-
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με μάρκες αυτοκινήτων και θα αγόραζα οτιδήποτε μου άρεσε χωρίς κόλλημα.
Το πιστεύω μου είναι όμως ότι δεν έχει νόημα να δίνεις πάνω από 60.000 ευρώ για αυτοκίνητο, γιατί με αυτά τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις αμάξι που να καλύπτει οποιοδήποτε είδος ανάγκης. Καλύτερα να δώσεις τα περισσευούμενα λεφτά για ένα καλό σκοπό παρά να ικανοποιήσεις την πλεονεξία σου.Ωστόσο, ίσως να πρόδιδα το παραπάνω πιστεύω μου για μια Carrera 4S με PDK, που την θεωρώ απαύγασμα της σύγχρονης αυτοκίνησης και υπόδειγμα κληρονομιάς μιας διαφορετικής αλλά κλασσικής πλέον κουλτούρας.
Για κανένα άλλο αμάξι πάντως δεν θα έδινα περισσότερα απ το προαναφερθέν ποσό.
-
Πες το πιστεύω, πές το κόλλημα, η αλήθεια είναι ότι όταν το ποσταρα πίστευα ότι είναι κατανοητό τί ρωτάω
Προσωπικά μιλώντας, δε θα θυσίαζα την αξιοπιστία της τουότα για να πάρω ένα πασάτ ας πούμε, δε μου λεει απολύτως τπτ.
Αλλά η 159 με έχει κερδίσει, κι ας μην είναι το αμάξι που με καλύπτειπροφανώς το θρεντ αναφέρεται σε αυτούς που έχουν ιδιαίτερο δέσιμο με κάποια σχολή για τις ιδιαιτερότητες που αυτή έχει.
-
Ωραία λοιπόν,
ένα 500αράκι καλό θα μου φαινόταν χωρίς να σημαίνει και ότι αν χρειαζόμουν πολύ μικρό αμαξάκι θα το αγόραζα τελικά.
Μάλλον σε κανά Smart θα πήγαινα, αλλά ομολογώ θα με δελέαζε... -
για gtr?
τα εχει ολα, turbo, quattro, dsg λενε οτι ειναι και ευκολο ο,τι πρεπει για τα κουλα μου χεριαπιο κατω μονο audi
-
Θα έκανα τη χάρη στην τζαπονία να πάρω ένα non-roadster ( ), αν έβγαινε ποτέ το νέο toyobaru και ήταν καλό.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για gtr?
τα εχει ολα, turbo, quattro, dsg λενε οτι ειναι και ευκολο ο,τι πρεπει για τα κουλα μου χεριαπιο κατω μονο audi
και εγω αυτο θα επερνα με κλειστα ματια , οπως ειπες τα εχει ολα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Θα έκανα τη χάρη στην τζαπονία να πάρω ένα non-roadster ( ), αν έβγαινε ποτέ το νέο toyobaru και ήταν καλό.πες μας ότι δε σε συγκινεί το γτρ τώρα
-
Ο χρήστης MIXANAG έγραψε:
για gtr?
και εγω αυτο θα επερνα με κλειστα ματια , οπως ειπες τα εχει ολα.
μονο οι βαγγεληδες μπορουν να το εκτιμησουν πραγματικα αυτο το αυτοκινητο ( και οι κατοχοι evo sti ok )
οι υπολοιποι 'σκληροπηρηνικοι πισωκινητοι' ειναι θυματα του ιαπωνικου μαρκετινγκ -
Για μια πισωκίνητη 159 με τον bi turbo της maserati
Για μια πισωκίνητη 156 με τον 3.2 και βάρος γύρω στα 1000 κιλά -
Αν και έχουν περάσει ουκ ολίγα απο τα χέρια μου έως σήμερα δεν μπορώ να πώ ότι κάποια χώρα η σχολή με κέρδισε .
Ακόμα δεν έχω οπαδικό φανατισμό και πιστεύω ότι είναι λογικό μιας και το αυτ/το είναι προϊόν .Απο την άλλη αυτό που ήθελα είναι χαρακτηριστικά απο διάφορους κατασκευαστές και κάποια που ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει.
Έξυπνα όμορφη σχεδίαση με στυλ και διαχρονικότητα στο εξωτερικό κέλυφος.
( κάτι σαν την 159 )Ποιοτικό εσωτερικό με καλή συναρμογή και καλά υλικά.
( δεν το έχω βρεί ακόμα , ας πούμε κάτι μεταξύ 3άρας - C )Μοντέρνα σχεδίαση εσωτερικού με πλήρη πίνακα οργάνων και gatzet ( λίγο Φουτούρ δεν μα χαλάει )
( κάπως σαν το Accord - 9.3 )Απλά ικανοποιητικούς χώρους ( 4 άνετοι και 5 υπό προϋποθέσεις για μικρά ταξίδια)
( 3 - 159 - και τόσα άλλα )Άνετη ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση με δυνατότητα 4κίνησης και sport mode ( με ρύθμιση ύψους του αμαξώματος )
( κάτι σαν ..... υδροπνευματική 4κίνητη hndlex )Μελετημένη ανάρτηση ( εύκολο ? )
Σαλόνι σαν το S60 ή το Gs450η μπρος πίσω . - (αυτό ήταν εύκολο)
Κινητήρα στα 2,0t litra στα 180 - 260 hp ( με προγράμματα επιλογής ιπποδύναμης που θα γεμίσουν αυτό το εύρος με ροπή ,ιπποδύναμη ανάλογα με την οδήγηση και το terrain )
( κάτι σαν την καινούργια τεχνολογία tbi multiair και δεν συμμαζεύεται )Κατανάλωση ανάλογα με το πρόγραμμα και την οδήγηση απο 8 - 15 είμαι οκ
Gatzet ( όσο πι πολλά τόσο πιο καλά )
( ας πούμε isignia )Ηχομόνωση ( νέκρα απο κινητήρα και αεροδυναμική )
Χρώμα ( Μαύρο )
Ζάντα ( 17 αρκεί )
Κιλά 1400
ότι ξέχασα συμπληρώστε το .....
Α! μην ξεχάσω .... τιμή κάτω απο 40.000
-
Μ ενα lada kalina εισαι κομπλε....
-
lada kalina!
Αχ τί μου θύμισες...Με την ευκαιρία, να 'ταν εκείνος ο Τζίμης που εμφανίστηκε ως Βακαλάος με Πόρσε;...
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εμένα μου κάνουν κλικ τα Ιταλικά...όπως είναι ήδη γνωστό!
Μωρέ κι εμένα τα ιταλικά μου κάνουν κλικ, αλλά την πρώτη φορά που έψαξα, το καλύτερο ιταλικό το φτιάχναν στη Γαλλία και τη δεύτερη φορά στη Γερμανία.
Nωρίς το κατάλαβες...
Δύο παρατηρήσεις με την αφορμή:
- Γερμανία και Βόρεια Ιταλία έχουν περισσότερα πράγματα να τους ενώνουν σε ό,τι αφορά την γενικότερη φιλοσοφία τους (και βιομηχανική), από αυτά που τις χωρίζουν. Υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ ιταλικού Βορρά και Νότου, όπως έχουμε ξαναπεί.
Επί του θέματος, ο καθένας από εμάς έχει τις προτιμήσεις του σε επίπεδο brand, που ουσιαστικά είναι εδραιωμένες σε συναισθηματική βάση. Όπως π.χ. εσύ δέχθηκες το δάγκωμα του όφεως στην παιδική ηλικία, έτσι κι εγώ γεννήθηκα με ορθογώνια νεφρά και γαλανόλευκη καρδιά σε σχήμα έλικα.
Το ιδεατό είναι όσο περνάει ο καιρός και μεγαλώνεις εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σου και ξεκαθαρίζοντας μέσα σου τι πραγματικά σου αρέσει και τι όχι, οι δυο ευθείες του διαγράμματος, η συναισθηματική που έχει να κάνει κυρίως με παιδικά/εφηβικά βιώματα, και η 'λογικοσυναισθηματική' που εξαρτάται από τις πιο 'χειροπιαστές' βιωματικές παραστάσεις, να συγκλίνουν. Με αλλά λόγια στον δικό σου ιδεατό κόσμο η Μ3 θα έβγαινε από την AR, στον δικό μου δεν θα χρειαζόταν να αλλάξει σήμα.
Αυτό φυσικά και δεν σε εμποδίζει να απολαμβάνεις στο έπακρο το αυτοκίνητό σου. Ούτε εμένα να απολαμβάνω τα 106 μου, παρότι θα προτιμούσα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να το βγάζει η Ford π.χ και όχι ένας γάλλος κατασκευαστής με τον οποίο δεν με συνδέει τίποτα πέρα από τον απόλυτο σεβασμό-θαυμασμό για τα λίγα μοντέλα του '80 και του '90, αισθητικά και οδηγικά συναρπαστικά για τα γούστα μου.
Για να δώσω ένα τελευταίο παράδειγμα 'στεναχωριέμαι' που ένα αυτοκίνητο σαν το GTR το έφτιαξε η Nissan και όχι η Audi, αλλά είναι δεδομένο ότι αν έφτανα στο σημείο να ψωνίσω supersport 4κίνητο θα επέλεγα το ντάτσουν έναντι οποιουδήποτε RS και ας μην το έβγαζε η 'αγαπημένη μου' εταιρεία. Όταν πληρώνεις πας για το 'καλύτερο' -ό,τι κι αν σημαίνει για τον καθένα- αφήνοντας στην άκρη συναισθηματισμούς. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Όταν πληρώνεις πας για το 'καλύτερο' -ό,τι κι αν σημαίνει για τον καθένα- αφήνοντας στην άκρη συναισθηματισμούς.σωστο αυτο, αλλα πολλες φορες το καλυτερο περα απο σχετικο και το υποκειμενικο του τι ειναι καλυτερο, ισως σου ειναι και αχρηστο
αν δηλαδη το αυτοκινητο που σου αρεσει και συναισθηματικα εστω ειναι το 2ο ή 3ο καλυτερο μπορεις να το επιλεξεις επειδη 'ετσι σου αρεσει'
δε λεμε να ειναι τελειως πατατα φυσικα, αλλα αν ειναι κορυφαιο και ας μην ειναι ΤΟ κορυφαιο, μπορεις να ψωνισεις με τη καρδια σου
-
Qsis προσωπικά θα πήγαινα για αυτό που θα θεωρούσα το καλύτερο, ΕΚΤΟΣ κι αν έβγαινε από opel ή vw (πράγμα αρκετά απίθανο βέβαια ), εκεί και υπερδιαγαλαξιακό διαστημόπλοιο να ήταν, δεν το άγγιζα καν.
-
καλα αν εβγαινε σε οπελ, ουτε εγω θα το επαιρνα , αλλα μιας και ειπες vw ενα σημαντικα φθηνοτερο rs4 με σημα vw δε θα το επαιρνες για να γλιτωσεις χρημα?
ενα rs4 αποκλειεις καποιος να το προτιμουσε απο τη Μ3 κι ας ειναι καλυτερη η bmw?
με αυτη την εννοια το λεω
δεν παιρνεις το αντικειμενικα καλυτερο , αλλα αυτο που θεωρεις καλυτερο για σενα
(προσωπικα λογω 4κινησης θα μπορουσα να οδηγησω πολυ πιο γρηγορα το audi σε σχεση με τη bmw η οποια γυριζει για πλακα)και στο κατω κατω και η nissan τι ειναι? εχει βεβαια βγαλει καποια πολυ σημαντικα σπορ μοντελα, αλλα για τους περισσοτερους δεν εχει κατι παραπανω απο την οπελ (τα οποια πρεπει να απορριπτεις φανταζομαι γιατι θα στη σπανε και οδηγικα)
-
Μα για αυτό έβαλα σε εισαγωγικά το 'καλύτερο', ως άκρως υποκειμενική έννοια. Για άλλους είναι πιο κοντά στα γούστα τους η Μ3, για άλλους το RS4 δεν θεωρώ, αντικειμενικά αν θες, καλύτερο το ένα από το άλλο. Η δική μου λογική επιτάσσει -ανεξαρτήτως brand, με τις 2 εξαιρέσεις, ίσως να παρέλειψα και την citroen - να προκριθεί κάθε φορά το καλύτερο.
Kαι όχι δεν θα ήθελα να δω ένα δημιούργημα της quattro gmbh να ευτελίζεται σε φάου βι (sic), γιατί θα μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι.
Aς έκανε και 500 ευρώ, αυτοκίνητο opel ή vw δεν αγόραζα με ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, εκνευρίζομαι και μόνο που τα βλέπω στον δρόμο.
ΥΓ. Η Νissan ειναι ΜΑΚΡΑΝ σε σχεση με την Opel ως κατασκευαστής-ιστορία-τεχνογνωσία.
-
Ετσι..
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μα για αυτό έβαλα σε εισαγωγικά το 'καλύτερο', ως άκρως υποκειμενική έννοια. Για άλλους είναι πιο κοντά στα γούστα τους η Μ3, για άλλους το RS4 δεν θεωρώ, αντικειμενικά αν θες, καλύτερο το ένα από το άλλο. Η δική μου λογική επιτάσσει -ανεξαρτήτως brand, με τις 2 εξαιρέσεις, ίσως να παρέλειψα και την citroen - να προκριθεί κάθε φορά το καλύτερο.Kαι όχι δεν θα ήθελα να δω ένα δημιούργημα της quattro gmbh να ευτελίζεται σε φάου βι (sic), γιατί θα μου ανέβαινε το αίμα στο κεφάλι.
**Aς έκανε και 500 ευρώ, αυτοκίνητο opel ή vw δεν αγόραζα με ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, εκνευρίζομαι και μόνο που τα βλέπω στον δρόμο.
**
ΥΓ. Η Νissan ειναι ΜΑΚΡΑΝ σε σχεση με την Opel ως κατασκευαστής-ιστορία-τεχνογνωσία.+1
-
Aν μιλάμε για ιδιοκτησία και όλα τα δεινά που αυτή συνεπάγεται (η τιμή αγοράς είναι ένα μόνον από αυτά), και όχι για τεστ ντράιβ, ενοικίαση, δανικό φίλου, κλεμμένο, εταιρικό κλπ, τότε:
-Για καθημερινό εργαλείο, η Ιαπωνία δεν παίζεται
-Για όπλο/σκεύος οδηγικής ηδονής, αλλά με λεφτά μετρημένα (πολλά έστω) τότε έχουμε πάλι εξαιρετικές προτάσεις από Ιαπωνία, ή καλύτερα από Γερμανία, αν θέλουμε να είναι και κόσμημα (υποκειμενικός όρος).
-Για όπλο/κόσμημα, αν τα λεφτά δεν μας απασχόλησαν ποτέ ('σιγά καλέ, τι είναι τα λεφτά;') τότε Φερράρι.Επειδή και η οικογένεια στην οποία μεγάλωσα και εγώ ο ίδιος υπήρξαμε όχι ακριβώς φτωχοί μεν, αλλά με πεπερασμένο χαρτοφυλάκιο δε, θα πρόδιδα την πίστη μου στη γερμανική σχολή (πίστη συνοδευόμενη από άφθονο βιωματικό συναίσθημα) μόνον αν δεν ήξερα τι είχα περιουσιακώς, όπερ θα σήμαινε Φερράρια
Και να χάλαγε το ένα τριμπούρδελο, θα είχα το άλλο, σε άλλο χρώμα κιόλας, ενόσω το ένα θα ήτο στο συνεργείο. Κι αν πάλι χαλάγαν όλα μαζί συνεννοημένα, απλώς θα είχα χάσει λίγα ασήμαντα ψωροεκατομμύρια, αλλά θα είχα αποκτήσει πείρα απ' τη ζωή...
Για ποιό αυτοκίνητο θα προδίδατε τα πιστεύω σας