-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@fog
Κάθε φορά που τίθενται προβλήματα, απολύτως υπαρκτά και καθημερινά, θα πεταχτούν μερικοί με την κασέτα του ρατσισμού, των φυλών και ό,τι άλλο τους έχουν ταΐσει τόσα χρόνια. Παρασέρνεις την κουβέντα σε άσχετα ζητήματα ή από ασχετοσύνη ή εκ προθέσεως.
Να θυμάσαι μόνο ότι όταν επιστρέφει σπίτι σου το παιδί σου στο χαλαρό, υπάρχουν συμπολίτες σου που φοβούνται μήπως το βρουν ληστευμένο, δαρμένο ή μαχαιρωμένο από συμμορίες που κόβουν ανενόχλητες βόλτα έξω από την πόρτα τους.Όταν διαβάζω ότι έχουμε πιο 'τίμιους' κακοποιούς και ότι οι Έλληνες δεν σφάζουν, δεν κλέβουν, δεν βιάζουν ή έστω αυτά τα κάνουν με κάποιο 'πανάρχαιο κώδικα ηθικής' το μόνο που κάνω είναι αυτό και σε αυτό το πλαίσιο απαντώ.
Σιγά μην 'παρασύρω' την κουβέντα ή αναλωθώ στα περί ρατσισμού σε τέτοιες 'θέσεις'.Για το δεύτερο σκέλος, τι να πω; Δεν ξέρω αν έχει νόημα. Αν έχεις παιδί θα ήξερες ότι ΔΕΝ υπάρχει γονιός που να μην το φοβάται αυτό. Το μόνο που σκέφτομαι είναι πως δεν έχεις και ίσως γι αυτό να πιστεύεις ότι υπάρχουν γονείς που δεν ανησυχούν ή ότι τους νοιάζει μόνο αν αυτό συμβεί από ξανθό Αλβανό, μελαψό Πακιστανό και όχι αρχαιοπρεπή Έλληνα.
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Υ.Γ. Ουτε ολοι συρρεουν ουτε ολοι εγκληματουν, αυτες οι γενικευσεις και τα στερεοτυπα δεν οφελουν αφορουν αλλο επιπεδο συζητησης.Oχι όλοι βέβαια....Αλλα ΠΑΡΑ πολλοί εξ΄αυτών, κάνουν πράξη τα παραπάνω, μεταξύ των οποίων να ασκούν και το παραεμπόριο....Εχω λόγο εγω ως επαγγελματίας που υφίσταμαι τον μαρασμό, να είμαι εναντίον τους....;; Οταν το κράτος που οφείλει να τους μαζέψει και δεν το κάνει (αντίθετα εμένα με σκίζει), εχω δικαίωμα να καταφέρομαι εναντίον τους και να θέλω να απελαθούν....;; Στις εκλογές ψηφισα μικρό κόμμα (διαμαρτυρήθηκα, ουάου...!! ) , ας πούμε συμμετείχα και σε πορείες κι εσπασα και 2 Τράπεζες, αλλαξε κάτι....;;
-
Ναι... με τις τράπεζες που έσπασες, βρήκαν δουλειά οι τζαμάδες!
sorry sorry δεν ξαναμιλάω
-
εάν μπορείς στο σπίτι σου να φιλοξενήσεις τον κολλητό σου για λίγες μέρες, γιατί λχ μάλωσε με τη σύζυγό του, έχει καλώς γιατί εσύ τα βρίσκεις με τη δικιά σου και συμφωνεί στην απόφασή σου.
εάν μπορείς στο σπίτι σου να φιλοξενήσεις τον κολλητό σου, με την οικογένειά του, γιατί τον έκαναν έξωση από το σπίτι του, μέχρι να βρει άλλο και πάλι μπράβο σου γιατί η δική σου σύζυγος είναι και η πρώτη.
εάν μπορείς στο σπίτι σου να φιλοξενήσεις τον κολλητό σου με την οικογένειά του για πάντα, αποδεχόμενος τις προσωπικές του συνήθειες (να ξαπλώνει στον καναπέ και να βάζει το κανάλι που θέλει ή να πηδιέται με την σύζυγό του φωναχτά στο μπάνιο την ώρα που κάνει ιδιαίτερα η κόρη σου στο δωμάτιό της) τότε έλα να με γ@μήσεις...πιθανόν οι πρώτοι αλβανοί και οι λιγοστοί αφροασιάτες να ήταν δυνατό να αφομοιωθούν στην ελληνική κοινωνία βελτιώνοντας την ζωή τους συμβάλλοντας παράλληλα στο ΑΕΠ της νέας τους πατρίδας.
η χωρίς όριο εισβολή λαθρομεταναστών από όλα τα μέρη της γης αλλοιώνουν πρώτον την ίδια την κοινωνία (ΗΠΑ πριν δύο αιώνες και εννοώ την κοινωνία των ινδιάνων).
πιθανόν να μην αρέσει σε πολλούς η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας....ας κάνουμε προσπάθεια να την βελτιώσουμε, γιατί όσοι πιστεύουν ότι η 'πολυπολιτισμικότητα' είναι πανάκεια πέφτουν πολύ έξω.
άλλο η ανταλλαγή δόσεων κουλτούρας (αυτό γίνεται από την εποχή των δεινοσαύρων) και άλλο η εισβολή κουλτούρας από πολιτισμούς που δεν είχαμε καμιά σχέση στο παρελθόν.
από την απαράδεκτη μαντίλα μέχρι την πρωτόγνωρης βαρβαρότητας εγκληματικότητα...την υποβάθμιση των ήδη κακών υπηρεσιών υγείας, παιδείας κά. δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά από την πλειοψηφία των ιθαγενών.χρειάζεται ένα μέτρο το οποίο κατα γενική ομολογία (ΟΗΕ, ΕΕ ) το έχουμε προ πολλού ξεπεράσει και επειδή πάντα η υπερβολή βλάπτει πρέπει το συντομότερο δυνατό να επαναφέρουμε την κατάσταση σε επίπεδα φυσιολογικά, ανεκτά, δημιουργικά, αποδοτικά ειδάλλως θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή τα χειρότερα και αναγκαστικά θα βρεθούμε από κάποια πλευρά.
-
Ασφαλώς και δεν είναι κακή η πολυπολιτισμικότητα, αρκεί να είναι αποδεκτό το ποιός είναι ο οικοδεσπότης και ποιός ο φιλοξενούμενος. Μακάρι να βρεθεί μια άκρη, γιατί κι αυτοί οι δυστυχείς άνθρωποι θα πρέπει να έχουν μια καλύτερη μοίρα.
-
Τι σημαίνει σπίτι σου;
Οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ φιλοξενούνται, δεν είναι σπίτι τους και τόπος τους; Πρώτης, δεύτερης η τρίτης γενιάς;
Αν ναι γιατί είναι αυτοί φιλοξενούμενοι και όχι οι Αμερικάνοι απ τους apache;
Η καταγωγή δεν φέρνει εγκληματικότητα ούτε βία ούτε αμορφωσιά, αυτά τα φέρνει η φτώχεια και τι να κάνουμε ο καπιταλισμός τρέφεται απ την φτώχεια.
Και ναι θα φτάσεις στο σημείο αν αντιμετωπίζεις την φτώχεια και την αμορφωσιά με περισσότερη φτώχεια και αμορφωσιά να χρειάζεσαι βία και φασισμό για να την επιβάλλεις και να την διατηρήσεις.
Η θα αναζητήσεις μια πιο δίκαιη κοινωνία.Ασχετα, το τόπικ έχει τις προδιαγραφές να εξελιχτεί σε έπος χαλαρά
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ασφαλώς και δεν είναι κακή η πολυπολιτισμικότητα, αρκεί να είναι αποδεκτό το ποιός είναι ο οικοδεσπότης και ποιός ο φιλοξενούμενος.Γι αυτό δεν θα γίνουμε ποτέ πολυπολιτισμική χώρα παρά μόνο στα λόγια
-
Eγώ συμφωνώ με τα χρυσά αυγά
Όξω οι σκούροι.
Μια καλή αρχή είναι να πουλέψουνε αυτοί οι δύο μπουχεσόσκουροι με την 'απολλώνια' αισθητική.
Ο ένας μάλιστα έχει και τουρκοεπώνυμο .
Η μία κουράδα θέλει να πάρει τη μπόλη (sic) να την κάνει πρωτεύουσα των ΕΛ
Η άλλη κουράδα φαντασιώνεται πως είναι απόγονος του Λεωνίδα της Σπάρτης
Και οι δύο κουράδες έχουν ξεχάσει πως είναι το πουλί τους από τον αρχαιοελληνικό σκεμπέ που κρέμεται μπροστά τους
Με τέτοιους παπάρες αρχηγούς, καταλαβαίνει κάποιος εύκολα τι παιδιά βιολιά τους χειροκροτάνε. -
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Όξω οι σκούροι.
Μια καλή αρχή είναι να πουλέψουνε αυτοί οι δύο μπουχεσόσκουροι με την 'απολλώνια' αισθητική.
Ο ένας μάλιστα έχει και τουρκοεπώνυμο .Τώρα που πήρες φόρα δεν πιστεύω να θες να με διώξεις και μένα επειδή είμαι πιο σκούρος απο σένα, άρειος είμαι κι εγώ .
Και το επώνυμο μου μη μπλοφάρεσαι, σουηδικές ρίζες έχει. -
Το Devέτσογλου, από πότε έχει ρε παιδιά σουηδικές ρίζες;
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Όξω οι σκούροι.
Ο ένας μάλιστα έχει και τουρκοεπώνυμο .
Η μία κουράδα θέλει να πάρει τη μπόλη (sic) να την κάνει πρωτεύουσα των ΕΛ
Η άλλη κουράδα φαντασιώνεται πως είναι απόγονος του Λεωνίδα της Σπάρτης
Και οι δύο κουράδες έχουν ξεχάσει πως είναι το πουλί τους από τον αρχαιοελληνικό σκεμπέ που κρέμεται μπροστά τους
Με τέτοιους παπάρες αρχηγούς, καταλαβαίνει κάποιος εύκολα τι παιδιά βιολιά τους χειροκροτάνε.μα γιατι?ο ανθρωπος εχει τρομερες πολιτικες αποψεις
-
Ο χρήστης ntinaras έγραψε:
μα γιατι?ο ανθρωπος εχει τρομερες πολιτικες αποψεις
Έχω βίντεο ποτ πουρί, κωλοτούμπας, βλακείας, αρλούμπας,και αγνής λαοτιανής παπαριάς
Youtube Video -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Τι σημαίνει σπίτι σου;
Οι Έλληνες μετανάστες στις ΗΠΑ φιλοξενούνται, δεν είναι σπίτι τους και τόπος τους; Πρώτης, δεύτερης η τρίτης γενιάς;
Η καταγωγή δεν φέρνει εγκληματικότητα ούτε βία ούτε αμορφωσιά, αυτά τα φέρνει η φτώχεια και τι να κάνουμε ο καπιταλισμός τρέφεται απ την φτώχεια.
Και ναι θα φτάσεις στο σημείο αν αντιμετωπίζεις την φτώχεια και την αμορφωσιά με περισσότερη φτώχεια και αμορφωσιά να χρειάζεσαι βία και φασισμό για να την επιβάλλεις και να την διατηρήσεις.
Η θα αναζητήσεις μια πιο δίκαιη κοινωνία.Ασχετα, το τόπικ έχει τις προδιαγραφές να εξελιχτεί σε έπος χαλαρά
Ασφαλώς και δεν φέρνει η καταγωγή τη βία, και ασφαλώς δε νομίζω ότι κανείς Έλληνας θέλει συνειδητά να γίνεται χαλασμός στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Μέχρι όμως να φτιάξει η κατάσταση εκεί, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, τι μπορεί να γίνει εδώ για τα θέματα που τώρα μας καίνε; Ασφαλώς και είναι ωραίο να έχουμε 'πολύχρωμες' γειτονιές στην πόλη, να έχουν οι άνθρωποι και λατρευτικούς χώρους και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ζωής και υγιεινής.
-
Τι σημαίνει σπίτι σου;
Ασφαλώς και δεν φέρνει η καταγωγή τη βία, και ασφαλώς δε νομίζω ότι κανείς Έλληνας θέλει συνειδητά να γίνεται χαλασμός στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Μέχρι όμως να φτιάξει η κατάσταση εκεί, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ, τι μπορεί να γίνει εδώ για τα θέματα που τώρα μας καίνε; Ασφαλώς και είναι ωραίο να έχουμε 'πολύχρωμες' γειτονιές στην πόλη, να έχουν οι άνθρωποι και λατρευτικούς χώρους και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ζωής και υγιεινής.
Τι ακριβώς να προτείνει κάποιος συνφορουμίτης ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο; Πως να φυλάμε καλύτερα τα σύνορα, πως να διαπραγματευόμαστε με τους εταίρους θέματα που αφορούν την μετανάστευση, πως να πετύχουμε την ανακατεύθυνση των κυμάτων των μεταναστών προς άλλες χώρες;
Ε, δεν ξέρω είναι η απάντηση μου. Υπάρχει κυβέρνηση γι αυτή την δουλειά.
Εδώ θα μου πεις δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την τοκογλυφία σε βάρος μας ο κυβερνήτης μας, το μεταναστευτικό θα διαπραγματευτεί; -
Τι σημαίνει σπίτι σου;
ναι αλλα ο ελληνας στηριζει τον αμερικανο και τη παρεα του που διαλυουνε 3-4 χωρες τον χρονο
στελνει και στρατο,και ναυτικο και μετα γκρινιαζουμε γιατι φευγουν οι κατοικοι απο εκει και ερχονται εδω. -
άντε μπράβο, αλλά αμα βγει το ΚΚΕ και φωνάζει για το αφγανιστάν, βλάπτει την εθνική πρόοδο
αλήθεια απ αυτούς που φωνάζουν τώρα για τους μετανάστες, όταν γαμ@γαν τις χώρες τους, φαντάζομαι, φώναζαν
-
edit mod
-
edit mod
-
edit mod
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;