-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Στο δρόμο το προτιμώ από το Golf (το 5, το 6 δεν το έχω οδηγήσει) και φυσικά από το Α3.Ποσο διαφορετικη αποψη μπορει να εχουμε πια!
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Θα ρωτήσω και θα μάθω αν είναι τα εργοστασιακά, αν και μένα μου φαίνεται χλωμό να μου κάναν τέτοιο δώρο. Αν κάποιος έχει μια εμπεριστατωμένη άποψη για το αυτοκίνητο ή αν το έχει οδηγήσει έστω σε test drive θα με ενδιέφερε να διαβάσω κάτι. Δυστυχώς από αυτοκίνητα δεν γνωρίζω και πολλά, αλλά όσα έχω οδηγήσει που έχουν λίγο γκάζι γλυκάθηκα... Ελπίζω και το Octavia να είναι έτσι!
Έχει πολύ καλό γκάζι και οδική συμπεριφορά. Μέτρια φρένα σε αίσθηση (σε απόδοση και διάρκεια δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα) και το θεωρώ πολύ καλό οικογενειακό. Στο δρόμο το προτιμώ από το Golf (το 5, το 6 δεν το έχω οδηγήσει) και φυσικά από το Α3. Η έλλειψη του ESP μην σε προβληματίζει, στο Α3 το ESP πιο πολύ μ' ενοχλεί (και μ΄εμποδίζει) παρά με βοηθάει... Προσωπικά θα το έπαιρνα, αλλά τελικά αποφασίσαμε για πολυμορφικό, το οποίο έβγαινε και φθηνότερο... Το είχαμε σχεδόν κλείσει (σε SW με DSG), αλλά είπαμε... τελικά πολυμορφικό.
Τα ξένον χλωμό να είναι εργοστασιακά...
Πρόσεξε πολύ στην παράδοση. Δες το θέμα στην υπογραφή μου για τη Citroen (ο αντιπρόσωπος Citroen και Skoda είναι ο ίδιος στην Ελλάδα)!
Πρόσεξε πολύ στην παράδοση. Δες το θέμα στην υπογραφή μου για τη Citroen (ο αντιπρόσωπος Citroen και Skoda είναι ο ίδιος στην Ελλάδα)!
Markvag πιστεύω ότι αυτό που έπαθες τυχαίνει 1 στις 100, για να μην πω στις 1000. Τι να πω, ειλικρινά δεν ξέρω κι εγώ πού θα πήγαινε η ψυχολογία μου τέτοιους δύσκολους οικονομικούς καιρούς να κάνεις την υπέρβαση στην τσέπη σου και να αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα. Παρεμπιπτόντως, τώρα είναι εντάξει το αυτοκίνητό σου;
-
Ο χρήστης monty έγραψε:
Εκει που εισαι ημουνα το καλοκαιρι..Σε αναμονη γιου κ αναζητηση αυτοκινητου,τελικα διαλεξα την οκταβια κ δεν το εχω μετανοιωσει..Το esp ακομα δε μου εχει χρειαστει.Το αμαξι εχει πολυ καλο κρατημα κ αρκετη δυναμη..Ειναι ανετο,ησυχο,θα χαρεις το τεραστιο πορτ μπαγκαζ,εχει πολυ καλη ποιοτητα κυλισης,θα ηθελα ομως να ειναι λιγο πιο σφιχτο κ ενα καλυτερο τιμονι.
Τα φρενα φαινονται μετρια,αλλα μονο σε αισθηση γιατι σε αποτελεσματικοτητα μια χαρα.Τριγμοι δεν ακουγονται ακομα απο το ταμπλο,ακουγονται ομως απο τις πορτες.Ισως να θελουν ρεγουλαρισμα,ισως να ειναι κατι αλλο,θα το ψαξω το Πασχα.Σε γενικες γραμμες,ειναι ενα πολυ καλο οικογενειακο αυτοκινητο,αυτο δηλωνει αλλωστε κ ετσι κρινεται.
Κατα την παραδοση,εκτος απο αυτα που εννοει ο markvag,προσεξε να εχει γινει σωστη αποκερωση παντου.Απο τον ουρανο μεχρι τους μαρσπιεδες.Εγω δεν προσεξα μ ετριβα μετα με πηλο..
Ζηλεψα λιγο με την οθονη στο προσκεφαλο...Κι εμένα όταν μου είπαν για αυτό το δώρο τα έκανα πάνω μου, ξέχασα esp και και αυτόματα κιβώτια και είπα τώρα το θέλω... Μου είπαν τέλος του μήνα, αλλά εγώ μέσα μου το πάω 10 Απριλίου για να μην απογοητευτώ. Τότε που θα βγει και ο γιος μου από το μαιευτήριο!!!
-
Πολύ καλή επιλογή, αλλά εγώ για αυτόματο κιβώτιο (και δη DSG) θα περίμενα 3μηνο άνετα... Μην ξεχνάς ότι θα έχεις το αυτοκίνητο για αρκετό καιρό, τι είναι 2 μήνες επιπλέον αναμονή; Βέβαια ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και απόψεις και πιθανόν εσένα το αυτόματο κιβώτιο να μη σου λέει κάτι ή να μη θες να δώσεις τα επιπλέον χρήματα... Απλά το αναφέρω γιατί μου δόθηκε η εντύπωση ότι ο μόνος λόγος που δεν το βάζεις είναι η επιπλέον αναμονή.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Πολύ καλή επιλογή, αλλά εγώ για αυτόματο κιβώτιο (και δη DSG) θα περίμενα 3μηνο άνετα... Μην ξεχνάς ότι θα έχεις το αυτοκίνητο για αρκετό καιρό, τι είναι 2 μήνες επιπλέον αναμονή; Βέβαια ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και απόψεις και πιθανόν εσένα το αυτόματο κιβώτιο να μη σου λέει κάτι ή να μη θες να δώσεις τα επιπλέον χρήματα... Απλά το αναφέρω γιατί μου δόθηκε η εντύπωση ότι ο μόνος λόγος που δεν το βάζεις είναι η επιπλέον αναμονή.Δυστυχώς φίλε μου έχω κάτι δουλειές για τις οποίες χρειάζομαι γρήγορα μεγάλο αυτοκίνητο (δυστυχώς το 206 cc που έχω δεν με καλύπτει για αυτές), αλλιώς θα το περίμενα κι εγώ για επιπλέον δύο μήνες. Έχω οδηγήσει αυτόματο στο Audi Q7 και εντάξει, δεν υπάρχει, κατεβάινεις μετά στο χειροκίνητο και νιώθεις σαν άνθρωπος των σπηλαίων Από ό,τι μου είπε βέβαια ο έμπορος αν ακυρωθεί κανένα με αυτόματο θα είμαι ο πρώτος στη λίστα που θα του το δώσουν. Αν είμαι τόσο κωλόφαρδος ούτε του παπά δεν θα το πω
-
Απ' αυτά που λες καταλαβαίνω ότι έχεις σταθμίσει όλους τους παράγοντες και το παίρνεις συνειδητοποιημένα. Συνεπώς να το χαρείς και καλοτάξιδο όταν με το καλό το πάρεις!
-
Ο χρήστης monty έγραψε:
Εκει που εισαι ημουνα το καλοκαιρι..Σε αναμονη γιου κ αναζητηση αυτοκινητου,τελικα διαλεξα την οκταβια κ δεν το εχω μετανοιωσει..Το esp ακομα δε μου εχει χρειαστει.Το αμαξι εχει πολυ καλο κρατημα κ αρκετη δυναμη..Ειναι ανετο,ησυχο,θα χαρεις το τεραστιο πορτ μπαγκαζ,εχει πολυ καλη ποιοτητα κυλισης,θα ηθελα ομως να ειναι λιγο πιο σφιχτο κ ενα καλυτερο τιμονι.
Τα φρενα φαινονται μετρια,αλλα μονο σε αισθηση γιατι σε αποτελεσματικοτητα μια χαρα.Τριγμοι δεν ακουγονται ακομα απο το ταμπλο,ακουγονται ομως απο τις πορτες.Ισως να θελουν ρεγουλαρισμα,ισως να ειναι κατι αλλο,θα το ψαξω το Πασχα.Σε γενικες γραμμες,ειναι ενα πολυ καλο οικογενειακο αυτοκινητο,αυτο δηλωνει αλλωστε κ ετσι κρινεται.
Κατα την παραδοση,εκτος απο αυτα που εννοει ο markvag,προσεξε να εχει γινει σωστη αποκερωση παντου.Απο τον ουρανο μεχρι τους μαρσπιεδες.Εγω δεν προσεξα μ ετριβα μετα με πηλο..
Ζηλεψα λιγο με την οθονη στο προσκεφαλο...Αποκέρωση; Τι είναι αυτό; Κι εγώ δηλαδή τι πρέπει να κάνω; Βλέπεις μέχρι τώρα όλο μεταχειρισμένα αγόραζα, μιας και εργένης, αυτό είναι το πρώτο καινούργιο μου αυτοκίνητο και μου φαίνεται έχω να μάθω πολλά ακόμη. Ίδωμεν!
-
οταν ερχεται το αμαξι,ειναι καλυμμενο με προστατευτικα κερια,τα οποια πριν την παραλαβη,αφαιρουνται.Στη δικια μου περιπτωση,οπου εχει εσοχη το αμαξι,ειχε και υπολειματα κεριου.Στις ακρες του ουρανου κ κατα μηκος του,στους μαρσπιεδες,στα σημεια που κλεινουν καπο κ πορτμπαγκαζ κτλ..Σαν κιτρινωπους λεκεδες φαντασου.Αυτα με πλυσιμο δε φευγουν...Αν εχεις οποιαδηποτε απορια για το αμαξι,πες μου..Κ καλη υπομονη!
-
Κάπου πήρε το αυτί μου ότι μια μεγάλη εταιρία που φέρνει audi και vw δεν είναι και στα καλύτερά της... Τι γίνεται άμα έχεις δώσει προκαταβολή τα μισά λεφτά (γιατί τα άλλα μισά είναι το παλιό μου αμάξι που μου παίρνουν ανταλλαγή) και στο τέλος δεν σου δίνουν το αυτοκίνητο; Μπορεί να σε καλύψει ο επίσημος εισαγωγέας της μάρκας ή σε κλαίνε οι ρέγγες;
-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Κάπου πήρε το αυτί μου ότι μια μεγάλη εταιρία που φέρνει audi και vw δεν είναι και στα καλύτερά της... Τι γίνεται άμα έχεις δώσει προκαταβολή τα μισά λεφτά (γιατί τα άλλα μισά είναι το παλιό μου αμάξι που μου παίρνουν ανταλλαγή) και στο τέλος δεν σου δίνουν το αυτοκίνητο; Μπορεί να σε καλύψει ο επίσημος εισαγωγέας της μάρκας ή σε κλαίνε οι ρέγγες;Απευθυνεσαι σε δικηγορο οσο πιο γρηγορα μπορεις!!!
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Στο δρόμο το προτιμώ από το Golf (το 5, το 6 δεν το έχω οδηγήσει) και φυσικά από το Α3.
Ποσο διαφορετικη αποψη μπορει να εχουμε πια!
Πολύ! Στο τέλος θα δεις το φως όμως...
Markvag πιστεύω ότι αυτό που έπαθες τυχαίνει 1 στις 100, για να μην πω στις 1000. Τι να πω, ειλικρινά δεν ξέρω κι εγώ πού θα πήγαινε η ψυχολογία μου τέτοιους δύσκολους οικονομικούς καιρούς να κάνεις την υπέρβαση στην τσέπη σου και να αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα. Παρεμπιπτόντως, τώρα είναι εντάξει το αυτοκίνητό σου;
Το θέμα δεν είναι το τι έτυχε, το θέμα είναι ότι η αντιμετώπιση ήταν πανάθλια, από το να μην αναγνωρίζουν το πρόβλημα, μέχρι το να μην μπορούν να το διορθώσουν και το να μην κάνουν τίποτα, διαβεβαιώνοντάς με ότι έκαναν... Άσχετοι, επικίνδυνοι ή απλά ανόητοι;;;;
Τεσπα, ελπίζω να μην τύχει σε άλλον κάτι τέτοιο! Να σου έρθει το τουτού σου σύντομα και να κάνεις πολλά καλά χλμ!!!!!
-
Ρε παιδιά το αμάξι το είχα παραγγείλει τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου. Μου είπαν ότι θα κάνει 20-25 μέρες για να το πάρω στα χέρια μου. Πήγα χθες από την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση και θα πάει για 10-15 Απριλίου. Το κακό είναι ότι έχω δώσει τα μισά λεφτά μπροστά και τα υπόλοιπα θα είναι το παλιό μου αυτοκίνητο που μου παίρνουν ανταλλαγή. Ρώτησα γιατί αργεί και μου είπαν ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στον εκτελωνισμό του. Ο πωλητής φάνηκε γενικώς και ο ίδιος να μη γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται και πού είναι το αμάξι, μου φάνηκε να τα ψιλομασάει. Τι γίνεται τώρα ρε γαμώτο, περιμένω ως τότε και αν τότε μου πουν και για νέα καθυστέρηση τι κάνω; Ακούμε και αυτά για κανόνια μεγάλων εταιριών και έχω αρχίσει να φοβάμαι... Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο;
ΥΓ.: Το αμάξι δεν το έκανα ειδική παραγγελία με αυτόματο κιβώτιο, ηλιοροφές κ.λπ. για να δικαιολογείται μεγάλη αναμονή!!! Επίσης στην αρχή με διαβεβαίωναν ότι το πολύ σε έναν μήνα θα το είχα πάρει.
-
Έπρεπε να έχεις ζητήσει να σου δώσουν εγγράφως το μέγιστο περιθώριο αναμονής για παραλαβή. Τώρα στο προφορικό είναι κάπως περίεργα τα πράγματα, αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις αν δεις ότι καθυστερούν αδικαιολόγητα είναι να πας και να τους πεις 'μου είχατε πει ότι max σε ένα μήνα απ την παραγγελία θα έχω το αυτοκίνητο, αν δεν το έχω παραλάβει σε αυτό το χρονικό διάστημα θα έρθω με το δικηγόρο μου για αναστροφή πώλησης'. period.
-
Καλά sorry, δίνετε προκαταβολή τη μισή τιμή του αυτοκινήτου (γενικά μιλάω, δεν αναφέρομαι στον Sot78 συγκεκριμένα); Βέβαια δεν έχω αγοράσει αυτοκίνητο εδώ και κάποιο καιρό και δεν ξέρω τι έχει αλλάξει, αλλά θα μου φαινόταν λογικό να δίνουμε μια μικρή προκαταβολή για την παραγγελία (το 10% κι ούτε), άντε μια δόση με τον εκτελωνισμό και την εξόφλιση με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού κατά την παραλαβή.
Πάντως για την καθυστέρηση φίλε Sot78 δε θ' ανησυχούσα (πέρα απ' τα προβλήματα που προκαλεί η ίδια η καθυστέρηση). Λίγο να διαβάσεις εδώ μέσα θα δεις ότι οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις κατά την παραλαβή (φυσικά αυτό δεν τις κάνει επ' ουδενί δικαιολογημένες, απλά συμβαίνει συχνά). Τώρα για τα κανόνια, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι το χειρότερο σενάριο εφόσον δεν έχεις κάποια πιο χειροπιαστή ένδειξη πέραν της καθυστέρησης.
Από 'κει και πέρα έχεις κάθε λόγο να είσαι δυσαρεστημένος δεδομένου ότι σου είχαν υποσχεθεί παράδοση μια συγκεκριμένη ημερομηνία που δεν τηρήθηκε. Μάλλον πρέπει να αρχίσεις να τους ενοχλείς πιο συχνά κι αν περάσει κι η δεύτερη προθεσμία ίσως χρειαστούν και τα πιο δραστικά μέτρα που αναφέρει ο Neos.
-
Όταν τους είπα για την προκαταβολή ότι μου φαίνεται μεγάλη, μου απάντησαν ότι είναι τέτοια η πολιτική της εταιρίας (ίσως και της αντιπροσωπείας, δεν θυμάμαι) για τα μισά λεφτά προκαταβολή. Το ξέρω ότι παίζουν καθυστερήσεις γενικώς, απλά στο κλίμα των ημερών μου φταίνε όλα μάλλον. Τι να πω ρε παιδιά... Λέω μετά τη δεύτερη ημερομηνία να αρχίσω να γίνομαι πιεστικός, αν και δεν συμφωνώ με τέτοιου είδους πρακτικές. Εμένα με πληρώνουν να κάνω μια δουλειά και την κάνω έτσι όπως πρέπει, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο ούτε δικαιολογίες (ακόμη και αν υπάρχει λόγος). Γιατί σε αυτήν τη χώρα να είμαστε έτσι ρε γαμώτο δεν το καταλαβαίνω
-
Σε ποιον έγινε η παραγγελία; Στον paz?
-
Ευτυχώς όχι φίλε, δεν έγινε στον Παζαρόπουλο και δεν χρειάζεται να αναφέρω ακόμη σε ποιον. Πιστεύω είναι νωρίς, να μη γίνομαι και άδικος, ας δώσω λίγο χρόνο και βλέπουμε. Απλά είναι το γαμώτο και όλα αυτά που ακούμε γύρω μας για οικονομικές καταστροφές και άλλα τέτοια...
-
Στη θέση σου θα πήγαινα μια βόλτα και θα ζητούσα να μου δείξει στο σύστημα (με τον αριθμό πλαισίου που φαίνεται στη παραγγελία) το status του αυτοκινήτου, ώστε να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει (αν έχει εκτελωνιστεί, που βρίσκεται, αν τιμολογήθηκε κτλ). Έτσι θα ηρεμήσεις και εσύ καθώς θα έχεις μια καλύτερη εικόνα της παραγγελίας σου.
-
Μπορείς να πάρεις και στην ΒΙΑΜΑΡ να ενημερώσεις. Φαντάζομαι θα τους ενδιαφέρει να το μάθουνε αν τυχόν ο dealer τους ανακυκλώνει χρήματα πελατών και καθυστερεί τις εξοφλήσεις του. Ή τουλάχιστον θα δεις πότε ήρθε/εκτελωνίστηκε το αμάξι σου και από που είναι η καθυστέρηση από την εισαγωγή ή από τον dealer...
-
Τώρα να πω ότι κι εμένα άργησε καμμιά 10αριά μέρες;;;;
Ρίξτου ένα καλό test drive και άμα θες στην υπογραφή κατά την παράδοση, γράψε κι ένα 'χωρίς να το έχω οδηγήσει' ή κάτι τέτοιο, μιας και εμένα σαν απάντηση στην καταγγελία (που μεταξύ άλλων τους είπα ότι τραβάει δεξιά), μου κότσαραν το δελτίο παραλαβής...
Όσο για τη ΒΙΑΜΑΡ, αν κρίνω από τη δική μου εμπειρία, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πέσει το ρευστό... (είπαμε, skoda, citroen αντιπροσωπεύονται από τον ίδιο όμιλο)
Μακάρι να πλάθω σενάρια επιστημονικής φαντασίας, απλά έχε το νου σου!
Octavia 5