-
Το χαρτί που υπέγραψες όταν έβαλες παραγγελία με τα στοιχεία του αυτοκινήτου δεν γράφει πάνω αριθμό πλαισίου;
Αν ήταν ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο (ή έστω να έχει παραχθεί), έπρεπε να είναι σημειωμένο καθώς μέχρι να βγάλει πινακίδες είναι η 'ταυτότητα' του αυτοκινήτου!
Στη θέση σου δεν θα τα άφηνα όλα έτσι στην τύχη, καθώς είναι και πονηρές οι εποχές που διανύουμε (δεν το λέω συγκεκριμένα αλλά γενικότερα).
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το χαρτί που υπέγραψες όταν έβαλες παραγγελία με τα στοιχεία του αυτοκινήτου δεν γράφει πάνω αριθμό πλαισίου;Αν ήταν ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο, έπρεπε να είναι σημειωμένο καθώς μέχρι να βγάλει πινακίδες είναι η 'ταυτότητα' του αυτοκινήτου!
Στη θέση σου δεν θα τα άφηνα όλα έτσι στην τύχη, καθώς είναι και πονηρές οι εποχές που διανύουμε (δεν το λέω συγκεκριμένα αλλά γενικότερα).
Δεν είμαι σίγουρος για το χαρτί, θα το δω όταν πάω σπίτι. Ετοιμοπαράδοτο δεν ήταν, απλά μου είπαν ότι θα κάνει 20-25 ημέρες και έχουμε φτάσει κοντά δυο μήνες... Έχεις δίκιο, θα δω αν και την Τετάρτη μου πουν νέα ημερομηνία τι θα κάνω με τη ΒΙΑΜΑΡ και με κάνα δικηγόρο...
-
θυμασαι που σου ειχε πει οτι κατι βρωμαει και να τσεκαρεις καλα το αυτοκινητο πριν την παραλαβη μηπως εδω και καιρο ειναι στο φανοποιειο;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
θυμασαι που σου ειχε πει οτι κατι βρωμαει και να τσεκαρεις καλα το αυτοκινητο πριν την παραλαβη μηπως εδω και καιρο ειναι στο φανοποιειο;Και νομίζεις ότι θα το καταλάβω φίλε μου αν είναι βαμμένο; Δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτά, εγώ απλά θέλω να μπαίνω στο αυτοκίνητο και να μετακινούμαι. Αλλά μάλλον θα πάρω μαζί μου κανέναν που να γνωρίζει από αυτά... Αυτό μου έλειπε τώρα, να είναι στουκαρισμένο!
-
Το λοιπόν, από χθες το απόγευμα είμαι κάτοχος ενός υπέροχου μαύρου Octavia 5, έκδοση Elegance. Αν και έμπλεξα με κάτι δουλειές και δεν πρόλαβα να το περπατήσω πολύ, ωστόσο το αμάξι είναι όλα τα λεφτά (εντάξει, θα ακούσω καζούρα από μερικούς ότι δεν πήρα και καμιά BMW, αλλά αφήστε με λιγάκι να το χαρώ... )
Έχουμε και λέμε...
Αθόρυβο εντελώς στον δρόμο, αν και καθώς άνοιξα το καπό του λείπει η μόνωση (ο πωλητής μου είπε ότι στα Octavia δεν έχει μόνωση, αλλά με 50 ευρώ του βάζουν). Περίεργο το σκηνικό, αλλά δεν με ενόχλησε, τώρα δεν ξέρω στην Εθνική και με κάμποσα χιλιόμετρα τι ακριβώς θα γίνεται, πάντως χθες δεν άκουγα καθόλου τον κινητήρα! Το ηχοσύστημά του είναι μια χαρά (νομίζω ωστόσο ότι το Yeti είχε καλύτερο), δυνατό και πολύ καθαρό, με MP3, έξοδο για iPod κ.λπ. ευκολίες. Ωραίο μικρό τιμόνι, με χειριστήρια πάνω, σούπερ τα μπεζ καθίσματα με πάρα πολλές ρυθμίζεις ακόμη και για τη μέση. Οι χώροι εντάξει, απλά δεν υπάρχουν, δεν ξέρω για άλλα αυτοκίνητα, αλλά εγώ τέτοιους χώρους δεν έχω ξαναδεί (εκτός από SUV κ.λπ.). Αποπνέει μια πολυτέλεια η αλήθεια είναι γενικότερα που δεν το περίμενα. Η ποιότητά του συνολικά στο εσωτερικό είναι πολύ καλή. Συναγερμός Gemini, ωραία φαίνονται τα φώτα xenon, αυτοί οι αισθητήρες παρκαρίσματος που του έχουν βάλει κάνουν πολύ θόρυβο (μπορεί και να μειώνεται με κάποιον τρόπο η έντασή τους ίσως) αλλά είναι εξυπηρετικοί και βοηθάνε. Το dvd στο προσκέφαλο του συνοδηγού αν και δεν το δούλεψα είναι πολύ όμορφο, μέχρι και χειριστήρια σαν του Playstation έχει για παιχνίδια (μου δωσε κι ένα παιχνίδι δώρο). Ζάντες όμορφες, τριγμοί δεν εμφανίζονται πουθενά, στις λακκούβες δεν λέει όχι και ούτε φωνάζει. Για γκάζι δεν έχω ιδέα, δεν ανέβηκα ποτέ πάνω από 2.500-3.000 στροφές, αλλά σήμερα θα πάω καμιά βολτίτσα καλή να το δω. Σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό αυτοκίνητο -
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
:yahoo: Το λοιπόν, από χθες το απόγευμα είμαι κάτοχος ενός υπέροχου μαύρου Octavia 5, έκδοση Elegance. Αν και έμπλεξα με κάτι δουλειές και δεν πρόλαβα να το περπατήσω πολύ, ωστόσο το αμάξι είναι όλα τα λεφτά (εντάξει, θα ακούσω καζούρα από μερικούς ότι δεν πήρα και καμιά BMW, αλλά αφήστε με λιγάκι να το χαρώ... )
Έχουμε και λέμε...
Αθόρυβο εντελώς στον δρόμο, αν και καθώς άνοιξα το καπό του λείπει η μόνωση (ο πωλητής μου είπε ότι στα Octavia δεν έχει μόνωση, αλλά με 50 ευρώ του βάζουν). Περίεργο το σκηνικό, αλλά δεν με ενόχλησε, τώρα δεν ξέρω στην Εθνική και με κάμποσα χιλιόμετρα τι ακριβώς θα γίνεται, πάντως χθες δεν άκουγα καθόλου τον κινητήρα! Το ηχοσύστημά του είναι μια χαρά (νομίζω ωστόσο ότι το Yeti είχε καλύτερο), δυνατό και πολύ καθαρό, με MP3, έξοδο για iPod κ.λπ. ευκολίες. Ωραίο μικρό τιμόνι, με χειριστήρια πάνω, σούπερ τα μπεζ καθίσματα με πάρα πολλές ρυθμίζεις ακόμη και για τη μέση. Οι χώροι εντάξει, απλά δεν υπάρχουν, δεν ξέρω για άλλα αυτοκίνητα, αλλά εγώ τέτοιους χώρους δεν έχω ξαναδεί (εκτός από SUV κ.λπ.). Αποπνέει μια πολυτέλεια η αλήθεια είναι γενικότερα που δεν το περίμενα. Η ποιότητά του συνολικά στο εσωτερικό είναι πολύ καλή. Συναγερμός Gemini, ωραία φαίνονται τα φώτα xenon, αυτοί οι αισθητήρες παρκαρίσματος που του έχουν βάλει κάνουν πολύ θόρυβο (μπορεί και να μειώνεται με κάποιον τρόπο η έντασή τους ίσως) αλλά είναι εξυπηρετικοί και βοηθάνε. Το dvd στο προσκέφαλο του συνοδηγού αν και δεν το δούλεψα είναι πολύ όμορφο, μέχρι και χειριστήρια σαν του Playstation έχει για παιχνίδια (μου δωσε κι ένα παιχνίδι δώρο). Ζάντες όμορφες, τριγμοί δεν εμφανίζονται πουθενά, στις λακκούβες δεν λέει όχι και ούτε φωνάζει. Για γκάζι δεν έχω ιδέα, δεν ανέβηκα ποτέ πάνω από 2.500-3.000 στροφές, αλλά σήμερα θα πάω καμιά βολτίτσα καλή να το δω. Σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό αυτοκίνητοΚαλοτάξιδο!
Όπως τα λες περίπου είναι, εκτός από το θόρυβο που πάνω από τις 5000rpm ενοχλεί -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
:yahoo: Το λοιπόν, από χθες το απόγευμα είμαι κάτοχος ενός υπέροχου μαύρου Octavia 5, έκδοση Elegance. Αν και έμπλεξα με κάτι δουλειές και δεν πρόλαβα να το περπατήσω πολύ, ωστόσο το αμάξι είναι όλα τα λεφτά (εντάξει, θα ακούσω καζούρα από μερικούς ότι δεν πήρα και καμιά BMW, αλλά αφήστε με λιγάκι να το χαρώ... )
Έχουμε και λέμε...
Αθόρυβο εντελώς στον δρόμο, αν και καθώς άνοιξα το καπό του λείπει η μόνωση (ο πωλητής μου είπε ότι στα Octavia δεν έχει μόνωση, αλλά με 50 ευρώ του βάζουν). Περίεργο το σκηνικό, αλλά δεν με ενόχλησε, τώρα δεν ξέρω στην Εθνική και με κάμποσα χιλιόμετρα τι ακριβώς θα γίνεται, πάντως χθες δεν άκουγα καθόλου τον κινητήρα! Το ηχοσύστημά του είναι μια χαρά (νομίζω ωστόσο ότι το Yeti είχε καλύτερο), δυνατό και πολύ καθαρό, με MP3, έξοδο για iPod κ.λπ. ευκολίες. Ωραίο μικρό τιμόνι, με χειριστήρια πάνω, σούπερ τα μπεζ καθίσματα με πάρα πολλές ρυθμίζεις ακόμη και για τη μέση. Οι χώροι εντάξει, απλά δεν υπάρχουν, δεν ξέρω για άλλα αυτοκίνητα, αλλά εγώ τέτοιους χώρους δεν έχω ξαναδεί (εκτός από SUV κ.λπ.). Αποπνέει μια πολυτέλεια η αλήθεια είναι γενικότερα που δεν το περίμενα. Η ποιότητά του συνολικά στο εσωτερικό είναι πολύ καλή. Συναγερμός Gemini, ωραία φαίνονται τα φώτα xenon, αυτοί οι αισθητήρες παρκαρίσματος που του έχουν βάλει κάνουν πολύ θόρυβο (μπορεί και να μειώνεται με κάποιον τρόπο η έντασή τους ίσως) αλλά είναι εξυπηρετικοί και βοηθάνε. Το dvd στο προσκέφαλο του συνοδηγού αν και δεν το δούλεψα είναι πολύ όμορφο, μέχρι και χειριστήρια σαν του Playstation έχει για παιχνίδια (μου δωσε κι ένα παιχνίδι δώρο). Ζάντες όμορφες, τριγμοί δεν εμφανίζονται πουθενά, στις λακκούβες δεν λέει όχι και ούτε φωνάζει. Για γκάζι δεν έχω ιδέα, δεν ανέβηκα ποτέ πάνω από 2.500-3.000 στροφές, αλλά σήμερα θα πάω καμιά βολτίτσα καλή να το δω. Σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό αυτοκίνητοΚαλοτάξιδο!
Όπως τα λες περίπου είναι, εκτός από το θόρυβο που πάνω από τις 5000rpm ενοχλείΕυχαριστώ πολύ φίλε. Εσύ του έχεις βάλει μόνωση;
-
Καλορίζικο! Καλοτάξιδο να είναι!!!!...
-
Καλοτάξιδο και να το χαρείς για πολλά πολλά χρόνια.
2, 3 πράγματα μόνο.
Προσοχή στο ανοιχτόχρωμο εσωτερικό. Απαιτεί προσοχή και φροντίδα.
Αν η εξτρα μόνωση εξυπηρετεί ηχητικά τους επιβάτες ... τότε στα τόσες χιλιάδες € της αξίας του αυτοκινήτου δεν είναι τίποτα τα 50€.
Η οθόνη στο προσκέφαλο καλό θα είναι να έχει μια προστασία στα εξωτερικά βλέμματα. Αν είναι εμφανής καλό είναι ένα υφασμάτινο κάλλυμα προσκέφαλου για όταν δεν χρησιμοποιείτε. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Καλοτάξιδο και να το χαρείς για πολλά πολλά χρόνια.
2, 3 πράγματα μόνο.
Προσοχή στο ανοιχτόχρωμο εσωτερικό. Απαιτεί προσοχή και φροντίδα.
Αν η εξτρα μόνωση εξυπηρετεί ηχητικά τους επιβάτες ... τότε στα τόσες χιλιάδες € της αξίας του αυτοκινήτου δεν είναι τίποτα τα 50€.
Η οθόνη στο προσκέφαλο καλό θα είναι να έχει μια προστασία στα εξωτερικά βλέμματα. Αν είναι εμφανής καλό είναι ένα υφασμάτινο κάλλυμα προσκέφαλου για όταν δεν χρησιμοποιείτε.Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις ευχές σας. Ναι, μάλλον θα του βάλω μόνωση αν δω ότι το χρειάζαται. Όσο για την οθόνη, είναι κλεισμένη με φερμουάρ στη θήκη της και δεν φαίνεται όταν δεν χρησιμοποιείται
-
Πριν πληρώσεις το ηχο/θερμομονωτικό της μηχανής, στείλε ένα email στα κεντρικά και επιβεβαίωσε ότι πράγματι δεν είναι στο βασικό εξοπλισμό...
Ακριβώς ίδια περίπτωση είχα και εγώ με ASTRA το 2004. Η εμπορία που το αγόρασα 'προσπάθησε' να μου πουλήσει το δικό μου ηχο/θερμομονωτικό, που προηγουμένως το είχαν βγάλει από το αυτοκίνητο. Μου ζητούσαν 150euro...
Και τότε μου τα μάσησαν και είπαν ως δικαιολογία ότι κλάπηκε κάπου στο τελωνείο...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πριν πληρώσεις το ηχο/θερμομονωτικό της μηχανής, στείλε ένα email στα κεντρικά και επιβεβαίωσε ότι πράγματι δεν είναι στο βασικό εξοπλισμό...Ακριβώς ίδια περίπτωση είχα και εγώ με ASTRA το 2004. Η εμπορία που το αγόρασα 'προσπάθησε' να μου πουλήσει το δικό μου ηχο/θερμομονωτικό, που προηγουμένως το είχαν βγάλει από το αυτοκίνητο. Μου ζητούσαν 150euro...
Και τότε μου τα μάσησαν και είπαν ως δικαιολογία ότι κλάπηκε κάπου στο τελωνείο...Για φαντάσου... Την έχει τελικά στο αίμα του ο Έλληνας την απατεωνιά! Α ρε βούρδουλας που πάει χαμένος. Ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα το τσεκάρω.
-
ευχομαι καλοταξιδο και να το χαρεις πολλα χρονια
και να θυμασαι οτι το γκαζι ειναι γλυκο και παρασυρει καμια φορα -
Το μονωτικό μηχανής, από άποψη θορύβου, δε χρειάζεται στην Οκτάβια 5 - είναι αρκετά αθόρυβη και χωρίς αυτό. Ίσως στις υψηλές στροφές ο κινητήρας να γίνεται αισθητός, αλλά είναι οικογενειακό αυτοκίνητο με ροπή χαμηλά, οπότε το αυτοκίνητο δε χρειάζεται να είναι στα κόκκινα για να κινηθεί σβέλτα.
Θα έπρεπε πάντως να υπήρχε, έστω απλά και μόνο και για να μη φαίνεται φτηνιάρικο και ο φτωχός συγγενής στο γκρουπ VW, όπως και ένα αμορτισεράκι για να ανοίγει το καπό του χώρου μηχανής, γιατί αυτή η βέργα που έχει παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες.
Jacob
-
Kαλοτάξιδο το αυτοκίνητο Sot!Να το χαρείς όσο δεν πάει και να κάνεις πολλά και ασφαλή χλμ.
-
Ευχαριστώ ξανά όλους τους συνφορουμίτες για τις ευχές και τα καλά σας λόγια. Λοιπόν, χθες πήγα με τη γυναίκα μου μια βόλτα στην Εθνική έτσι για να το δω και λίγο σε ανοιχτό αυτοκινητόδρομο. Δεν το έτρεχα, πήγαινα με 110 δεξιά και με 6η, κάπου στις 2.000 ή και λιγότερες στροφές ανά λεπτό. Για να το τσιτώσω λίγο κατεβάζω μια 5η και του δίνω αρκετά. Για πότε έφτασε τα 160 δεν το πίστευα απλά, όπως απίστευτο μου φαινόταν το γεγονός ότι ήταν και εντελώς αθόρυβο (και ας του λείπει η μόνωση, όντως δεν ακούς τίποτα). Για τα 160 με 5η το μοτέρ δούλευε στις 3.100 στροφές, διόλου άσχημα δηλαδή...
Να ρωτήσω κάτι άσχετο, ο πωλητής μου είπε ότι για σέρβις ο κατασκευαστής λέει κάθε 15.000 χλμ. ή κάθε δυο χρόνια, αλλά αυτοί προτείνουν στα 7.500 χλμ. ή στον έναν χρόνο. Τι ακριβώς κάνουμε εδώ; Επίσης πλάκα έχει και το manual του αυτοκινήτου. Μπορεί να θες και έναν μήνα να το διαβάσεις, μιλάμε για τόμο και μάλιστα ογκοδέστατο!!! -
Εμείς στον 1.8 tsi τα αλλάζουμε ανά 10000.
Το στρώσιμο να το κάνεις όπως ακριβώς λέει το manual δλδ μέχρι τα 1500 να έχεις πιάσει σταδιακά κόφτη
-
Aν σου προτείνουν να τα αλλάζεις και στα 7500 εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ κακό καθώς turbo είναι,μόνο ωφελημένος μπορείς να βγεις.
Όσο για το manual διάβασε το γιατί έχει σημαντικές πληροφορίες...εγώ σε ένα 2ωρο το είχα ξεκοκκαλίσει! -
Επισης, να μη πανικοβληθεις αν στην αρχη καψει λιγα λαδια.
Μεχρι τη πρωτη αλλαγη θα σου εχει τσιμπησει κανα μισολιτρο, οπως μου ελεγε συναδελφος με Passat 1.4tsi.
Kαλο θα ειναι να τσεκαρεις απο τωρα τη σταθμη λαδιου και να τα ελεγχεις καθε 1000-1500 χλμ ωστε να ξερεις που 'βαδιζεις' -
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι άσχετο, ο πωλητής μου είπε ότι για σέρβις ο κατασκευαστής λέει κάθε 15.000 χλμ. ή κάθε δυο χρόνια, αλλά αυτοί προτείνουν στα 7.500 χλμ. ή στον έναν χρόνο. Τι ακριβώς κάνουμε εδώ; Επίσης πλάκα έχει και το manual του αυτοκινήτου. Μπορεί να θες και έναν μήνα να το διαβάσεις, μιλάμε για τόμο και μάλιστα ογκοδέστατο!!!
Λάδια ναι, service με τίποτε... στα 7.500. Είμαστε σοβαροί; Νομίζω ότι τα διαστήματα service σε όλο το VAG group ήταν πλέον στα 30.000χλμ. Ρίξε μια ματιά στο - αγγλικό και όχι ελληνικό - manual να μας πεις.
Octavia 5