-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Ποιος 50αρης σε κατασταση που χασει προσφυση ξερει τι να κανει εκτος απο το να αφησει το τιμονι και να κανει το σταυρο του...δεν μιλαω για ολους αλλα για τους περισσοτερουςKαταλαβαίνω τι εννοείς αλλά πιστεύω οτι οφείλεται περισσότερο στις διαφορετικές εμπειρίες τους
(μεγάλωσαν με πολύ χειρότερα αυτοκίνητα, σε χειρότερους δρόμους κλπ) παρά στις ικανοτητές τους,
δεν θα έχουν τόση εμπιστοσύνη στο οχημά τους. Ο νεος θα έχει περισσότερες θεωρητικές γνώσεις αλλά
ίσως υπολείπεται σε ψυχραιμία σε μια δύσκολη στιγμή.
Ο νέος είναι ωραίος αλλά και ο παλιός είναι αλλιώς με άλλα λόγια... μάλλονΓια να είμαι και λίγο on-topic, το ibiza είναι σίγουρα πιο ταιριαστό για 20χρονο αλλά με το rocco θα κάνει
περισσότερο το ''κομμάτι'' του (αν είναι τέτοιος τύπος) και πιθανότατα θα το κρατήσει και περισσότερα
χρόνια. -
Απ' ότι μου είπαν, είναι από ακύρωση το Scirocco. Τις πινακίδες τις έχουν στη ζελατίνα ακόμα. Ο καημός του είναι ένα μπλε Sirocco με DSG. Αυτό που βρήκαμε είναι ασημι και δεν του κάθεται καλά. Σε εξοπλισμό να κάνω συμβιβασμούς. Στο χρώμα δεν κάνω. Έτσι ισχυρίζεται και δεν έχει άδικο. Οπότε μας βλέπω με το Bocanegra.
-
Ο χρήστης rallye40 έγραψε:
Απ' ότι μου είπαν, είναι από ακύρωση το Scirocco. Τις πινακίδες τις έχουν στη ζελατίνα ακόμα. Ο καημός του είναι ένα μπλε Sirocco με DSG. Αυτό που βρήκαμε είναι ασημι και δεν του κάθεται καλά. Σε εξοπλισμό να κάνω συμβιβασμούς. Στο χρώμα δεν κάνω. Έτσι ισχυρίζεται και δεν έχει άδικο. Οπότε μας βλέπω με το Bocanegra.Eτσι συμφωνω ειδικα ασημι με τιποτα!
-
Απ' ότι μου είπαν, είναι από ακύρωση το Scirocco. Τις πινακίδες τις έχουν στη ζελατίνα ακόμα. Ο καημός του είναι ένα μπλε Sirocco με DSG. Αυτό που βρήκαμε είναι ασημι και δεν του κάθεται καλά. Σε εξοπλισμό να κάνω συμβιβασμούς. Στο χρώμα δεν κάνω. Έτσι ισχυρίζεται και δεν έχει άδικο. Οπότε μας βλέπω με το Bocanegra.Και η δικιά μου απάντηση είναι ότι το χρώμα δεν το βλέπεις όταν οδηγείς. Αν θέλει το Scirocco ας το πάρει έστω και σε χρώμα ασημί.
-
το ασημι ειναι το καλυτερο χρωμα του κοσμου
-
Απ' ότι μου είπαν, είναι από ακύρωση το Scirocco. Τις πινακίδες τις έχουν στη ζελατίνα ακόμα. Ο καημός του είναι ένα μπλε Sirocco με DSG. Αυτό που βρήκαμε είναι ασημι και δεν του κάθεται καλά. Σε εξοπλισμό να κάνω συμβιβασμούς. Στο χρώμα δεν κάνω. Έτσι ισχυρίζεται και δεν έχει άδικο. Οπότε μας βλέπω με το Bocanegra.. Ποιος κακογουστος έκλεισε ασήμι σιρόκο ...;;;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Απ' ότι μου είπαν, είναι από ακύρωση το Scirocco. Τις πινακίδες τις έχουν στη ζελατίνα ακόμα. Ο καημός του είναι ένα μπλε Sirocco με DSG. Αυτό που βρήκαμε είναι ασημι και δεν του κάθεται καλά. Σε εξοπλισμό να κάνω συμβιβασμούς. Στο χρώμα δεν κάνω. Έτσι ισχυρίζεται και δεν έχει άδικο. Οπότε μας βλέπω με το Bocanegra.
Και η δικιά μου απάντηση είναι ότι το χρώμα δεν το βλέπεις όταν οδηγείς. Αν θέλει το Scirocco ας το πάρει έστω και σε χρώμα ασημί.
. Όταν είσαι 40 μπορεί να σκέφτεσαι έτσι, στα 20 όμως σιγουρα όχι...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
. Ποιος κακογουστος έκλεισε ασήμι σιρόκο ...;;;
το scirocco παντως εχει ενα πολυ ωραιο κοκκινακι που δε το βλεπω συχνα
το ασημι δε του πολυπαει, αλλα σαν χρωμα εχει απειρα υπερ
-
To ασημι σε ροκο ειναι χαλια...σε κοκκινο,πρασινο και λευκο μαρεσει
-
μπραβο....σωστος...
-
Το πιο ωραιο χρωμα στο scirocco ειναι το μπλε rising..
-
-
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Το πιο ωραιο χρωμα στο scirocco ειναι το μπλε rising..
.-
To ασημι σαν χρωμα γενικως πραγματι εχει πολλα +...ειδικα για καποιους σαν τον Qsis που τα πλενουν τις πρωτοχρονιεςεχεις τον απολυτο σεβασμο και θαυμασμο μου για το χρωμα του αυτοκινητου σου...
dream...Σε ευχαριστω πολυ!!Dream το αβαταρ σου για εμενα οπως καταλαβαινεις
-
Ομορφο και το λαχανι αλλα δευτερη επιλογη ,απλα εχω κολλημα με το μπλε ηλεκτρικ σε οποιο οχημα και να το δω..brera,bravo, saxo vts..
Ασημι δε του παει καθολου κατα τη γνωμη ,οπως και κοκκινο..Με το μαυρο επισης αν και αγριευει πολυ χανεται σα σχεδιο και οι γριλιες-φωτα μπροστα δε δειχνουν.. Λευκο με τιποτα γιατι ολοι λευκα τα αγοραζουν..
-
ωραιο ειναι
-
Σε μπορντω (firespark) ναι ,ξεχασα να το γραψω παραπανω.. αλλα σε κοκκινο (salsa red) δε μ αρεσει..
-
Απ' ότι μου είπαν, είναι από ακύρωση το Scirocco. Τις πινακίδες τις έχουν στη ζελατίνα ακόμα. Ο καημός του είναι ένα μπλε Sirocco με DSG. Αυτό που βρήκαμε είναι ασημι και δεν του κάθεται καλά. Σε εξοπλισμό να κάνω συμβιβασμούς. Στο χρώμα δεν κάνω. Έτσι ισχυρίζεται και δεν έχει άδικο. Οπότε μας βλέπω με το Bocanegra.στην ηλικία του θα προτιμούσα το φρ.
πιο νεανικό, πιο μικρό, πιο 'φασαριόζικό' (με ή και χωρίς εισαγωγικά)...
βέβαια γούστα είναι αυτά.Επιπλέον προσωπικά 48km μου φαίνονται πολλά για ένα αμάξι που δεν έχει μετακινηθεί θεωρητικά και είναι από ακύρωση παραγγελίας.ΜΑΧ με τελωνεία και μετακινήσεις (έξοδος από το εργοστάσιο, ποιοτικός έλεγχος, ανεβοακτέβασμα σε νταλίκες, μετακινήσεις στο τελωνείο και ξανά ανεβοκατέβασμα σε νταλίκα κτλ) μέχρι την παραλαβή πρέπει να γράφει το κοντέρ 20-25km.Τα υπόλοιπα κάπου αλλού τα έκανε πάντως...
κάτι που ενισχύει την επιλογή του FR έναντι του sirocco.Τέλος, αφού ο γιός σου διάλεξε το FR και του ξυνίζει το Sirocco και ακόμα δεν το έχει παρει, μην του το πάρεις.
όταν αγοράζεις το οτιδήποτε, τουλάχιστον τη στιγμή που πας να το επιλέξεις, πρέπει να το βλέπεις και να σου τρέχουν τα σάλια.
Το FR επίσης το έχει φέρει στα μέτρα όπως ακριβώς του αρέσει.το sirocco είναι επιλογές κάποιου άλλου και ίσως συνεχίζει να του ξυνίσει και μετέπειτα... -
rallye40, ήμουν σε παρόμοια θέση με εσένα πριν 1,5 μήνα και βρίσκομαι σε ίδια ηλικία με τον γιο σου.
Αναπτύσω τις σκέψεις που είχα.
Ας αρχίσω ανάποδα. Επέλεξα το ibiza fr με το πακέτο technics και αναδιπλώμενους καθρέπτες (συναγερμό αντιπροσωπίας), μαύρο. Τελική τιμή 19.000 στρογγυλά. Δεν έχει έρθει ακόμα, σε 2 μηνες περίπου θα το έχω.-> Πρώτο και κύριο το dsg. Μην ακούω βλακίες ότι θα ξεχάσεις να συμπλεκτάρεις, μπλα μπλα. Στην φόρμουλα δεν ειναι ανάπηροι αλλά έχουν ημιαυτόματο. Οικονομία, αμεσότητα.
-> Εσωτερικά. Το σιρόκο έχει καλύτερη θέση (πιο χαμηλή) ωστόσο δεν μου άρεσε η προχειρότητα της vw να βάλει το εσωτερικό του έος. Είναι απαράδεκτο να είναι 4χρονών εσωτερικό. Δεν είναι άσχημο, είναι παλιό.- Το ίμπιζα έχει μπάκετ καθίσματα = σπορτίφ χαρακτήρας. Το σιρόκο πιθανότατα να έχει καλύτερο δέσιμο εγώ δεν έχω πρόβλημα με το υπάρχον του ιμπιζα. (μου αρέσει επίσης πολύ το άσπρο ταμπλό).
-> Χώροι. Σαφώς μεγαλύτερο σιρόκο αλλά όχι τόσο άνετο για τους πίσω. Εμένα δύσκολα θα μπαίνει 3ο άτομο οπότε δεν έχει σημασία. Το μεγάλο πρόβλημα για μένα είναι ότι το σιρόκο είναι πλατύ. Πολύ πλατύ για τις περιοχές που κινούμαι και σε περίπτωση που χρειαστεί να το πάρει και η μητέρα μου (δεν θέλω σχόλια )ας το αφήσουμε καλύτερα... Πολλές φορές σκέφτομαι με το υπάρχον αμάξι μου από τα στενά που παιρνάω ότι θα είχα θέμα αν είχα το vw.
-> Εμφάνιση. Το ιμπιζα είναι άγριο, διαολεμένα (μέχρι και τα άσπρα). Τα πίσω φώτα είναι σαν να είναι θυμομένο το βράδυ. Το σιρόκο από την άλλη είναι επιβλητικό αλλά όχι τόσο άγριο. Είναι επιβλητικό λόγω πλάτους.
-> Στήσιμο. Στην ΕΟ δεν μπορώ να καταλάβω πως θα ειναι καλύτερο το σιρόκο έναντι του fr με 130 km/h στο κοντέρ. Στις στροφές σίγουρα το καταλαβαίνω αλλά στην ευθεία; Πολύ λιγό να κερδίζει. Σιγά. Επίσης το Fr έχει 20% πιο σφιχτή ανάρτηση έναντι του απλού ίμπιζα (το κούπρα έχει 35%).
-> Μάρκες. Μηχανικά είναι το ίδιο σχεδόν (tsi). Η σέατ δεν πουλάει όνομα, αλλά έχει φθηνότερα ανταλακτικά, σέρβις. Με την vw πουλάς ολίγον μούρη (δεν είναι 2οκλασάτη όπως η σέατ στο μυαλό μερικών). Αν θες κάτι σοβαρό όμως πάρε audi... Εγώ προσωπικά χέστικ@ για το αν θα έχω seat, όπως δεν με ένοιαξε ποτέ το αν θα πάρω ψωμί του τοστ Καραμολέγκος ή Lidl. Το αστείο είναι ότι και τα 2 ψωμιά τα φτιάχνει ο καραμολέγκος.... Έτσι και τα αμάξια. Απλά είναι η 'ψευδέστηση' της μάρκας.Για να κλείσω όλο αυτό, έγραψα στα ... το τι μάρκα θα είναι. Επέλεξα ίδιο κινητήρα, dsg7. Προτίμησα το εσωτερικό του ίμπιζα, εξωτερικά είναι ισόπαλα. Προτίμισα εξοπλισμό σέατ που είναι πιο φθηνός και τελικά έτσι επέλεξα το FR γιατί απλά δεν γουστάρω να δώσω 8.000 παραπάνω. Προτιμώ να τα κρατήσω για βενζίνες. Επίσης έχε υπόψη σου ότι καλύτερα να περιμένεις γι αυτό που ακριβώς θες (πχ ξέχνα το ασημί σιρόκο) από το να πάρεις ένα μπάλωμα (άμα φυσικά δεν βιάζεσαι). Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα περιμένω
Ελπίζω να σε βοήθησα
ΥΓ: Το bocanegra (προσωπικά φυσικά) πιστεύω ότι δεν αξίζει. Έχει μια πολύ ωραία ζάντα από μόνο του το Fr. 1000ε ειναι πολλά για μία άλλη ζάντα και άλλο προφυλακτήρα μπροστά. Καλύτερα, xenon ή δέρμα (η ηλιοροφή είναι απλά ανακλειώμενη ) ή οτιδήποτε άλλος εξοπλισμός.
ΥΓ2: Δεν μπορώ να καταλάβω γτ ένα 0-100 σε 8 δεύτερα είναι επικίνδυνο που λένε μερικοί. Και ματίζ να έχεις με 0-100 που μετράς με ημερολόγιο πάλι μπορείς να κάνεις φιδίσιες τις λαμαρίνες σου (τα πολλά άλογα βέβαια παραείναι γλυκά).
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Kαλά ας μην τα μηδενίζουμε όλα, το χαρακτηριστικό 'σου παίρνω ό,τι αμάξι θες με 20 χιλιάρικα' δεν είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να έχει ένας πατέρας Καλό είναι να υπάρχει αυτό το χρήσιμο χαρακτηριστικό αλλά υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που περιμένει κανείς απ τον πατέρα του
Ο δικός μου δεν είχε αυτό το χαρακτηριστικό ποτέ, αλλά δεν νομίζω να τον άλλαζα για κάποιον που θα μου αγόραζε λαμαρίνες
(off topic)Δεν είχες τέτοιον πατέρα για να τον εκτιμήσεις.
Ibiza FR ή ΜΤΧ Scirocco 160