-
-
Η ετήσια κατανάλωση 4,5-5 εκατομ. τόνων πετρελαίου θέρμανσης με 95 ημέρες πραγματική θερμαντική περίοδο καταδεικνύει ότι γίνεται ΝΟΘΕΙΑ-ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ. (ούτε στην Αλάσκα.....)
-
Η αύξηση της κατανάλωσης τον Απρίλιο (λίγες μέρες πριν την λήξη του κόκκινου) καταδεικνύει ότι γίνεται ΝΟΘΕΙΑ - ΑπΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ
-
Η ανεύρεση (σποραδικά και απο καρφωτή..) εργαστηρίων αποχρωματισμού καταδεικνύει ότι γίνεται ΝΟΘΕΙΑ- ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ
-
Η απουσία ελεγκτικού μηχανισμού στην Ελλάδα, ΔΕΝ αμφισβητείται απο κανέναν σοβαρό άνθρωπο της αγοράς.
-Ας μου απαντήσει κάποιος λοιπόν που καταλήγει το αποχρωματισμενο πετρέλαιο.
Μήπως το καίμε εν αγνοία μας?
Μήπως?
(προβληματισμό θέτω. Η Ιταλία -μητέρα του λαθρεμπορίου- κατήργησε το κόκκινο και ησύχασε. Γιατί άραγε?) -
-
Δείτε εδώ:
http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/PROSTIMA.htmΈχουν πιάσει πρατήριο με υπέρβαση σε θείο 2.408% !!!!!
-
και παρατηρησα στη λλίστα μέσα ότι τα περισσότερα πρατηρια σε συντριπτικη πλειοψηφια της λίστας είναι απο Αττικη!!! Αυτό σημαίνει κάτι ή έτυχε?
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
και παρατηρησα στη λλίστα μέσα ότι τα περισσότερα πρατηρια σε συντριπτικη πλειοψηφια της λίστας είναι απο Αττικη!!! Αυτό σημαίνει κάτι ή έτυχε?Συμπτωση
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Σιγα μην καει και ασφαλτο! Το μαζουτ θελει μια πολυ καλη προθερμανση για να καει Τετοιες αντιστασεις δεν εχουν τα αυτοκινητα και τα επαγγελματικα! Μονο τα βαπορια καινε σαν καυσιμο το μαζουτ!σημερα ουτε τα μεγαλα εμπορικα(τανκερ)καινε μαζουτ.....τεινει να αξαλοιφθει η χρηση του
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σιγα μην καει και ασφαλτο! Το μαζουτ θελει μια πολυ καλη προθερμανση για να καει Τετοιες αντιστασεις δεν εχουν τα αυτοκινητα και τα επαγγελματικα! Μονο τα βαπορια καινε σαν καυσιμο το μαζουτ!
σημερα ουτε τα μεγαλα εμπορικα(τανκερ)καινε μαζουτ.....τεινει να αξαλοιφθει η χρηση του
Αφού δεν καίνε αργό πετρέλαιο τι καίνε ?
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σιγα μην καει και ασφαλτο! Το μαζουτ θελει μια πολυ καλη προθερμανση για να καει Τετοιες αντιστασεις δεν εχουν τα αυτοκινητα και τα επαγγελματικα! Μονο τα βαπορια καινε σαν καυσιμο το μαζουτ!
σημερα ουτε τα μεγαλα εμπορικα(τανκερ)καινε μαζουτ.....τεινει να αξαλοιφθει η χρηση του
Μην είσαι σίγουρος. Μαζουτ καίνε κρυφά και μεσα στην Αττική.
Στην επαρχία βλέπω 5-6 βυτιοφόρα καθημερινά.
Δες αυτόhttp://www.skai.gr/articles/news/environment/Ακόμα-καίνε-μαζούτ/
(για να ανοίξει βάλε την φραση/Ακόμα-καίνε-μαζούτ/)Και βέβαια μεγάλη είναι και η νοθεία του μαύρου πετρελαίου των πλοίων.
Γι αυτό και τα σωματεία των βενζινοπωλών ζητάνε 'ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ'.
Επιστροφή φόρου, μέσω της φορολογικής δήλωσης. -
Καλησπέρα Παιδιά,
Δεν ξέρω αν είναι 100% μέσα στο θέμα
αλλά ΑΝ ξέρει κάποιος είμαι όλος αφτιάΑπό 2011 θεσπίζονται νέες αυστηρότερες προδιαγραφές καυσαερίων για βιομηχανικούς κινητήρες, μηχανήματα εργοταξίου κτλ
και οι οποίοι θα απαιτούν ULSD (Ultra Low Sulfur Diesel) δηλαδή 10 ppm θείο .Ψάχνοντας, μάλλον (?) θα πρέπει το πετρέλαιο κίνησης των πρατηρίων να είναι ήδη στις προδιαγραφές αυτές (λόγω και Ε.Ε)
ΑΛΛΑ ξέρουμε κάτι επιπλέον (?) Κάποιος να έχει κανα 'πετρελαια ?
υ.γ Θεωρητικά πάντα μιλώντας και υποθέτοντας ότι δεν νοθεύεται τίποτα
Ευχαριστώ προκαταβολικά ...
-
Το πετρέλαιο κίνησης ή θέρμανσης που διατίθεται στην ελληνική αγορά έχει 10 ppm περιεκτικότητα θείου ήδη από το 2008.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το πετρέλαιο κίνησης ή θέρμανσης που διατίθεται στην ελληνική αγορά έχει 10 ppm περιεκτικότητα θείου ήδη από το 2008.Υπάρχει κάπου ''επίσημα'' που να αναφέρεται αυτό?
Φαντάζομαι θα υπάρχουν κανονισμοί της ΕΕ που θα καθορίζουν min και max των συστατικών του πετρελαίου
Για το πετρέλαιο θέρμανσης να έχει 10 ppm
έχω αρκετές ανφιβολίες ...
Νομίζω δεν το αποαιτεί καν ο νόμος (?) -
10ppm το κίνησης και 1000ppm το θέρμανσης.
Σχετικό παλιότερο πόστ μου: viewtopic.php?f=6&t=41840&p=1771902#p1771902
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
10ppm το κίνησης και 1000ppm το θέρμανσης.Σχετικό παλιότερο πόστ μου: viewtopic.php?f=6&t=41840&p=1771902#p1771902
not any more... από το 2008-2009 το πετρέλαιο θέρμανσης είναι 10ppm....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Άρα μόνη διαφορά από το κίνησης είναι το χρώμα;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Όχι, και το 2009 σίγουρα 1000ppm ήταν. Δέν ξέρω αν άλλαξε κάτι μέσα στο 2010 αλλά δέν νομίζω. Διάβασες το άρθρο που έχω επισυνάψει στο λίνκ πιό πάνω?
-
Πάντως, αν γίνει τελικά η εξομείωση στην τιμή θέρμανσης και κίνησης, θα σημάνει σίγουρα απελευθέρωση πετρελαιοκίνησης σε Αττική-Σαλονίκη.
Θα πάρει και λίγο μπροστά ο κλάδος του αυτοκινήτου που πνέει τα λοίσθια τελευταίως. -
Ναι, οι καημένοι που έχουν τα τεράστια SUV επιτέλους θα τα κυκλοφορούν με τον κινητήρα που αρμόζει στα φορτηγά τους.
Για μικρά αμάξια πόλης η πετρελαιοκίνηση δεν συμφέρει.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι, οι καημένοι που έχουν τα τεράστια SUV επιτέλους θα τα κυκλοφορούν με τον κινητήρα που αρμόζει στα φορτηγά τους.Για μικρά αμάξια πόλης η πετρελαιοκίνηση δεν συμφέρει.
αυτή την παράμετρο , αλήθεια, δεν την είχα σκεφτεί.....
-
Πάντως, αν γίνει τελικά η εξομείωση στην τιμή θέρμανσης και κίνησης, θα σημάνει σίγουρα απελευθέρωση πετρελαιοκίνησης σε Αττική-Σαλονίκη.
Από που προκύπτει αυτό?
Εξομείωση τιμής των δύο καυσίμων σημαίνει ότι κόβονται οι κομπίνες μετατροπής του πετρελαίου θέρμανσης σε κίνησης, άρα κόβεται η απώλεια φόρων για το κράτος. Επίσης κόβεται η καύση πετρελαίου θέρμανσης σε παλιά τρακτέρ, αγροτικά, τζιπάκια και φορτηγά στην επαρχία, πάλι εδώ περισσότερα έσοδα.Η απελευθέρωση πετρελαιοκίνησης στα δύο αστικά κέντρα πως συνδέεται με αυτά?
Η περίσσεια βενζίνης που θα αρχίσει να προκύπτει τότε πως θα καταναλωθεί? Η απώλεια φόρων και κερδών από την καύση 30% μικρότερης ποσότητας καυσίμων λόγω της ευρείας υιοθέτησης του ντίζελ έναντι της βενζίνης από που θα αντισταθμιστεί? -
ζυγαριά είναι.
Βάλε ενίσχυση της αγοράς με 30.000 νέα πετρελαιοκίνητα ακριβά SUV.
Οι δασμοί για κάθε αυτοκίνητο είναι περισσότεροι απο την διαφορά φόρων βενζίνης-πετρελαιου. Κάθε αυτοκίνητο της κυράτσως κάνει μέσο όρο 15.000 χιλιόμετρα ανά έτος (και πολλά λέω).
Το πετρέλαιο κίνησης φορολογείται προς 412 ευρώ/χιλιόλιτρο. Η βενζίνη φορολογείται περισσότερο???Ένας απο τους φόβους της πετρελαιοκίνησης ήταν η αύξηση των εργαστηρίων αποχρωματισμού. Ξέρεις πόσο εύκολο είναι; Ακόμα και τον ιχνηθέτη να σκοτώνουν...... Μόνο η αποθείωση μ'ενει να έχει κάποιο κόστος. Με γεναία ανάμειξη όμως....πέφτει το ποσοστό και δικαιολογούνται ότι κάποιο βυτιοφόρο είχε μεταφέρει κόκκινο πριν. Τώρα που δεν θα υπάρχει το κόκκινο, τέρμα αυτή η δικαιολογία των πρατηριούχων που συλλαμβάνονται με ποσοστά θείου άνω του κανονικού.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Δεδομενου οτι οι αγροτες εδω και πανω απο 10 χρονια χρησιμοποιουν στα τρακτερ τους πετρελαιο θερμανσης αδιακριτως σε παλια και καινουργια με
τεχνολογια common rail καθως και στα αγροτικα τους κατι παλιοναβαρα
χωρις να μου εχει πει καποιος για προβληματα , θα ηθελα να ρωτησω
εκτος απο την περιεκτικοτητα σε θειο εχουν αλλη διαφορα τα δυο καυσιμα?
το θερμανσης μπορει να προξενησει καποια ζημια σε εναν πετρελαιοκινητηρα?
παντως καποτε σε μια παρεα με το ιδιο θεμα συζητησης καποιος πηρε τηλ. εναν ξαδερφο του που δουλευε στα δυιληστηρια και μας ειπε οτι στην ουσια ειναι τα ιδια καυσιμα και οτι τα ελληνικα δυιληστηρια δεν εχουν δυνατοτητα
αποθειωσης τετοιου βαθμου.
ολα αυτα επειδη με τις τιμες των καυσιμων θα παρατηρηθει μεγαλη νοθεια
στο κινησης καθως απ οτι ξερω ο αποχρωματισμος του θερμανσης ειναι παιχνιδακι.
αν εχω λοιπον αυτοκινητο ντιζελ και μου βαλουν θερμανσης θα εχω προβλημα?Tελικα δεν δωθικε μια ουσιαστικη Απαντηση στο κυριο ερωτημα του θεματος του φιλου μας otso (και ουτε θα δωθει )
τεσπα
το δικο μου ερωτημα με καιει.θεωρηται καλο σε ενα γεμισμα 50lit κινησης να προσθετουμε 1/2 lit λαδι sae 10(οχι υδραυλικο αλλα γενικης χρισης)
μπας και επιβρανδιθει η διμειουργια οξυδοσης σε τρομπα και μπεκ;;;; ( λογου υγρασιας)**Έχω δεί ταξιτζήδες να το κάνουν αυτό. **Αμφιβάλλω αν βοηθάει σε τιποτα, καθώς και το πετρέλαιο είναι ουσιαστικά λάδι και έχει πολύ καλές λιπαντικές ιδιότητες.
οσω για το δικο μου ερωτημα δεν ξερω αν παρω απαντιση
αλλα και το οτι εθεαθισαν ταξιτζιδες να το κανουν ..... μαλλων κατι λεει
Πετρελαιο θερμανσης αντι πετρελαιου κινησης