-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Δηλαδή θα χρειαστούν περίπου 60.000 χλμ για να πατσίσει το εξτρά διχίλιαρο που περίπου κάνει παραπάνω το diesel. Ας υπολογίσει και κάνα πεντακοσάρικό για κάνα μπεκάκι που σίγουρα θα βουλώσει στο diesel και θα θέλει αλλαγή (δεν καθαρίζουν συνήθως), κάνα χιλιάρικο και βάλε για αντλία πετρελαίου που θα βγει off μόλις βάλει νερωμένο πετρέλαιο, οπότε ας κάνει τα κουμάντα του αν θέλει να πάρει diesel. Γνώμη μου ότι δεν αξίζει σε τόσο μικρά κυβικά το ρίσκο, σε κάνα suv ναι, εκεί θα έχεις λίγο παραπάνω το νου σου και θα το προσέχεις...Τα service τείνουν να γίνουν τα ίδια πλέον, ειδικά σε όσα βενζονοκίνητα υπάρχει καδένα, άντε να δίνεις κάνα 150άρι το πολύ κάθε χρόνο...
Τωρα για αυτο δεν θα πω πολλά αλλά μαλλον σου ειναι αγνωστες λέξεις τα παρακάτω :υδατοπαγιδες,φιλτρα νερου,ανυπαρξια μπουζι,35% μικροτερη ογκομετρική κατανάλωση,σχεδον 20% μικροτερη τιμη καυσιμου,.
Και στο κατω κατω τοσα χρονια η βενζινη που βαζουμε στα αυτοκίνητα ειναι πεντακαθαρη ενω το πετρέλαιο ειναι το γνωστο βρωμερο υγρο που βγαζει ντουμανι το καυσαέριο.
ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.
Αν υπάρχει κατι που πρεπει να αναφερθει ας ειναι απο προσωπικη εμπειρια και οχι επειδη πρεπει να γραψουμε κατι που μας ειχε πει ο μπατζανακης του κουνιάδου του φιλου του κολλητου του γειτονα -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν θα πάθει ζημιές αλλά χρειάζεται 60.000 χλμ για να αποσβεσθεί η υψηλότερη τιμή αγοράς. Για να έχεις και κάποιο κέρδος πρέπει να φτάσει τις 100.000 χλμ.Πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να κάνει το δεύτερο αμάξι πόλης τόσα χιλιόμετρα;
Με τη χρηση που θα κανει και εκει που μενει 3 με 4 χρονια
-
Ο χρήστης Βασίλης1 έγραψε:
Δηλαδή θα χρειαστούν περίπου 60.000 χλμ για να πατσίσει το εξτρά διχίλιαρο που περίπου κάνει παραπάνω το diesel. Ας υπολογίσει και κάνα πεντακοσάρικό για κάνα μπεκάκι που σίγουρα θα βουλώσει στο diesel και θα θέλει αλλαγή (δεν καθαρίζουν συνήθως), κάνα χιλιάρικο και βάλε για αντλία πετρελαίου που θα βγει off μόλις βάλει νερωμένο πετρέλαιο, οπότε ας κάνει τα κουμάντα του αν θέλει να πάρει diesel. Γνώμη μου ότι δεν αξίζει σε τόσο μικρά κυβικά το ρίσκο, σε κάνα suv ναι, εκεί θα έχεις λίγο παραπάνω το νου σου και θα το προσέχεις...
Τα service τείνουν να γίνουν τα ίδια πλέον, ειδικά σε όσα βενζονοκίνητα υπάρχει καδένα, άντε να δίνεις κάνα 150άρι το πολύ κάθε χρόνο...
Τωρα για αυτο δεν θα πω πολλά αλλά μαλλον σου ειναι αγνωστες λέξεις τα παρακάτω :υδατοπαγιδες,φιλτρα νερου,ανυπαρξια μπουζι,35% μικροτερη ογκομετρική κατανάλωση,σχεδον 20% μικροτερη τιμη καυσιμου,.
Και στο κατω κατω τοσα χρονια η βενζινη που βαζουμε στα αυτοκίνητα ειναι πεντακαθαρη ενω το πετρέλαιο ειναι το γνωστο βρωμερο υγρο που βγαζει ντουμανι το καυσαέριο.
ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.
Αν υπάρχει κατι που πρεπει να αναφερθει ας ειναι απο προσωπικη εμπειρια και οχι επειδη πρεπει να γραψουμε κατι που μας ειχε πει ο μπατζανακης του κουνιάδου του φιλου του κολλητου του γειτοναΟι υδατοπαγίδες, τα φίλτρα νερού και τα λοιπά μέτρα προφύλαξης, είναι για την ευρωπαϊκή υγρασία που μπορεί να έχει το εκεί πετρέλαιο, όχι για το νερωμένο ελληνικό. Αν είσαι μάγκας, πηγαινε γέμισε από βενζινάδικο που μόλις γέμισε τις δεξάμενές του με diesel και ελα να μου πεις τι θα γίνει μετά. Οι περισσότεροι βενζινάδες που θέλουν να προφυλάξουν τους πελάτες με diesel, περιμένουν μετά τον ανεφοδιασμό για 2-3 ώρες, ώστε να κατακάτσει το νερό που αναταράχτηκε μέσα στην δεξαμενή κατά το γέμισμα και τραβάνε από ψηλότερο σημείο, όχι από τέρμα κάτω, γιατί εκεί ξέρουν ότι έχουν νερό (όχι πάντα από δική τους ευθύνη, αρκετές φορές τους το φέρνουν ψιλονερωμένο και μαζεύεται...).
Και φυσικά αν πας το αμάξι στην αντιπροσωπεία με δυό δάχτυλα νερό στο τεπόζιτο και έχεις diesel, με γειά το διχίλιαρο. Η αντίστοιχη περίπτωση στην βενζίνα, την διαβάζεις τακτικά στο forum των τεχνικών, ρετάρει το αυτοκίνητο μέχρι να αδειάσει το τεπόζιτο, μετά βάζεις καλή βενζίνα και όλα μιά χαρά. Σε πολύ βαριές περιπτώσεις άντε να αλλάξεις κάνα λάμδα.
Τα diesel γενικά είναι πολύ πιό ευαίσθητα σε κακό καύσιμο λόγω αντλίας και μπεκ πολύ υψηλής πίεσης και ανεβασμένης συμπίεσης (σχεδόν διπλής από την βενζίνα). Τα δε μπουζί και knock sensor που στις βενζίνες επιτρέπουν την ρύθμιση του αβάνς ώστε να μειωθεί το πρόβλημα της αυτανάφλεξης, στο πετρέλαιο δεν υπάρχουν, οπότε ακόμη περισσότερη υπερθέρμανση με κακό καύσιμο. Αποτέλεσμα να βροντάνε κατευθείαν τα μπεκάκια του άμεσου ψεκασμού, προθερμαντήρες και τέλος τραβάει και ένα στράβωμα ή και ραγισμα στην κεφαλή από υπερθέρμανση και τέλος. Αν δεν με πιστεύεις, ρώτα κάνα ταρίφα με Mercedes που το έχουν ψιλοτακτικό το πρόβλημα...
Και η μικρότερη τιμή του diesel είναι σήμερα. Αύριο μπορεί να είναι ανάποδα, αν το κρίνει σκόπιμο η κυβέρνηση...
Δεν αξίζει το ρίσκο για μίνι και 4-5 χρόνια κατοχής. Για δεκατία ή οικογενειακό αμάξι (segment C και πάνω που το βάρος πλέον πάει στο θεό), μαζί σου και εγώ diesel θα έπαιρνα...
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
Δεν ξέρω κανένα βενζινοκίνητο τούρμπο με κόφτη στις 4500 στροφές και ταξι-δισμό (κροτάλισμα ταξί ) στο ρελαντί.
good for you..
booooooooooring..I know mate! Diesels are boring, aren't they?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
to Fox 1.2 καιει 9.6λ/100? ειναι τοσο αθλιο?Από την εμπειρία μου με τέτοιους κινητήρες- διαμάντια, για να δείξει 9,6 θα πρέπει να τελικιάζει με συνέπεια για ώρα.
Άθλιο πάντως είναι.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
to Fox 1.2 καιει 9.6λ/100? ειναι τοσο αθλιο?
Από την εμπειρία μου με τέτοιους κινητήρες- διαμάντια, για να δείξει 9,6 θα πρέπει να τελικιάζει με συνέπεια για ώρα.
Άθλιο πάντως είναι.
56 αλογα 18+ για τα 100. Τι περιμενεις... Αθανατοι Γερμανοι
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
to Fox 1.2 καιει 9.6λ/100? ειναι τοσο αθλιο?
Από την εμπειρία μου με τέτοιους κινητήρες- διαμάντια, για να δείξει 9,6 θα πρέπει να τελικιάζει με συνέπεια για ώρα.
Άθλιο πάντως είναι.
56 αλογα 18+ για τα 100. Τι περιμενεις... Αθανατοι Γερμανοι
Οι επιδόσεις είναι το λιγότερο κακό σε αυτό το 'αμάξι'.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Δεν θα πάθει ζημιές αλλά χρειάζεται 60.000 χλμ για να αποσβεσθεί η υψηλότερη τιμή αγοράς. Για να έχεις και κάποιο κέρδος πρέπει να φτάσει τις 100.000 χλμ.
Πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να κάνει το δεύτερο αμάξι πόλης τόσα χιλιόμετρα;
Με τη χρηση που θα κανει και εκει που μενει 3 με 4 χρονια
Πάρε μια μεταχειρισμένη 911 επιτέλους να ξενοίασεις...
Στα σοβαρά, δεν νομίζω ότι αξίζει σε αμάξι τόσο μικρής αξίας που θα κάνει κάτω από 20Κ χλμ / έτος το ντήζελ... Από εκεί και πέρα, για χαμάλη πόλης, όποιο σας κάνει κλικ και έχει την καλύτερη σχέση τιμής / αξίας...
-
Τελικά αποφάσισε ρε Θανίξ;
-
Ακομη το λιβανιζει
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Ακομη το λιβανιζειΜ5 τελικά θα πάρει...
Mικρος οικονομικος χαμαλης!