-
είσαστε
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Γι αυτό δεν θα γίνουμε ποτέ πολυπολιτισμική χώρα παρά μόνο στα λόγια
Χάσαμε το τρένο δηλαδή; Πώς αντέξαμε τόσες χιλιετίες χωρίς αυτό το αγαθό; Και πώς θα αντέξουμε στο μέλλον;
Πρωτον το Ελληνικο κρατος υπαρχει εδω και 200 χρονια οχι χιλιετιες. Οπότε δηλαδής αν αύριο εξαφανιστεί το ελληνικό κράτος (κατακτηθεί, διαλυθεί σε τμήματα που θα κολλήσουν σε γειτονικά κράτη, ενσωματωθεί αυτοβούλως σε μια αυτοκρατορία τύπου Ε.Ε. ή ΗΠΑ...) θα εξαφανιστεί αυτό που λέμε 'ελληνικός λαός'; Έλληνες=κράτος;
Δευτερον ο ελλαδικος χωρος ηταν πολυπολιτισμικος τουλαχιστον απο τους Ελληνιστικους χρονους μεχρι και τον 2ο ΠΠ, ενω και σημερα υπαρχουν σημαντικες μειονοτητες παρ'ολο που τους πολλους τους διωξαμε/σφαξαμε/αφομοιωσαμε κοκ Μονομερώς και σε μοναδικό βαθμό φυσικά.. Ο ελλαδικός χώρος κατοικείτο κυρίως από 'Έλληνες', ενώ 'Έλληνες' υπήρχαν και στα σημερινά βόρεια βαλκανικά κράτη και στην εγγύς Ανατολή. Στα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια, αλλά και στα βυζαντινά, οι Έλληνες διακρίνονταν από άλλους λαούς όχι νομικά (ήταν υπήκοοι αυτοκρατόρων, βασιλέων που κατείχαν αχανείς εκτάσεις), αλλά με άλλα κριτήρια. Πάντως μπορούσες να πεις ότι ο τάδε ήταν Λύδιος, ο άλλος Ιλλυριός, ο παράλλος Αιγύπτιος ή, αργότερα, Άραβας κ.ο.κ..
Τριτον, οταν τσιμπαμε τα πακετα απο την πολυπολιτισμικη ΕΕ Καλό ανέκδοτο, πολυπολιτισμική η Ευρώπη. Δηλαδή όταν κοιτάζεις έναν Ισπανό και ένα Γερμανό ή Ιταλό, δεν διακρίνεις διαφορές; Μια σούπα είναι όλοι τους; Άλλο το τι θες και άλλο το τι ισχύει.που μας δεχτηκε στις αγκαλες της και μας δινει τοσα λεφτα Με το αζημίωτο φυσικά και καμαρωνουμε ως ευρωπαιοι ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ένα πράγμα ας πούμε σα γυφτικο σκεπαρνι και προσπαθει να μας επιβαλλει και κανα μετρο μπας και σταματησουμε να ειμαστε τοσο πισω, ειναι καλη η πολυπολιτισμικη ευρωπαϊκη κοινωνια πολυπολιτισμική 'οικονομική αυτοκρατορία' αν θες, 'κοινωνία' όχι, αλλα οταν ερχονται εδω οι ξενοι και μας παιρνουν τις δουλειες και μας βιαζουν τις γυναικες μας χαλαει Ναι. Γιατί, εσύ γουστάρεις;; ή θεωρεις τρομαρα σου πως εχουμε περισσοτερα κοινα με τον Γερμανο και τον Σουηδο που ΠΛΗΡΩΝΕΙ για τους δρομους σου, παρα με τον Αλβανο;; (ξανά) με το αζημίωτο. Και γιατί θα πρέπει να έχω μόνο κοινά και όχι διαφορές που με χαρακτηρίζουν ως μέρος ενός λαού; Επειδή 'έτσι πρέπει'; Ο Σουηδός και ο Γερμανός, όπως και ο Αλβανός και ο Τούρκος, σαφώς διακρίνει την πάρτη του από τον Έλληνα. Καλά κάνει και καλά θα κάνει, αφού έτσι αισθάνεται καλύτερα.Πρέπει επιτέλους σε τούτη τη χώρα να καταλάβουμε τι σημαίνει πολυπολιτισμικότητα και ως που φτάνει η χάρη της.
Το να τρως κιοφτέδες και να πίνεις αϊράνι, το να ακούς αγγλοσαξονική μουσική και να φτιάχνεις μπιντέδες γαλλικού στυλ, το να φοράς κελεμπίες ή κιμονό ή τζινάκια, το να απολαμβάνεις σκατς μπλαμπλα είναι πολυπολιτισμικότητα.Το να βάλεις 2 μύρια ισλαμιστές μέσα σε 10 μύρια χριστιανοαθεοξερωγωτί, είναι πολυμαλακισμικότητα, εφόσον οι πρώτοι θα αποτελέσουν όχι ένα τμήμα ενός ομαλά λειτουργούντος συνόλου, έστω με ειδικά έθιμα και καθημερινές συνήθειες, αλλά έναν πυρήνα δημιουργίας συγκρούσεων.
Στην Ισπανία ας πούμε (υπέροχο παράδειγμα), υπάρχουν οι Ισπανοί, αλλά και οι Καταλανοί και οι Βάσκοι. Παλιάαα υπήρχαν πολλοί Άραβες, εξ ου και τα καταπληκτικά μνημεία των νοτιότερων ισπανικών πόλεων. Εντούτοις, αν και οι Ισπανοί πήραν στοιχεία από τους Άραβες, ΕΙΝΑΙ ΙΣΠΑΝΟΙ. Αν δεν είχαν χάσει οι Άραβες από κάτι αντιπολυπολιτισμικούς σαν τον Ελ Σιντ, σήμερα αυτό που γνωρίζουμε ως Ισπανία θα ήταν ένα αραβικό κράτος σαν το Μαρόκο ή την Αλγερία, με πολιτισμικά ψήγματα των Ισπανών. Από την άλλη μεριά, οι Βάσκοι και οι Καταλανοί καθόλου δεν αισθάνονται άνετα με τους Ισπανούς στο σβέρκο τους. Γιατί; Δεν τους αρέσει η 'πολυπολιτισμικότητα';Επειδή μου αρέσει να μη μιλάω υποθετικά όταν υπάρχουν απτά παραδείγματα, θα θυμίσω τι σήμανε η 'πολυπολιτισμικότητα' στη Γιουγκοσλαβία, στα Σκόπια, στην Κύπρο: θύλακες εθνοτήτων, καταπίεση των περισσότερων εθνοτήτων από την επικρατούσα ανά περίπτωση, πόλεμο, εκτοπισμούς, γενοκτονία και στο τέλος διάσπαση σε κρατίδια του κώλου. Είναι κατά τη γνώμη μου 100% βέβαιο ότι μια 'πολυεθνική' Μακεδονία, όπως ήταν αυτή πριν τους βαλκανικούς πολέμους, σήμερα θα είχε την τύχη της Γιουγκοσλαβίας ή των Σκοπίων και θα ήταν μόνιμη εστία έντασης μεταξύ των βαλκανικών κρατών.
Ααα, υπάρχει και το λαμπρό παράδειγμα των ΗΠΑ. Φυσικά οι ΗΠΑ τα έχουν καταφέρει πολύ καλά. Πρώτα εξολόθρευσαν τους Γάλλους, μετά τους γηγενείς Ινδιάνους, στη συνέχεια τους Μεξικανούς και έστησαν το In God We Trust και το Novus Ordo Seclorum, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ. Ψευτοέθνος φυσικά, αλλά με σημαίες παντού, με εθνικούς ύμνους, με ιμπεριαλιστική τακτική κατά όλων των άλλων εθνών του κόσμου. Δηλαδή, αν πάρουμε το φωτεινό παράδειγμα των ΗΠΑ για τα καθ' ημάς, θα πρέπει να 'δέσουμε' μια ετερόκλητη σάλτσα με τις αρχές του ΕΘΝΟΥΣ, της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και άλλα που σε διάφορους προξενούν αλλεργία έως τα επίπεδα της ασφυξίας.
Στα χαρτιά και τις υποθέσεις όλα δείχνουν εφικτά, το κακό είναι, κύριοι, ότι η πραγματικότητα διαψεύδει τις απόψεις σας (τις ξεφτιλίζει βασικά, αλλά τεσπά). Μπάι.
-
Nα βοηθήσω εγώ λίγο για την πολυπολιτισμικότητα της Θεσ/κης
viewtopic.php?f=13&t=34155&p=1404807&hilit=%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7#p1404807
-
Στάσου μύγδαλα
-
Ρε μάνοσκ γιατί μάλλον κάτι δεν κατάλαβα.
Πολυπολιτισμικότητα λες, είναι όταν οι 'διαφορετικοί' λειτουργούν ομαλά (ασχέτως του αν κρατάνε τα στοιχεία τους ή όχι)
και δεν είναι όταν δημιουργούν εντάσεις και υπάρχει καταπίεση από τον κυρίαρχο.Ωραία, αυτό πως 'αποδεικνύει' ότι κάποιες απόψεις είναι κλαπαρχιδιές, και κάποιες άλλες όχι;
Για την ακρίβεια, δεν μπορώ να εντοπίσω ποιο ακριβώς είναι το σημαντικό στοιχείο του ποστ σου -
Ότι στην πράξη δεν λειτουργούν ποτέ 'ομαλά', εκτός αν γίνουν σούπα υπό ένα επιβληθέν κυρίαρχο εθνικό/κρατικό ιδεώδες.
Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αυτά που έγραψα.Πάρε το σε μορφή εικόνας για να διευκολυνθείς:
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ότι στην πράξη δεν λειτουργούν ποτέ 'ομαλά', εκτός αν γίνουν σούπα υπό ένα επιβληθέν κυρίαρχο εθνικό/κρατικό ιδεώδες.
Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αυτά που έγραψα.Ναι ωραία, μέσα σε ένα κράτος θα λειτουργούν όπως και οτιδήποτε τη σήμερον.
Περί σούπας, προφανώς. Αν βρίσκεσαι ως μειοψηφία μέσα σε κάτι, επηρεάζεσαι. Δες ας πούμε τον εαυτό σου, που ως δεξιός σε μια κοινωνία που έχουν κυριαρχήσει οι κομμουνιστάς, έχεις αρχίσει να επηρεάζεσαι (ο leonp δεν είναι πολυπολιτισμικός και εξακολουθεί να δημιουργεί εντάσεις )
Κατά τα άλλα, και ο ίδιος έγραψες ότι μπορούν να έχουν 'ειδικά έθιμα και καθημερινές συνήθειες'.Εξακολουθώ να μην βλέπω ποια είναι η άποψη στην οποία απαντάς.
-
manosk συμφωνώ απόλυτα
στην θεσσαλονίκη των κλειστών μαγαζιών της παρασκευής (μουσουλμάνοι), του σαββάτου (εβραίοι) και κυριακής (χριστιανοί) με φράγκικο μαχαλά, με συναγωγές, τζαμιά και δεκάδες εκκλησίες όλα πήγαιναν μια χαρά λόγω της αδιαμφισβήτητης κυριαρχίας του σουλτάνου.
μόλις κατάρρευσε η αυτοκρατορία η θεσσαλονίκη έγινε καμπούλ με διεθνή ειρηνευτική δύναμη κλπ κλπκαι κάτι ακόμη γιατί θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε την προσωπική ιδιαιτερότητα του πολίτη και να γυρνάμε την πλάτη στην ιδιαιτερότητα του έθνους των ίδιων πολιτών?
έχεις κάτσει σε λεωφορείο δίπλα σε γεωργιανό που έχει φάει για πρωινό όλο το τουρσί και τα καυτερά του Βασιλόπουλου?
-
Σε καταλαβαίνω απόλυτα vice, φαντάσου να αράξεις στο λεωφορείο και δίπλα σου να κάτσει κάτι τέτοιο
θα σηκωθείς και θα πας δίπλα σε αυτό
-
Πάντως στα λεωφορεία και γενικά στους κλειστούς χώρους το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι Κινέζοι που λένε για τους λευκούς ότι μυρίζουν σαν πτώματα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα vice, φαντάσου να αράξεις στο λεωφορείο και δίπλα σου να κάτσει κάτι τέτοιοθα σηκωθείς και θα πας δίπλα σε αυτό
Αμα βγαλει τη μασκα ο παπαρας μπορει και να μοιαζουν
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Νομίζω ότι δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αυτά που έγραψα.Ναι ωραία, μέσα σε ένα κράτος θα λειτουργούν όπως και οτιδήποτε τη σήμερον.
Περί σούπας, προφανώς. Αν βρίσκεσαι ως μειοψηφία μέσα σε κάτι, επηρεάζεσαι. Δες ας πούμε τον εαυτό σου, που ως δεξιός σε μια κοινωνία που έχουν κυριαρχήσει οι κομμουνιστάς, έχεις αρχίσει να επηρεάζεσαι (ο leonp δεν είναι πολυπολιτισμικός και εξακολουθεί να δημιουργεί εντάσεις )
Κατά τα άλλα, και ο ίδιος έγραψες ότι μπορούν να έχουν 'ειδικά έθιμα και καθημερινές συνήθειες'.Εξακολουθώ να μην βλέπω ποια είναι η άποψη στην οποία απαντάς.
Φυσικά και μπορούν να έχουν οι πολίτες μιας χώρας ειδικά έθιμα και καθημερινές συνήθειες. Ας σκουτελοβαρίσκουν οι Κρητικοί, ας ρίχνουν ρουκέτες οι Χιώτες, ας γιορτάζουν τα Μπαρ Μίτζβα οι Εβραίοι ή τα ραμαζάνια οι Πακιστανοί.
Από αυτό το σημείο έως τη δημιουργία θυλάκων ή γκέτο ή εθνοτικών διεκδικήσεων, έως την αλλοίωση των συνηθειών των ντόπιων από τρίτους, υπάρχει τεράστια απόσταση.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα vice, φαντάσου να αράξεις στο λεωφορείο και δίπλα σου να κάτσει κάτι τέτοιο
Αν έχει φάει αυτά που γράφει ο vice, θα γίνει πολύ kinky φάση
-
πού να πετύχει και τον τάσο με παστουρμά
-
Οff topic.....
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σε καταλαβαίνω απόλυτα vice, φαντάσου να αράξεις στο λεωφορείο και δίπλα σου να κάτσει κάτι τέτοιοAντε πες Θεσ/νίκη έχουν και κάποιες πιθανότητες....(απο χώρες του ανατολικού μπλοκ )
Αθήνα, στον ηλεκτρικό ρε drifter, TI πιθανότητες έχουν....;;;;; (απο μουσουλμανικές χώρες...Τίγκα στο μαυρο π@π@ρι θα είναι και στην καλύτερη αν είναι γυναίκα, θα φοράει μπούρκα.... )
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οι ΗΠΑ γεννηθηκαν μέσα απο αυτή τη διαδικασία, τους πήρε κάποιους αιώνες για να ολοκληρωθεί και μάλιστα με πολλών ειδών ζημώσεις, συγκρούσεις, κλπ....Δεν έγινε βίαια και άμεσα, μέσα σε 1-2 δεκαετίες όπως έχετε την απαίτηση να γίνει εδω και δεν ξέρω αν είναι διατεθειμμένος κανείς να περάσει αυτά που περασε η Αμερική για να φτάσει ως εδω... Και πάλι όμως υπερθεματίζουν οι Αμερικανοί ως γνωστόν την εννοια του Εθνους και της οντότητας που έχουν ή προσπαθούν να έχουν και να συντηρούν. Ο εθνικισμός των Αμερικανών είναι γνωστός και κάπως ετσι καταφέρνουν και πείθουν τους πολίτες τους να πηγαίνουν να σκοτώνονται στου διαόλου τη μάνα για την.... πατρίδα τους. Δημιουργωντας εχθρους και κανοντας πολέμους, πετυχαίνουν την ενότητά τους. (μεταξύ αλλων βέβαια...). Δε θεωρώ οτι οι ΗΠΑ αποτελούν παραδειγμα προς μίμηση λοιπόν....Το αντίθετο....
Μόνο σου το είπες...Έθνος, ούτε οικοδεσπότες ούτε φιλοξενούμενοι. Ποιοι έχουμε την απαίτηση, γιατί με βάζεις σε ομάδα;;; Δε σε 'βάζω σε ομάδα', απλά εσυ και κάποιοι άλλοι, υπερασπίζεστε την πολυπολιτισμικότητα και δεν είναι κακό. Δε σε μάλωσα. Εγώ πάντως προσωπικά δεν έχω καμιά απαίτηση, συζήτηση κάνω και δεν θα την επεκτείνω παραπέρα για τους λόγους που έγραψα. Ήδη μετανιώνω που τόλμησα να εκφραστώ. Δεν υπάρχει λόγος να μετανιώνεις για κάτι, δε μπορώ να σε καταλάβω, κουβέντα κάνουμε....
http://www.youtube.com/watch?v=hwsZoDiiUqQ Γαμάτο....!!! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
-
Και γιατί θα πρέπει να γίνουμε όπως και δήποτε και με το στανιό πολυπολιτισμική χώρα....;; Ποιό το όφελος...;; Εκτός κι αν εννοείς οτι είναι απλά αναπόφευκτο..... Εδω skye δεν πήρα απάντηση....
-
Με πάνω απο 1,5 μυριο μετανάστες (σημαντικό νούμερο και ποσοστιαία) δεν είμαστε....;; Εκτός κι αν υπάρχουν κάποιες... προδιαγραφές που πρέπει να πληρούμε, που μάλλον πρέπει....Ομως πρέπει να οριοθετηθεί ενα πλαίσιο που θα καθορίζει την πολυπολιτισμικότητα. Εσυ πώς το ορίζεις....;; Πόσοι μετανάστες και απο πόσες εθνότητες και θρησκείες θα πρέπει να ερθουν στην Ελλάδα και τί παροχές θα πρέπει να έχουν....;; Τί θα πρέπει να αλλαξει στην Ελληνική κοινωνία;; Να πώ καποια πράγματα τελείως υποθετικά....;;
ΙΜΟ θα πρεπει να ειμαστε πιο ανεκτικοι στο διαφορετικο, ο,τι κι αν ειναι αυτο. Αυτο πρεπει να αλλαξει, δηλαδη ο φοβος και η ανασφαλεια που αντιμετωπιζουμε το διαφορετικο, χωρις πρωτα να τα βαλουμε κατω να εξετασουμε την καθε περιπτωση ξεχωριστα και να δουμε τι μας ενοχλει, αν θα επρεπε να μας ενοχλει και γιατι. Και να σταματησουν οι γενικευσεις του τυπου 'οι μεταναστες ειναι εγκληματιες' ή απο την αλλη 'ολοι οι μεταναστες ειναι αδερφια μας'. Σ΄αυτό συμφωνώ απόλυτα. Και βέβαια δεν είναι όλοι οι μετανάστες εγκληματίες. Ακόμη όμως κι αν δεχτούμε οτι όσοι είναι, είναι απο ανάγκη, δε βλέπω κανένα λόγο γιατί εγω ως πολίτης, πρέπει να βλέπω μια χώρα να μπαζει απο παντού αμετρητες ορδές απο αυτους και να έχω την απαίτηση το κράτος να μεριμνήσει να τους βρει δουλειά, αξιοπρεπή καταλύμματα, να τους παρέχει περίθαλψη κλπ, ωστε αυτοί να μην εγκληματούν.... Δεν ειναι θεμα αριθμων, 20,30, 1000, 5 δις, οσοι και να ειναι το προβλημα ειναι πως τους βλεπω. Και βέβαια είναι θέμα αριθμών....!!!! Γιατί δεν έχω καμμια διαθεση να γίνω μειοψηφία στη χώρα μου (χαλαρά γίνεται..). Γιατί..;; Γιατί ετσι....Αν ηθελα κατακτητή, ας άφηνε ο παππούς μου τους Γερμανούς, να δανείζω τώρα τις 'περιφερειακές οικονομίες της Ευρωζώνης'....Οπως δε μας αρεσει οταν οι Ευρωπαιοι μας λενε πως ολοι οι Ελληνες ειμαστε λαμογια, τεμπεληδες και απατεωνες, ας μην κανουμε κι εμεις το ιδιο.. και πιστεψε με δε θελεις να σου περιγραψω τι ακουσαμε φετος στη Γαλλια... τι τουρκους μας ελεγαν που δεν εχουμε καμια σχεση με την Ευρωπη, τι τραβατε στην Αφρικη οπου ανηκετε μας ελεγαν.. γιατι; απλως γιατι ειχαμε την ατυχια να ειμαστε Ελληνες.. Eιλικρινά, ξέρεις πού τα γράφω αυτά που λένε οι άλλοι για μας....Κι εμεις λέμε γι΄αυτους κι αυτοί λένε για μεταξύ τους...!! Ελεος, στο Δημοτικό είμαστε να λεμε 'κυρία, κυρία ο Βασιλακης με είπε βλάκα....;;' To να λές οτι είχατε την ατυχία να είστε Ελληνες, είναι σα να λές 'οτι αυτοί είχαν την ατυχία να γεννηθούν μαύροι, δεν είμαι εγω ο ρατσιστής...'
- Να γίνουν τεμένη, τζαμιά, ναοί του Βούδα, κλπ σε όλες τις πολεις ωστε να ασκούν αυτοί οι άνθρωποι τα θρησκευτικά τους καθήκοντά.
- Να έχουν δικαίωμα ψήφου και δημιουργίας κομμάτων.
- Να γίνουν σχολεία όπου τα παιδιά τους, εφόσον το επιθυμούν και οι γονείς τους, θα διδάσκονται μόνο τα της χώρας τους απο ομοεθνείς τους, χωρίς να είναι παράλληλα υποχρεωμένα να φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία.
- Οι Δ.Υπηρεσίες να εξυπηρετούν στη γλώσσα του κάθε πολίτη και όχι υποχρεωτικά στα Ελληνικά.
- Δεν ξερω γιατι θα επρεπε να με ενοχλουν ολα αυτα περισσοτερα απο τους Ορθοδοξους και Καθολικους ναους που ηδη εχουμε.. Δεν είπα εγω οτι πρεπει να ενοχλούν...Απλά ρωτησα τί είναι αυτά που θα μας κάνουν καθωσπρέπει πολυτέτοιους....
- Να εχουν. Τι φοβομαστε; Πολλά....Θα στα πω όταν εχω χρόνο....
- Ηδη υπαρχουν εδω και δεκαετιες τετοια σχολεια (στην Αθηνα τουλαχιστον), Αγγλικα, Αμερικανικα, Αραβικα κοκ που δεν ακολουθουν το ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα. Κι εγω σε τετοιο πηγα. Χωρια ποσα σχολεια εχουν το IB Το ίδιο με το 1.
- Ε καλα, ηδη δεν εξυπηρετουν σε ολες τις επισημες γλωσσες της Ευρωπαϊκης Ενωσης; Αυτο ειναι εσενα το προβλημα σου, σε τι γλωσσα θα μιλαει ο Πακιστανος στο ΚΕΠ; εμενα παντως ειναι το τελευταιο που με ενδιαφερει για να ειμαι ειλικρινης. Το ίδιο με το 1.
Γι αυτό δεν θα γίνουμε ποτέ πολυπολιτισμική χώρα παρά μόνο στα λόγια
Χάσαμε το τρένο δηλαδή; Πώς αντέξαμε τόσες χιλιετίες χωρίς αυτό το αγαθό; Και πώς θα αντέξουμε στο μέλλον;
Πρωτον το Ελληνικο κρατος υπαρχει εδω και 200 χρονια οχι χιλιετιες. Δευτερον ο ελλαδικος χωρος ηταν πολυπολιτισμικος τουλαχιστον απο τους Ελληνιστικους χρονους μεχρι και τον 2ο ΠΠ, ενω και σημερα υπαρχουν σημαντικες μειονοτητες παρ'ολο που τους πολλους τους διωξαμε/σφαξαμε/αφομοιωσαμε κοκ. Και γιατί πρέπει αυτό να αλλάξει....;; Και μάλιστα βίαια μεσα σε 1-2 δεκαετίες...;;; Να στο πω κι αλλιώς...;; Και στη Λαρισα, αν μου κουβαλιόταν καμμια 800 χιλιάδες Κρητικοί (πχ), πρόβλημα θα είχα.... .
-
-
Πολυπολιτισμικότητα είναι στην ίδια πόλη να συνυπάρχουν διάφορες κουλτούρες, γλώσσες, έθιμα, συνήθειες, θρησκείες και θα έλεγα ότι στην Ευρώπη συμβαίνει αρκετά αυτό. Όταν όμως οι Έλληνες θέλουν να χτίσουν εκκλησία στην πόλη τους, είναι υποχρεωτικό το κτίσμα αυτό να ταιριάζει με τα πρότυπα της πόλης.
Το ότι φιλοξενούμε μουσουλμάνους δεν είναι καθόλου κακό - κακό είναι να θεωρούν (λέμε τώρα) ότι το να τρώμε χοίρο τους προσβάλλει ή το να σκιτσάρουμε τον προφήτη είναι προβοκατόρικο.
Επίσης, παραπάνω αναφέρθηκα σε ΛΥΣΕΙΣ. Ο skye είπε πολύ σωστά πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει --> τώρα όμως με το κέντρο της Αθήνας σε τραγική κατάσταση και ένα σωρό παράνομους που δεν έχουμε δουλειές να τους δώσουμε τι κάνουμε;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πολυπολιτισμικότητα είναι στην ίδια πόλη να συνυπάρχουν διάφορες κουλτούρες, γλώσσες, έθιμα, συνήθειες, θρησκείες και θα έλεγα ότι στην Ευρώπη συμβαίνει αρκετά αυτό. **Όταν όμως οι Έλληνες θέλουν να χτίσουν εκκλησία στην πόλη τους, είναι υποχρεωτικό το κτίσμα αυτό να ταιριάζει με τα πρότυπα της πόλης.
**Ποιο πρότυπο πόλης; Τι να ταιριάζει; Οι φαραωνικοί χριστιανικοί ναοί που ανεγείρονται από το παπαδαριό και γράφουν πολεοδομικούς κανόνες στα τέτοια τους; Που όσο πιο λατερνέ τον κάνουν και όσο πιο μεγάλο, νομίζουν πως θα εξασφαλίσουν καλύτερο οικόπεδο στο υπερπέραν;
Και που ακριβώς θα χάλαγε την πόλη (ποια πόλη, την Αθήνα; ) η ανέγερση ενός ή περισσότερων τεμένων,ή χώρων λατρείας άλλων θρησκειών; -
Ασφαλώς και αναφέρομαι στους Ελληνικούς ναούς που χτίζονται στη Γερμανία. Μακάρι να ακολουθούσαν κανόνες και εδώ!
-
αυτό δεν με πειράζει...
...αυτό με τρομάζει...
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;