-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Και αν σε σταματησουν στον δρομο για ελενχο τι γινεται;
Περισσότερες πιθανότητες έχει να κερδίσει το τζόκερ παρά να τον σταματήσουν για έλεγχο!!!!
Τα ίδια πετρέλαια είναι , αν είχα πετρελαιοκίνητο θέρμανσης θα έβαζα και γω!!!! Τον χειμώνα κατευθείαν από το βενζινάδικο και το καλοκαίρι από την δεξαμενή μου!!!!!Εχω ακουσει για αρκετες περιπτωσεις που τους ελενξαν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εχω ακουσει για αρκετες περιπτωσεις που τους ελενξαν.
Εσύ έχεις ΑΚΟΥΣΕΙ....
Εγώ ΞΕΡΩ αρκετούς που βάζουν χρόνια τώρα πετρέλαιο θέρμανσης..... -
Εχω ακουσει για αρκετες περιπτωσεις που τους ελενξαν.
Εσύ έχεις ΑΚΟΥΣΕΙ....
Εγώ ΞΕΡΩ αρκετούς που βάζουν χρόνια τώρα πετρέλαιο θέρμανσης.....Και εγω απο γνωστους μου το εχω ακουσει για τον ελενχο που τους εγινε.
-
γεμάτη ελέγχους αυτή η χώρα
εγώ που δεν ελέγχθηκα ποτέ, μάλλον σε άλλη χώρα ζω.Τα επίσημα στοιχεία δίνουν 5.000.000.000 λίτρα (5 εκ. τον) κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.
Πιό μεγάλη κατα κεφαλή κατανάλωση και απο την Αλάσκα.
Και εσείς ισχυρίζεστε ότι δεν καίτε εν αγνοία σας και ποσοστό θέρμανσης?
Ήμαρτον. (του το είπε ο μαπντζανάκης της γειτόνισσας του φίλου της που δουλεύει στο άφθαρτο Γ.Χημείο Κρ..
Που -ειρήσθω εν παρόδω-είχε γνωματεύσει προ ετών ότι ο ΛΕΥΚΟΣ ΤΥΡΟΣ παρασκευαζόμενος ΑΝΕΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ -με διάφορες 'ιθίνες και χημικά, είναι ΙΣΑΞΙΟΣ σε θρ. αξία με την φέτα και πρεπει να επιτραπεί η κατανάλωση)ΗΜΑΡΤΟΝ
-
Βρήκα ένα πολύ ενημερωτικό άρθρο για τις κομπίνες στο πετρέλαιο. Κάνει ιδιαίτερη μνεία στη χρήση θέρμανσης αντί για κίνησης ανάμεσα σε άλλα. Τα νούμερα που αναφέρει είναι σοκαριστικά. Ξέρω ότι υπάρχει λαθρεμπορία και νοθεία, αλλά εδώ μιλάμε για άλλα κόλπα.
http://www.ecocity.gr/uploaded/files/static/TA_NEA_270704.doc
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Βρήκα ένα πολύ ενημερωτικό άρθρο για τις κομπίνες στο πετρέλαιο. Κάνει ιδιαίτερη μνεία στη χρήση θέρμανσης αντί για κίνησης ανάμεσα σε άλλα. Τα νούμερα που αναφέρει είναι σοκαριστικά. Ξέρω ότι υπάρχει λαθρεμπορία και νοθεία, αλλά εδώ μιλάμε για άλλα κόλπα.http://www.ecocity.gr/uploaded/files/static/TA_NEA_270704.doc
φοβερός....που το βρήκες?
Η Κομισιόν έχει ενημερωθεί ότι η μεγαλύτερη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης γίνεται τον Απρίλιο...και όχι Δεκέμβρη Γενάρη, είναι πασιφανές ότι γίνεται ΝΟΘΕΙΑ, έχουν βρεθεί δεξαμενες αποχρωμαστισμού (δεν φυλακίστηκε ποτε κανεις), αλλά οι π0λιτικ0ί μας πρέπει να βρουν χρήματα για τον προεκλογικό αγώνα..
ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ? -
Ο χρήστης ECODRIVE έγραψε:
εγώ που δεν ελέγχθηκα ποτέ, μάλλον σε άλλη χώρα ζω.
.......Ξερεις .....δεν τρεχει και τιποτα αν δεν με πιστευεις,δικαιωμα σου ειναι.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
εγώ που δεν ελέγχθηκα ποτέ, μάλλον σε άλλη χώρα ζω.
.......Ξερεις .....δεν τρεχει και τιποτα αν δεν με πιστευεις,δικαιωμα σου ειναι.
Ma φυσικά σε πιστεύουμε , δεν έχεις λόγω να λες ψέμματα, αλλά στη χώρα που ζούμε........ γίνονται διάφορα!!!
Αυτό που ε'ιπε ο φίλος παραπάνω ότι η μεγαλύτερη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης γίνεται τον Απρίλη
(κάτι ξέρει) , επίσης το τράνζιτ πετρέλαιο στα επαγγελματικά αλιευτικά.... στα πλοία.... γίνεται χαμός , γιαυτό είπα ότι θα έβαζα και γω θέρμανσης..... και θα αδιαφορούσα για τους ελέγχους!!!
ΥΓ παίζει ρόλο ο τόπος που ζει ο καθένας μας..... -
παιδες ξεφυγε το θεμα!!
το ερωτημα ειναι αν τελικα το θερμανσης ειναι καταστρεπτικο -επιβλαβες για εναν diesel κινητηρα!! ειναι;;;;;
ειμαι κατοχος diesel και προσφατα εδωσα 1500 ε για την επισκευη της τρομπας με μονο 200.000 χλμ (ηλεκτονοκη βλαβη εγκεφαλος και εσθητιρια τρομπας αλλα και σερβις αυτης)αιτια;;; κακης ποιοτητας καυσιμου!!! (χωρις να χρησιμποιησω θερμανσης)
τα πετρελαια μας ειναι για των Π.....τσο!!η τρομπα και τα μπεκ δεν συνχορουν ισχνος υγρασιας και καποιες φορες τα oil μας εχουν υγρασια επι %.
τωρα αν γινεται νοθεια δεν το ξερω ή αποχρωματοση του θερμανσεις , η ουσια ειναι οτι δεν ειμαστε για diesel στο ελλαντα!!
και κανω την εξης ερωτηση (ισως μια απαντηση ιδικου θα ελεινε τις αποριες) :
θεωρηται καλο σε ενα γεμισμα 50lit κινησης να προσθετουμε 1/2 lit λαδι sae 10(οχι υδραυλικο αλλα γενικης χρισης)
μπας και επιβραδιθει η διμειουργια οξυδοσης σε τρομπα και μπεκ;;;; ( λογου υγρασιας)οσω αφορα τωρα την περιεκτηκοτιτα του πετρελαιου σε θειο 1.000ppm θερμανσης
εχετε δει ποτε τον λεβητα σας οταν σας τον καθαριζουν;;;
παρακαλω την αποψη καποιου ιδικου για το αν τελικα το θερμανσης κανει κακο στν κινητηρα και αν Ναι τι γινεται σε περιπτοσεις που κεμαι αποχρωματισμενο εν αγνια μας ;;;;;
-
Ο χρήστης lioyfka έγραψε:
θεωρηται καλο σε ενα γεμισμα 50lit κινησης να προσθετουμε 1/2 lit λαδι sae 10(οχι υδραυλικο αλλα γενικης χρισης)
μπας και επιβραδιθει η διμειουργια οξυδοσης σε τρομπα και μπεκ;;;; ( λογου υγρασιας)Έχω δεί ταξιτζήδες να το κάνουν αυτό. Αμφιβάλλω αν βοηθάει σε τιποτα, καθώς και το πετρέλαιο είναι ουσιαστικά λάδι και έχει πολύ καλές λιπαντικές ιδιότητες.
-
Tο θέμα δεν νομίζω ότι έχει ξεφύγει.
Μη συγχέεις τον καυστήρα του λέβητα θέρμανσης με τον κινητήρα. Ο πρώτος κάνει καύση με πίεση καυσίμου στις 12 ατμ. (ή στις 20 ατμ. περίπου αν είναι μαζούτ) σε τεράστιο χώρο καύσης και με τη βοήθεια ηλεκτροδίων-σπινθιριστών, ενώ ο δεύτερος κάνει εσωτερική καύση με συμπίεση καυσίμου στις 1000 ατμ., ορισμένες φορές και παραπάνω.
Έχει τεράστια διαφορά.
Λάδι λίπανσης και μάλιστα συγκεκριμένου ιξώδους σε κινητήρα εσωτερικής καύσης? Είναι η πρώτη φορά που το ακούω, ποιός το πρότεινε?Επίσης διάβασε το λινκ που παρέθεσα, έχει αρκετές πληροφορίες για τα αποτελέσματα της νόθευσης στο πετρέλαιο.
http://www.ecocity.gr/uploaded/files/static/TA_NEA_270704.docΑν και απ' ότι βλέπω την απάντηση την έδωσες ο ίδιος. Είχες σοβαρή βλάβη με πιθανώς νοθευμένο πετρέλαιο και σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις και θέρμανσης στο μέλλον?
-
οντως ειναι λαθος μου που εδωσα το παραδειγμα με τον λεβητα
για το λαδι λυπανσης δεν μου το προτηνε κανεις αλλα εχω ακουσει και εχω δει να το κανουν με σκοπο την ενισχιση τις λυπαντικοτητας του κινησης ( το οποιο εχει μεσα ειδη λυπαντικες ουσιες) κατα των αρκετων υγρασιων (για να μην το πω νερα)
η επιλογη του Sae 10 εγινε με κρητιριο το καστος του ειναι το ποιο φτυνο
δεν εχω σκοπο να χρησιμοποιησω θερμανσης και ουτε το εκανα ποτε,αλλα βαση του λινγκ που διαβασα και με ζωντανο παραδειγμα την βλαβη μου , κανω την ερωτηση :τι πμορουμε να κανουμε για να προστατευσουμε τους κινητηρες μας απο τις νοθιες ;;
και ξανακανω την αφελης ερωτηση(ολιγων αλαγμενη) προς τους εχων εμπειρια και τεχνικες γνωσεις (γιατι εγω δεν!!): θεωρηται καλο η προσθεση λιγου λυπαντικου στο κινησης με σκοπο την λυπαντικη του ενισχηση; ή θα κανουμε ζημία;
ευχαριστω !!
-
Τα νεας τεχνολογιας ντιζελ εχουν υδατοπαγιδα;Την καθαριζετε;
-
και προσφατα εδωσα 1500 ε για την επισκευη της τρομπας με μονο 200.000 χλμΑν έβγαλε μόνο αυτή τη βλάβη σε τόσα χιλιόμετρα είναι αμελητέο ούτε ένα λέπτο του € επιβάρυνση!!!!!
Η μόνη διαφορά του θέρμανσης από του κίνησης είναι το χρώμα!!!!! -
ειμαι κατοχος diesel και προσφατα εδωσα 1500 ε για την επισκευη της τρομπας με μονο 200.000 χλμ (ηλεκτονοκη βλαβη εγκεφαλος και εσθητιρια τρομπας αλλα και σερβις αυτης)αιτια;;; κακης ποιοτητας καυσιμου!!! (χωρις να χρησιμποιησω θερμανσης)
Να υποθέσω ότι φοράς περιστροφική αντλία και σερβομηχανισμό μέσα, από αυτά που λες. ΑΝ είναι έτσι να διευκρινίσουμε ότι:
Ότι οι σερβομηχανισμοί και τα ποτενσιόμετρα που έχει μέσα η αντλία ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την ποιότητα του καυσίμου. Αντικαθιστούν τον μηχανισμό της ντίζας του γκαζιού. Από κάτω κρύβεται μια αρχαίας τεχνολογίας ΑΘΛΙΑ περιστροφική αντλία που ευτυχώς ήρθε το CR και την αντικατέστησε...
Πες μας τι αμάξι είναι και τι αντλία έχει. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα νεας τεχνολογιας ντιζελ εχουν υδατοπαγιδα;Την καθαριζετε;Αν το πρατήριο που βάλεις έχει ρήγμα στην δεξαμενή και αυτή πάρει νερά, το νερό θα πάει κάτω από το καύσιμο και θα το τραβήξει η αντλία μέσα στο ρεζερβουάρ σου. Η αντλία του αυτοκινήτου τραβάει από κάτω μέρος του τεπόζιτου. Έστω ότι έβαλες 10 λίτρα. Όλο θα είναι νερό και μόλις βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο δεν θα κάνεις ούτε 100μέτρα...
Θα ανάψει το λαμπάκι της νεροπαγίδας αλλά εσύ πάλι θα πρέπει να πας το αυτοκίνητο σε συνεργείο για να κατεβάσει το τεπόζιτο για καθάρισμα... -
Η μόνη διαφορά του θέρμανσης από του κίνησης είναι το χρώμα!!!!!Φτιάξε ένα φίλτρο με τύρφη και πέρνα το πετρέλαιο θέρμανσης από μέσα να αποχρωματιστεί.
Να κοιμάσαι ήσυχος, ΑΝ ΓΙΝΕΙ έλεγχος στο φορτηγό σου απλά θα πληρώσεις 4 χιλιάρικα.Θέλει και περαιτέρω διαδικασία για να μην ανιχνεύεται εύκολα.
Μου είπαν ότι έβαλαν πρόστιμο σε φορτηγατζή που πρόσθεσε φωτιστικό πετρέλαιο (1.000 ppm θείου) για να μη παγώνει το πετρέλαιο γιατί θεώρησαν (λάθος) ότι χρησιμοποιούσε μείγμα πετρελαίου θέρμανσης-κίνησης.
-
θα συμφωνισω με τον costaslio ,την ιδια αποδοση εχουν με την διαφορα οτι το θερμανσης μολυνει περισσοτερο το περιβαλλον.
-
για να μην παγωνει το πετρελαιο τους χειμερινους μηνες ενα μπουκαλακι της wϋrth 300ml στο γεμισμα αντιπαγωτικο diesel και εισαι Ok για -30( ειναι λιγο ακριβουτσικο αλλα χαλαλι του )
Pountofato το αμαξι ειναι Ford courier turbo diesel 1,8 mod 7/00 και η αντλια ειναι της Boch μικρη σε μεγεθος με αβανς μαλλον ηλεκρονικη (δυστιχος δεν ξερω να σου πω ακριβες τυπο της αντλιας μου)
-
Μ' αυτα που διαβαζω, τι να πω; Απλα ενισχυεται η παγια αποψη μου στο θεμα: Βαζουμε το καυσιμο που προβλεπει ο κατασκευαστης και κανουμε την προσευχη μας...
Πετρελαιο θερμανσης αντι πετρελαιου κινησης