-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παλι καλα που δεν ειχε μπατσονια με ρανταρ, γιατι κατι κυριακες ξεσαλωνουν απο τα μερη αυταΕιδικα στο ribas που το οριο ειναι 60
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
παλι καλα που δεν ειχε μπατσονια με ρανταρ, γιατι κατι κυριακες ξεσαλωνουν απο τα μερη αυτα
Ειδικα στο ribas που το οριο ειναι 60
ναι με εχουν γραψει για 88 και καλα χαριστικα
και αμεσως μετα στην ευθεια της βαρκιζας γινεται 50
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εγώ ντρέπομαι που θα το πω, αλλά το ξέχασα....
Κρίμα
σου ταιριάζει λοιπόν το avatar σου!
σόρρυ, μλκία μου. (και ήθελα να έρθω)
-
Νομίζω το μπορντό αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου ήταν Focus σεντάν
Γερή τράκα πάντως... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω το μπορντό αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου ήταν Focus σεντάν
Γερή τράκα πάντως...focus sedan ηταν όντως
οταν περασα εγώ το φορτώνανε στην οδική
-
Εγω θελω να ευχαριστησω τον kotetsi που δεν εφερε στην βολτα το τουτου του, γιατι θα μοιραζε παστουλες σε ολους!
-
Ναι ναι, μόλις που κρατούσα τα άτια να μην ξεχυθούν στην παραλιακή λέμε.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ναι ναι, μόλις που κρατούσα τα άτια να μην ξεχυθούν στην παραλιακή λέμε.ΥΓ:εγώ έμαθα πάντως ότι δεν ήσουν αυτός που τον προσπέρασαν όλοι. Κιούση ακούς?
-
Toυλαχιστον ευχαριστηθηκαμε καφε-φαγητο-κουβεντα, γιατι η βολτα, (περα απο κατι ανοιχτα κομματια στην αρχη που ξεσαλωσανε καποιοι με ασημι και κοκκινο να εναλλασονται για την πρωτια ), ηταν πολυ μετρια, με κινηση ( vell mode on: 'ποια κινηση?' ) και με τα γνωστα ζωντοβολα της Κυριακατικης εξορμησης.
Προτεινω η επομενη να ειναι ειτε καθημερινη απογευμα λιγο πριν την δυση -ανοιγει ο καιρος-στην ιδια περιοχη, ειτε στο γλυστερο αλλα ανετο και προσιτο για πειραματισμους Ντραφι-Ring σε πιο οργανωμενο κλιμα, με καμερες κολλημενες για εσωτερικες και εξωτερικες ληψεις. -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μιά που η επικεφαλίδα μιλάει για 'πειραγμένους', το έχω αυτό το 'πείραγμα'...μου αρέσει να αλλάζω αυτοκίνητα...πρέπει να έχω αλλάξει γύρω στα 35 μέχρι στιγμής...
Επειδή λοιόν θα πρέπει να περιμένω αρκετά μέχρι να πάρω την Ιουλιέτα ,φορολογικό για να καταλήξω στην έκδοση...τιμές...και να υπάρχει ετοιμοπαράδοτη (άρα περισσότερο από ένα χρόνο), είπα να αλλάξω λίγο παίρνοντας κάποιο αυτοκίνητο που μου άρεσε, αλλά δεν το είχα στο πααρελθόν.
Δηλαδή Alfa 156, Lancia Lybra 1,8 , Lancia Kappa 5cyl. turbo, Fiat coupe. Επίσης το τι θα πάρω θα εξαρτηθεί από την τιμή, που θα πρέπει να είναι δελεαστικότατη, ώστε να μην χάσω πολλά όταν θα πρέπει να το πουλήσω ή ακόμα να το χαρίσω, όταν θα φθάσει η ώρα της Ιουλιέτας.Αν βρεις 5κυλινδρο 'καθαρο', θα εισπραξεις την μεγιστη αδρεναλινη που θα μπορουσε
ποτε να σου βγαλει ενα Fiat...Χαχα δεν είμαι και τόσο μικρός...είχα την τύχη να παράξω αδρεναλίνη με Fiat Spinter, Alfa Romeo veloce, Lancia integrale, Fiat ritmo abarth 130tc, Fiat 124 sport 2,0, Uno turbo κλπ.
Τις εποχές εκείνες που αν δεν κερνούσες τέϊον σε εκκινήσεις, κερνούσες όταν έφθαναν οι στροφές ή στα φρένα....
Αντίστοιχα είναι και αυτά που έχω βάλει στόχο τώρα, με εκείνες τις εποχές...
Θα βγούμε off topic, αν σου πω πόση αδρεναλίνη παρήγαγαν τα Ιταλικά αυτοκίνητα το 78... και πόση υπνηλία τα 'άλλα'... πχ 100 χρόνια Alfa Romeo, αν εξαιρέσεις το Arna (σας πρόλαβα) είναι παραπάνω απο τα δάκτυλα του ενός χεριού, αυτά που δεν προσέφεραν στον οδηγό τους συγκινήσεις?
Γρηγόρη την ιστορία την έχω ζήσει...δεν την έχω ακούσει -
@Τsargy
Προλαβες μεγαλες στιγμες!
Εγω προλαβα πολυ πιτσιρικας απο Fiat, γρηγορες βολτες με Abarth 130 TC στο δεξι καθισμα, και Uno turbo i.e MKI, το οδηγησα στα 19 το 96', αλλα το Coupe 20V που ειχε φιλος πριν 7 χρονια και 'κερνουσε' αδιακριτως, σε επιπεδο αδρεναλινης ειναι πραγματικα αλλου!
Τα πραγματα βεβαια τωρα εχουν αλλαξει αρκετα, και οι αλλωτε 'κοιμωμενοι' Γερμανοι
εχουν επανελθει δριμυτεροι... -
Αν βρω κανένα ακαγκούρευτο 20βάλβιδο σε καλή τιμή, μπορεί να το πάρω...αλλά θα μπλέξω και δεν θα θέλω να το πουλήσω...και αν το κάνω...θα στεναχωρηθώ....
Γιαυτό ένα 1,8 θα με έφερνε σε μικρότερο δίλημμα ...Θα μου πεις ψυχανωμαλία είναι αυτό.......ΕΙΝΑΙ!
Αλλά και μία kappa 20βάλβιδη τούρμπο δεν θα με χάλαγε καθόλου...΄
Βέβαια ο βασικός παράγων είναι να είναι πλήρως απαξιωμένο, ώστε να έχω την λιγότερη δυνατή χασούρα σε έναν, ενάμιση χρόνο που θα πουληθεί. -
Πιο σοβαρα τωρα.Αν ενδιαφερεσαι για 1,8 πές μου!
-
Εχεις πμ !
-
Toυλαχιστον ευχαριστηθηκαμε καφε-φαγητο-κουβεντα, γιατι η βολτα, (περα απο κατι ανοιχτα κομματια στην αρχη που ξεσαλωσανε καποιοι με ασημι και κοκκινο να εναλλασονται για την πρωτια ), ηταν πολυ μετρια, με κινηση ( vell mode on: 'ποια κινηση?' ) και με τα γνωστα ζωντοβολα της Κυριακατικης εξορμησης.
Προτεινω η επομενη να ειναι ειτε καθημερινη απογευμα λιγο πριν την δυση -ανοιγει ο καιρος-στην ιδια περιοχη, ειτε στο γλυστερο αλλα ανετο και προσιτο για πειραματισμους Ντραφι-Ring (αμεσως μετα την πλατεια Παλαιας Πεντελης) σε πιο οργανωμενο κλιμα, με καμερες κολλημενες για εσωτερικες και εξωτερικες ληψεις.Up...
Πως σας φαινεται η ιδεα? Η συγκεκριμενη διαδρομη ειναι 8km/h , εχει ελαχιστη εως καθολου κινηση γενικα, και υπαρχει μεγαλη ανεση για ανασυγκροτηση, μετα απο διαδοχικες βολτες, αλλα ακομα και αν καποιους δεν τους 'συγκινει' , μια αμεση και πολυ κοντινη εναλλακτικη, ειναι η διαδρομη απο το βουνο προς σπηλια Νταβελη συνεχιζοντας για το γνωστο 'πανοραμα' την κατηφορικη προς Νεα Μακρη μεχρι την Μαραθωνος, και μετα επιστροφη η ιδια με ανηφορικο κομματι που συνισταται κυριως για 'γαργαλημενα' turbo...
-
Μέσα αλλά μόνο με καινούρια αμορτισέρ και φρένα. Θα μοιράσω παστούλες λέμε!
-
Μέσα αλλά μόνο με καινούρια αμορτισέρ και φρένα. Θα μοιράσω παστούλες λέμε!Ωραια...Εγω θελω μια Mousse chocolat παρακαλω απο την Δεσποινα
-
Εσένα σοκοφρέτα και πολύ σου πέφτει.
Back on topic, για πόοοοοτε λέμε; Φαντάζομαι μετά τη χώνεψη του αρνιού, ε; -
Εσένα σοκοφρέτα και πολύ σου πέφτει.
Back on topic, για πόοοοοτε λέμε; Φαντάζομαι μετά τη χώνεψη του αρνιού, ε;Ετσι εεεε? Θα σε 'κερασω' τοτε και εγω ενα ice tea που θα ειναι ΟΛΟ δικο σου!
-
Προτεινω η επομενη να ειναι ειτε καθημερινη απογευμα λιγο πριν την δυση -ανοιγει ο καιρος-στην ιδια περιοχη, ειτε στο γλυστερο αλλα ανετο και προσιτο για πειραματισμους Ντραφι-Ring (αμεσως μετα την πλατεια Παλαιας Πεντελης) σε πιο οργανωμενο κλιμα, με καμερες κολλημενες για εσωτερικες και εξωτερικες ληψεις. :Η διαδρομή Πλ.Παλαιάς Πεντέλης - Πανόραμα είναι όντως από τις πιο ευχάριστες διαδρομές αλλά έχει μερικά προβλήματακια:
α) Δεν συνίσταται για 'πυροβολημένους' ρυθμούς στη δύση του ηλίου γιατί το φώς του ήλιου πέφτει οριζόντια εμποδίζοντας την όραση σε επικίνδυνο επίπεδο ακόμα και με ρυθμούς 7/10. Ευτυχώς το Πανόραμα - Διόνυσος καλύπτεται από το βουνό και στην δύση δεν υπάρχει πολύ φως αλλά δεν σου πέφτει στα μάτια. Για νύχτα ούτε καν προφανώς ποτέ και πουθενά...
β) Για ΣΚ επίσης δεν είναι ότι καλύτερο ειδικά άμα έχει λιακάδα. Θα βρείτε πεζούς και ποδηλάτες στην εσωτερική τυφλών δεξιών που θα τρομάξουν και θα σας τρομάξουνε. Ακόμη θα πετύχετε γρήγορους τετράτροχους (από εβουδιές μέχρι Α/5 ρε ρυθμούς δοκιμών έχω δει ) και το χειρότερο όλων μηχανόβιους με 1000άρες που θα ενώ νομίζεις ότι είσαι ο βασιλιάς του δρόμου σε περνάνε σαν να είσαι ακίνητος. Το τονίζω για τη χρήση του πλάτους που αναλογεί αφού ούτως ή άλλως ο δρόμος έχει μάλλον φαρδιά λωρίδα κυκλοφορίας.Καλύτερες ώρες και μέρες είναι οι καθημερινές μεσημέρι, ή για το Πανόραμα - Διόνυσος και τα καθημερινά απογεύματα...
Το concept της βόλτας που προτείνει ο Γρηγόρης μοιάζει αρκετά με το concept του Touge. Ένα ενδιαφέρον κειμενάκι με τους βασικούς κανόνες του ζμπορ λοιπόν...
*The unwritten rules of the touge
For all of you who are interested and kinda new to Touge, here are a few things to keep in mind while traversing through the turns. You regulars… lay off the newbies… sooner or later WE ALL LEARN. What should be understood here, is that in general these are things that will make touge fun and safe for EVERYONE…-
NEVER publicly announce a spot you going to do battle.
You do not want the police on your tail OR too many people up there just watching and hanging out. Too many drivers and people at a mountain run at one time is dangerous and attracts the wrong attention. -
NO DOUBLE LANING/CROSSING INTO THE OTHER LANE!!
It’s very dangerous to do this for obvious reasons. Almost every turn is a blind one on the touge. No matter what conditions you are driving in on the touge there will be blind spots and unknowing drivers around. Most drivers are not expecting to see cars in their lane coming at them head on and neither should you. -
Know your limits… AND STAY WITHIN THEM!!!
Drive at about 70% (some of you may know the term 7 tenths) of your ability, you must leave room for error. Pushing yourself over the edge may not be too far from reality if you get yourself into a situation you can’t handle. -
No passing!!! Unless they yield to you in the turnout…
Touge roads are usually public, with that in mind there may be people that live in these areas, some are cruising and others prefer to drive on their own at their own pace… be respectful of the other people on the touge. -
Leave plenty of room between cars when in a group.
This should be obvious to most of you. You cannot compensate for another driver’s mistake. It takes us approximately 3/4’s of a second to react to something that happens on the road. If you are traveling at high speed that automatically decreases… which will usually result in damage and someone’s life!!! And don’t forget almost every turn on the touge is a blind one. -
Make your touge group as small as possible.
This gives less attention to you and why you are there. Keeping this in mind the other rules can be easily followed especially leaving enough room between cars. -
No need to break any moving violations on the way to the touge.
You’re going to have fun in the mountains already… just save it for the touge. -
Scope out the spot before you start your touge session.
Only on those occasions when you’re cruising should you ignore this… but then some of us “CRUISE” faster than others!!! But Drift or Grip, whatever your session may involve, you should always check out the run. You never know what to expect around each turn on the touge. -
Watch out for wildlife!!
Deer, Cat, Dog and other animals are unpredictable, not to mention tree branches, bushes and tumbleweeds. Deer, and Dogs are especially unpredictable… look out for animals they cause just as much if not more damage than an incident with a car. At least care for your front bumper or lips… -
Do not take your ego to the touge.
There will always be someone faster than you… unless you’re TAKUMI of Initial D, But if the person behind you is faster… pull over and let him/her pass. -
Stay alert, don’t have things around that will distract you on your runs.
Loud music, nagging girl friends or pussy boy friends may cause you to panic or become distracted. Touge sessions require a lot of concentration. -
Check your equipment before you go. ie, tires, pressure, alignment, brakes, etc.
There is almost no room for error on the touge. If you must go driving on shitty equipment, then drive with even more room for error (5-6 tenths) -
Look as far ahead of you as possible.
Your body subconciously follows what your mind (eyes) tell it to do, or go in this case. Just think about walking. You don’t look left and walk straight. Try it.
some things you might want to bring along to touge:
- Tools
- Jack
- Flashlight/Floodlights(s)
- Rope
- Zipties
- Duct Tape
- Cell Phone
- Walkie Talkies
You may think you will not need these things, but in case of an accident they can be VERY helpful!!!*
από εδώ...
http://kansei.wordpress.com/touge/Δεν θέλω να τρομοκρατήσω τον κόσμο απλά καλό είναι να τονίζουμε που τελειώνει η οδηγική απόλαυση και που αρχίζει ο κίνδυνος για εμάς και τους άλλους...
-
Εξορμήσεις πάσης φύσεως πειραγμένων..!