-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Ωραίο ήχο έχει, ιδιαίτερα απο μέσα.
Πολύ όμορφη καμπίνα μέσα , με ωραίες λεπτομέρειες :http://www.otonewcars.com/pagani/2012-p ... e-release/
Αυτό θυμίζει smart roadster σε εκτέλεση από Κινέζο κατασκευαστή παιχνιδιών που έχει κάνει όλο το εσωτερικό από χρωμέ πλαστικό! Η σειρήνα του λείπει από πάνω και ο μηχανισμός με το ροδάκι για να γυρίζει γύρω γύρω!
-
''Βαρύ'' εσωτερικό. Ένα αυτοκίνητο τέτοιας κατασκευής μόνο υπερβολές δεν πρέπει να χει και το συγκεκριμένο έχει ακριβώς ότι δεν πρέπει. Σίγουρα σε κάποιους θα αρέσει αλλά νομίζω πως το μεγαλύτερο ποσοστό θα το θεωρήσει κιτσ.
-
Έχει ακριβώς το εσωτερικό που θέλει ο μέσος ζάμπλουτος αγοραστής της κατηγορίας. Σε μερικούς βέβαια δεν είναι επαρκές και το φορτώνουν ακόμα περισσότερο. Όπως έλεγε κι ο καράφλας ο Κένινσεγκ για έναν Κινέζο αγοραστή που γέμισε το εσωτερικό με ρουμπίνια και φύλλα χρυσού. Εκατομμυριούχοι Άραβες, Ρώσοι, Κινέζοι... και θέλετε να έχουν γούστο;
-
Οι Ferrari και Lambo είναι σχετικά απέριττες όμως οπότε δεν ισχύει απόλυτα το παραπάνω. Ο κάθε κατασκευαστής απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό. Με διαφορά τα πιο καγκούρικα είναι τα Pagani και τα Spyker. Πονάνε τα μάτια λέμε όταν τα αντικρίζεις!!!
-
Ε, αυτές πουλάνε και λόγο ονόματος και ιστορίας. Οι άλλες είναι καινούριες εταιρίες και παίζουν το παιχνίδι των αγοραστών για να τους δελεάσουν. Οι Ιταλοί παραμένουν πιο αξιοπρεπείς. Βέβαια, υπάρχουν βελτιωτικοί οίκοι για να μη μείνει κανείς πλούσιος κάγκουρας παραπονεμένος.
-
Το εσωτερικό των Pagani μπορεί να είναι τσίρκο αλλά έχει μία συνέπεια. Αν και δεν μου αρέσει καθόλου καταλαβαίνω και σέβομαι το σκεπτικό του. Από την άλλη, Ferrari και Lamborghini είναι το ίδιο κιτς που έχουν τα περισσότερα μοντέλα της αγοράς, από κατηγορία Picanto μέχρι όσο πάει. Είναι απλά πιο ΛΟΥΞΟΥΡΙΟΥΣ έκδοση του mainstream kitsch.
Το κοινό μπορεί να έχει μάθει σε κορδελάκια αλλά μία εταιρία ή κάποιος σχεδιαστής που θέλει να είναι στην κορυφή πρέπει να ηγείται, όχι να έπεται.
Μπορεί να νομίζουμε ότι οι αγοραστές αυτής της κατγορίας θέλουν νίκελα και ΛΟΥΣΑ αλλά στην πράξη το παρακάτω το αγοράζει σήμερα κάποιος με ~5εκ $
Ενώ αυτό πουλάει μια χαρά στα ~2+εκ $
Τροφή για σκέψη...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι Ferrari και Lambo είναι σχετικά απέριττεςερμ
-
Η F1 και η Veyron πουλάνε ως status symbols (ειδικά η F1) και οχι για το σχεδιασμό τους αποκλειστικά. Αμα η F1 ειχε 100.000 αντίτυπα δεν θα είχε αυτή την τιμή και status.
-
To ότι είναι status symbol οφείλεται στο σχεδιασμό τους (συνολικά).
Ειδικότερα η Veyron θα μπορούσε να είναι σαν τσίρκο μέσα-έξω πολύ άνετα, δεν είναι και γι'αυτό είναι διαχρονική και δεν έχει γεράσει καθόλου παρά τα αρκετά χρόνια της.
Ομοίως και η F1.
Αντιθέτως η F50 (και φυσικά οι LaFerrari και P1)
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
To ότι είναι status symbol οφείλεται στο σχεδιασμό τους (συνολικά).Πιο πολύ στη σπανιότητα/τιμή (αρχική) θα έλεγα. Και θα σου φέρω ως επιχείρημα το NSX που είναι εξίσου καλοσχεδιασμένο σε ολα του.
Ειδικότερα η Veyron θα μπορούσε να είναι σαν τσίρκο μέσα-έξω πολύ άνετα, δεν είναι και γι'αυτό είναι διαχρονική και δεν έχει γεράσει καθόλου παρά τα αρκετά χρόνια της.
Ομοίως και η F1.
Αντιθέτως η F50 (και φυσικά οι LaFerrari και P1)
H F1 τα δείχνει τα χρόνια της -αναπόφευκτα- πλέον. Το εσωτερικό τη Veyron μ' αρέσει πολυ σε αντίθεση με το εξωτερικό που ποτέ δεν με τρέλαινε ιδιαίτερα. Αλλα αυτό είναι προσωπικό θέμα
-
Μια χαρά status έχει το NSX για την κατηγορία και το είδος του. Το πρόβλημα είναι πως όπως όλα τα -σχετικά- φθηνά 'σπορ' μοντέλα συνήθως κακοποιούνται. Ένα εντελώς original NSX σε άριστη κατάσταση κρατάει πάρα πολύ καλά την τιμή του.
-
^ναι αλλά δεν βλέπεις όλους τους nouveauriche κινέζους ρωσους κλπ να θέλουν κι απο ενα για να το δείχνουν στον κύκλο τους.
Ούτε το LF-A πιστεύω θα αποκτήσει ποτέ τέτοιο status
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
^ναι αλλά δεν βλέπεις όλους τους nouveauriche κινέζους ρωσους κλπ να θέλουν κι απο ενα για να το δείχνουν στον κύκλο τους.Ούτε το LF-A πιστεύω θα αποκτήσει ποτέ τέτοιο status
Μα το πρόβλημα, αν μου επιτρέπετε, δεν είναι το αν κάνουν καλώς και τα πουλάνε εκεί που μπορούν, αλλά το ότι γενικά η καλή αισθητική (και ειδικά στο εσωτερικό που δε χωρά κουβέντα για αεροδυναμικές και 'βοηθήματα' όπως στο αμάξωμα) δεν μετριέται με γρόσσα και κυρίως σε κατασκευές που κανονικά δε θα έπρεπε να σχεδιάζονται με γνώμονα τον εντυπωσιασμό αλλά τη λειτουργικότητα. Στο μυαλό μου, τουλάχιστον, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα από ένα υπεραυτοκίνητο είναι να έχει εσωτερικό που να μου αποσπά την προσοχή μου με αισθητικούς ακροβατισμούς αλλά θα προτιμούσα σαφώς να μπορεί να μου παράσχει τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία στη δουλειά την οποία προσπαθώ να κάνω που δεν είναι άλλη από την οδήγηση με ένταση. Το F1 πιο πάνω, όπως το βλέπω, μου λέει κοντολογίς 'the business'.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν απλώς υπάρχουν και οι μερσεντέδες με τα σβαρόφσκια και οι ρολλς με τους χρυσούς προφυλακτήρες...
-
Η αισθητική είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα οπότε η συζήτηση αυτή είναι αδιέξοδη.
-
Η αισθητική είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα οπότε η συζήτηση αυτή είναι αδιέξοδη.Η αισθητική ίσως είναι (αν και υπάρχουν 5-10 κανόνες σε κάθε εποχή... εν πάση περιπτώσει η ισχύς μιας κριτικής είναι στην αξία του κριτή, εγώ έτσι το βλέπω!) αλλά η εργονομία είναι 100% υπολογίσιμη. Ε, και το να βάζει κανείς χρωμιωμένες πλάκες στα όργανα δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ούτε να αραδιάζει 15 ίδια διακοπτάκια και κουμπάκια...
Επίσεις το να κόβεις τους καθρέπτες για να μοιάζουν με φύλλο δεν είναι αισθητική αλλά μαλακία.
Κατά τη γνώμη μου πάντα. -
Η όλη συζήτηση ξεκίνησε καθαρά για το αισθητικό κομμάτι των εσωτερικών. Εργονομία κλπ δεν μπλέχτηκαν. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
^ναι αλλά δεν βλέπεις όλους τους nouveauriche κινέζους ρωσους κλπ να θέλουν κι απο ενα για να το δείχνουν στον κύκλο τους.
Ούτε το LF-A πιστεύω θα αποκτήσει ποτέ τέτοιο status
Μα το πρόβλημα, αν μου επιτρέπετε, δεν είναι το αν κάνουν καλώς και τα πουλάνε εκεί που μπορούν, αλλά το ότι γενικά η καλή αισθητική (και ειδικά στο εσωτερικό που δε χωρά κουβέντα για αεροδυναμικές και 'βοηθήματα' όπως στο αμάξωμα) δεν μετριέται με γρόσσα και κυρίως σε κατασκευές που κανονικά δε θα έπρεπε να σχεδιάζονται με γνώμονα τον εντυπωσιασμό αλλά τη λειτουργικότητα. Στο μυαλό μου, τουλάχιστον, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα από ένα υπεραυτοκίνητο είναι να έχει εσωτερικό που να μου αποσπά την προσοχή μου με αισθητικούς ακροβατισμούς αλλά θα προτιμούσα σαφώς να μπορεί να μου παράσχει τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία στη δουλειά την οποία προσπαθώ να κάνω που δεν είναι άλλη από την οδήγηση με ένταση. Το F1 πιο πάνω, όπως το βλέπω, μου λέει κοντολογίς 'the business'.
Για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν απλώς υπάρχουν και οι μερσεντέδες με τα σβαρόφσκια και οι ρολλς με τους χρυσούς προφυλακτήρες...
Κανένας κατασκευαστής ακριβών δεν πάει με το σκεπτικό μέγιστη απόδοση/οδήγηση με ένταση κλπ μπζαγμένα συμμετοχικά. Ολοι πάνε με το να εντυπωσιάσουν. Σε επιδόσεις (νούμερα), σχεδιασμό, αποκλειστικότητα κλπ. Θα ήταν πολύ διαφορετικά σχεδιασμένα -και λιγότερο kitch- τα supercar αν τους ένοιαζαν μόνο οι επιδόσεις και η οδήγηση.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Κανένας κατασκευαστής ακριβών δεν πάει με το σκεπτικό μέγιστη απόδοση/οδήγηση με ένταση κλπ μπζαγμένα συμμετοχικά. Ολοι πάνε με το να εντυπωσιάσουν. Σε επιδόσεις (νούμερα), σχεδιασμό, αποκλειστικότητα κλπ. Θα ήταν πολύ διαφορετικά σχεδιασμένα -και λιγότερο kitch- τα supercar αν τους ένοιαζαν μόνο οι επιδόσεις και η οδήγηση.Ε δεν μπορείς να πεις ότι το παρακάτω δεν είναι εστιασμένο στην οδήγηση:
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Η ιδιαιτερότητα με τις Pagani είναι ότι είναι έτσι μέσα-έξω. Και επειδή είναι ΟΛΕΣ έτσι, ακόμα και τα trackday specials πιστεύω (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι αυτό αντανακλά τις επιλογές του ιδρυτή, δεν είναι επιταγή του όποιου κοινού.
Είναι κρίμα βέβαια επειδή χωρίς τα ΣΤΟΛΙΔΙΑ νομίζω πως όλα τα Pagani είνια πολύ πιο ωραία, πχ:
-
Ε δεν μπορείς να πεις ότι το παρακάτω δεν είναι εστιασμένο στην οδήγηση:
Μιλάμε για κουμπιά με τεχνολογία ΦΟΡΜΟΥΛΑ.
Γενικά τεχνολογία ΦΟΡΜΟΥΛΑ, να την πιείς στο ποτήρι..
Pagani Huayra