-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Όχι βέβαια. Επειδή είναι ενα αυτοκίνητο που πατάει γερά κάτω, απέχει αρκετά απο το έδαφος ωστε να μη βρίσκει στα πεζοδρόμια έχει τρελή δύναμη και χωράει άνετα 5 άτομα. Με την τετρακίνηση σκίζει! Όμως πέζει να φάει χιλιόμετρα 1-1.5 χρόνο οπότε αν γίνεται να το κατεβάσουμε λίγο απο τον εγκέφαλο προσωρινά και μετα πάλι όπως ήταν.
τότε το αγοράζεις μετά από 1-1,5 χρόνο αφού λυπάσαι τη βενζίνη που καίει.
-
Ναι αυτό σκέφτομαι αλλά δε ξέρω τι παίζει με την εφορεία. Έσοδα-Έξοδα κλπ. Φέτος εχουμε τη δυνατότητα να το πάρουμε
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Καλησπέρα. Ο πατέρας μου θέλει να πάρει το Mitsubishi Evo VIII (8) απείραχτο. Μπορεί κανείς να μου πεί κόστος συντήρησης και πόσο θα κέει μέσα στην πόλη; Δέν μιλάω για 'αγωνιστική' οδήγηση. Συχνές αλλαγές σε χαμηλές στροφές πριν 'πιάσει' η τουρμπίνα. Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε φορολογία και τέλη κυκλοφορίας. Πόσο ακριβότερα θα το συντηρώ απο ένα Citroen C5 2010 1.6 THP?
Τέλος μήπως γίνεται κατα κάποιο τρόπο να κατεβάσουμε την κατανάλωσή του με κάποιο τρόπο? (πχ αφαιρεση τουρμπινας ή να μειώσουμε την παροχή καυσίμου απο το προγραμμα?
Eιλικρινα τωρα......πες μου....για τη μουρη το θες ετσι δεν ειναι????
Όχι βέβαια. Επειδή είναι ενα αυτοκίνητο που πατάει γερά κάτω, απέχει αρκετά απο το έδαφος ωστε να μη βρίσκει στα πεζοδρόμια έχει τρελή δύναμη και χωράει άνετα 5 άτομα. Με την τετρακίνηση σκίζει! Όμως πέζει να φάει χιλιόμετρα 1-1.5 χρόνο οπότε αν γίνεται να το κατεβάσουμε λίγο απο τον εγκέφαλο προσωρινά και μετα πάλι όπως ήταν.
Oποτε πας σε αλλο αυτοκινητο που θα καλυπτει τις αναγκες σου.
-
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Καλησπέρα. Ο πατέρας μου θέλει να πάρει το Mitsubishi Evo VIII (8) απείραχτο. Μπορεί κανείς να μου πεί κόστος συντήρησης και πόσο θα κέει μέσα στην πόλη; Δέν μιλάω για 'αγωνιστική' οδήγηση. Συχνές αλλαγές σε χαμηλές στροφές πριν 'πιάσει' η τουρμπίνα. Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε φορολογία και τέλη κυκλοφορίας. Πόσο ακριβότερα θα το συντηρώ απο ένα Citroen C5 2010 1.6 THP?
Τέλος μήπως γίνεται κατα κάποιο τρόπο να κατεβάσουμε την κατανάλωσή του με κάποιο τρόπο? (πχ αφαιρεση τουρμπινας ή να μειώσουμε την παροχή καυσίμου απο το προγραμμα?
Eιλικρινα τωρα......πες μου....για τη μουρη το θες ετσι δεν ειναι????
Παρότι ο τρόπος σου ήταν απαράδεκτος ας προσπαθήσω να το 'ισιώσω' και ως κάτοχος Evo να σου πω:
Αυτό που θέλεις δε θα σου δώσει οικονομία περισσότερο από ένα 20%, δεν είναι μόνο θέμα 'προγράμματος' (και αυτό κοστίζει, το έχεις σκεφτεί αυτό ?) αλλά και άλλων παραμέτρων (πχ. μπεκ ψεκασμού). Και σίγουρα το να βγάλεις το Turbo ξέχνα το και γιατί είναι πανάκριβο ως εργασία αλλά και γιατί ο κινητήρας αυτός δε δουλεύει χωρίς Turbo (πχ. σχέση συμπίεσης, εκκεντροφόροι).
Και βέβαια, αν κάνεις αυτό που θέλεις δεν 'έχει τρελή δύναμη' (υπόψην ότι το VIII είναι σε μαμά κατάσταση το πιο αργό Evo)
Δεν απέχει από το έδαφος περισσότερο από ένα κανονικό αυτοκίνητο (δεν είναι SUV) και δε συμπαθεί καθόλου τα πεζοδρόμια (χαμηλό προφίλ λάστιχα, σκληρές αναρτήσεις, σπόιλερ μπροστά)Επίσης, ο πατέρας σου θα σε καταριέται λόγω: σκληρών αναρτήσεων, υπερβολικά γρήγορου τιμονιού που δεν 'κόβει', αδιάφορου και χωρίς εξοπλισμό εσωτερικού, φασαρίας (πχ. σε ταξίδι), Turbo lag.
Από έξοδα: αυξημένα τέλη (~€670 νομίζω ως πριν 1/1/2005), συνθετικά λάδια κάθε 7500, λάδια μετάδοσης κάθε ~25000, τακάκια σετ κοντά στο χιλιάρικο αν δεν ξέρεις από που να τα βρεις φτηνότερα, κατά τα λοιπά όχι ιδιαίτερα ακριβό service, ας πούμε 'κανονικό'.
Αν επιμένεις, οικονομοτεχνικά δε συμφέρει, πάρε όταν έρθει η ώρα ένα Evo σε ό,τι λεφτά έχεις τότε.
Πάντως, να προσθέσω ότι δεν είναι για την ηλικία σου (απ΄όσο μπορώ να τη διαπιστώσω από τα γραφόμενά σου) και άρα για την οδηγική σου ικανότητα όταν θα έρθει η ώρα να το πάρεις εσύ. Θέλει 'χέρια' για να πάει σωστά και ασφαλώς και είναι επικίνδυνο (επειδή είναι πολύ γρήγορο και επειδή ΔΕΝ καταργεί τους νόμους της φυσικής) σε χέρια άσχετων (με κάθε σεβασμό στο πρόσωπό σου και συγνώμη, δε σε κόβω για σχετικό τόσο γενικά όσο ιδιαίτερα για τα Evo, που είναι 'εργαλεία' και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται).
Ελπίζω να λογικευτείς.
-
αυτο (το οκταβια) σιγουρα θα καιει λιγοτερο και αν μιλαμε για πολλα χλμ (ταξιδια υποθετω ) σιγουρα ειναι και πολυ πιο καταλληλο
-
Nass ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/542211/ τι λέτε για αυτό?
-
Ναι αυτο θα σε καλυψει πολυ καλυτερα.Απο τη στιγμη που δεν προοριζεις το ΕΒΟ για γρηγορη οδηγηση και θες και να το μειωσεις αλογα ουσιαστικα τζαμπα λεφτα θα δωσεις(καθως οι περισσοτεροι το παιρνουν για να το βελτιωσουν).Καλο επισης ειναι και αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/475658/
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Καλησπέρα. Ο πατέρας μου θέλει να πάρει το Mitsubishi Evo VIII (8) απείραχτο. Μπορεί κανείς να μου πεί κόστος συντήρησης και πόσο θα κέει μέσα στην πόλη; Δέν μιλάω για 'αγωνιστική' οδήγηση. Συχνές αλλαγές σε χαμηλές στροφές πριν 'πιάσει' η τουρμπίνα. Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε φορολογία και τέλη κυκλοφορίας. Πόσο ακριβότερα θα το συντηρώ απο ένα Citroen C5 2010 1.6 THP?Τέλος μήπως γίνεται κατα κάποιο τρόπο να κατεβάσουμε την κατανάλωσή του με κάποιο τρόπο? (πχ αφαιρεση τουρμπινας ή να μειώσουμε την παροχή καυσίμου απο το προγραμμα?
Τέλη κυκλοφορίας για το 2010: 578 Ευρώ. Του χρόνου βλέπουμε
Ασφάλιστρα: κανένα 800άρι+ το χρόνο (χωρίς μεικτή εννοείται)
Κόστος συντήρησης: αγνωστο. Σαρακάκης γνωστός και μισητός...
Κατανάλωση εντός πόλης με υπερπροσπάθεια: με δική μου εκτίμηση κανένα 15άρι με υπερπροσπάθεια, κανένα δύο λίτρα υψηλότερα με φυσιολογικούς ρυθμούς. Σε γρήγορους βουνίσιους ρυθμούς, περιοδικά το έχουν μετρήσει στα 30 Και για να μην ξεχνιόμαστε ετοιμάζεται φοροεπιδρομή στη βενζίνη...
Συμπέρασμα? Ένα πανάκριβο σε κόστος χρήσης όχημα για κάποιον που θέλει απλά ένα τετρακίνητο, με απόσταση από το έδαφος και χώρους, και να 'πετάει'?
γκλιν γκλον! κάτι τέτοιο θες μάλλον
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/34837/
και σου αρέσουν τα 'διαμάντια' τότε
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/538719/
Όχι αυτά βέβαια είναι οικονομικά σε βενζίνη και ξεπερνάνε τα σατανικά 1929 κ.ε πάνω από τα οποία το κράτος θεωρεί ότι φταίνε για όλα τα κακά του κόσμου, αλλά έχουν και όφ ρόουντ ικανότητες και πάνε αέρα και σίγουρα καίνε λιγότερο από το έβο.
Από απλή περιέργεια και χωρίς να παρεξηγηθούμε, τι ηλικία έχεις?
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Τέλη κυκλοφορίας για το 2010: 578 Ευρώ. Του χρόνου βλέπουμε
Ασφάλιστρα: κανένα 800άρι+ το χρόνο (χωρίς μεικτή εννοείται)
Κόστος συντήρησης: αγνωστο. Σαρακάκης γνωστός και μισητός...
Κατανάλωση εντός πόλης με υπερπροσπάθεια: με δική μου εκτίμηση κανένα 15άρι με υπερπροσπάθεια, κανένα δύο λίτρα υψηλότερα με φυσιολογικούς ρυθμούς. Σε γρήγορους βουνίσιους ρυθμούς, περιοδικά το έχουν μετρήσει στα 30 Και για να μην ξεχνιόμαστε ετοιμάζεται φοροεπιδρομή στη βενζίνη...
Συμπέρασμα? Ένα πανάκριβο σε κόστος χρήσης όχημα για κάποιον που θέλει απλά ένα τετρακίνητο, με απόσταση από το έδαφος και χώρους, και να 'πετάει'?
γκλιν γκλον! κάτι τέτοιο θες μάλλον
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/34837/
και σου αρέσουν τα 'διαμάντια' τότε
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/538719/
Όχι αυτά βέβαια είναι οικονομικά σε βενζίνη και ξεπερνάνε τα σατανικά 1929 κ.ε πάνω από τα οποία το κράτος θεωρεί ότι φταίνε για όλα τα κακά του κόσμου, αλλά έχουν και όφ ρόουντ ικανότητες και πάνε αέρα και σίγουρα καίνε λιγότερο από το έβο.
Από απλή περιέργεια και χωρίς να παρεξηγηθούμε, τι ηλικία έχεις?
17 στα 18
Ναι αυτο θα σε καλυψει πολυ καλυτερα.Απο τη στιγμη που δεν προοριζεις το ΕΒΟ για γρηγορη οδηγηση και θες και να το μειωσεις αλογα ουσιαστικα τζαμπα λεφτα θα δωσεις(καθως οι περισσοτεροι το παιρνουν για να το βελτιωσουν).Καλο επισης ειναι και αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/475658/
καλό, θα προτιμούσα το μπλέ. Έχει σπορ χαρακτηρα
-
Τι 12άρια ρεεεεε?
Εγώ με το 1400άρι έχω 11 μέσα στην πόλη, το Evo δεν θα χει?
-
το μπλε δε το γραφει στην αγγελια ειναι το DTM με παραπανω αλογα απο τα αλλα 2λιτρα πιο σπορ στησιμο και φιλετακια ανθρακονηματος σε διαφορα σημεια (αεροτομη , γυρω απο το λεβιε)
το χρωμα αυτο ειναι το αγωνιστικο της audi και κανονικα χρεωνεται πιο ακριβα απο τα υπολοιπα μεταλλικα (σε αυτο το αυτοκινητο ειναι στανταρ νομιζω )
το αυτοκινητο ειναι
η τιμη λογικη, αλλα τα χλμ μπολικα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το μπλε δε το γραφει στην αγγελια ειναι το DTM με παραπανω αλογα απο τα αλλα 2λιτρα πιο σπορ στησιμο και φιλετακια ανθρακονηματος σε διαφορα σημειατο χρωμα αυτο ειναι το αγωνιστικο της audi και κανονικα χρεωνεται πιο ακριβα απο τα υπολοιπα μεταλλικα
το αυτοκινητο ειναι
η τιμη λογικη, αλλα τα χλμ μπολικα59.000 ούτε πολλά ούτε λίγα. Ο πατέρας μου έχει φορτώσει απο 300.000 χλμ σε κάθε απο τα 3 μας αυτοκίνητα
-
δεν ξερεις πώς το μεταχειριζοταν ο αλλος, για μενα ειναι πολλα
βεβαια τα λεφτα που δινεις ειναι κατω απο τα μισα σε σχεση με αυτα που εκανε τοτε το αυτοκινητο..
απλα καλο ειναι να υπαρχουν και μερικα στην ακρη για αυτα που ισως ζητησει
σε 500 χλμ απο οτι βλεπω θελει μεγαλο σερβις δηλαδη μπολικα λεφτα
και αν θελει και διαφορα αλλα πχ λαστιχα, τακακια μιλαμε για παααρα πολλα λεφτα
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
καλό, θα προτιμούσα το μπλέ. Έχει σπορ χαρακτηρα
ποια κατανάλωση θα θεωρούσες υποφερτή γιατί έτσι όπως το θέτεις, μάλλον από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις.
Αν το 12lt/100km σου φαίνεται αστρονομικό νούμερο, πρέπει να 'ξεχάσεις' οποιοδήποτε 2.0Τ (είτε FSI είτε όχι) κινητήρα.
Εθνική μπορεί να δεις και κάτω από 10lt/100km, αλλά δεν παίζει σε μόνιμη βάση, εκτός κι αν πηγαίνεις 'χαλαρά'-'σαν κυρία' (δεν ξέρω πώς αλλιώς να στο περιγράψω ).Για να έχεις μία ένδειξη, το δικό μου που είναι 1.8TFSI, έχει μέσα στην πόλη 11-12 και πέφτει μόνο σε ανοιχτό δρόμο με πολύ χαλαρή-αραιή ροή.
Τα 8t/100km πλέον μόνο εθνική και για να δω '9ρια' μέσα στην πόλη μόνο σε οδήγηση 'ύπνος'...
και είναι (το δικό μου) dsg => μειωμένη λίγο κατανάλωση σε σχέση με το (αντίστοιχο) χειροκίνητο.
Επίσης το δικό μου είναι...πιο ελαφρύ από το Α4 => εχω ελαφρώς πιο μειωμένη κατανάλωση το μέγεθος του αυτοκινήτου που κοιτάς.
Αυτά.ΥΓ:περιττό να πω ότι συμφωνώ με τα όσα έγραψε ο nass πιο πάνω
-
Δές νευρο. http://www.youtube.com/watch?v=ut0Pw4cr4uQ
Δεν νομίζω να ζητήσει πανω απο 2-3 χιλιάρικα
Καβουρα καλά τα λες. Το ξεχνάμε το εβο. Πάντως στο audi.gr και citroen.gr τα Α4 1.8Τ και C5 1.6T αντίστοιχα έχουν 7 λίτρα μεικτό -
αυτο αμα κινειται αρκετα πολη θα σου εχει μια μεση γυρω στο 14αρι
στα ταξιδια σε νορμαλ ρυθμους θα ειναι γυρω στο 9, ισως και λιγοτερο , αλλα αμα πηγαινεις αεροπορια μπορει να δεις και κανα 13αρι
εχει τορσεν , αρα περα απο βαρος εχει και τριβες..
αν θες κατι σαφως πιο οικονομικο θα πρεπει να κατεβεις 1800 κεκ με 160 αλογα και να ξεχασεις την 4κινηση
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Δές νευρο. http://www.youtube.com/watch?v=ut0Pw4cr4uQ
Δεν νομίζω να ζητήσει πανω απο 2-3 χιλιάρικα
Καβουρα καλά τα λες. Το ξεχνάμε το εβο. Πάντως στο audi.gr και citroen.gr τα **Α4 1.8Τ **και C5 1.6T αντίστοιχα έχουν 7 λίτρα μεικτότο 1.8Τ 20V έχει μεικτό κύκλο πόσο?
το '7' είναι μόνο για γέλια προφανώς (χωρίς καμία ειρωνεία προς το πρόσωπό σου αλλά κυρίως στα νούμερα που ανακοινώνουν και δεν ντρέπονται που τα γράφουν).
Το 9άρι (9lt/100km) είναι σίγουρο και ανάλογα με το πόσα km θα κάνει μέσα στην πόλη η κατανάλωση θα αυξάνει (αισθητά)...ΥΓ:το 'μπλε' είναι 2.0TFSI 220ps 4κίνητο και καίει τον άπακο (πληροφοριακά ).ξεπερνάει καταναλώσεις του τωρινού s3.
-
Και το 2.0 Οctavia στα ίδια είναι ε?
-
Ο χρήστης Artec έγραψε:
Και το 2.0 Οctavia στα ίδια είναι ε?οχι , αυτο ειναι σαφως πιο ελαφρυ και επειδη δεν εχει 4κινηση εχει λιγοτερες τριβες
σαφως πιο οικονομικο αυτοκινητο απο ολες τις αποψεις
αυτο θα ειναι γυρω στο 12αρι μεση και φυσικα +/- αναλογα με το πώς οδηγεις
EVO 8