-
Εγώ κατέθεσα την άποψή μου ως προς το γιατί υπάρχει τόση αρνητική συμπεριφορά (θα περίμενε κανείς να είναι μηδενική). Κάποιοι συμφώνησαν με όσα είπα, κάποιοι δε με γουστάρουν γενικώς, το συμπέρασμα είναι πως για τη συγκεκριμένη δουλειά δεν χωράει και δεν γίνεται ανεκτή όχι απλά η κριτική αλλά ούτε καν οι απορίες ή η αναφορά σε αυτήν.
Εν πάση περιπτώση, όπως είπε και ο Οκταβιανός Αύγουστος, 'όλοι κρινόμεθα', ευλόγηcoν
ΥΓ. Θα πρότεινα σε όλους όσους έχουν έστω και ελάχιστο ενδιαφέρον για το θέμα (αλλά και για το project του κορρέ) να διαβάσουν όλο το τόπικ από την 1η σελίδα. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Αγαπητέ (not) IKE φυσικά όσο κόβει στον καθένα. Άλλοι έχουν καταπληκτικές ιδέες και πείθουν επενδυτές, άλλοι συνεργάζονται με ανθρώπους με καταπληκτικές ιδέες κι άλλοι βγάζουν χολή και τρολλάρουν αποτυχημένα σε φόρουμ.Αυτό προσπαθεί να σου γράψει ο ΙΚΕ... Για να πείσεις επενδυτές και να έχεις ένα επιτυχημένο σταρταπ απαιτούνται κατ ελαχιστον ορισμένες ενέργειες ... Ετσι προστάζει πλέον η παραγωγική διαδικασία ...
Συμφωνείται δεν συμφωνείται με τον ΙΚΕ καλό ειναι να σας προβληματίζουν τα γραφόμενα του...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αγαπητέ (not) IKE φυσικά όσο κόβει στον καθένα. Άλλοι έχουν καταπληκτικές ιδέες και πείθουν επενδυτές, άλλοι συνεργάζονται με ανθρώπους με καταπληκτικές ιδέες κι άλλοι βγάζουν χολή και τρολλάρουν αποτυχημένα σε φόρουμ.
Αυτό προσπαθεί να σου γράψει ο ΙΚΕ... Για να πείσεις επενδυτές και να έχεις ένα επιτυχημένο σταρταπ απαιτούνται κατ ελαχιστον ορισμένες ενέργειες ... Ετσι προστάζει πλέον η παραγωγική διαδικασία ...
Συμφωνείται δεν συμφωνείται με τον ΙΚΕ καλό ειναι να σας προβληματίζουν τα γραφόμενα του...
Μα ο Κων/νος λέει πως οι επενδυτές βρέθηκαν. Ποιους να πείσει δηλαδή ; Εμένα, εσένα και τον ΙΚΕ να τον χρηματοδοτήσουμε ;
Και από που προκύπτει ότι οι επενδυτές έχουν την ίδια ενημέρωση με τους χρήστες του φόρουμ ; Ας μας πει ο ΙΚΕ το μοντέλο που πόσταρε, εκεί που τα έκαναν όλα ανάποδα και φαντάζομαι συμφωνεί με τον τρόπο που το έκαναν, τι πωλήσεις έκανε ;εδιτ : Με μια μικρή έρευνα βρήκα πως έχουν στόχο τα 2.000 μοντέλα καθώς κι ότι πωλείται σαν κιτ. Επίσης με μια γρήγορη ματιά, το κοινό ουσιάστικα αποφάσιζε για την εξέλιξη. Τι σχέση μπορεί να εχει αυτό με το πρότζεκτ του Κορρέ ;
-
Κάνε εσύ μια ανάλυση που είσαι σοβαρός και δεν ρίχνεις απλά χολή
Εγώ και πολύ ασχολήθηκα
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Εγώ κατέθεσα την άποψή μου ως προς το γιατί υπάρχει τόση αρνητική συμπεριφορά (θα περίμενε κανείς να είναι μηδενική). Κάποιοι συμφώνησαν με όσα είπα, κάποιοι δε με γουστάρουν γενικώς, το συμπέρασμα είναι πως για τη συγκεκριμένη δουλειά δεν χωράει και δεν γίνεται ανεκτή όχι απλά η κριτική αλλά ούτε καν οι απορίες ή η αναφορά σε αυτήν.Εν πάση περιπτώση, όπως είπε και ο Οκταβιανός Αύγουστος, 'όλοι κρινόμεθα', ευλόγηcoν
ΥΓ. Θα πρότεινα σε όλους όσους έχουν έστω και ελάχιστο ενδιαφέρον για το θέμα (αλλά και για το project του κορρέ) να διαβάσουν όλο το τόπικ από την 1η σελίδα. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Το σχόλιό μου δεν αναφερόταν σε σένα, αλλά στη γενικότερη άρνηση που διακρίνω στο θέμα. Ξέρεις οτι δεν ανήκω σε αυτούς που δε σε γουστάρουν γενικώς και σέβομαι τις γνώσεις σου.
Αυτό που απλά τονίζω είναι οτι αυτό που βιώνουμε μέσα στο τόπικ δεν είναι η πραγματική προώθηση του προϊόντος, αλλά κάποιες πληροφορίες από έναν άνθρωπο που σχετίζεται με αυτό. Το αν η προώθηση (όποια κι αν είναι αυτή) είναι καλή ή κακή είναι άλλο ζήτημα. Και προφανώς είναι υποκριτικό να γεμίσουμε ένα τοπικ μόνο με ευχολόγια. Φυσικά και υπάρχουν ερωτηματικά, διαφωνίες και αντιρρήσεις. Κι εγώ τις έχω εκφράσει αυτές στον Κωνσταντίνο αρκετές φορές. Αλλά αυτό απέχει αρκετά από το να αρχίσουμε τις ειρωνείες και τα σχόλια εκ του ασφαλούς. Στο κάτω κάτω χειρότερο απ το να αποτύχεις είναι να μην προσπαθήσεις καν.
-
Τα 200Κ δέν είναι κάπως υπερβολικά?
Όταν αγοράζεις μια Ferrari που κοστίζει 200Κ, τα μισά απο αυτά και παραπάνω είναι αέρας κοπανιστός, exclusivity κτλ. Εδώ να υποθέσω οτι δέν υπάρχει τέτοιο θέμα και το μεγαλύτερο κόστος είναι στα υλικά και τη διαδικασία κατασκευής?
-
Σιγα μην ειναι τα μισα κερδη...
Εξέλιξη
Ποσιτιονινγκ κλπ -
Σε απλά βιομηχανικά προιόντα ένας γενικός κανόνας είναι Τελική τιμή πώλησης = (αξία υλικών + κόστος κατασκευής) * 2
Όταν μιλάμε για 'premium' προιόντα το 2 γίνεται 5, 10 ή 100, ανάλογα και τί προιόν μιλάμε. Σε μια Φεράρι αποκλείεται να είναι κάτω απο 2
-
Τώρα συζητάτε αν είναι ακριβό ή φθηνό κάτι που δεν έχετε δει, δεν ξέρετε πόσο θα κοστίζει (200.000 που και πως?) και δεν πουλιέται.
οκ
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τώρα συζητάτε αν είναι ακριβό ή φθηνό κάτι που δεν έχετε δει, δεν ξέρετε πόσο θα κοστίζει (200.000 που και πως?) και δεν πουλιέται.οκ
Ενα βήμα πριν την παραγωγή είμαστε. Είναι νομίζω η σωστή ωρα να συζητηθούν ολα αυτά.
-
Ξέρει κανείς σε τι χρώματα θα βγαίνει;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ξέρει κανείς σε τι χρώματα θα βγαίνει;θες να δεις αν θα ταιριάζει με την θήκη του αιφονιού?
-
Δε νομίζω να το βγάλουν σε ροζ.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Τώρα συζητάτε αν είναι ακριβό ή φθηνό κάτι που δεν έχετε δει, δεν ξέρετε πόσο θα κοστίζει (200.000 που και πως?) και δεν πουλιέται.οκ
Δώθηκε ένα αρκετά συγκεκριμένο εύρος τιμής οπότε υποθέτω οτι έχουν λίγο-πολύ κατασταλάξει στο τί θα μπεί στο αμάξι. Και επειδή τα 200Κ μου φαίνονται κάπως πολλά θα ήθελα να μάθω αν γίνεται τί ανεβάζει την τιμή σε αυτά τα επίπεδα.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε κάποια παλιότερη συνέντευξη οτι ο κινητήρας της Corvette επελέγη επειδή μεταξύ άλλων ήταν σημαντικά φτηνότερος απο άλλους αντίστοιχων επιδόσεων.
-
Με τι θα το συγκρίνεις λοιπόν και σου φαίνονται πολλά? Με ένα rally fighter που κοστίζει 77.000* ευρώ ή με ένα rally fighter που κοστίζει 320.000** ευρώ? Το -ανώνυμο?- αυτοκίνητο του Κορρέ είναι ακριβότερο ή φθηνότερο?
Όταν κάποιος δίνει τιμή είναι για συγκεκριμένο προϊόν, που πωλείται σε συγκεκριμένες περιοχές και υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Το νούμερο αυτό που δόθηκε είναι σαν νούμερο ακαμψίας, δε λέει τίποτα, απλά κουβέντα να γίνεται.
Ένας LS7 κάνει 15-20χιλ ευρώ αν τον πάρεις σκέτο.
*ΗΠΑ
**Ελλάδα (?) -
Το κιβώτιο μόνο από άποψη κόστους υλικών κάνει 25.000 το τεμάχιο. Σκεφτείτε τι κόστος μπορεί να έχει λοιπόν ένα τέτοιο exclusive όχημα που σχεδιάστηκε από το μηδέν εκτός του του κινητήρα που είναι έτοιμος. Αν πουλιόταν το πρωτότυπο αυτή τη στιγμή και δεν ακολουθούσε παραγωγή άλλων κομματιών θα έπρεπε να κάνει τουλάχιστον 5 εκατομμύρια επειδή θα έπρεπε να απορροφήσει και το κόστος σχεδιασμού και εξέλιξης. Ο κορρες δεν το βάζει 200.000 επειδή έτσι του καπνισε ούτε επειδή θέλει να φτιάξει εικόνα. Απλά τόσο βγαίνει το κόστος ανά όχημα αν συν υπολογίσουμε το κόστος των υλικών και της κατεργασίας αλλά και το συνολικό κόστος εξέλιξης το οποίο δεν μοιράζεται σε πολλά κομμάτια για να είναι μικρό ανά μονάδα. Απλή λογική. Μάλλον δεν έχετε καταλάβει το είδος της κατασκευής και την ποιότητα της ούτε το μέγεθος της προσπάθειας πίσω από αυτήν.
-
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα απο αυτά που γραφεί ο ΙΚΕ
-
Εγώ δεν έκρινα αν ειναι ακριβό ή φθηνό, δεν ξέρω. Αυτό που είπα είναι πως η τιμή αυτή δεν λέει τίποτα απολύτως, αν τα 200.000 είναι το κόστος ανα μονάδα (με ένα ποσοστό R&D μόνο μέσα) τότε τα 200.000 δεν είναι τιμή πώλησης, η τιμή πώλησης πχ είναι 800.000 ευρώ (ή και παραπάνω, αναλόγως αγοράς, δικτύου κλπ.)
Και 1εκ να κάνει μπορεί να είναι ακριβό ή φθηνό ανάλογα το προϊόν, μία Veyron SS είναι ακριβότερη, αν αυτό είναι καλύτερο τότε είναι φθηνό, αν είναι χειρότερο ενός Ford Raptor που κάνει 80χιλ τότε είναι πανάκριβο.Εγώ με τη σειρά μου να ανακοινώσω ότι το IKE / NS9 (tru story παίδες) θα κοστίζει ~100.000, ελπίζω να μη σας φαίνεται ακριβό.
-
Το korrescar του φτωχού. Χρειάζεται, όμως, ένα πιο πιασάρικο όνομα.
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Το κιβώτιο μόνο από άποψη κόστους υλικών κάνει 25.000 το τεμάχιο.Bασικά μου φαίνονται πολλά τα λεφτά, όταν με παρόμοιο κόστος μπορεί κάποιος να αγοράσει καλό αγωνιστικό σειριακό.
Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!