-
Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει C class απο μενα! Μια γερμανοτουρκαλα για το καλο!
-
@nonos
'θα σου φερω παρεα!' που λεγανε στο γυμνασιο και το λυκειο μερικοι προβληματικοι -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει C class απο μενα! Μια γερμανοτουρκαλα για το καλο!Να το παινεψεις το σπιτι σου αλλα οχι να φωναζεις και ολους τους φιλους σου..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@nonos
'θα σου φερω παρεα!' που λεγανε στο γυμνασιο και το λυκειο μερικοιΔεν εχω καμια τετοια αναγκη..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει C class απο μενα! Μια γερμανοτουρκαλα για το καλο!
Να το παινεψεις το σπιτι σου αλλα οχι να φωναζεις και ολους τους φιλους σου..
Οχι δεν το εκανα γτ απλα δεν εχω ψαξει να δω ποιοι εχουν Μερκ Με τον μονο που μιλαμε μεσω μσν και ηρεμησε το φορουμ ειναι ο Giwrgosfocus. Αλλες επαφες με καποιους δεν εχω οποτε μην φοβασαι απο μενα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να το παινεψεις το σπιτι σου αλλα οχι να φωναζεις και ολους τους φιλους σου..
Οχι δεν το εκανα γτ απλα δεν εχω ψαξει να δω ποιοι εχουν Μερκ Με τον μονο που μιλαμε μεσω μσν και ηρεμησε το φορουμ ειναι ο Giwrgosfocus. Αλλες επαφες με ακποιος δεν εχω οποτε μην φοβασαι απο μενα
το πιο σημαντικο νεο..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
@nonos
'θα σου φερω παρεα!' που λεγανε στο γυμνασιο και το λυκειο μερικοιΔεν εχω καμια τετοια αναγκη..
δεν ειπα οτι εχεις απλα το σκηνικο θα φωναξω το χ y φορουμ αυτου μου εφερε στο μυαλο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@nonos
δεν ειπα οτι εχεις απλα το σκηνικο θα φωναξω το χ y φορουμ αυτου μου εφερε στο μυαλο
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
@120Πρέπει να αντιληφθείς κάποια στιγμή ότι ΔΕΝ υπάρχει μέσος αγοραστής. Αλλά ακόμα κι αν υποθέταμε χάριν της συζητήσεως ότι υπάρχει κάποιο κομβικό σημείο στο οποίο συναντιούνται οι ανάγκες των περισσοτέρων, αυτό αντιπροσωπεύεται από ένα κομμάτι της αγοράς -το μεγαλύτερο-, υπάρχει κι ένα άλλο κομμάτι που έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές επιθυμίες.
Οι απορίες σου θα λυθούν κοιτώντας τη σελίδα της seaa.gr σχετικά με το τι επιλέγει ο μέσος αγοραστής στη μεσαία κατηγορία.
Το κομμάτι που αναφέρεσαι στο τέλος είναι μικρό, άνευ ουσίας και αποτελεί το γκρουπ των ανθρώπων που αναφέρθηκα παραπάνω.
Alfa Romeo και BMW είναι -ιστορικά- κατασκευαστές sport μπερλίνων, έχοντας στο επίκεντρο αισθητική και δυναμική συμπεριφορά. Αυτό δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κι ενός οικογενειάρχη, απλώς δεν θα τις καλύψουν το ίδιο καλά με ένα πιο εστιασμένο στην πρακτικότητα sedan/station/πολυμορφικό κάποιου μαζικού -συνηθέστερα- κατασκευαστή.
Πολύ σωστά...παρ'όλα αυτά ακόμα και μεταξύ τους υπάρχει διαφορά στην άνεση και στους χώρους, κάτι το οποίο είναι ανασταλτικός παράγοντας για πολλούς.
Όπως λοιπόν ο αγοραστής Μ3 θέτει ως βασική προτεραιότητα την κ@βλα του -χωρίς ιδιαίτερα σημαντικές παραχωρήσεις στην καθημερινή χρήση- έτσι και ο αγοραστής 159 αγόρασε την 159 γιατί γουστάρει να την βλέπει και να την οδηγεί ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ. Παρά τις μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, και τα δύο αποτελούν αυτοκίνητα-φορείς της ίδιας γενικής φιλοσοφίας. Το αν οι ιδιοκτήτες διαθέτουν ή όχι οικογένεια περνάει σε δεύτερη μοίρα, και ναι μπορούν να καλύψουν και τις οικογενειακές τους ανάγκες.
Άλλη η φιλοσοφία ενός ειδικού και σπορ αυτοκινήτου όπως η Μ3 και άλλη ενός γενικού αυτοκινήτου όπως η 159. Άλλη η χρήση στο ένα...άλλη στο άλλο. Δεν είναι το ίδιο. Άσε που ο κάτοχος Μ3 θα έχει και κάποιο 2ο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του, είτε δικό του, είτε της γυναίκας του. Άλλες ανάγκες θέλει να ικανοποιήσει ο κάτοχος της Μ3 και άλλες αυτός που ψάχνει για μεσαίο αυτοκίνητο. Για να στο δώσω να το καταλάβεις...αυτός που ψάχνει για μεσαίο θα κοιτάξει σε γενικές γραμμές άλλα πράγματα και θα βάλει πάνω-πάνω την άνεση της οικογένειάς του. Αυτός που παίρνει Μ3 δε το παίρνει επειδή έχει μεγάλο πορτ-μπαγκάζ...αλλά για αυτά που προσφέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και επαναλαμβάνω, δε μιλάμε για τους αλφίστι, OPELίστι, BMWίστι, Renaultίστι, VAGίστι κλπ κλπ κλπ...αλλά τους μέσους 'άσχετους' και μη ταγμένους με τον χώρο οικογενειάρχες. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο κόσμος αγοράζει ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ του.
επειδή λοιπόν οφείλω μια εξήγηση στο άλλο τόπικ ας την τοποθετήσω εδώ να τελειώνουμε.
Καταρχήν ψήφισα Renault Laguna. είναι από τα ωραιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν χαλαρά μαζι με το CC που ειρωνευέται ο Kyr80 και άλλοι με τις ιταλικές κουδουνίστρες.
**ΕDIT
Συνεχιζεις το flamebaiting και το offtopic [mod]
**
-
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
....Δεν πας να αλλαξεις κανα πολλαπλασιαστη λεω εγω...
Και για να μεινω στο θεμα (πιο ομορφο μεσαιο) :
Εγω βρισκω την ομορφια στην 159 και την C-Class
Aν και θα ηθελα να ψηφισω και την C5... -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αυτός που παίρνει Μ3 δε το παίρνει επειδή έχει μεγάλο πορτ-μπαγκάζ...αλλά για αυτά που προσφέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.Ρε αγόρι προσπάθησε να ενεργοποιήσεις την λογική παραγωγή σου, δεν μπορεί κάπου θα υπάρχει κάποιο ανενεργό mode...
Και αυτός που επιλέγει 159 έχει τα κριτήριά του και θα επιλέξει ο ίδιος το αν -τελικά- θα παραβλέψει τις αδυναμίες της προκειμένου να τα ικανοποιήσει. Είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να το καταλάβει κανείς αυτό; Και η Μ3 στο seg.D ανήκει, και ΌΧΙ δεν είναι απαραίτητο να έχει δεύτερο αυτοκίνητο ο ιδιοκτήτης της για τις καθημερινές του ανάγκες -οι περισσότεροι φίλοι-γνωστοί μου με Μ3, την χρησιμοποιούν καθημερινά, δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην το κάνει και η πλειονότητα των κατόχων. Δεν υπάρχει ΕΝΑΣ τύπος αγοραστή στη κατηγορία των seg.D, και η Alfa Romeo άσχετα με το αν το πέτυχε στο βαθμό που θα το επιθυμούσε με την 59, δεν κυνηγάει τον κλασικό, μούχλα οικογενειάρχη, που θα μετρήσει με τη μεζούρα τον χώρο αποσκευών και θα χτυπήσει τη ζάντα με το πόδι για να δει αν έχει κράτημα.
Δόξα τω Θεώ υπάρχουν ένα σωρό Avensis, Passat, Insignia κ.λπ για αυτή τη δουλειά. Θα υποδείξεις εσύ στην Alfa ότι ήταν λάθος η 159 και ότι το επόμενο D της πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ευρύχωρο και πρακτικό; Δεν αποτελεί βασική προτεραιότητά της κάτι τέτοιο, κατάλαβέ το.
-
Ο χρήστης Into-megane έγραψε:
Και επαναλαμβάνω, δε μιλάμε για τους αλφίστι, OPELίστι, BMWίστι, Renaultίστι, VAGίστι κλπ κλπ κλπ...αλλά τους μέσους 'άσχετους' και μη ταγμένους με τον χώρο οικογενειάρχες. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο κόσμος αγοράζει ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ του.
επειδή λοιπόν οφείλω μια εξήγηση στο άλλο τόπικ ας την τοποθετήσω εδώ να τελειώνουμε.
Καταρχήν ψήφισα Renault Laguna. είναι από τα ωραιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν χαλαρά μαζι με το CC που ειρωνευέται ο Kyr80 και άλλοι με τις ιταλικές κουδουνίστρες.
**ΕDIT
Συνεχιζεις το flamebaiting και το offtopic [mod]
**
Επειδή λες αυθαιρεσίες , να σου πω ότι το να αφορίζεις γενικώς ΧΩΡΙΣ πρώτα να έχεις-είχες. Είναι αυτό που κάνουν τα παιδάκια που παίζουν με υπερ-ατού.
Είχα ιταλικό(αρκετά χρόνια), γαλλικό(ευτυχώς λίγο και το πασαρα στον father), ιαπωνικό(made in holland), ιαπωνικό(made in japan), γερμανικό, σουηδικό. Σε όλα είχα ακούσει κάποια παράπονα από άλλους ιδιοκτήτες. Σε κάποια τα έζησα και προσωπικά. Τα προσωπικά βιώματα όμως σου μένουν και έτσι δημιουργούνται εμμονές. Οπότε προσωπικά ΔΕΝ ξαναγοράζω γαλλικό. Μπορεί και να βγάλει τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Απλά θα προσπεράσω. Εσύ από την άλλη κρίνεις με το τι οδήγησε άλλος.
Το Υ που είχα δεν έβγαλε το παραμικρό. Άλλοι αλλάξανε τα πάντα πάνω του. Εσύ το λες κουδουνίστρα. Εγώ θα σου πω ότι εν έτη 1997 είχε alcadara,κλιματισμό,υδραυλικό τιμόνι, αερόσακους κλπ. Συναγωνισμός ήταν το starlet, το clio Ι κλπ. Και ξέρω φίλο με starlet που χάλασαν τα ηλεκτρικά του 2 φορές λόγο γείωσης.
Καλό είναι όλοι μας να ξεπεράσουμε την μανία να υπερασπιστούμε την αγορά μας. Για κάποιον είναι το ιδανικό αμάξι, και για κάποιον άλλο τερατούργημα. Το χειρότερο είναι οι δογματικοί alfιστες, BMWίστες, Japanόφιλοι,VAGόφιλοι κλπ. Και το χειρότερο για κάποιους από αυτούς, είναι ότι το υπερασπίζονται και με επόμενες αγορές τους. Θα έλεγα παραδείγματα, αλλά θα ξεσπάσει πόλεμος. Οι ίδιοι οι δογματικοί δεν μπορούνε να δούνε ότι η ίδια τους η εταιρία, άλλαξε ρότα ή έκανε λάθος.υ.γ. δε το συζητάμε, ότι αυτό με το insigniaclub, είναι μεγίστη
-
-οι περισσότεροι φίλοι-γνωστοί μου με Μ3, την χρησιμοποιούν καθημερινά
Ένα παιδί από το στρατό που είχε την Μ3 Ε92 και ερχόταν μάλιστα και στη μονάδα με τη BMW, έφτασε στο σημείο να παραδεχτεί το αντίθετο. Ότι δηλαδή λόγω κατανάλωσης και κόστους συντήρησης του V8 είναι υπερβολική η αποκλειστική χρήση σε καθημερινή βάση. Και πριν αναρωτηθεί κανείς αν έβαλε 140 δάνεια για να πάρει το αμάξι να σημειώσω ότι έχει δικό του εργοστάσιο, οπότε δεν έμπαινε θέμα οικονομικής άνεσης.
Η 159 όπως και κάθε μεσαίο της Alfa είναι η σπορ εναλλακτική της κατηγορίας. Μόνο που τώρα έπρεπε να περιμένει τον TBI για να το πιστοποιήσει. Έχω την εντύπωση ότι και η 3άρα πάνω κάτω το ίδιο δόγμα πρεσβεύει, με τη διαφορά του πολύ μεγαλύτερου αντίτιμου.
-
Νονέ... μπορείς να αφαιρέσεις το Insignia από την ψηφοφορία? Νομίζω ότι είναι το σωστότερο που μπορεί να γίνει!
-
Χαίρομαι που ένα παιδικό κάθισμα έφερε τόση αναστάτωση και τόσες απόψεις στο θέμα.
Φιλάρες ο καθένας αγοράζει το αμάξι ΤΟΥ για την πάρτη ΤΟΥ και σύμφωνα με τις ανάγκες του. Λέγοντας ανάγκες εννοώ οδιγικές, οικογενειακές, αισθητικές, και προπάντων οικονομικές. Δεν βλέπω γιατί να τσακώνεστε αφού ο καθένας επιλέγει σύμφωνα με τις απόψεις του και φυσικά δεν θεωρώ λογικό να επιβάλω τις δικές μου απόψεις σε άλλον. Γιαυτό υπάρχουν τόσες εταιρίες και τόσα μοντέλα για όλα τα γούστα.
Και φυσικά όλα αυτά είναι .......................Υ.Γ. Ο Έλληνας είναι τόσο εγωιστής που ακόμα και όταν σπρώχνει το αμάξι που έχει λέει ακόμα και τότε ότι ήταν η τέλεια επιλογή και το καλύτερο κάρο που υπάρχει.
-
Kάποτε είχα ένα γρήγορο αυτοκίνητο αν και όχι τόσο όσο η νυν Μ3, και είχα παράλληλα και ένα δεύτερο μικρό για την καθημερινή λάντζα. Το θεωρώ απαραίτητο συμπλήρωμα. Αθηναίος ων, δεν μπορώ να φανταστώ να πηγαίνω με ένα οκτακύλινδρο των 90.000 ευρώ σε λαική, σούπερ, περίπτερο, πεθερά, σχολείο ή αγγλικά τον μικρό, μικρολάντζες και κουβαλήματα με τη μαούνα, ότι αντοχές και να έχει το πορτοφόλι μου, ότι φιλικότητα και να έχει το θηρίο εντός πόλης.
Στην ψηφοφορία θα ψηφίσω BMW 3.
-
Εγώ πάντως ψήφισα C5...
-
Eγω παλι τιποτα γιατι λειπει το Passat CC...
Aυτη την στιγμη μαλλον 159 θα ψηφιζα, οσο και αν κανει εντυπωση σε μερικους, μια τετοια επιλογη απο την πλευρα μου...
Το πιο ομορφο ΜΕΣΑΙΟ..