-
Εντάξει παιδιά . Αν λοιπόν δεν έχει κάποιος δικός μας επενδυτής 100-200 εκατομμυριάκια ώστε να κάνει μιά επένδυση αντάξια των καλύτερων του είδους , να μην κάνουμε τίποτα . Απλά να καταναλώνουμε τις παραγωγές των άλλων .
Βέβαια αν ο επενδυτής αυτός έχει αυτά τα λεφτά , θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι αρκετά μαλάκας ώστε να επενδύσει σε μιά χώρα στην άκρη της Ευρώπης με φορολογικό συντελεστή που κυμαίνεται από 20-50 % με ακριβά μεροκάματα , πανάκριβο ΙΚΑ , συνδικαλιστές κομματόσκυλα , μπουρδέλο κράτος και δημόσιο τομέα , εκβιαστές εφοριακούς , πολεοδόμους και υπαλλήλους του ανάπτυξης .
Θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερος μαλάκας που δεν θα επενδύσει τα ωραία του λεφτά στην Τσεχία η οπουδήποτε αλλού στην πρώην ανατολική Ευρώπη , όπου θα τον περιμένουν με ανοιχτές αγκαλιές .
Αυτά μας έφεραν στα χάλια που είμαστε .
-
Εχω την εξης απορια:
Ολα αυτα τα... Ελληνικα αυτοκινητα βασιζονται σε δοτες-μερη απο αλλα αυτοκινητα για να παρουν εγκριση τυπου ή απλα δεν μπορουμε να φτιαξουμε ενα απλο συστημα μεταδοσης και εναν κινητηρα; -
@cruiser
Σ'αυτήν την άκρη της Ευρώπης - κόμβο, κάποτε ήθελαν να επενδύσουν η Nissan, η Ηyundai, η Οpel (ήρθε και έφυγε τρέχοντας) κ.α.
Δυστυχώς το κράτος ήταν ανεπαρκές να καταλάβει τότε τη σημασία τέτοιων επενδύσεων! -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
απλα δεν μπορουμε να φτιαξουμε ενα απλο συστημα μεταδοσης και εναν κινητηρα; -
δεν συμφωνώ με κα νέναν που κράζει μια πρώτη προσπάθεια κάποιου που ξεκινάει να δημιουργήσει σε μια υπό κατάρρευση χώρα. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς για να φτάσει σε κάποιο επίπεδο. Είτε αυτή η προσπάθεια λέγεται Pony, είτε Super K, είτε Kores car, είναι ελληνική και αυτό από μόνο του είναι άξιο επαίνου. Αλήθεια, όταν το παιδί σας έπιασε μολύβι πρώτη φορά, ζωγράφισε κατευθείαν καλά; Τι του κάνατε όταν άρχισε τις πρώτες μουντζούρες; Αρχίσατε να το κράζετε ή να το ενθαρύνετε;
-
για να συνεχίσω στην ίδια 'λογική'
αν φτιάξω ενα παλούκι χοντρο, γραψω πανω 'Maid In Greace', και το βάψω με τα χρώματα της ελληνική σημαίας θα το βάλεις στον πάτο σου επειδή είναι ελληνικό???
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
δεν συμφωνώ με κα νέναν που κράζει μια πρώτη προσπάθεια κάποιου που ξεκινάει να δημιουργήσει σε μια υπό κατάρρευση χώρα. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς για να φτάσει σε κάποιο επίπεδο. Είτε αυτή η προσπάθεια λέγεται Pony, είτε Super K, είτε Kores car, είναι ελληνική και αυτό από μόνο του είναι άξιο επαίνου. Αλήθεια, όταν το παιδί σας έπιασε μολύβι πρώτη φορά, ζωγράφισε κατευθείαν καλά; Τι του κάνατε όταν άρχισε τις πρώτες μουντζούρες; Αρχίσατε να το κράζετε ή να το ενθαρύνετε;Ωραίες οι μεταφορές, όμως δεν προσθέτουν τίποτα απολύτως στην συζήτηση. Αν μιλούσαμε για την αυτοκίνηση σε νηπιακό στάδιο, τότε ίσως να είχε νόημα η σύγκρισή σου. Με την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία όμως σε φάση 10πλου διδακτορικου και άλλα τόσα post-doc, όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει έννοια ανταγωνισμού. Αν θέλεις να κάνεις κάτι, κάντο σωστά και ξεκίνα σωστά. Εδώ ένα site της προκοπής με σωστά Ελληνικά και Αγγλικά δεν έχει, τι να λέμε τώρα.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εκτός αν σου αρέσει που δεν παράγουμε τίποτα ....Φυσικά και δεν αρέσει σε κανέναν εδώ μέσα το γεγονός ότι δεν παράγουμε τίποτα, και το γεγονός ότι πετάς μία τέτοια ατάκα ως αντεπιχείρημα, μόνο εκνευρισμό προκαλεί στους υπόλοιπους.
Σε ό,τι αφορά τώρα το superK...
Εάν είχες βρει τυχαία στο ίντερνετ ένα site (έστω τούρκικο), όπου υπερήφανα κάποιος παρουσίαζε ένα τέτοιο κατασκεύασμα ως το απόσταγμα της γνώσης του τούρκικου έθνους, δε θα γελούσες; Φαντάζομαι πως ναι... Όμως το superK είναι ελληνικό, και η κουλτούρα μου δεν μου επιτρέπει να το κρίνω φορώντας γαλανόλευκες παρωπίδες. Το θεωρώ απλά μία κατασκευή που κάποιος έφτιαξε γιατί έτσι ήθελε, και μπράβο του. Κι εγώ αν είχα τα μέσα, θα προσπαθούσα να φτιάξω κάτι ανάλογο, για να βολτάρω στα βουνά. Εάν έκρινα ότι θα πετύχει εμπορικά, θα προσπαθούσα να το βγάλω στην αγορά. Γιατί όμως να το παρουσιάσω (μέσω ενός τραγικού σαιτ βεβαίως-βεβαίως) με ατάκες του στυλ: 'superK, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ αυτοκίνητο' ή 'superK, η απόδειξη ότι όταν οι Έλληνες θέλουν, μπορουν'; Μόνο έλλειψη μόρφωσης και κουλτούρας φανερώνουν τέτοιες προσεγγίσεις, δεν μπορείς να το δεις;
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εχω την εξης απορια:
Ολα αυτα τα... Ελληνικα αυτοκινητα βασιζονται σε δοτες-μερη απο αλλα αυτοκινητα για να παρουν εγκριση τυπου ή απλα δεν μπορουμε να φτιαξουμε ενα απλο συστημα μεταδοσης και εναν κινητηρα;Το δευτερο.
-
Διακρίνω εμπάθεια και άλλα πράγματα και προκαλώ και εκνευρισμό . Τι να κάνουμε όταν έχει χαθεί ο κοινός νούς η απλή λογική προκαλεί εκνευρισμό .
Εγώ απλά είπα να δώσει το κράτος έμμεσα κίνητρα με μηδενικό κόστος , ώστε κάποιες σοβαρές προσπάθειες να ευδοκιμήσουν .
Τώρα αν η ιστοσελίδα η τα προιόντα είναι της πλάκας , αυτό θα το κρίνει η αγορά .Εγώ θεωρώ ότι θα υπάρχει κοινό τουλάχιστον γιά 5-10000 αυτοκίνητα τον χρόνο σε τιμές γύρω στα 7000 € .
Οπως λοιπόν και να το κάνουμε αν μείνουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια μέσα στην χώρα αντί να πάει σε κινέζους και ινδούς , είναι καλό πράγμα .
Ο τύπος που μίλησε γιά παλούκι , έχει ανάγκη στήριξης από ειδικό , εκτός αν απλά θίγονται τα εμπορικά συμφέροντα που εξυπηρετεί . Τέτοιος εκνευρισμός , δεν δικαιολογείται από άλλο τρόπο εκτός των 2 πιό πάνω .
-
Αυτο το πραμα δεν ειναι ελληνικο αυτοκινητο,ειναι η καταστροφη ενος ΣΜΑΡΤ .
Ειναι ενας πετυχημενος τροπος για να αποδειξεις οτι η αισθητικη παιζει σημαντικοτατο ρολο στις πωλησεις ενος μοντελου. -
Διακρίνω εμπάθεια και άλλα πράγματα και προκαλώ και εκνευρισμό . Τι να κάνουμε όταν έχει χαθεί ο κοινός νούς η απλή λογική προκαλεί εκνευρισμό .Εγώ απλά είπα να δώσει το κράτος έμμεσα κίνητρα με μηδενικό κόστος , ώστε κάποιες σοβαρές προσπάθειες να ευδοκιμήσουν .
Τώρα αν η ιστοσελίδα η τα προιόντα είναι της πλάκας , αυτό θα το κρίνει η αγορά .Εγώ θεωρώ ότι θα υπάρχει κοινό τουλάχιστον γιά 5-10000 αυτοκίνητα τον χρόνο σε τιμές γύρω στα 7000 € .
Οπως λοιπόν και να το κάνουμε αν μείνουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια μέσα στην χώρα αντί να πάει σε κινέζους και ινδούς , είναι καλό πράγμα .
Ο τύπος που μίλησε γιά παλούκι , έχει ανάγκη στήριξης από ειδικό , εκτός αν απλά θίγονται τα εμπορικά συμφέροντα που εξυπηρετεί . Τέτοιος εκνευρισμός , δεν δικαιολογείται από άλλο τρόπο εκτός των 2 πιό πάνω .
Φιλε μου,αν μπορεσουν και παρουσιασουν ενα αυτοκινητο φυσιολογικο,ισως να δωσω τα 7.000 γιουρο ,γνωριζοντας παντα οτι αγοραζω μια πατατα αλλα τουλαχιστον θα ειναι ελληνικη.Δεν ξερω αμα το εχουν καταλαβει οι τυποι,αλλα εχουμε 2012 και οχι 1970.
Αρκετα ρεζιλι γιναμε στην ευρωπη,μην γινουμε και σε ολη την οικουμενη. -
@ criuser:
Ειλικρινά, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το ενδεχόμενο παραγωγής τέτοιων αυτοκινήτων. Το πρόβλημά μου έγκειται στο γεγονός ότι ο κατασκευαστής τους νομίζει ότι με το δημιούργημά του θα διαφημίσει τη χώρα διεθνώς. Το ακριβώς αντίθετο θα πετύχει!!! Είναι δυνατόν να ψαρώσει ο Γερμανός στη θέα του superK; Σίγουρα θα σκάσει στα γέλια, βλέποντας πως ένας ελληνάκος πήγε κι έφτιαξε ένα κουτί με ρόδες και νομίζει πως ξαναέχτισε τον παρθενώνα... Εκεί είναι η δική μου ένσταση, όχι στο αυτοκίνητο αυτό καθ'αυτό, το οποίο εγώ σε καμία περίπτωση δε θα αγόραζα βέβαια, αλλά γούστα είναι αυτά...Σε ό,τι αφορά το θέμα των κινήτρων, εάν ήμουν δήμαρχος, θα επεδίωκα να αγοράσω pony αντί για fiat strada για τις ανάγκες του δήμου μου, επειδή (ελπίζω πως θα...) είναι φθηνότερο (και με την προϋπόθεση ότι θα είναι ένα αξιοπρεπές αυτοκίνητο). ΟΚ, δε νομίζω πως έχει κανείς πρόβλημα μ' αυτό. Αλλά όχι να φτάσουμε να ζητάμε απ το κράτος να πάρει 50.000 pony και να τα κάνει ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά, τανκς και δεν ξέρω τι άλλο... Δηλαδή τι, θα κάνω μάγκα τον mrNamco απλά και μόνο επειδή είναι Έλληνας; Πολύ ευχαρίστως να τον κάνω μάγκα εάν τα προϊόντα του είναι καλά γι' αυτό που φτιάχτηκαν, αλλά για κανέναν άλλο λόγο.
-
Εγώ είπα απλά να αφήσουν τα αυτοκίνητα αυτά να παίρνουν μιά 4θέσια άδεια αγροτικού , που θα είναι εύκολη γιά όλους τους Ελληνες , ενώ δεν θα έχει τεκμήριο . Μηδενικό κόστος γιά το κράτος . Το 70-80 τα 5-6 ελληνικά φορτηγάκια είχαν μεγάλο μέρος της αγοράς .
Η μερσεντές πήρε το κανγκού της ρενώ και του έβαλε το αστέρι . Η ρενώ πήρε το σάμσουνγκ και το έκανε μοντέλο της .
Να μην μιλήσουμε γιά μαχίντρα , λάντα κλπ . -
Τι στάνταρ ασφαλείας έχουν αυτά τα αμάξια τα οποία θέλεις να προμοτάρει το κράτος; Αν είναι να προωθείται κάτι, τουλάχιστον να μην είναι κάτι το οποίο δυνητικά θα επιβαρύνει με άλλους τρόπους.
-
Δυάστερο - Τριάστερο θα μπορεί να βγεί . Αν πάρεις ένα του 2004 αυτού του μεγέθους τι στάνταρ έχει . Σαν τα πρώτα σμάρτ των 60000 χλμ ?
Και δεν είπα να προμοτάρει τα συγκεκριμένα . Τον τύπο αυτοκινήτου να προμοτάρει που θα φτιάχνεται εδώ κατά ένα μεγάλο μέρος .
-
Δυάστερο - Τριάστερο θα μπορεί να βγεί . Αν πάρεις ένα του 2004 αυτού του μεγέθους τι στάνταρ έχει . Σαν τα πρώτα σμάρτ των 60000 χλμ ?Και δεν είπα να προμοτάρει τα συγκεκριμένα . Τον τύπο αυτοκινήτου να προμοτάρει που θα φτιάχνεται εδώ κατά ένα μεγάλο μέρος .
Από που προκύπτει ότι θα μπορεί να πάρει έστω και 1 αστέρι;
-
Δεν ξέρω γιά αυτό με το σμάρτ . Μιλάω γιά το πόνυ που πουλιώταν μέχρι τα μέσα του 90 . Αρα θα συμφωνεί με κάποιες νόρμες .
-
δεν κάνει λάθη όποιος δεν κάνει τίποτα..καλύτερα να ξεκινήσεις για κάποιον προορισμό από λάθος δρόμο παρά να μην ξεκινήσεις καθόλου.
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Δυάστερο - Τριάστερο θα μπορεί να βγεί . Αν πάρεις ένα του 2004 αυτού του μεγέθους τι στάνταρ έχει . Σαν τα πρώτα σμάρτ των 60000 χλμ ?
Και δεν είπα να προμοτάρει τα συγκεκριμένα . Τον τύπο αυτοκινήτου να προμοτάρει που θα φτιάχνεται εδώ κατά ένα μεγάλο μέρος .
Από που προκύπτει ότι θα μπορεί να πάρει έστω και 1 αστέρι;
επειδη θα χει 4 ροδες
Ελληνικη Αυτοκινητοβιομηχανια!