-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Με βάση τα κριτήρια που λες όντως το i20 φαίνεται η σωστή επιλογή. Είναι καλό αμάξι, στα πλαίσια του ευρωπαικού/ιαπωνικού ανταγωνισμού και με βάση όσα λες προσφέρεται σε πολύ καλή τιμή.
Το ESP είναι απαραίτητο εργαλείο ακόμα για τα οχήματα της κατηγορίας σούπερμίνι που ενδιαφέρεσαι καθώς σε οχήματα με κοντό μεταξόνιο οι αντιδράσεις στο όριο είναι εντονότερες. Βάλτο και σου εύχομαι να μη σου χρειαστεί ποτέ!
κορεατικο δεν ειναι αυτο?
και με τους κορεατες δεν υπαρχει κανενας ανταγωνισμοςibiza λοιπον
Πολύ άσχημο αυτοκίνητο, κατά τη γνώμη μου. Δεν το κοιτάω καν. Άσε που δεν θέλω ευρωπαϊκό. Θέλω Ιαπωνικό ή Κορεάτικο, γιατί τα θεωρώ σημαντικά πιο αξιόπιστα.
-
ναι οντως ειναι πανασχημο
τωρα για την αξιοπιστια , κατι παραπανω θα ξερεις για να το λες.. τι να ξερουν αλλωστε οι ευρωπαιοι μπροστα στη μεγαλη αυτοκινητιστικη παραδοση των κορεατων
-
Εγώ θα διάλεγα αυτό με το esp ( ) γιατί όσο ουδέτερη συμπεριφορά και να έχει ένα αμάξι όταν θα σου γλυστρίσει είναι θέμα εμπειρίας αν θα καταφέρεις να το ξαναφέρεις στη θέση του και για να έχεις εμπειρία πρέπει να το κάνει αυτό συχνα...
Αν οδηγήσεις ένα αμάξι με esp κοντά στο όριο θα το καταλάβεις... Με το που πάει να φύγει η μούρη την μαζεύει αμέσως πρωτού χρειαστεί καν να αφήσεις το γκαζι εσυ, και αν το αφήσεις και γίνει υπερστροφή τότε φρενάρει τον πίσω εσωτερικό τροχό και το ξαναμαζεύει χωρις να χρειαστεί καν να κάνεις ανάποδο τιμόνι.
Δε λέω ίσως το esp σε κόβει (και στερεί ταχύτητα και απόλαυση--ίσως γιατι και αυτό ειναι σχετικό) αλλά όταν είσαι σε δημόσιο δρόμο αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια.
-
αναλογα το esp, υπαρχουν ηλεκτρονικα και ηλεκτρονικα στην αγορα
μερικα ειναι εκνευριστικα παρεμβατικα και αν θες να κανεις ταρζανιες, ολα ενοχλουν
-
εν κατακλειδι παρε το ι20 γιατι στα 16 χιλιαρικα παιρνεις μικρομεσαιο κ οχι μικρο οπως το φιεστα......
το ι20 ειναι καλοεξοπλισμενο,ασφαλες κ με καλη τιμη......μου φαινεται πολυ πιο λογικη επιλογη...... -
Ο χρήστης madhorse έγραψε:
εν κατακλειδι παρε το ι20 γιατι στα 16 χιλιαρικα παιρνεις μικρομεσαιο κ οχι μικρο οπως το φιεστα......
το ι20 ειναι καλοεξοπλισμενο,ασφαλες κ με καλη τιμη......μου φαινεται πολυ πιο λογικη επιλογη......με συγχωρεις που θα στο χαλασω φιλε μου με 3.94 μετρα εισαι supermini δλδ μικρο και οχι μικρομεσαιο
ακομα και τα πιο μικρα μικρομεσαια των ημερων μας ειναι τουλαχιστον 4.2 μετρα
το i30 τοτε τι ειναι?
-
το ι20 ειναι καλοεξοπλισμενο,ασφαλες κ με καλη τιμη......μου φαινεται πολυ πιο λογικη επιλογη......με συγχωρεις που θα στο χαλασω φιλε μου με 3.94 μετρα εισαι supermini δλδ μικρο και οχι μικρομεσαιο
ακομα και τα πιο μικρα μικρομεσαια των ημερων μας ειναι τουλαχιστον 4.2 μετρα
το i30 τοτε τι ειναι?
ποιος ειπε πως το ι20 ειναι μικρομεσαιο? ξαναδιαβασε τι εγραψα....
-
ναι οντως ειναι πανασχημοτωρα για την αξιοπιστια , κατι παραπανω θα ξερεις για να το λες.. τι να ξερουν αλλωστε οι ευρωπαιοι μπροστα στη μεγαλη αυτοκινητιστικη παραδοση των κορεατων
Κοίτα, επειδή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βλέπουν το αυτοκίνητο καθαρά ως μεταφορικό μέσο κι επειδή εγώ προσωπικά έχω πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για το γερμανικό μου, προσέχοντάς το, και όντας τακτικός στη συντήρησή του, έχω καταλάβει ότι για πολλά χιλιόμετρα, σε αυτές τις κατηγορίες, τα ιαπωνικά-κορεάτικα είναι μονόδρομος. Γι' αυτό άλλωστε έχουν και μεγαλύτερη εγγύηση.
Εγώ προσωπικά ψάχνω για κάτι απλό μηχανολογικά και ασφαλές. Οι Ευρωπαίοι σαφώς και έχουν τεχνογνωσία και αξιοπιστία, όμως σημαντικότατο ρόλο παίζει ο αντιπρόσωπος και το κόστος των ανταλλακτικών.
Όταν ένα αυτοκίνητο εντός εγγύησης (για να μην τη χάσεις) σου κοστίζει 115 ευρώ μόνο για λάδια (απλά), τότε είναι ακριβό στη συντήρηση. Όταν ο ιμάντας χρονισμού, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ HYUNDAI, MAZDA, κλπ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΔΕΝΑ, κοστίζει 400 ευρώ για αλλαγή, όταν σου χτυπάνε πυράκια διαρκώς, εκτός αν βάλεις 100άρα βενζίνη, όταν χαλάει ο εγκέφαλος της πόρτας (??????) και κοστίζει 260 ευρώ για να ανάβει η πλαφονιέρα και ο βομβητής για τα φώτα, και αν αλλάζεις ζαμφόρ κάθε 10.000 χιλιόμετρα, τότε προβληματίζεσαι φίλε μου. Σίγουρα δεν είναι όλα τα Γερμανικά, ή όλα τα GOLF έτσι, αλλά μια επίσκεψη στο αντίστοιχο club τους θα σε πείσει σχετικά με τα προβλήματα, τα οποία διαπιστώνω και ο ίδιος. Το να βασίζομαι στη ματαιοδοξία του Έλληνα για να μην οδηγήσω hyundai, είναι για μενα εντελώς ανώριμο και άτοπο. Γιατί τα χρήματα που βγάζω, δεν τα βγάζω μαζί με την αντιπροσωπεία. Εγώ δουλεύω και αναγκάζομαι να μετράω το κάθε ευρώ για να τα φέρω βόλτα. Έτσι απλά.
-
ναι σε καταλαβαινω,το θεμα ειναι οπως ειπες τα κοστη
δεν το εχω ψαξει με τα κορεατικα, αλλα εχω ακουσει οτι ειναι πιο φθηνα στη συντηρηση τους, οχι ομως οτι δε χαλανε.. χαλανε και αυτα οπως τα περισσοτερα
τελοσπαντων , εφοσον το θελεις για μεταφορικο μεσο απλα και δε θες να ξοδευτεις παρε το i20
δεν ειναι παντως το κομπλεξ του ελληνα με τα κορεατικα, δυστυχως δεν εχω δει ποσο εχουν βελτιωθει τα τελευταια μοντελα (i20, i30) , αλλα παλιοτερα που ειχα οδηγησει ηταν επιεικως χαλι μαυρο
και δεν μιλαω μονο για τον οδηγικο τομεα, αλλα και της ασφαλειας (φρενα, κρατηματα) , αξιοπιστιας και σιγουρα της ποιοτηταςενιωθα οτι οδηγουσα ενα κινουμενο ταφο..
-
ναι σε καταλαβαινω,το θεμα ειναι οπως ειπες τα κοστηδεν το εχω ψαξει με τα κορεατικα, αλλα εχω ακουσει οτι ειναι πιο φθηνα στη συντηρηση τους, οχι ομως οτι δε χαλανε.. χαλανε και αυτα οπως τα περισσοτερα
τελοσπαντων , εφοσον το θελεις για μεταφορικο μεσο απλα και δε θες να ξοδευτεις παρε το i20
δεν ειναι παντως το κομπλεξ του ελληνα με τα κορεατικα, δυστυχως δεν εχω δει ποσο εχουν βελτιωθει τα τελευταια μοντελα (i20, i30) , αλλα παλιοτερα που ειχα οδηγησει ηταν επιεικως χαλι μαυρο
και δεν μιλαω μονο για τον οδηγικο τομεα, αλλα και της ασφαλειας (φρενα, κρατηματα) , αξιοπιστιαςενιωθα οτι οδηγουσα ενα κινουμενο ταφο..
Κάνε, από περιέργεια, ένα test drive σε οποιοδήποτε hyundai ή ΚΙΑ. Θα εκπλαγείς.
-
αμα τυχει θα το επιδιωξω, αλλα η επαφη μου παλιοτερα με διαφορα atos, accent , matrix δε θα ελεγα οτι με αφησε ικανοποιημενο
λογικα θα εχουν γινει βηματα μπροστα απο τα τοτε μοντελα
-
Ο χρήστης madhorse έγραψε:
ποιος ειπε πως το ι20 ειναι μικρομεσαιο? ξαναδιαβασε τι εγραψα....
διαβασα λαθος
-
Δεν έχει καμία σχέση η σειρά i με τα προηγούμενα μοντέλα. Η μέρα με τη νύχτα. Λες και είναι άλλη μάρκα. Μου θυμίζει τη μετάβαση της skoda από το felicia στην Octavia. Εγώ ήμουν πολύ αρνητικός με τα Κορεάτικα, μέχρι που τα οδήγησα.
-
Ο χρήστης britgreek έγραψε:
Δεν έχει καμία σχέση η σειρά i με τα προηγούμενα μοντέλα. Η μέρα με τη νύχτα. Λες και είναι άλλη μάρκα. Μου θυμίζει τη μετάβαση της skoda από το felicia στην Octavia. Εγώ ήμουν πολύ αρνητικός με τα Κορεάτικα, μέχρι που τα οδήγησα.Νομίζω ότι γίνεσαι λιγάκι υπερβολικός...
Όλα τα αυτοκίνητα της Hyundai μετά την περίοδο του Excel είχαν πολύ καλά δείγματα να παρουσιάσουν και για αυτό το λόγο καθιερώθηκε ως αξιόπιστος κατασκευαστής χωρίς να χρειαστεί να γίνει κομμάτι άλλου κατασκευαστή για να αποκτήσει κύρος & ίσως (ίσως!) αξιοπιστία...
Με αυτά τα αυτοκίνητα καθιερώθηκε η Hyundai στην αγορά (παγκόσμια) σε αντίθεση με τώρα που έχει πέσει και σε πωλήσεις αλλά και σε άλλους τομείς.
Σε αντίθεση με τη Hyundai το έτερο ήμισυ ΚΙΑ μάλλον κερδίζει σε πόντους (τολμηρές σχεδιάσεις, πλήθος αμαξωμάτων, σπορ σχεδιασμοί, καλές συνεργασίες με διαφόρους οίκους).Και αυτό που διάβασα παραπάνω (για άλλη μία φορά στο χώρο) για 'κινούμενους τάφους' και αυτό είναι υπερβολή... Και είναι υπερβολή γιατί πολύ εύκολα το κάθε αυτοκίνητο μπορεί να γίνει 'κινούμενος τάφος' από τον οδηγό του... ανάλογα την οδήγηση και την συμπεριφορά στο δρόμο όταν δεν λαμβάνει υπόψη τα όρια του εκάστοτε αυτοκινήτου.
-
Storm η hyundai ηταν ενας φτηνος κατασκευαστης με οικονομιες σε παθητικη και ενεργητικη ασφαλεια..Ολα αυτα μεχρι πριν λιγο καιρο με τη σειρα i τα οποια ειναι καλυτερα αυτοκινητα αλλα και πιο ακριβα..
H hyundai καθιερωθηκε στην ελλαδα ως ο φτηνος και αξιοπιστος κατασκευαστης και τιποτα παραπανω... Υπηρχαν και αναλαμπες βεβαια οπως το παρων coupe που ακομα και σχεδιαστικα ειναι πολυ καλο.. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν έχει καμία σχέση η σειρά i με τα προηγούμενα μοντέλα. Η μέρα με τη νύχτα. Λες και είναι άλλη μάρκα. Μου θυμίζει τη μετάβαση της skoda από το felicia στην Octavia. Εγώ ήμουν πολύ αρνητικός με τα Κορεάτικα, μέχρι που τα οδήγησα.
Νομίζω ότι γίνεσαι λιγάκι υπερβολικός...
Όλα τα αυτοκίνητα της Hyundai μετά την περίοδο του Excel είχαν πολύ καλά δείγματα να παρουσιάσουν και για αυτό το λόγο καθιερώθηκε ως αξιόπιστος κατασκευαστής χωρίς να χρειαστεί να γίνει κομμάτι άλλου κατασκευαστή για να αποκτήσει κύρος & ίσως (ίσως!) αξιοπιστία...
Με αυτά τα αυτοκίνητα καθιερώθηκε η Hyundai στην αγορά (παγκόσμια) σε αντίθεση με τώρα που έχει πέσει και σε πωλήσεις αλλά και σε άλλους τομείς.
Σε αντίθεση με τη Hyundai το έτερο ήμισυ ΚΙΑ μάλλον κερδίζει σε πόντους (τολμηρές σχεδιάσεις, πλήθος αμαξωμάτων, σπορ σχεδιασμοί, καλές συνεργασίες με διαφόρους οίκους).Και αυτό που διάβασα παραπάνω (για άλλη μία φορά στο χώρο) για 'κινούμενους τάφους' και αυτό είναι υπερβολή... Και είναι υπερβολή γιατί πολύ εύκολα το κάθε αυτοκίνητο μπορεί να γίνει 'κινούμενος τάφος' από τον οδηγό του... ανάλογα την οδήγηση και την συμπεριφορά στο δρόμο όταν δεν λαμβάνει υπόψη τα όρια του εκάστοτε αυτοκινήτου.
Οταν ειναι κατασκευη καρου, δεν εχει παρα να ειναι αξιοπιστο! Οταν θα φτιαξουν κατι τεχνικα/τεχνολογικα καλυτερο και αποκτησουν το refinement και detailing αλλων κατασκευαστων θα δουμε κατα ποσο θα συνεχισουν να ειναι αξιοπιστοι, φτηνοι κλπ...
Στο οτι ηταν ταφος... ισως ειναι λιγο υπερβολη, αλλα η εμπειρια μου με Elantra του 2003 δεν μπορω να πω, πως ειχε καποια επαφη με ενα αντιστοιχο ευρωπαικης κοπης αμαξι... Στον δρομο ηταν λιγο omg & 3x LOL... και οχι δεν μιλαμε για ραλλυ και αλλα χαρωπα που ελαχιστους αφορουν.
-
Ο χρήστης britgreek έγραψε:
Με βάση τα κριτήρια που λες όντως το i20 φαίνεται η σωστή επιλογή. Είναι καλό αμάξι, στα πλαίσια του ευρωπαικού/ιαπωνικού ανταγωνισμού και με βάση όσα λες προσφέρεται σε πολύ καλή τιμή.
Το ESP είναι απαραίτητο εργαλείο ακόμα για τα οχήματα της κατηγορίας σούπερμίνι που ενδιαφέρεσαι καθώς σε οχήματα με κοντό μεταξόνιο οι αντιδράσεις στο όριο είναι εντονότερες. Βάλτο και σου εύχομαι να μη σου χρειαστεί ποτέ!
κορεατικο δεν ειναι αυτο?
και με τους κορεατες δεν υπαρχει κανενας ανταγωνισμοςibiza λοιπον
Πολύ άσχημο αυτοκίνητο, κατά τη γνώμη μου. Δεν το κοιτάω καν. Άσε που δεν θέλω ευρωπαϊκό. Θέλω Ιαπωνικό ή Κορεάτικο, γιατί τα θεωρώ σημαντικά πιο αξιόπιστα.
και πολυ καλα κανεις!!!!!!!!!!
-
jazz 1.2 !!!!! δες αν μπαινει esp!!! ....κοστιζει 400 €, ειναι πιστευω καλυτερο απο ολα οσα βλεπεις + του οτι σαν μεταχειρησμενο θα φυγει αμεσως + οτι ειναι το ιδιο γρηγορο και πιο οικονομικο.... εκτος του ibiza που ειναι πραγματικο κορυφαιο αυτοκινητο!!! σε αριστη τιμη!!!
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
jazz 1.2 !!!!! δες αν μπαινει esp!!! ....κοστιζει 400 €, ειναι πιστευω καλυτερο απο ολα οσα βλεπεις + του οτι σαν μεταχειρησμενο θα φυγει αμεσως + οτι ειναι το ιδιο γρηγορο και πιο οικονομικο.... εκτος του ibiza που ειναι πραγματικο κορυφαιο αυτοκινητο!!! σε αριστη τιμη!!!Κι από αντιπροσωπεία τι λέει; Ακούγονται καλά λόγια για τον Σαρακάκη; Πάντως, το Jazz δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Δεν μου έκανε το κλικ. Κι αν σκεφτείς ότι μείωσαν την εγγύηση στα 3 χρόνια χωρίς δυνατότητα επέκτασης, ειλικρινά δεν βλέπω σε τι με καλύπτει. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο παράγοντας αντιπροσωπεία-εγγύηση.
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας. Η διαφορά στα τέλη ανάμεσα σε 1.2 και 1.4 είναι αμελητέα. Το ίδιο και τα ασφάλιστρα. Δεν συζητάμε για 100 ευρώ συνολική διαφορά το χρόνο σε ασφάλιστρα και τέλη.
Ας μείνουμε στη σύγκριση i20-Fiesta γιατί έχω καταλήξει σε αυτά τα 2 μοντέλα.
-
Για τα τελη δε ξερουμε τι μελλει γενεσθαι αλλα αυτη τη στιγμη στο 1,2 ειναι 94ε και στο 1,4 184ε,τα διπλασια χρηματα δηλαδη..
Για τον Σαρακακη δεν εχω προσωπικη εμπειρια αλλα απ οτι θα διαβασεις στο φορουμ, δεν ακουγονται τα καλυτερα.. Για την ακριβεια ακουγονται τα χειριστα..
Στο θεμα μας: Το i20 ειναι η επιλογη για σενα. Οι λογοι προαναφερθηκαν απο τους υπολοιπους και συμφωνω μαζι τους.
Καλοταξιδο
Hyundai i20 ESP vs Fiesta 1.4: Ποιο είναι πιο ασφαλές, κ.α.;