-
45 κιλά?? Θα σαι πάρα πολύ αδύνατος. Γενικά τρως αργά τα βράδια?? Από πιτόγυρα, πίτσες, παστιτσια κλπ τι τρως και κυρίως κάθε πότε τρως (αν τρως βέβαια).
-
τρωω κανονικα, πρωινο (7-8πμ), μεσιμεριανο (2.30-3 μμ) και βραδυνο (10.00 μμ).
το βραδινο ειναι πιο ελαφρυ απο το μεσιμερινο. πιτογυρα-πιτσες 2 φορες στις 10 μερες αλλα τρωω
1 πιτογυρο η 3-4 κομματια πιτσα, ποτε παραπανω. μεχρι σημερα ετρωγα πολλα τιγανητα οπως, πατατες
μπεικον και βλακεεις, συνηθως το μεσιμερι. θα τα σταματησω αυτα οριστικα για αρχη και θα δω στο μελλον. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
ειμαι 1.62-3 υψος. φιλος που ασχολειται χρονια με γυμναστικη και τετοια, μου ειπε οτι για να φυγει η κοιλια
πρεπει να γινω 45 κιλα, ετσι ειναι το σωμα μου λεει. θα κοψω μαχαιρι τα τιγανητα-λιπαρα και θα ξεκινησω φουλ
αεροβια ασκηση, γιατι το εχω παραμελησει λιγακι.Και 45 κιλά να γίνεις, άνετα μπορείς να χεις κοιλιά. Αδύνατος δε σημαίνει και άλιπος, μην μπερδεύεσαι.
άσε τις δίαιτες, κανείς δεν αδυνάτισε με αυτές.
Αν υπήρχε πετυχημένη δίαιτα, τότε όλοι αυτή θα ακολουθούσανε και θα υπήρχε μια δίαιτα.
Εγώ σου λέω ότι για να χάσεις λίπος, θα πρέπει να πάρεις κιλά. Μυικά. Αυτά θα 'φάνε' το λίπος, και κανείς άλλος.
Μες στο bodybuilding.gr/forum, γράψου και ρώτα. Αν κάποιος ξέρει να σου απαντήσει, είναι αυτοί.
Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με bodybuilding για να ισχύουν όσα θα σου πουν.Πάω στοίχημα πάντως ότι δεν θα με ακούσεις, και θα χάσεις άδικα χρόνο σε καταστρεπτικές δίαιτες.
-
ειμαι 1.62-3 υψος. φιλος που ασχολειται χρονια με γυμναστικη και τετοια, μου ειπε οτι για να φυγει η κοιλια
πρεπει να γινω 45 κιλα, ετσι ειναι το σωμα μου λεει. θα κοψω μαχαιρι τα τιγανητα-λιπαρα και θα ξεκινησω φουλ
αεροβια ασκηση, γιατι το εχω παραμελησει λιγακι.Φίλος, ούτε κοπελίτσες δεν είναι τόσο.
Βάλε πρωτεΐνες στη διατροφή σου. Κόψε μαχαίρι όλα τα τηγανητά.
-
στα 54-52 θα είσαι μια χαρά.
εξαιρετική δουλειά στη κοιλιά κάνει το τρέξιμο. ειδικά με ένταση. ίσως όχι 6 pack αλλά σίγουρα επίπεδη κοιλιά χωρίς χαλαρότητα. -
Εκπαιδευτικό βίδεο με 2 στόχους.
Ο πρώτος, να δεις μια τρομερή άσκηση, ΚΑΙ για τους κοιλιακούς.
Ο δεύτερος είναι προφανής.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
στα 54-52 θα είσαι μια χαρά.
εξαιρετική δουλειά στη κοιλιά κάνει το τρέξιμο. ειδικά με ένταση. ίσως όχι 6 pack αλλά σίγουρα επίπεδη κοιλιά χωρίς χαλαρότητα.Τα κιλά δεν έχουν καμία σχέση με το αν θα 'χει λίπος στην κοιλιά ή όχι.
Και στα 63 μπορεί να 'χει λίπος. Ή να μην έχει και να φαίνονται οι κοιλιακοί.
Και στα 58 το ίδιο.
Και στα 50 και στα 45 το ίδιο, δεν αλλάζει κάτι.
Μπορεί να φτάσει και 10 κιλά (που λέει ο λόγος) και να 'ναι κόκαλα και λίπος. -
αεροβια ασκηση, γιατι το εχω παραμελησει λιγακι.εγω ειμαι σταθερα στα 58-63 κιλα εδω και χρονια. τρωω τα παντα καθε μερα, αλλα λιγοτερα απο τις θερμιδες που
χρειαζομε. πχ πρεπει να περνω 2200 θερμιδες τη μερα, περνω ~2000. δε μπορω με τιποτα
να διωξω το λιπος που αποθηκευεται στην κοιλια. με τρεξιμο-ποδηλατο και κοιλιακους εχει σφιξει η κοιλια
αλλα το λιπος παραμενει. αυτο που εχω καταλαβει οτι ειναι το πρωινο ειναι το σημαντικοτερο γευμα της ημερας.Ύψος ? Αν είσαι πάνω από 1.60-1.65, τότε έχεις καλό βάρος, οπότε περίεργο αυτό που λες για την κοιλιά. Αν όμως είσαι κοντύτερος, τότε απλά έχεις παραπάνω σωματικό λίπος από όσο θα σου επιτρέψει να δεις τους κοιλιακούς (το οποίο αρχίζει να συμβαίνει όταν BFW < 20%)
Κάνω quote τον εαυτό μου για να δεις που πρέπει να στοχεύσεις. Δεν έχεις πρόβλημα βάρους -όπως λένε και τα άλλα παιδιά- αλλά αναλογιών bone-fat-muscle tissue. Μπορεί ήδη να είσαι στο 'σωστό' βάρος, μπορεί όμως να χάσεις 10 κιλά και πάλι να έχεις το 'λάθος' βάρος.
Το πρώτο που θα σου πρότεινα είναι να πας για μια λιπομέτρηση, είτε σε γυμναστήριο, είτε σε φαρμακείο/γιατρό, είτε να πάρεις μια ΚΑΛΗ ζυγαριά με μετρητή (γιατί λιπομετρητής είναι τζάμπα λεφτά για αυτό που θες). Δες αν είσαι πολύ πάνω από 20% BFW. Αν ναι, τότε χρειάζεσαι χαμηλά λιπαρά/πρωτεϊνη/αύξηση muscle tissue (άρα γυμναστική). Αν έχεις χαμηλό bone mass, τότε ίσως να χρειάζεται να χάσεις μερικά κιλά. Τέλος, αν είσαι σε χαμηλό BFW, τότε ίσως να είναι θέμα προδιάθεσης όντως, οπότε θα πρέπει να συμβουλευτείς εξειδικευμένο γυμναστή ή/και διαιτολόγο (αν και θα του φανεί λίγο περίεργο)
Ειδικά οι κοιλιακοί είναι σχεδόν αποκλειστικά θέμα BFW (ενώ π.χ. μπορεί να έχεις τεράστιους δικέφαλους ή δέλτα ή τετρακέφαλους και να είσαι γουρούνι με BFW ~40% όπως είναι τα παληκάρια στο Strongest Man)
-
Όσον αφορά το λίπος της κοιλιάς αν βάλεις μια ζώνη που να πιάνει όλη την περιοχή τώρα που χει και ζέστες με τον ιδρώτα δεν θα καεί το λίπος??. Το χα ακούσει παλαιότερα αλλά δεν έδωσα βάση οπότε δεν ξέρω αν κάνει και κάποια ζημιά.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Όσον αφορά το λίπος της κοιλιάς αν βάλεις μια ζώνη που να πιάνει όλη την περιοχή τώρα που χει και ζέστες με τον ιδρώτα δεν θα καεί το λίπος??. Το χα ακούσει παλαιότερα αλλά δεν έδωσα βάση οπότε δεν ξέρω αν κάνει και κάποια ζημιά.Το λιπος δεν δυναται να καει τοπικα παρα μονο με εγχειριση απο πλαστικο χειρουργο που συνηθως αφηνει ουλες
-
Άτιμο πράγμα.
Πάντως το τρέξιμο βοηθάει αρκετά. Από κάποιο σημείο και μετά είχα αρχίσει να κάνω και γω, μαλακίστικα βέβαια αλλά τώρα βλέπω ότι είναι σε καλύτερη μοίρα και μπορώ να την ελέγχω. -
Όσον αφορά το λίπος της κοιλιάς αν βάλεις μια ζώνη που να πιάνει όλη την περιοχή τώρα που χει και ζέστες με τον ιδρώτα δεν θα καεί το λίπος??. Το χα ακούσει παλαιότερα αλλά δεν έδωσα βάση οπότε δεν ξέρω αν κάνει και κάποια ζημιά.Δεν έχει καμία σχέση το ιδρώνω με το καίω λίπος. Άμα ήταν έτσι, όλοι θα καθόταν μέσα στην σάουνα και θα γίνονταν οδοντογλυφίδες .. Ιδρώνω = αποβάλλω υγρά από το σώμα. Το λίπος καίγεται μόνο αν υπερβούν οι παλμοί της καρδιάς κάποιο όριο, από εκεί και ύστερα πραγματοποιείται η καύση..
Βλέπω κάτι καημμένους που τρέχουν μέσα στη ζέστη με τα μπουφάν
Ναι μεν θα αποβάλλεις περισσοτερα υγρά έτσι που όμως άμα πιείς 2-3 ποτήρια νερό θα ξανα φουσκώσεις, αλλα το ποσοστό λίπους που θα χαθεί, θα ειναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που θα χανώταν και χωρίς μπουφάν,ζώνη κτλ..Γενικά υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση περί του θέματος και όλα γίνονται για λόγους κυρίως μάρκετινγκ.
Α και κάτι άλλο, όσο πιο κεντρικά είναι το λίπος (κοιλιά) τόσο δύσκολα καίγεται και επιπλέον όπως είπε και ο Tiger, το λίπος δεν χάνεται τοπικά. -
Υπερβολικη ζεστη και εφιδρωση μειωνει την ικανοτητα ασκησης και αρα τελικα μειωνει τις θερμιδες που καιγονται.
-
οι ζωνες και τα ναυλον μπουφαν ειναι για μεγαλυτερη εφυδρωση οπου ομως χανεις και χρησιμα πραγματα οπως ηλεκτρολυτες,ιχνοστοιχεια κτλ και πρεπει να αναπληρωθουν αμεσα για να μην αφυδατωθεις.........
η υπερβολικη σωματικη καταπονηση δεν σημαινει ταχυτερη απωλεια βαρους! -
Το λιπος, με τη χρηση θερμοτητας, καιγεται μονο στη μπριζολα στα καρβουνα!
-
Πάντως το τρέξιμο βοηθάει αρκετά.
+1 και το τένις
-
Στολή εφίδρωσης είχα δοκιμάσει κι εγώ κάποιο διάστημα αλλά χωρίς αποτέλεσμα
-
Κοψτε μπυρες ψωμια αεριουχα τα πολλα γλυκα και αρχιστε γα......σι, κολυμπι -εποχη που ειναι τωρα - και ρακετες στην αμμο. Απλα και ομορφα.
-
ρακετες στην αμμο για να σπανε τα @@ σε αυτους που θελουν απλα να αραξουν και να ησυχασουν
-
λοιπον μετα απο 2 εβδομαδες με καθημερινο τρεξιματακι για καμια ωρα και βραδυνο μονο μια φετα καρπουζι και ενα γιαουρτι εχασα 5 κιλακια
ενταξει ξερω οτι ειναι τα ευκολα υγρα στην αρχη αλλα για να δουμε...........το κακο ειναι οτι πεθαινω για καρπουζακι αλλα βαρεθηκα το γιαουρτι
βασικα σταματησα να τρωω το μεσημεριανο καπακι μετα την δουλεια και το αντικατεστησα με ενα μηλο.......
μετα την μεσημεριανη αγραναπαυση εχει το κυριως πιατο
Πόσα κιλά είστε?