-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Από το αντίστοιχης χρονολογίας Yaris, έτσι Kpsig;Ναι. Τα έχω οδηγήσει και τα δύο, και το Γιάρις και σε έκδοση 1000κυβικών (..........).
Καμία απολύτως σχέση. Μα καμία. Το Κλειώ ευχαριστιόμουν να το οδηγώ, για το Γιάρις προσπαθούσα να πείσω τον ευατό μου ότι ΟΚ, είναι Τουότα και δεν θα χαλάσει.
... Βέβαια, δεν ξέρω ΣΗΜΕΡΑ σε τι κατάσταση βρίσκεται το κάθε ένα...Αυτό, από την άλλη που μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά, είναι ότι το Γιάρις 1300 ήταν καλή βάση για αγωνιστικό και στο χώμα, ενώ κάποιοι που δοκίμασαν Κλειώ... εχμ... ψιλοδιαλυθήκανε.
-
Εντυπώσεις από ταξίδι στη δυτική Εγνατία οδό με την Octavia 5, 1.4 TSI, 122 άλογα.
Ταξίδι με φορτίο μόνο τον οδηγό και καλό καιρό.Ταξιδεύει πολύ άνετα, κυρίως λόγω του κινητήρα και τις σχέσεις του κιβωτίου. Αν θυμάμαι καλά, τα 100χλμ./ώρα είναι ελάχιστα πάνω από 2000 στροφές. Βοηθάει τα μέγιστα και η μακριά 6η, και μάλιστα (μάλλον λόγω ροπής) δε χρειάζεται να κατεβάζεις σε 5η στις ανηφόρες. Συνεπώς καις λίγο και έχεις ελάχιστο θόρυβο, κρατάς υψηλή μέση ταχύτητα και φτάνεις σχετικά 'ατσαλάκωτος' στον προορισμό σου.
Δεν παρατήρησα τον αεροδυναμικό θόρυβο που ανέφερα σε προηγούμενα μηνύματα.
Το τιμόνι στην οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο είναι λίγο ελαφρύ για τα δικά μου γούστα και έχει αδιάφορη αισθηση. Θα ήθελα δλδ να 'σφίγγει' στις ανοιχτές καμπές της εθνικής και να αποκτά αίσθηση. Δεν είναι άσχημο, αλλά 'διεκπεραιωτικό'.
Με τη μέτρηση κατανάλωσης τα θαλάσσωσα, γιατί δε μηδένησα πριν ξεκινήσω, και ο υπολογισμός (6.3 λίτρα/100 χλμ, σύμφωνα με το trip computer) περιλαμβάνει και κάποια χλμ εντός πόλης.
To aircon, καλή απόδοση, ίσως ακούγεται λίγο. Το αυτοκίνητο ήταν κάτω από τον ήλιο και έκαιγε όταν μπήκα μέσα.
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Εντυπώσεις από ταξίδι στη δυτική Εγνατία οδό με την Octavia 5, 1.4 TSI, 122 άλογα.
Ταξίδι με φορτίο μόνο τον οδηγό και καλό καιρό.Ταξιδεύει πολύ άνετα, κυρίως λόγω του κινητήρα και τις σχέσεις του κιβωτίου. Αν θυμάμαι καλά, τα 100χλμ./ώρα είναι ελάχιστα πάνω από 2000 στροφές. Βοηθάει τα μέγιστα και η μακριά 6η, και μάλιστα (μάλλον λόγω ροπής) δε χρειάζεται να κατεβάζεις σε 5η στις ανηφόρες. Συνεπώς καις λίγο και έχεις ελάχιστο θόρυβο, κρατάς υψηλή μέση ταχύτητα και φτάνεις σχετικά 'ατσαλάκωτος' στον προορισμό σου.
Δεν παρατήρησα τον αεροδυναμικό θόρυβο που ανέφερα σε προηγούμενα μηνύματα.
Το τιμόνι στην οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο είναι λίγο ελαφρύ για τα δικά μου γούστα και έχει αδιάφορη αισθηση. Θα ήθελα δλδ να 'σφίγγει' στις ανοιχτές καμπές της εθνικής και να αποκτά αίσθηση. Δεν είναι άσχημο, αλλά 'διεκπεραιωτικό'.
Με τη μέτρηση κατανάλωσης τα θαλάσσωσα, γιατί δε μηδένησα πριν ξεκινήσω, και ο υπολογισμός (6.3 λίτρα/100 χλμ, σύμφωνα με το trip computer) περιλαμβάνει και κάποια χλμ εντός πόλης.
To aircon, καλή απόδοση, ίσως ακούγεται λίγο. Το αυτοκίνητο ήταν κάτω από τον ήλιο και έκαιγε όταν μπήκα μέσα.
Jacob
αφου μπορεσες να βγαλεις την εγνατια με 100χλμ τα λογια περισσευουν
-
Είπε κάτι τέτοιο;;;;
-
Ακριβώς αυτό που γράφει ο markvag, είπα πουθενά στο μήνυμα ότι έβγαλα την Εγνατία με 100 χλμ/ώρα?
Jacob
-
Ε, πες λοιπόν με ..ποια ταχύτητα την ....έβγαλες!
Κρίνοντας από την κατανάλωση πάντως, δεν πρέπει να είχες μέση ωριαία πολύ πάνω από 100 χλμ, γιατί έχει μπόλικες ανηφόρες - κατηφόρες που ανεβάζουν κατακόρυφα την κατανάλωση...
-
Όπως γράφω και πριν τα θαλάσσωσα, δηλαδή αυτή η μέτρηση δεν είναι η πραγματική. Μπορεί η πραγματική να είναι υψηλότερη, χαμηλότερη, δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω, όμως, πλέον είναι ότι ένα διάβασμα στο manual είναι απαραίτητο, και το 'τα ξέρω, γιατί να διαβάσω' λάθος αντίληψη.
Με νευρίασε, γιατί ήθελα να μετρήσω την κατανάλωση και να την αναφέρω στη συζήτηση.
Πράγματι, η μέση ωριαία στην επιστροφή δεν ήταν υψηλή. Σε πολλά τούνελ, αλλα όχι μόνο σε αυτά, ήταν ανοιχτή μια μόνο λωρίδα. Κυκλοφορούσαν αρκετά φορτηγά και νταλίκες και κάποιες φορές πηγαίναμε τρενάκι με μικρή ταχύτητα αρκετά αυτοκίνητα.
Jacob
-
Καλημέρα,
είδα σε νέα Octavia 5 (σύμφωνα με την πινακίδα κυκλοφορίας πρέπει να είναι 2-3 μηνών το πολύ) ότι στο πίσω παρπρίζ έχει υαλοκαθαριστήρα. Οι παλαιότερες (που κυκλοφόρησαν πριν από 3-4 μήνες) δεν έχουν.
Εκτός κι αν πρόκειται για προσθήκη/πατέντα του ιδιοκτήτη, τότε είναι μια σημαντική αλλαγή.
Γνωρίζει κανείς περισσσότερα, αν δλδ. πρόκειται για μια αλλαγή από την εταιρία? Επίσης στα νέα αυτοκίνητα υπάρχουν κι άλλες αλλαγές?
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Καλημέρα,είδα σε νέα Octavia 5 (σύμφωνα με την πινακίδα κυκλοφορίας πρέπει να είναι 2-3 μηνών το πολύ) ότι στο πίσω παρπρίζ έχει υαλοκαθαριστήρα. Οι παλαιότερες (που κυκλοφόρησαν πριν από 3-4 μήνες) δεν έχουν.
Εκτός κι αν πρόκειται για προσθήκη/πατέντα του ιδιοκτήτη, τότε είναι μια σημαντική αλλαγή.
Γνωρίζει κανείς περισσσότερα, αν δλδ. πρόκειται για μια αλλαγή από την εταιρία? Επίσης στα νέα αυτοκίνητα υπάρχουν κι άλλες αλλαγές?
Jacob
Αν δεν κάνω λάθος στο f/l είναι στανταρ σε όλες τις εκδόσεις εκτός της βασικής. Στις προηγούμενες γενιές (σαν Octavia ή Octavia5) ήταν στανταρ μόνο στο RS και στις άλλες εξτρα.
-
Πριν 1 βδομάδα έκλεισα το 1.8 Tsi Elegance...
Ο πίσω υαλοκαθαριστήρας δεν είναι στάνταρ... Τον χρεώνουν 170 € (και μόνο ειδική παραγγελία , όχι για ετοιμοπαράδοτα..) -
Καλοριζικο!!!! Απο τα πολυ καλα αυτοκινητα στην κατηγορια του. Εμεις εχουμε το 1,4tsi βεβαια αλλα και παλι ειναι μια χαρα
-
ευχαριστώ φίλε
-
Με γειες φίλε. Τίμιο αυτοκίνητο. Θα το ευχαριστηθείς αρκετά πιστεύω
-
αντε να δούμε.. Επειδή έγινε ειδική παραγγελία , θα περιμένω 3 μήνες...
-
Μήπως έχει κανείς εδώ μέσα εμπειρία από ηλεκτρική ηλιοροφή στην Octy?
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
αντε να δούμε.. Επειδή έγινε ειδική παραγγελία , θα περιμένω 3 μήνες...Υπομονή! Εγώ δεν την είχα αλλά ελπίζω να την έχεις εσύ! Με το καλό να έρθει και ο χειμώνας είναι καλή εποχή για να χαρείς το νέο απόκτημα!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υπομονή! Εγώ δεν την είχα αλλά ελπίζω να την έχεις εσύ! Με το καλό να έρθει και ο χειμώνας είναι καλή εποχή για να χαρείς το νέο απόκτημα!
giannik καλοριζικο να ειναι...τελικα πηρες το απλο ε οχι το scout?
cosneo εχασα επεισοδια? πηρες qq?
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Υπομονή! Εγώ δεν την είχα αλλά ελπίζω να την έχεις εσύ! Με το καλό να έρθει και ο χειμώνας είναι καλή εποχή για να χαρείς το νέο απόκτημα!
Ναι πήρε ένα Acenta.Το περιμένει σε μερικές μέρες.
-
όχι φίλε , δεν πήρα το Scout , πήρα την Octy 5 , 1.8 Tsi Elegance ...
-
cosneo εχασα επεισοδια? πηρες qq?Το αναμένω! Είπα και εγώ να ενισχύσω τα νούμερα του στα στατιστικά του ΣΑΑΕ γιατί κάτι ... Octavia, Auris, Golf και Astra σηκώνουν κεφάλι!!!
Octavia 5