-
Ο χρήστης skye έγραψε:
θεωρωντας την υγεια πρωταρχικο στοιχειο .
Η επαγγελματικη κ κοινωνικη επιτυχια κ η καλη σχεση με το αλλο φυλο ειναι οι βασικοι παραγοντες ,για να ειναι ενας ανθρωπος ευτυχισμενος .Απο εκει κ περα προσθετει ο καθενας οτι θελει .οχι μαν, οι γκεϋ μπορουν να ειναι χαρουμενοι ανετα, αρκει να εχουν υγεια κ λεφτα
Μιλαμε για ευτυχισμενους κ οχι για χαρουμενους κ μιας κ το ανεφερες τους θεωρω πολυ δυστυχισμενα πλασματα ,αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι κ εσυ απεφυγες να χρησιμοποιησεις την λεξη -ευτυχισμενοι-.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Να γνωριζεις οτι υπαρχει Θεος!
αν δεν κανεις πλακα, θελεις να το αναλυσεις κομματι ;
εμενα θα μου φερνει ενα facepalmΘες να σου αναλυσω την εσωτερικη αναζητηση την δικη μου ή αλλων? Και περιμενεις να πειστεις? Ηδη ειρωνευτηκες οποτε τι νοημα εχει να σου πω τι πιστευω εγω? Και δεν σου ειπα καν αν γνωριζω εγω αν υπαρχει Θεος ή το πιστευουν συγγενεις μου και ειναι ευτυχισμενοι!
Kαταρχας, δεν ειρωνευτηκα. Αν το πιστευεις, δειξε μου απο που ακριβως το συμπερανες.
Θεωρω αβασιμο το οτι η ευτυχια ερχεται απο γνωση θεοτητων.
Αμα σου ελεγα ωρα/μερα/χρονο που θα πεθαινες (ειναι κατι που δεν ξερεις) θα σου εφερνει καποιας μορφης ευτυχια ; (αμα δεν αρεσε το παραδειγμα βαλε κατι αλλο, δεν εστιαζω εκει).
Η θρησκεια εχει τετοιες βασεις και εξελιξεις ωστε να μην πρεπει να γνωριζεις αμα υπαρχει. Αμα μπορουσες να συζητησεις πρακτικα, δεν θα λεγοταν ετσι.Οι επιστημονες το αποκαλουν παραισθησεις ή προβλημα στον εγγεφαλο, αλλα εγω λεω οτι δεν ξερουν τιποτα. Δεν μπορω να σου εξηγησω πρακτικα κατι που αισθανομαι εγω και δεν μπορω και να στο αποδειξω. Απλα σου λεω οτι και παρα πολλοι κορυφαιοι επιστημονες πιστευουν στον Θεο και μαλιστα αυτος που ''εσπασε'' τον κωδικα του dna υποστηριζει οτι το dna μας ειναι αδυνατον να εξελιχθηκε ετσι και καποιο ''αορατο'' χερι το εφτιαξε ετσι ωστε να λειτουργει οπως τωρα!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Μιλαμε για ευτυχισμενους κ οχι για χαρουμενους κ μιας κ το ανεφερες τους θεωρω πολυ δυστυχισμενα πλασματα
Γιατι;
Απο που προκυπτει οτι ενας gay δε μπορει να ειναι ευτυχισμενος; -
Η αγάπη .-
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Kαταρχας, δεν ειρωνευτηκα. Αν το πιστευεις, δειξε μου απο που ακριβως το συμπερανες.
Θεωρω αβασιμο το οτι η ευτυχια ερχεται απο γνωση θεοτητων.
Αμα σου ελεγα ωρα/μερα/χρονο που θα πεθαινες (ειναι κατι που δεν ξερεις) θα σου εφερνει καποιας μορφης ευτυχια ; (αμα δεν αρεσε το παραδειγμα βαλε κατι αλλο, δεν εστιαζω εκει).
Η θρησκεια εχει τετοιες βασεις και εξελιξεις ωστε να μην πρεπει να γνωριζεις αμα υπαρχει. Αμα μπορουσες να συζητησεις πρακτικα, δεν θα λεγοταν ετσι.Οι επιστημονες το αποκαλουν παραισθησεις ή προβλημα στον εγγεφαλο, αλλα εγω λεω οτι δεν ξερουν τιποτα. Δεν μπορω να σου εξηγησω πρακτικα κατι που αισθανομαι εγω και δεν μπορω και να στο αποδειξω. Απλα σου λεω οτι και παρα πολλοι κορυφαιοι επιστημονες πιστευουν στον Θεο και μαλιστα αυτος που ''εσπασε'' τον κωδικα του dna υποστηριζει οτι το dna μας ειναι αδυνατον να εξελιχθηκε ετσι και καποιο ''αορατο'' χερι το εφτιαξε ετσι ωστε να λειτουργει οπως τωρα!
Προσωπικα, δεν με ενδιαφερει η αιτιολογηση καποιου επιστημονα και δεν θα 'ναι αυτη που θα επιχειρηματολογησει υπερ μιας λογικης. Θα με ενοιαζε απεναντιας πολυ περισσοτερο μια γνωμη - οχι τεκμηριωμενη με αριθμους και συναρτησεις - ενος tasoudev, ενος IKE ή ενος τριφτη.
Αυτο που σε ρωτησα δεν ηταν γιατι πιστευεις (εσυ ή ο οποισδηποτε) αλλα το πως το να μαθεις οτι υπαρχει ενας θεος θα σου φερει ευτυχια - αυτο ειναι και το τοπικο αλλωστε.
Σου ειπα και παραπανω, σε παιρνω τηλ αυριο και (μη με ρωτησεις πως) σου λεω οτι ο γιος σου βγαινει 1ος απο University of DMFA. Πως αυτο μπορει να φερει ευτυχια ;
Ειναι ο προορισμος τελικα που μετραει ή η διαδρομη ; Πιστευω πως το δευτερο.Και επειδη αναφερες και καποια πραγματα γενικα για την θρησκεια, να απαντησω εκει.
Δεν υπαρχει προφανως κανενα προβλημα με το να πιστευει καποιος, ακομα κι αν πιστευω οτι δεν λογικο για τα δικα μου μυαλα, δεν ειναι εξ' ορισμου προς αποφυγην. Αν σε παρακινει κατι να εισαι ορθος ανθρωπος, ας ειναι και μια χρυση αγελαδα.
Ο επιστημονας που αναφερεις (δεν εχω διαβασει σχετικα) ειπε οτι ειναι αδυνατον να εξελιχθηκε απο μονο του*. Ωραια. Συμπερασμα ;...
*1. Το οτι καταφερε οτι καταφερε δεν σημαινει οτι εχει ... εξουσιοδοτηση να μιλησει εκ μερους του ... DNA. Το ονομα του κοσμει καποια βιβλια και wiki και ο λογος ειναι ιδιας βαρυτητας με οποιοδηποτε επιστημονα μιλα με καποια στοιχειοθετημενη λογικη.
*2. Σε 15 χρονια θα υπαρχει απαντηση και γι' αυτο.Μιλησαμε πριν κανα μηνα με τον κολλητο μου περι θρησκειας και τον ρωτησα να μου αναφερει κατι περα απο θεωρητικο το οποιο τον οδηγει να πιστευει οτι υπαρχει ο θεος.
Μετα απο αρκετη ωρα χαμηλων λογομαχιων μου αναφερει ατυχημα του με 2τροχο στο οποιο για λιγο δεν τον χτυπησε αμαξι και σωθηκε. Το συμπερασμα του ειναι οτι υπαρχει κατι που βοηθησε να γινει αυτο....
Οσο και να εξελισσεται η ανθρωπινη νοημοσυνη τοσο θα βρισκονται γωνιες που δεν ξερουμε ακομα, εκει θα βρισκεται η θρησκεια ερμηνευοντας αντιστοιχα.
Το μερος που δεν φτανει το μυαλο, ειναι η θρησκεια. Αυτο καπηλευονται.
Το μεσο για την θεωση ειναι η νοημοσυνη. Οσο περισσοτερο αναπτυσεις το μυαλο σου, οντας καθολικος ανθρωπος (οχι ο σημερινος εξειδικευμενος), γνωριζοντας τι ειναι γυρω σου, που και γιατι βρισκεσαι εδω. Οσο ρωτας για να μαθεις και δεν φοβασαι τα λαθη, οσο ΔΕΝ ακους τα πρεπει απο οποια στοματα και αν ερχονται, τοσο θα φτανεις πιο κοντα στη μονη αληθεια.
Αυτη η αποψη μου, γενικη, δεν παει για 'σενα φιλε eleos.Ειμαι ενταξει με καθε ανθρωπο, οποια πιστευω και να 'χει, σεβομαι αρχικα, ακουω μετα και κρινω στο τελος.
Το να νιωθεις κατι μεσα σου που δεν μπορεις να μου εξηγησεις ειναι προσωπικο θεμα και αν και μπορω να στο εξηγησω, το σεβομαι και λεω οτι ενας λαθος δρομος μπορει να οδηγησει στον σωστο προορισμο.
Η πραγματικη ερωτηση ειναι, ποιος θα ησουν αν μαθαινες οτι δεν υπαρχει θεος ;σορρυ βιλλ για το οφτοπικ
Μιλαμε για ευτυχισμενους κ οχι για χαρουμενους κ μιας κ το ανεφερες τους θεωρω πολυ δυστυχισμενα πλασματα ,αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι κ εσυ απεφυγες να χρησιμοποιησεις την λεξη -ευτυχισμενοι-.
Οι gay δεν ειναι φορεις αρρωστιας. Ειναι γονιαδιακο. Ετσι ειναι, ετσι νιωθουν, ετσι πραττουν.
Πως θα ενιωθες αν δεν σου αρεσαν οι γυναικες (ή καλυτερα σου αρεσαν οι αντρες) και διαβαζες το σχολιο σου ;Οχι στο τσουβαλιασμα και στα προτυπα των τηλεορασεων.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Η αγάπη .-Ποσο σωστος εισαι ρε φιλε..... Τα ειπες ολα με 2 λεξεις!
**
@egobrain **η πιστη σε οποιαδηποτε θρησκεια η κ σε καμια ειναι εντελως προσωπικο ζητημα, οσο κ να προσπαθησεις να το αναλυσεις ακρη δε θα βγαλεις γιατι πολυ απλα καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και αντιλαμβανεται διαφορετικα αυτο που εκ πρωτης οψεως φαινεται ιδιο. Εαν μου εκανες εμενα αναλογη ερωτηση, συγγνωμη αλλα δε θα σου απαντουσα οχι γιατι εχω κατι μαζι σου, αλλα γιατι δε θα εξεθετα ετσι τα πιστευω μου οχι απλα σε ενα φορουμ αλλα ισως ουτε κ σε πολυ δικους μου ανθρωπους. Η αποψη μου ειναι, αν απο κει κ περα θελετε να συνεχισετε την κουβεντα, καλη συνεχεια!! -
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
...
Αυτο που σε ρωτησα δεν ηταν γιατι πιστευεις (εσυ ή ο οποισδηποτε) αλλα το πως το να μαθεις οτι υπαρχει ενας θεος θα σου φερει ευτυχια - αυτο ειναι και το τοπικο αλλωστε.Για μένα η κάθε θρησκεία είναι παρηγοριά, κυρίως στο γεγονός οτι υπάρχουν πολλά πέρα από τον έλεγχό μας, και η πίστη πως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη που ελέγχει αυτά τα εκτός ελέγχου (π.χ. σεισμούς, καταστροφές, αρρώστιες, ... ), το άγνωστο μέλλον γενικά, μας κάνει (σε όσους το κάνει - σε όσους δεν υποφέρουν από άκρατο ορθολογισμό ή απαισιοδοξία) να μπορούμε να το αντέξουμε ποιό εύκολα.
'Let it be' που λεν και οι 'Beatles'. Με δικά μου λόγια, είναι ανόητο να αναλωνόμαστε με πράγματα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε. Αυτό φυσικά ισχύει περισσότερο για τις ψυχαναγκαστικές προσωπικότητες.Ειναι ο προορισμος τελικα που μετραει ή η διαδρομη ; Πιστευω πως το δευτερο.
Συμφωνούμε σε αυτό. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται κάποιο κίνητρο για να κινητοποιηθούν, προορισμό όπως γράφεις.
Και σαν φτάσεις στην Ιθάκη .. ή μάλλον για να ακριβολογούμε 'Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε.'Μιλησαμε πριν κανα μηνα με τον κολλητο μου περι θρησκειας και τον ρωτησα να μου αναφερει κατι περα απο θεωρητικο το οποιο τον οδηγει να πιστευει οτι υπαρχει ο θεος.
Μετα απο αρκετη ωρα χαμηλων λογομαχιων μου αναφερει ατυχημα του με 2τροχο στο οποιο για λιγο δεν τον χτυπησε αμαξι και σωθηκε. Το συμπερασμα του ειναι οτι υπαρχει κατι που βοηθησε να γινει αυτο.χμ, κάτι κάπως αντίστοιχο συνέβη και σε εμένα.
Οσο και να εξελισσεται η ανθρωπινη νοημοσυνη τοσο θα βρισκονται γωνιες που δεν ξερουμε ακομα, εκει θα βρισκεται η θρησκεια ερμηνευοντας αντιστοιχα.
Το μερος που δεν φτανει το μυαλο, ειναι η θρησκεια. Αυτο καπηλευονται.Το μέρος που δεν φτάνει το μυαλό, προσπαθούν να το καπηλευτούν πολλές και διάφορες ιδεολογίες / φιλοσοφίες κλπ, πέρα από τις θρησκευτικές.
Το μεσο για την θεωση ειναι η νοημοσυνη. Οσο περισσοτερο αναπτυσεις το μυαλο σου, οντας καθολικος ανθρωπος (οχι ο σημερινος εξειδικευμενος), γνωριζοντας τι ειναι γυρω σου, που και γιατι βρισκεσαι εδω. Οσο ρωτας για να μαθεις και δεν φοβασαι τα λαθη, οσο ΔΕΝ ακους τα πρεπει απο οποια στοματα και αν ερχονται, τοσο θα φτανεις πιο κοντα στη μονη αληθεια.
Ειμαι ενταξει με καθε ανθρωπο, οποια πιστευω και να 'χει, σεβομαι αρχικα, ακουω μετα και κρινω στο τελος.
Το να νιωθεις κατι μεσα σου που δεν μπορεις να μου εξηγησεις ειναι προσωπικο θεμα και αν και μπορω να στο εξηγησω, το σεβομαι και λεω οτι ενας λαθος δρομος μπορει να οδηγησει στον σωστο προορισμο.Μου άρεσαν αυτά
Η πραγματικη ερωτηση ειναι, ποιος θα ησουν αν μαθαινες οτι δεν υπαρχει θεος ;
Μπορείς να γράψεις περισσότερα σχετικά με αυτό; Είναι μια ερώτηση που καλώς ή κακώς δεν μπορεί να απαντηθεί ...
Οι gay δεν είναι φορείς αρρώστιας. Ειναι γονιαδιακο. Ετσι ειναι, ετσι νιωθουν, ετσι πραττουν.
Πως θα ενιωθες αν δεν σου αρεσαν οι γυναικες (ή καλυτερα σου αρεσαν οι αντρες) και διαβαζες το σχολιο σου ;Μπορεί και να μην είναι μόνο γονιδιακό. Υπάρχει πολύ ρατσισμός, εξαιτίας πολύ λίγων από αυτούς.
Οχι στο τσουβάλιασμα και στα πρότυπα των τηλεοράσεων.
+1000 ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ... ή έστω ανοίξτε την αφού δείτε το πρόγραμμα.
-
-
Τι θελει να πει ο ποιητης η φτωχεια δεν μπορει να διεκδικησει μεριδιο στην ευτυχια
-
Μα το αντίθετο ακριβώς νομίζω.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Για μένα η κάθε θρησκεία είναι παρηγοριά, κυρίως στο γεγονός οτι υπάρχουν πολλά πέρα από τον έλεγχό μας, και η πίστη πως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη που ελέγχει αυτά τα εκτός ελέγχου (π.χ. σεισμούς, καταστροφές, αρρώστιες, ... ), το άγνωστο μέλλον γενικά, μας κάνει (σε όσους το κάνει - σε όσους δεν υποφέρουν από άκρατο ορθολογισμό ή απαισιοδοξία) να μπορούμε να το αντέξουμε ποιό εύκολα.
Μπορείς σε παρακαλώ να αναλύσεις πως κάποιος μπορεί να υποφέρει από άκρατο ορθολογισμό;
Τι ακριβώς είναι ο άκρατος ορθολογισμός; Υπάρχει διαβάθμιση; Λίγο, μέτρια, άκρατα ορθολογιστής;Και αν δεχτούμε πως κάποιος άνθρωπος ο οποίος είναι άκρατα ορθολογιστής υποφέρει από κάτι, πως ακριβώς είναι ευτυχισμένος και παρηγορείται κάποιος θρησκευόμενος, ο οποίος κάθε φυσική καταστροφή, κάθε κεραυνό που πέφτει και αφαιρεί ζωές, κάθε ασθένεια, κάθε ατυχία μικρή ή μεγάλη στη ζωή του, την έχει αυθαίρετα αποδώσει σε κάποιον μυστήριο τύπο, ο οποίος αν ξυπνήσει στραβά μπορεί για πλάκα να ρίξει ένα αεροπλάνο, στο οποίο θα επιβαίνει ίσως ο πιο αφοσιωμένος σε αυτόν άνθρωπος γιατί έτσι γουστάρει ή όπως λένε οι παπάδες, 'ανεξερεύνηται αι βουλαί του κυρίου';
Είναι ευτυχία και παρηγοριά να ξυπνάς και να κοιμάσαι, φανταζόμενος ένα παντοδύναμο τύπο κάπου στο σύμπαν να έχει μετατρέψει τον πλανήτη γη σε τεράστιο στόχο, στον οποίο ρίχνει βελάκια κατά το δοκούν για να δοκιμάσει πόσο πιστός του είναι κάποιος από τα υποψήφια θύματα;
Και από την άλλη, είναι φορτίο ασήκωτο να έχει κάποιος κατανοήσει -όσο τον βοηθά η επιστήμη και ο ανθρώπινος νους- την **εξαιρετική τύχη **να ζει σε ένα κόσμο, τον μόνο μέχρι στιγμής γνωστό στο ανθρώπινο είδος, που αποδεδειγμένα ότι καλό και κακό έχει γίνει, οφείλεται σε πράξεις άλλων ανθρώπων και μόνο, άρα ενδέχεται να αλλάξει προς το καλύτερο,αν το θελήσει και πράξει για αυτό μη περιμένοντας κανέναν θεό και τα ενδεχομένως περίεργα γούστα του;
-
και μονο που αφηνεις το καλο στον θεο και το κακο στον διαολο στην ουσια εισαι ενα ζομπι.. και τα ριχνεις οτι γινεται αναλογα ειτε στον εναν ειτε στον αλλον
εσυ ποτε δεν φταις παντα ο θεος η ο διαολος.. -
Έγραψα ένα πολύ πικρόχολο ποστ και όταν έκανα preview, έκανε timeout η σύνδεσή μου!
-Θεϊκή παρέμβαση;Τέσπα, το νόημα είναι απλό: με την υγεία δεδομένη, για να είναι δίκαιη η σύγκριση, στο υπάρχον σύστημα τα λεφτά δεν έχουν αντίπαλο!
-Όσοι δεν έχουν λεφτά, παρηγοριούνται πως βρήκαν την αγάπη....
-Όσοι δεν βρίσκουν την αγάπη, καταλήγουν στα ναρκωτικά (και είναι ευτυχείς όταν είναι μαστουρωμένοι και χάλια όταν δεν είναι...) ή στην κατάθλιψη (και είναι χάλια πάντα..)!
-Όσοι δεν έχουν λεφτά, αμφιβάλλουν για την αγάπη και δεν γουστάρουν την μαστούρα, την έχουν άσχημα! Η μόνη θεραπεία σ' αυτό, είναι το σεξ. Αλλά είναι προσωρινή η θεραπεία, γιατί δεν θα αντέχεις να το κάνεις πάντα με την ίδια συχνότητα και ΚΥΡΙΩΣ, μεγαλώνοντας και μην έχοντας χρήματα, αυτές που θα μπορείς να έχεις ΔΕΝ θα θες να τις πηδήξεις...
Όσο το σύστημα αξιών που ζούμε μωρά μου, έχει ποσοτικοποιήσει τα πάντα , εμείς τα φτωχαδάκια την έχουμε άσχημα!
ΥΓ: Για να μην κοιμάστε ήσυχοι, ένα τελευταίο... Μπορεί ΑΝΕΤΑ να σε θέλει κάποια ΜΟΝΟΝ για τα λεφτά σου, ακόμη κι αν αυτά είναι λίγα, της τάξης των 700€. Απλούστατα αυτή ΔΕΝ έχει ούτε αυτά και ΚΥΡΙΩΣ, δεν βρήκε κάποιον που να βγάζει τα διπλά ή τα τριπλά! Να είσαι σίγουρος πάντως πως κάποια στιγμή το προσπάθησε, απέτυχε και τώρα έχει ρίξει τα μούτρα της για σένα το μ@λάκα.
Συνεχίστε τώρα, πρέπει να επιστρέψω στην δουλειά!
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
**
@egobrain **η πιστη σε οποιαδηποτε θρησκεια η κ σε καμια ειναι εντελως προσωπικο ζητημα, οσο κ να προσπαθησεις να το αναλυσεις ακρη δε θα βγαλεις γιατι πολυ απλα καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και αντιλαμβανεται διαφορετικα αυτο που εκ πρωτης οψεως φαινεται ιδιο.Η θρησκεια ειναι θεωρητικο ζητημα, αυτος ειναι ο λογος που πιστευεις οτι δεν θα βγαλω (βγαλει, βγαλουμε, βγαλετε) ακρη.
Προσωπικα εχω και αυτο που κανω ειναι να θετω τον συλλογισμο μου.
Δεν υπαρχει κανενα ταμπου, ολα συζητουνται - γι'αυτο ειμαστε εδω, αν καποιος δεν θελει, free to do it -
Ιστορικά το χρήμα, με όποια μορφή το κατέχεις (είτε το κυνήγησες και το πέτυχες, είτε σου εδόθη) έχει κάνει πάρα πολλούς ανθρώπους να δείχνουν ευτυχισμένοι και ίσως να είναι, αλλά έχει καταγαμήσει πολλούς άλλους κάνοντας τους υπηρέτες του και άξιους μόνο για λύπηση.
ΥΓ. Πολλοί ανέφεραν την υγεία, αν και έχω γνωρίσει κάμποσους με διάφορα προβλήματα υγείας να είναι αρκετά ευτυχισμένοι κατά τα άλλα στη ζωή τους, αλλά κανένας δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμή την ελευθερία με την ευρεία έννοια.
-
Ευτυχια για μενα ειναι να ψηνω σουβλακια στα καρβουνα
-
Μωρέ μπράβο, πολύ ενδιαφέρον, μέχρι στιγμής όποιον έχω γνωρίσει φχαριστιέται πιο πολύ να τα τρώει.
-
@ HF +1000
Όπως είχε πει και ο Gordon Gekko στο πρώτο Wall Street 'it's all about money ,the rest is conversation'
Ποιός δεν θα ήταν ευτυχισμένος αν είχε μερικά εκατομμύρια (euro έτσι) στην άκρη , να πίνει Μοχίτο στην παραλία όλη μέρα συνοδεία καλίγραμμης παρουσίας , να μπαίνει στο διθέσιο με σήμα άλογο,ταύρο κλπ όποτε του γουστάρει και να βολτάρει ανέμελα?Θα πείτε υγεία , να συμφωνώ αλλά να ζήσω μέχρι τα 100 να δουλέυω σαν σκύλος μέχρι τα 67-70 και τα υπόλοιπα 30 να προσπαθώ να ζήσω με την σύνταξη που θα παίρνω και να λέω παπαρίες στα εγγόνια μου του στύλ ότι :
'Εγώ παιδιά μου δεν έκανα λεφτά αλλά απέκτησα μεγάλη εμπειρία στην την ζωή μου 'Ευχαριστώ εγώ θα προτιμούσα το πρώτο σενάριο
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Το μέρος που δεν φτάνει το μυαλό, προσπαθούν να το καπηλευτούν πολλές και διάφορες ιδεολογίες / φιλοσοφίες κλπ, πέρα από τις θρησκευτικές.
Με κυριαρχες και τις πλεον ευρεως διαδεδομενες αυτες των θρησκειων.
Τι ειναι πιο κοντα στη ζωη σου, η θρησκεια (όντας ή οχι μεσα σε αυτη) ή μια θεωρια του Λιακοπουλου που κανει το ιδιο πραγμα ;Μπορείς να γράψεις περισσότερα σχετικά με αυτό; Είναι μια ερώτηση που καλώς ή κακώς δεν μπορεί να απαντηθεί ...
Ειναι παρομοιο με την φραση : ' τι ανθρωποι ειστε οταν κλεισει το ρευμα ;'. Εχουμε απορροφηθει απο νεα καλαμπαλικια ξεχνοντας την απλη κοινωνικοποιηση που παρεπιπτοντως πιστευω ειναι αυτο που φερνει ευτυχια.
Οποτε ρωτησα παρομοιος τι θα ησουν χωρις θρησκεια. Οι ανθρωποι χτιζουν την ζωη τους, τα πιστευω τους, το τροπο που αντιλαμβανονται καθε ανθρωπινη σχεση βαση καποιων δογματων που αναφερει μια θρησκεια.
Και αν οπως ειπα πριν αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο, τι κι αν ... κλεισει αυτη η πορτα που κρεμονται οι πιστοι ;
Ποσα μονοπατια σοφιας χαθηκαν επειδη ετσι προσταζε μια θρησκεια ; Ποιος (ανθρωπος) εισαι χωρις θρησκεια ;Φυσικα την θρησκεια την κρινω θεωρητικα, αν μπω στα πρακτικα (και δη στα της ελλαδας) θα ειναι τραγικα τα πραγματα.
Μπορεί και να μην είναι μόνο γονιδιακό. Υπάρχει πολύ ρατσισμός, εξαιτίας πολύ λίγων από αυτούς.
Εγω μιλησα για το πως εχει η περιπτωση, αγνα.
Το αν βλεπει ο καθενας υπερβολικο/εκνευριστικο θυληπρεπισμο σημαινει κατι γενικα ;
Υπαρχει κατι χειροτερο στον ανθρωπο απο το να προσπαθει να κρυψει την σεξουαλικοτητα του ;; Με τετοιες συμπεριφορες δινετε τροφη για να συνεχιζουν τα κομπλεξ.. Ελπιζω να ειστε straight και ευτυχισμενοι
Υπαρχει ρατσισμος (μολις ειπωθηκε πιο πανω) αλλα οχι και μην κατανοουμε τα πλεον βασικα, νταξει, γελανε
Νομιζω ειναι 3 τα βασικα : ή θα ντρεπεται για τον εαυτο του (το παιδι μου ειναι αρρωστο!) ή το κραταει κρυφο ή θα το εκθεσει σε υπερβολικο βαθμο. Ποιο απο αυτα τα 3 ειναι πραγματικα αυτο που ειναι ; Κανενα.
Κι αν το 3 ειναι επιλογη καθαρη - και σεβαστη - τι εχετε να πειτε που βοηθατε για τα 2 πρωτα ;Προς το παρον μου φερατε ευτυχια. Δεν ηξερα οτι την εχεις οντας straight αλλα οχι πλεον
Τι είναι αυτό που φέρνει την ευτυχία;