-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Giuseppe Bussoδεν νομιζω οτι ασχολειται κανεις με την αρχιτεκτονικη των αναρτησεων και τις πλατφορμες.
αυτα ειναι αστεια πραγματα κατα την γνωμη μου.
να πω εγω τωρα στον πατερα μου η σε εναν της ηλικιας του παρε την 159 γιαυτους τους λογους απτο ενα αυτι θα μπει απτο αλλο θα βγει.
γιαυτο και δεν πουλαει γιατι συνεχως διαφημιζει πραγματα ασχετα σε σχεση με τις αναγκες του αγοραστη.Ιταλάκια μιλάς για Alfa Romeo. Μετά την αισθητική που είναι ο πρωταρχικός παράγων της επιλογής μιας Alfa, τον δεύτερο λόγο τον έχουν τα μηχανικά μέρη. Αλήθεια αφαίρεσε της τα διπλά ψαλίδα, τους 5 συνδέσμους πίσω, το υδραυλικό τιμόνι και βάλτης τα φρένα ενός Opel, με κενό 4cm στη διαδρομή, να δεις....
Το ίδιο ισχύει και για τις BMW. Έχουν την δική τους σχεδιαστική ταυτότητα αλλά αν τους αφαιρέσεις την πίσω κίνηση το παραδοσιακό κοινό θα ξενερώσει....be sure for that -
δεν νομιζεις οτι το κοινο εχει ξενερωσει με τις αλφα ρομεο εδω και χρονια;
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μάλιστα.... παρατηρώ ότι οι περισσότεροι επιλέγουν 159 όταν ελάχιστοι απο αυτούς θα την αγόραζαν΄πράγματι.Κάτι είνια και αυτό για την 159...τουλάχιστον μιά ηθική δικαίωση μιας και ελάχιστοι θα δίναν τα ευρώ τους.Οι περισσότεροι (όπως αναφέρθηκε) δεν αγοράζουν βάσει looks
Σαν οντότητα η 159 είναι η φυσική εξέλιξη της πανέμορφης 156, με διαστάσεις αρχοντικές, πληθωρικότητα.
Αρκεί να δεις ότι ενώ βρίσκεται στην ίδια κατηγορία με την BMW 3er η 159 έχει μετατρόχια 5er/er της BMW.Αυτό θα ήταν επιτυχία αν είχε και τους αντίστοιχους χώρους. Δυστυχώς όμως είναι πιο στενή πίσω, με μικρότερο άνοιγμα πόρτας (και πορτ-μπαγκάζ) από τη 3άρα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αρα εισαι απλα ρομαντικος αυτοκινητοφιλοςΠες το κι έτσι.
Βασικά μου αρέσουν τα αυτοκίνητα που μιλούν λίγο εώς πολύ την γλώσσα των 'οδηγών'...
Είναι κάποιες εταιρίες που το προάγουν αυτό ακόμα....Ευτυχώς το κάνει αυτό ακόμα η AR. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
δεν νομιζεις οτι το κοινο εχει ξενερωσει με τις αλφα ρομεο εδω και χρονια;Aυτό το κοινό που εννοείς, ίσως να μην ζει πια
Από το 1992 έχουν περάσει 18 χρόνια -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Giuseppe Busso
δεν νομιζω οτι ασχολειται κανεις με την αρχιτεκτονικη των αναρτησεων και τις πλατφορμες.
να πω εγω τωρα στον πατερα μου η σε εναν της ηλικιας του παρε την 159 γιαυτους τους λογους απτο ενα αυτι θα μπει απτο αλλο θα βγει.
γιαυτο και δεν πουλαει γιατι συνεχως διαφημιζει πραγματα ασχετα σε σχεση με τις αναγκες του αγοραστη.Ιταλάκια μιλάς για Alfa Romeo. Μετά την αισθητική που είναι ο πρωταρχικός παράγων της επιλογής μιας Alfa, τον δεύτερο λόγο τον έχουν τα μηχανικά μέρη. Αλήθεια αφαίρεσε της τα διπλά ψαλίδα, τους 5 συνδέσμους πίσω, το υδραυλικό τιμόνι και βάλτης τα φρένα ενός Opel, με κενό 4cm στη διαδρομή, να δεις....
Το ίδιο ισχύει και για τις BMW. Έχουν την δική τους σχεδιαστική ταυτότητα αλλά αν τους αφαιρέσεις την πίσω κίνηση το παραδοσιακό κοινό θα ξενερώσει....be sure for thatΚαλά αυτό ισχύει για όλες τις εταιρίες. Η κάθε μια έχει επικεντρωθεί σε κάτι και το προσφέρει.
Για βγάλε την ομορφιά από μια Άλφα και μετά πες μου ποιος θα την αγόραζε
(αν και ούτε τώρα αγοράζουν την 159 )
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Αυτό θα ήταν επιτυχία αν είχε και τους αντίστοιχους χώρους. Δυστυχώς όμως είναι πιο στενή πίσω, με μικρότερο άνοιγμα πόρτας (και πορτ-μπαγκάζ) από τη 3άρα.Στενή Νίκο δεν είναι όμως βάσει διαστάσεων θα δικαιολογούσε λίγο παραπάνω χώρους.
Από την άλλη βέβαια για έναν πορωμένο alfista αυτά αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες, όχι όμως για έναν αγοραστή τύπου Avensis Insignia Passat....
Εσύ ξέρεις πολύ καλά, γιατί και εσύ και ψαγμένος είσαι και ρομαντικός ότι άλλα πράγματα ενδιαφέρουν τους αγοραστές BMW & Alfa Romeo...Έτσι δεν είναι? -
για μενα αν η αλφα ρομεο δεν επιστρεψει στην πισω κινηση δεν θα δει ποτε ασπρη μερα.
δεν πα να χει την καλυτερη ποιοτητα καινα ειναι οσο ομορφη θελει ,παντα θα χανει απο ΒMW,MERCEDES.οδηγησα μια σλκ καμπριο αυτη με τα 200 αλογα.
μπορει το τιμονι της να εχει προβληματακι με την αισθηση οπως και το κιβωτιο αλλα πατας το γκαζι και γυρναει το μπουρδελο και κανεις αναποδο τιμονι.
-
Τι ακριβώς άλλα πράγματα τον ενδιαφέρουν πέρα από τα πρακτικά;
Ή μήπως τα μεσαία δεν απευθύνονται κυρίως σε οικογενειάρχες;
Όταν λοιπόν πάει ο υποψήφιος αγοραστής και βλέπει πως το άνοιγμα των πίσω θυρών είναι μικρό, άρα πρόβλημα να μπαινοβγάζει το μωρό και το παιδικό καθισματάκι συν το περιορισμένο πλάτος του καθίσματος, συν το μικρό χώρο αποσκευών (πρόβλημα στο να χωρέσει το καροτσάκι μαζί με όλα τα υπόλοιπα συμπράγκαλα), ενώ έχει δει και άλλα μοντέλα που προσφέρουν μεγαλύτερη πρακτικότητα και άνεση, τότε γιατί να το επιλέξει;
-
Αυτό θα ήταν επιτυχία αν είχε και τους αντίστοιχους χώρους. Δυστυχώς όμως είναι πιο στενή πίσω, με μικρότερο άνοιγμα πόρτας (και πορτ-μπαγκάζ) από τη 3άρα.
Στενή Νίκο δεν είναι όμως βάσει διαστάσεων θα δικαιολογούσε λίγο παραπάνω χώρους.
Από την άλλη βέβαια για έναν πορωμένο alfista αυτά αποτελούν ασήμαντες λεπτομέρειες, όχι όμως για έναν αγοραστή τύπου Avensis Insignia Passat....
Εσύ ξέρεις πολύ καλά, γιατί και εσύ και ψαγμένος είσαι και ρομαντικός ότι άλλα πράγματα ενδιαφέρουν τους αγοραστές BMW & Alfa Romeo...Έτσι δεν είναι?Πίσω είναι πιο στενή από τη 3άρα και πιο κλειστοφοβική λόγω μεγάλων/ογκώδη εμπρός καθισμάτων. Ίσως το δεις κι εσύ αν μπεις σε μια (ή έχεις ήδη μπει...δε ξέρω)...ή καλύτερα αν μπει κάποιος άλλος και μάλιστα εκτός χώρου. Εσύ συνειδητά ίσως τα συγχωρείς...ο άλλος όμως που θα περάσει 5 χρόνια εκεί, σίγουρα όχι. Θέλει να έχει την άνεσή του και στα @@ του τα άλογα, η ροπή, η ομορφιά και τα brembo φρένα.
Σχετικά με το άλλο που λες. Εσύ κι εγώ είμαστε αγοραστές Alfa & BMW αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει ότι θα συγχωρήσουμε κάποια μικροπροβλημάτακια, λαθάκια και θα κάνουμε και υποχωρήσεις για να έχουμε αυτό που μας ικανοποιεί σε κάθε εταιρία. Για σένα είναι τα looks και το τιμόνι, για μένα η πίσω κίνηση και το τιμόνι.
Όμως η κουβέντα δε πρέπει να είναι για το 'χ' ποσοστό (ταγμένων) αγοραστών/fan της φίρμας, αλλά για το πως θα φέρει ΝΕΟ κόσμο και νέο αίμα για να μεγαλώσει αυτή και να συνεχίσει τον κερδοσκοπικό της χαρακτήρα.
Εμάς ναι...μας ενδιαφέρουν άλλα πράγματα...αλλά δε πρέπει να σκεφτούμε τι ενδιαφέρει το γενικότερο αγοραστικό/αυτοκινητιστικό κοινό?
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τι ακριβώς άλλα πράγματα τον ενδιαφέρουν πέρα από τα πρακτικά;Ή μήπως τα μεσαία δεν απευθύνονται κυρίως σε οικογενειάρχες;
Όταν λοιπόν πάει ο υποψήφιος αγοραστής και βλέπει πως το άνοιγμα των πίσω θυρών είναι μικρό, άρα πρόβλημα να μπαινοβγάζει το μωρό και το παιδικό καθισματάκι συν το περιορισμένο πλάτος του καθίσματος, συν το μικρό χώρο αποσκευών (πρόβλημα στο να χωρέσει το καροτσάκι μαζί με όλα τα υπόλοιπα συμπράγκαλα), ενώ έχει δει και άλλα μοντέλα που προσφέρουν μεγαλύτερη πρακτικότητα και άνεση, τότε γιατί να το επιλέξει;
Ακριβώς έτσι είναι.
Καλώς ή κακώς το 90% αυτών των αγοραστών θα κοιτάξει ΠΡΩΤΑ τη πρακτικότητα και θα αγοράσει βάση αυτών και μετά όλα τ'άλλα.
Μόνο έτσι δικαιολογώ τον αγοραστή μιας 316i αντί μιας ΤΒΙ.
-
Giuseppe Busso
δεν νομιζω οτι ασχολειται κανεις με την αρχιτεκτονικη των αναρτησεων και τις πλατφορμες.
Το ίδιο ισχύει και για τις BMW. Έχουν την δική τους σχεδιαστική ταυτότητα αλλά αν τους αφαιρέσεις την πίσω κίνηση το παραδοσιακό κοινό θα ξενερώσει....be sure for thatΓιατι τι εχουν τα φρενα τις Opel? Ειδικα τα φρενα του Insignia ειναι πραγματικες αγκυρες...
Τα φρενα ειναι το τελευταιο πραγμα για το οποιο μπορεις να πεις κατι 'κακο' για το Insignia -
Πρέπει να είναι και τα κορυφαία στην κατηγορία τους.
Αλλά ξέχασα, δεν έχουν 'Cuore Sportivo'
-
Τα μέλη του insignia club ακόμα εδώ είναι να μας πείσουν για τις αρετές του?? Καλό και χρυσό είναι αλλά μην ανοίξουμε κουβέντα και για Opel τώρα! Έλεος...πόσο να αντέξουμε!
Επίσης περί χώρων 159/3er...είναι απολύτως παρόμοιοι είτε θέλουν να το βλέπουν κάποιοι είτε όχι. End of story!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Επίσης περί χώρων 159/3er...είναι απολύτως παρόμοιοι είτε θέλουν να το βλέπουν κάποιοι είτε όχι. End of story!Και το ξέρεις αυτό επειδή έχεις πάρει το καθισματάκι του παιδιού να το βάλεις, έχεις οδηγήσει και τα δύο, έχεις πάει σε αντιπροσωπεία και τα έχεις δει ή τα είχες στη κατοχή σου για καμιά εβδομάδα?
Ποιο απ'όλα?
Να σε βοηθήσω...κανένα
Επέτρεψε μου να γνωρίζω καλύτερα καθώς την ίδια μέρα πήγα με φίλο (kotetsi) και είδαμε τους χώρους και των δύο με το ίδιο καθισματάκι μωρού.
Βάζοντας το καθισματάκι πίσω από το συνοδηγό με τον ίδιο συνοδηγό να κάθεται και στις δύο περιπτώσεις...ο χώρος ήταν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ μικρότερος στην 159. Επίσης το άνοιγμα της πόρτας είναι πιο χαμηλό και πιο κοφτό στην 159 με αποτέλεσμα να έχει θέμα κάποιος να βάλει πίσω το μωρό. Στο δε πορτ-μπαγκάζ (πέρα από το γεγονός ότι by default έχει 50 λιγότερα λίτρα) το άνοιγμα είναι τόσο μικρό που δε χωράει να μπει πίσω το ίδιο το καθισματάκι...ενώ στη 3άρα μπαίνει με μεγάλη άνεση. Τέλος τα εμπρός καθίσματα είναι ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ ογκώδη που 'πλακώνουν' τον πίσω επιβάτη και δε μπορεί να δει μπροστά με άνεση...ειδικά όταν αυτός είναι μετρίου αναστήματος.
Τη στιγμή που δεν έχεις προσωπική εμπειρία λοιπόν...άστο καλύτερα.
Καλά για το Insignia δε το συζητάμε...παίζεις μπάλα πίσω ...με διαφορά ΠΟΛΥ μεγαλύτεροι χώροι.
Το θέμα μας όμως είναι η ομορφιά...που εκεί έχει τη πρωτιά.
-
ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΜΕΣΑΙΟ
-
Ρε ποια καρότσια μου λες ρε Νίκο? Θα μας τρελάνεις τελείως να πούμε! Άσε που δεν έχεις ιδέα πως, που και πότε έχω επαφή και με ποια αυτοκίνητα! Κλαίν μάιν λοιπόν! Πίσω οι χώροι για τους ΕΠΙΒΑΤΕΣ είναι ίδιοι! ΙΔΙΟΙ! Να το ξαναπω?
ΙΔΙΟΙ!!
Τώρα αν εσύ κρίνεις χώρους βάση παιδικών καροτσιών..τι να πω! Sorry...Λυπάμαι...
Μη τυχόν και δεν παινέψουμε το σπίτι μας και μας κόψει την επιχορήγηση η BMW! Ούτε η κωλοφυλλάδα οι 4Τ έτσι ρε πούστη μου! Λες και θα ξεχάσω εγώ που παιδάκι ακόμα δεν χώραγα πίσω ούτε στο Ε36 ούτε αργότερα στο Ε46....τόσες διαφορές πλέον το Ε90.... -
ντον φιντ δε τρολ πλιζ.
-
-
Δεν ταΐζω άλλο....
Πάω για καφέ....
Το πιο ομορφο ΜΕΣΑΙΟ..