησα με τον αντ/πο κ μου είπε δεν έχει καμμιά ενημέρωση άπτον εισαγωγεα κ δεν ξέρει αν θα επιβαρυνθω το επιπλέον 2%. Το 2% για εμένα όμως είναι τα ασφάλιστρα του αυτ/του. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σ´αυτες τις περιπτώσεις;
-
-
Ο χρήστης speedtouch έγραψε:
Έκανα παραγγελία ένα καινούριο αυτ/το στις 10-1-2010. Επειδή έβαλα κάποια έξτρα θα το παραλάβω από την αρχική ημερομηνία σε περίπου 3 μήνες. Η πληρωμή θα γίνει μετρητοις, έχω δώσει κ προκαταβολή. Στο δελτίο παραγγελίας που έχω γράφει την τελική τιμή με 19% ΦΠΑ αφού το είχα κλείσει τον Ιανουάριο. Από προχθές όμως πήγαμε σε 21% ΦΠΑ, μίλησα με τον αντ/πο κ μου είπε δεν έχει καμμιά ενημέρωση άπτον εισαγωγεα κ δεν ξέρει αν θα επιβαρυνθω το επιπλέον 2%. Το 2% για εμένα όμως είναι τα ασφάλιστρα του αυτ/του. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σ´αυτες τις περιπτώσεις;Απο την στιγμη που το τιμολογιο θα εκδοθει μετα την αλλαγη του ΦΠΑ θα ειναι με το καινουργιο .Μονο αν ειχε εκδοθει πριν τις 15-3-10 θα ηταν με το παλιο.
-
Μαλλον κατι παιζει με την τιμολογησηση στην εκτελώνηση. Βαση εκεινης της τιμης θα χρεωθει εκτος και αν μου τα ειπαν 'μαλακια' και πληρωσω αυριο το επιπλεον ΦΠΑ!
Αρα εφοσον δεν εχει εκτελωνιστη ακομη πας στο 21%. -
Οπότε δεν το γλυτωνω το καπέλο +2%..
-
Με 21% ΦΠΑ 101%
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Με 21% ΦΠΑ 101%Ναι 21%, με το 101% τι εννοείς;
-
Ότι είναι απόλυτα βέβαιος.
-
Σορρυ δεν το χα πιάσει
-
Ο ΦΠΑ πεφτει στο τιμολογιο. οποτε ακομα κ αν ειχε εκτελωνιστει πριν την αλλαγη, εφ'οσον τιμολογηθει μετα απο αυτην (που ειναι βεβαιο αφου δεν το εχεις παραλαβει ακομα) θα τιμολογηθει με τον νεο ΦΠΑ.
Σχεδον σιγουρος.
-
Επίσης φπα, φόρος πολυτελείας, ΕΤΤ κτλ είναι μέτρα του κράτους. Οπότε δεν έχει να κάνει ούτε με τον ντήλερ ούτε με την εισαγωγική.
-
Όπως τα λένε οι από πάνω + ότι το έχεις υπογράψει στο συμφωνιτικό παραγγελίας/αγοράς.
Το λέει από πίσω και καλό είναι να ξέρουμε που βάζουμε τις υπογραφές μας -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Όπως τα λένε οι από πάνω + ότι το έχεις υπογράψει στο συμφωνιτικό παραγγελίας/αγοράς.
Το λέει από πίσω και καλό είναι να ξέρουμε που βάζουμε τις υπογραφές μαςΤο συμφωνητικό το υπέγραψα και επειδή ξέρω τι υπογράφω, το συγκεκριμένο συμφωνητικό δεν αναγράφει τίποτα από πίσω (κανένα όρο - προϋπόθεση).
-
Ο χρήστης speedtouch έγραψε:
Το λέει από πίσω και καλό είναι να ξέρουμε που βάζουμε τις υπογραφές μαςΤο συμφωνητικό το υπέγραψα και επειδή ξέρω τι υπογράφω, το συγκεκριμένο συμφωνητικό δεν αναγράφει τίποτα από πίσω (κανένα όρο - προϋπόθεση).
]
Το συγκεριμμένο συμφωνητικό όπως το περιγράφεις μάλλόν για μπακαλόχαρτο μου ακούγεται.
Τα σοβαρά συμφωνητικά είναι δισέλιδα με πολλούς όρους. Αν όντως είναι μπακαλόχαρτο και δεν θέλεις το αυτοκίνητο πλέον κοίτα μήπως μπορείς να αναστρέψεις την συναλλαγή.
Τια αυξήσεις τις πληρώνεις όλες -
Συνήθως αναφέρει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή του αυτοκινήτου στο χρονικό διάστημα μεταξύ παραγγελίας και παραλαβής επιβαρύνει τον αγοραστή και μόνο και σε καμία περίπτωση τον έμπορο (ακόμη και αν υπάρξει μείωση πάλι ο αγοραστής επωφελείται). Δεν το έχω μπροστά μου αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν πρέπει να αναφέρει την αλλαγή ΦΠΑ αλλά το λέει πιο γενικά.
-
Εαν είχες κανονίσει να σου βγάλουν το τιμολόγιο και να το είχες πληρώσει μέχρι τις 15 τότε θα το γλύτωνες.... τώρα πας για 21%
-
για να τιμολογηθει ομως, πρεπει να εχει εκτελωνιστει, κ απο αυτα που διαβαζω δεν εχει γινει ουτε αυτο.
Επισης, το ιδιωτικο συμφωνητικο ακομα κ να το εχει διαβασει, το θεωρω απιθανο να αναφερει οτιδηποτε για το ΦΠΑ χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι μπακαλοχαρτο. το ΦΠΑ επιβαλλεται βασει νομου στην τιμη πωλησης κ δεν χρειαζεται να αναφερεται τιποτα συγκεκριμενο επ΄αυτου, κ αφου το ΦΠΑ την στιγμη της τιμολογησης θα ειναι 21%, δεν εχει να κανει με το τι διαβασε κ τι υπεγραψε. Δεν ειναι 'αυξηση τιμης' απο την πλευρα του εμπορου ή του αντιπροσωπου.
-
Εγω σημερα πλήρωσα τιμολογιο με 19% για το αμαξι που παρηγγειλα πριν τρεις βδομαδες!!
-
Πλήρωσες 21% και πήρες έκπτωση 2% από την κανονική αξία του αυτοκινήτου, ώστε να σου βγει το ίδιο. Δεν γίνεται πλέον να κοπεί τιμολόγιο με 19%. Αν το κάνανε, καλά ξεμπερδέματα με τον λογιστή τους που θα τους κράξει για την λαλακία τους...
Παραλαβή αυτ/του με 19% ή 21% ΦΠΑ;