-
Σαν να μιλαω με μικρο παιδακι, αν και νομιζω οτι εχεις μια σεβαστη ηλικια.. Τη μια λες για την αξιοπιστια που σαφως η vw ειναι κορυφη , και μετα μιλας για καυσιμα και καταναλωση.. Αποφασισε τελικα γιατι αγορασες οκταβια μεσα σου, ληχτο στο κεφαλι σου και μετα ελα και εδω να γραψεις..
Αν ειχες ενδιαφερθει και λιγο θα εβλεπες οτι ταχι οκταβιθα εχει η Ελλαδα και η Τσεχια μονο και τοτε θα κατερρεε ο μυθος της απολυτης αξιοπιστιας σκοντα. -
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
καποιος να μας πει καταναλωσεις για octavia 1.8 TSI με κανα 140-150αρι εθνικη τι καει??Καλησπέρα
Χωρις να ειναι στρωμενο ακομα καλα το αυτοκινητο βλεπω. χωρις προσπαθεια 7.8 -7.5 lt /100 km....
-
Εσύ δεν είπες ότι καίνε πολύ για τα ελληινκά δεδομένα; Παρόλα αυτά ούτε στην Αυστρίά, όυτε στην Γερμανία υπάρχουν πολλά ταριφόBMW όπως τα λες. Και το ξέρω επειδή εχω παει και εχω δεί. Και όυτε Renault υπάρχουν πουθενά παρα μόνο στη Γαλλία. Άρα κάποια αυτοκίνητα είναι από τη φύση τους πιο καταλληλά για ταξί. ,Mercedes - Skoda - Chevrolet - Chrysler - Toyota - Seat άμα λάβουμε υπ ' όψην και το εξωτερικό. Ενώ άλλες φίρμες που έχουν εξίσου καλά οχήματα δεν έχουν τόσα ταξί η αστυνομικά ή αυτοκίνητα δήμων όπως τα Octavia.
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Σαν να μιλαω με μικρο παιδακι, αν και νομιζω οτι εχεις μια σεβαστη ηλικια.. Τη μια λες για την αξιοπιστια που σαφως η vw ειναι κορυφη , και μετα μιλας για καυσιμα και καταναλωση.. Αποφασισε τελικα γιατι αγορασες οκταβια μεσα σου, ληχτο στο κεφαλι σου και μετα ελα και εδω να γραψεις..
Αν ειχες ενδιαφερθει και λιγο θα εβλεπες οτι ταχι οκταβιθα εχει η Ελλαδα και η Τσεχια μονο και τοτε θα κατερρεε ο μυθος της απολυτης αξιοπιστιας σκοντα.ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ δίοτι δεν περισεύουν λεφτά για πέταμα. Ταξί Octavia υπήρχαν και στη Βιέννη απλά ήταν Στέισον. Στη Γερμανία είναι όλα Mercedes και στις υπόλοιπες χώρες διάφορα άλλα Renault πουθενά. Και άλλωστε στην Ελλάδα τα κρατάμε περισσότερα χρόνια τα ταξί από ότι στο εξωτερικό άρα παίζει συμαντικότερο ρόλο η αξιοπιστία.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Εσύ δεν είπες ότι καίνε πολύ για τα ελληινκά δεδομένα; Παρόλα αυτά ούτε στην Αυστρίά, όυτε στην Γερμανία υπάρχουν πολλά ταριφόBMW όπως τα λες. Και το ξέρω επειδή εχω παει και εχω δεί. Και όυτε Renault υπάρχουν πουθενά παρα μόνο στη Γαλλία. Άρα κάποια αυτοκίνητα είναι από τη φύση τους πιο καταλληλά για ταξί. ,Mercedes - Skoda - Chevrolet - Chrysler - Toyota - Seat άμα λάβουμε υπ ' όψην και το εξωτερικό. Ενώ άλλες φίρμες που έχουν εξίσου καλά οχήματα δεν έχουν τόσα ταξί η αστυνομικά ή αυτοκίνητα δήμων όπως τα Octavia.Καλά καλά
Φιλάκια -
Ναι εγώ όμως δεν έχω άλλο χρόνο να τσακωθώ για να πω το αυτονόητο και χωρίς να έχω θείξει κάποιον. Σας αφήνω και καλά ξεμπερδέματα με το που κυκλοφορεί τι ως ταξί και πόσα χρόνια τα κρατάνε και σε ποια έλλη χώρα της Ευρώπης που ταξινομεί τουλάχιστο 5000 οχήματα το μήνα υπάρχουν ακόμα Carina, Corona ταξί.
-
Renault ταχι πουθενα..? Πιο ημιμαθης πεθαινεις..
-
carina?? corona?? αυτο ειναι το ΜΕΓΚΑΤΡΟΛ τελικα..
-
-
Ο χρήστης akollias έγραψε:
καποιος να μας πει καταναλωσεις για octavia 1.8 TSI με κανα 140-150αρι εθνικη τι καει??
Καλησπέρα
Χωρις να ειναι στρωμενο ακομα καλα το αυτοκινητο βλεπω. χωρις προσπαθεια 7.8 -7.5 lt /100 km....
Γινεται το 1,4 122 να καταναλωνει λιγοτερο στις ιδιες συνθηκες?
to scout ποσο παραπανω να πινει??
-
Μετά από δυομιση σελίδες ... Κρίμα! Tην μοναξιά της κορυφής βιώνει η Octavia παρέα μόνο με το Megane cc!
Τα Skoda είναι εναλλακτικά VWΜόνο μην το πεις ή μη σου ξεφύγει σε έμπορο ή πωλητή της Skoda αυτό! 'Εναλλακτικά Audi' θα λες!
Στα ταξί της Skoda τρία πραγματα είναι αυτά που μετρανε και αγγίζει κορυφή στις προτιμήσεις. Απλή μηχανική κατασκευή με επάρκεια ανταλλακτικών, μεγάλο πορτμπαγκάζ και καλό χρηματοδοτικό μαζί με προσφορά τιμή κτίσης. Και οι ιαπώνες (Toyota) και οι γάλλοι (Peugeot) που ακολουθούν δεν μπόρεσαν να προσφέρουν αυτόν τον συνδυασμό. Στην περίπτωση της Mercedes είναι διαφορετική η κατασταση. 99% νοοτροπία που μια παλιά Mercedes αλλάζει ΜΟΝΟ με μια καινούρια συνδυασμένη με τον τρόπο δουλειάς των ιδιοκτητών που ακόμα και οι πιάτσες τους ή οι διαδρομές τους πρέπει να είναι premium.
-
Το μυστικο της επιτυχίας των Skoda ειναι ενα: Value for Money (Simply Clever που λεει και το σλογκαν) τιποτα περισσοτερο - τιποτα λιγοτερο. Ουτε εναλλακτικα VW ειναι ουτε Audi ουτε Seat.
Η skoda βγαινει υψηλα σε ερευνες ικανοποιησης καταναλωτων σε χωρες οπως πχ Αγγλία (υψηλότερα ακομα και απο την VW) γιατι καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες του αγοραστη του. Αγοραζει το σωστο προϊον στην σωστη τιμη.
Η μαμα VW με τα μοντελα που βγαζει (ειται ώς skoda, seat, audi, vw) στοχευει σε διαφορετικές αγορες....
Ειναι τυχαιο οτι η skoda δεν εχει 3-θυρα μοντελα? παντως οχι γιατι δεν ξερουν οι τσεχοι να τα κατασκευαζουν..
Το target group της skoda ειναι ο μεσος οικογενειαρχης. Οποιος ζηταει χωρους στην μικρο- μεσαια κατηγορία γιατι να επιλέξει το golf? ΠΟυ θελω να καταλήξω.. Καθε μοντελο εχει τον αγοραστη του και δεν θα πρεπει να μπαινουμε στην διαδικασία να αποδειξουμε πιο ειναι καλύτερο απο το αλλο... αυτα τα καναμε στο γυμνασιο.... -
Εσύ δεν είπες ότι καίνε πολύ για τα ελληινκά δεδομένα; Παρόλα αυτά ούτε στην Αυστρίά, όυτε στην Γερμανία υπάρχουν πολλά ταριφόBMW όπως τα λες. Και το ξέρω επειδή εχω παει και εχω δεί. Και όυτε Renault υπάρχουν πουθενά παρα μόνο στη Γαλλία. Άρα κάποια αυτοκίνητα είναι από τη φύση τους πιο καταλληλά για ταξί. ,Mercedes - Skoda - Chevrolet - Chrysler - Toyota - Seat άμα λάβουμε υπ ' όψην και το εξωτερικό. Ενώ άλλες φίρμες που έχουν εξίσου καλά οχήματα δεν έχουν τόσα ταξί η αστυνομικά ή αυτοκίνητα δήμων όπως τα Octavia.3 πουλακια καθονταν και πλεκανε πουλοβερ..
-
Tο χερούλι στην εσωτερική πλευρά της πόρτας του οδηγού ψιλοτρίζει όταν ανοίγεις/κλείνεις την πόρτα και έχει χαλαρώσει ελαφρά (σχεδόν ανεπαίσθητα) και σε κάποια άλλη Octavia5, ή μόνο στη δικά μου? Πολύ ταπεινότερα αυτοκίνητα που ήταν στην κατοχή μου δεν το έκαναν αυτό (αν και σε Volvo S40 το πλαστικό έχει ξεφτίσει στο σημείο αυτό-άσχημο γιατί είναι πολύ ορατό το σημείο).
Σταματημένος χτες στον κυκλικό κόμβο στον Καρβασαρά, λόγω κίνησης, μέτρησα 15 ταξί (αν μέτρησα/είδα καλά). Ένα Avensis και τα υπόλοιπα 50% Mercedes και 50% Octavia, νομίζω. Πράγματι ταριφοαυτοκίνητα τα τελευταία.
Jacob
-
Δεν είναι δα και τόσο σοβαρή βλάβη που να μειώνει την συνολική ποιότητα του αυτοκινήτου. Η χειρολαβή, το χερούλι κλπ είναι κάποια εξαρτήματα που καταπονούνται από την χρήση και είναι λογικό -αν δεν σπάσει βέβαια- να χαλαρώσει μια σύνδεση.
3΄λεπτών δουλειά είναι να το σφίξουν σε ένα συνεργείο. Το ίδιο το συνάντησα σε αυτοκίνητο πολλών πολλαπλάσιων χιλιάδων € και επειδή η βίδα (που καταλαβα ότι ειχε χαλαρώσει) πέρα απ' ότι ήταν καλυμμένη, ήταν και ... ιδιομορφη -δεν βόλευε κατσαβίδι, allen κλπ- το πήγα στο συνεργείο και μου την έσφυξαν ... και χωρίς χρέωση!Στην Octavia5 βγαίνει και σε καλό η ζήτηση της σαν ταξί. Δίνει πολλές εναλλακτικές στο aftersales, στην συντήρηση κλπ.
-
Συμφωνώ Κώστα
-
Κι εγώ συμφωνώ ότι 'Δεν είναι δα και τόσο σοβαρή βλάβη που να μειώνει την συνολική ποιότητα του αυτοκινήτου'. Αν και καταπόνηση από τη χρήση δε δικαιολογείται σε αυτοκίνητο με 9.000 χλμ, δεν έκανα γενίκευση σε σχέση με τη συνολική ποιότητα του αυτοκινήτου. Ερώτηση κάνω σε ένα thread που από ότι βλέπω διαβάζεται από αρκετούς κατόχους Octavia5, στα πλαίσια χαλαρής, 'οικογενειακής' συζήτησης.
Επίσης, μπορεί να είναι '3 λεπτών δουλειά' (αν και θα το μαστορεύσω πρώτα μόνος μου μήπως και το φτιάξω), αλλά όταν το συνεργείο είναι αρκετά μακριά και ανοίγει τις ώρες που εγώ εργάζομαι, αυτό δημιουργεί μια δυσκολία.
Jacob
-
@Jacob απλώς απαντησα στο 'πολύ ταπεινότερα ... '
Προσπάθησε το και μόνος σου!
Καταπόνηση δεν είναι μόνο από πολύ χρήση αλλά και από έναν απότομο ή λανθασμένο χειρισμό! Η κίνηση να ανοίξει ή να κλείσει κάποιος την πόρτα δεν είναι από τις ενεργειες που γίνονται πάντα με σκέψη και ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχει βεβαια και η περίπτωση κακοτεχνίας που κάποια στιγμή να φάνηκε. -
ενοείται βρε Ιάκωβε , δεν σε μάλωσε κανείς.
Για πες , λάδια έχεις αλλάξει και πότε? -
Περί ταριφοσυζήτησης και αξιοπιστίας των Σκόντα
Octavia 5