-
πως πήγαμε από το πιο όμορφο στο ποιο για τα δικά μας γούστα δεν καταλαβαίνω... μίλησα ως σχεδιαστής προϊόντων και μόνο με ότι εσωτερικό φυσικά κόσμο έχω αλλά να φτάσουμε να κρίνουμε την ποιότητα αυτών? από που κι ως που? για ομορφιά ψηφίζουμε όχι για γκλαμουριά ούτε και μαγκιά!
κιούση το δικό μας είναι δεκαετίας πια και τα υλικά του όπως και η λειτουργία του είναι άψογα. Πέρα από τα όποια ελαττώματα της συγκεκριμένης έκδοσης(μαζί με αυτή της προ-προηγούμενης S-Class για την οποία η εταιρία απέλυσε τον Project Manager μετά την φόλα που φάγανε στην αγορά) τα υλικά της, το εσωτερικό της παραμένουν ακμαιότατα!
καμία ΜΒ δεν παλιώνει όπως άλλα αυτοκίνητα, είτε στο εσωτερικό της είτε στα μηχανικά της μέρη είτε στο εξωτερικό της. Υπάρχουν χιλιάδες αποδείξεις-αυτοκίνητα στον δρόμο... δεν μπορεί επειδή μια εταιρία δυσκολεύτηκε για λίγα χρόνια να αλλάξει τον κύκλο σχεδίασης/εξέλιξης/παραγωγής(product lifecycle) για να παραμείνει ανταγωνιστική τώρα να κατηγορείται ότι δεν έχει ποιότητα από τους πεινασμένους κατασκευαστές που δεν έχουν ούτε και θα έχουν μάλλον στην ζωή τους τέτοια ιστορία...
αυτή η ιστορία εδώ μέσα πρέπει να τελειώσει, η ψευδή αίσθηση ότι η ΜΒ έχασε την ποιότητά της. Την έχασε μερικώς θα έλεγα εγώ και τώρα την βρήκε σε βαθμό που την κοιτάνε οι άλλοι από μακριά, όπως και άλλωστε κάνουν εδώ και περίπου εκατό(100) χρόνια.
georgsk καμία σχέση τα Volvo με τις MB, είναι καλά αλλά όχι το ίδιο. Είχα πολλές φορές την ευκαιρία να οδηγήσω αρκετά μοντέλα της λόγο φιλίας και δεν συμφωνώ...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εμ τωρα τι ρωτας κι εσυ...ειναι ιταλικο ή γαλλικο και χαλαει ,ασχετα οτι το προτιμαει..Η λογικη του ελληνα ειναι αυτη.. και να του αρεσει κατι θα παρει αυτο που παιρνουν 'οι πολλοι' γιατι φοβαται τη κοινωνικη κατακραυγη απο τα κολλημενα μυαλα..
Αυτα ειναι και το συμπερασμα του τοπικ..ολοι γουσταρουν 159,6αρι και c5 και τα ψαχνουμε με το κυαλι..ενω εχουμε πηξει στην 3αρα και τη c..Μπορείς να δεις και το παράδειγμα του Insignia, που και 2ο είναι και πουλάει τρελά.
Μην ψάχνεις για 'θεωρίες συνομωσίας' για να βρεις γιατί δεν πουλά η 159 και το C5. Έχουν συγκεκριμένα και μεγάλα μειονεκτήματα οπότε όσο όμορφα κι αν είναι δεν πετυχαίνουν καλές πωλήσεις.
Το insignia ειναι ομορφο για το insigniaclub οχι για το 4tforum..
Έλιωσε η καραμέλα αναφερόμενος στο τονισμένο. Ρίχνοντας μια ματιά στο αντίστοιχο θέμα στο άλλο site το Insignia πήρε 4-5 ψήφους και τέλος.
Εγώ ψήφισα Insignia και C-Class γιατί απλώς δεν μου αρέσει η 159 ( και σχεδόν κανένα μοντέλο ΑR ).
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
.....
georgsk καμία σχέση τα Volvo με τις MB, είναι καλά αλλά όχι το ίδιο. Είχα πολλές φορές την ευκαιρία να οδηγήσω αρκετά μοντέλα της λόγο φιλίας και δεν συμφωνώ...
Το θέμα μας είναι το πιο ωραίο μεσαίο αυτοκίνητο και η ΜΒ κατά την γνώμη μου υπολείπεται στον σχεδιασμό και την ποιότητα του εσωτερικού από αρκετούς ανταγωνιστές, και αυτό έχει να κάνει με το πόσο ωραίο είναι ένα αυτοκίνητο. Δεν λέω ότι τα ΜΒ δεν είναι καλά αυτοκίνητά, κάθε άλλο, είναι από τα καλύτερα. Η τοποθέτησή μου αφορούσε το συγκεκριμένο μόνο θέμα και όχι συνολική σύγκριση μοντέλων και εταιριών (θα μπορούσε να γίνει και εκεί θα διατυπώναμε σχετικά την γνώμη μας). Οπότε κάθε άλλο παρά off topic είμαι.
-
βγηκαμε λιγο με τα θεματα ποιοτητας, vellerefonti οκ συμφωνω οτι δε γερνανε οπως αλλα, αλλα δεν ειναι τοσο θεικα τα πραγματα υπαρχουν και πιο φθηνα αυτοκινητα που ειναι και παραμενουν καλοφτιαγμενα
(το vectra μαλιστα παραμενει σε καλυτερη κατασταση απο το passat)οσο για την ποιοτητα τι να σου πω, αν θεωρεις οτι το αυτοκινητο σου που ειναι πιο κατω κατηγορια συγκρινεται με την προηγουμενη c class ή ακομα και ο προκατοχος του που ειναι και το συγχρονο μοντελο (που λογω φιλου μου το βλεπω πώς γερναει) , τι να σου πω ??
γουστα ειναι αυτα
βεβαια το θεμα μας ειναι ο σχεδιασμος και η νεα c class ειναι σιγουρα απο τα πιο ομορφα της κατηγοριας και το αλμα σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο ειναι τεραστιο
αλλα 159, Α4 ακομα και s40 εξωτερικα τουλαχιστον (γιατι δε μου αρεσει το μινιμαλ της volvo) ειναι πιο πανω
εσωτερικα παντως το κλεψιμο εκκλησιας ειναι δεδομενο..
(audi ftw) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
βγηκαμε λιγο με τα θεματα ποιοτητας, vellerefonti οκ συμφωνω οτι δε γερνανε οπως αλλα, αλλα δεν ειναι τοσο θεικα τα πραγματα υπαρχουν και πιο φθηνα αυτοκινητα που ειναι και παραμενουν καλοφτιαγμενα
(το vectra μαλιστα παραμενει σε καλυτερη κατασταση απο το passat)οσο για την ποιοτητα τι να σου πω, αν θεωρεις οτι το αυτοκινητο σου που ειναι πιο κατω κατηγορια συγκρινεται με την προηγουμενη c class ή ακομα και ο προκατοχος του που ειναι και το συγχρονο μοντελο (που λογω φιλου μου το βλεπω πώς γερναει) , τι να σου πω ??
γουστα ειναι αυτα
βεβαια το θεμα μας ειναι ο σχεδιασμος και η νεα c class ειναι σιγουρα απο τα πιο ομορφα της κατηγοριας και το αλμα σε σχεση με το προηγουμενο μοντελο ειναι τεραστιο
αλλα 159, Α4 ακομα και s40 εξωτερικα τουλαχιστον (γιατι δε μου αρεσει το μινιμαλ της volvo) ειναι πιο πανω
εσωτερικα παντως το κλεψιμο εκκλησιας ειναι δεδομενο..
(audi ftw)είχα το προηγούμενο όπως ξέρεις... ήταν πολύ καλά φτιαγμένα τα προηγούμενα Α3 και Α4. Αλλά και πάλι τα προηγούμενα με τα μαλακά υλικά σε διακόπτες και ταμπλό έχουν εμφανείς φθορές ενώ η ΜΒ τίποτα. Μα τίποτα όμως. Νομίζεις ότι το πήραμε προχθές...
Το νέο Α4 θα δεις ότι θα γεράσει σύντομα. Μέσα έξω. Άσε που μέσα η αίσθηση που σου αφήνει είναι πολύ ψεύτικη σε σχέση με το προηγούμενο. Το έξω της ΜΒ είναι και μια σχεδιαστική εξέλιξη λαμβάνοντας υπόψη και την αεροδυναμική αντίσταση των Μερσεντές που κατά παράδοση είναι η χαμηλότερη όλων και γενικά από πολλών άλλων μοντέλων ανεξαρτήτως κατηγορίας, δηλαδή η ομορφιά για την ομορφιά μπορεί να γίνει εύκολα όταν όμως βάζεις κι άλλους παράγοντες στην σχεδίαση τότε δυσκολεύει να βγεί αυτή ή όσο αντικειμενική μπορεί να είναι ομορφιά. Για αυτό πιστεύω ότι η C-Class είναι σαφώς ανώτερη με δεύτερες επιλογές τα 159 και C5 όπως προανέφερα...
VEctra!? τί να πω φίλε τώρα? ερείπια είναι αυτά, ειδικά τα παλιά. Μόνο το προπροηγούμενο PAssat ήταν σκυλί!
τέλος πάντων, μια προσωπική γνώμη είναι κι αυτή...
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Μπες στη C-Class ή την Ε92 μετά από 10 χρόνια και θα σου δίνει την ίδια αίσθηση στιβαρότητας, ποιότητας και ποιότητας κύλισης. Μπες μετά και σε ένα Volvo, VW, Opel... μετά από 10 χρόνια και θα καταλάβεις τη διαφορά. Αν θέλετε να το διαπιστώσετε οδηγήστε ένα ΒΜW Ε46 και θα καταλάβετε πως ακόμη και σήμερα στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στον ανταγωνισμό. Για οδηγείστε και ένα Opel Vectra...Με την υπερβολική υποστήριξη ....... χάνεις κάθε δίκιο , ( αν έχεις )
**- Η C είχε διπλή τιμή σχεδόν από όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις
- Η C του 2000+ είχε ένα σωρό ηλεκτρονικά προβλήματα , χειρότερα και από Ιταλικό του 90.
- Η C είχε καλύτερη μεν κύλιση απο ένα Passat ή Vectra όχι όμως απο ένα 407 ή ένα C5.
- H C είχε καλή οδική συμπεριφορά με έμφαση στην άνεση ( που όμως δεν ήταν κορυφαία ) αλλα δεν πλησίαζε μια 156 ή μία 3αρα ή το σημείο αναφοράς Mondeo .
- Η C είχε χώρους μέτριους και υπολειπόταν σημαντικά σε σχέση με τα Passat , Mondeo , Vectra , Avensis
- H C είχε καλή ποιότητα αλλά το Rodes Blue ξεφλούδιζε στο χρόνο επάνω **
κ.λ.π.
Μπορώ να συνεχίσω αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ότι δεν χρειάζεται.
Όλα ( σχεδόν ) καλά είναι αρκεί να γνωρίζεις γιατί τα αγοράζεις .Και για να γυρίσω On Topic
Τόσα χρόνια και η 159 δείχνει ολόφρεσκια και μακράν η ομορφότερη .
-
-
Άλλη μια για την 159...
Υ.Γ. Μα γιατί δεν σας αρέσει το Avensis???
-
elteo η C180 BlueEfficiency avantgarde στα 35.868,81 + μεταλλικο 1.005,00 + δερμα 2.184,20 + 268,00 παραμετρικο συστημα διευθυνσης (μεταβλητη υποβοηθηση) + 281.40 δερματινο τιμονι και λεβιε + 348,40 αναδιπλόυμενο πισω καθισμα + 33.51 ποτηροθηκη (διπλη ) + 790,60 thermotronic = 40,779.92 + τελη/πινακιδες/προετοιμασια.....41χιλ δηλαδη αν πουμε οτι θα μας κοψει και κατι ο εμπορος και χωρις να προσθεσω καν εξτρα τυπου σταθεροποιητη ταχυτητας, θερμαινομενα, αντιθαμβωτικους, parktronic, αισθητηρα βροχης, ξενον (!!) κτλ τα οποια καποιοι μπορει να θεωρησουν υπερβολικα αν και αυτα προσδιδουν την οποια αιγλη, αφου ενα αυτοκινητο με 4κυλινδρο 1.6 μοτερ 156 αλογα, ΕU 4 με 6αρι χειροκινητο κιβωτιο δεν το λες και τεχνολογικο επιτευγμα...αν εσυ θεωρεις οτι τα αξιζει παω πασο αλλα 34100 δεν κανει!!
Και ξαναλεω (για να ειμαι λιιιιιγο μονο ) εξωτερικα ειναι ομορφη ειδικα σε σχεση με την προηγουμενη με το πακετο AMG ομως.
-
Το μεταλλικό χρώμα η volvo πόσο το χρεώνει ; Η audi πάντως στο Α4 και πάνω ζητάει κάτι τρελλά χρήματα όπως βλέπω ζητάει και η Mercedes και υποθέτω ζητάει η BMW κτλ. Πάντως εάν έχει ένα κάρο επιστρώσεις , βερνίκια κτλ δεν είναι πολλά.
-
Συζητάμε πώς ένα αυτοκίνητο είναι ωραίο και εγώ ρωτάω: Μόνο την δικαία μου αισθητική ενοχλεί για παράδειγμα η δίθεν 'ξύλινη' επένδυση στο ταμπλό και στις πόρτες της C από πλαστικό;;;
Πως αυτό το κιτς λέγεται ωραίο εγώ δεν το καταλαβαίνω (δυστυχώς το κάνουν και άλλοι κατασκευαστές). Τώρα αν σε κάποιους αρέσει πάω πάσο, εμένα όμως όχι. Πλαστικό και όχι πραγματικό ξύλο σε ένα αυτοκίνητο 40.000 και αυτό το λέτε ωραίο;;;; -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Εμ τωρα τι ρωτας κι εσυ...ειναι ιταλικο ή γαλλικο και χαλαει ,ασχετα οτι το προτιμαει..Η λογικη του ελληνα ειναι αυτη.. και να του αρεσει κατι θα παρει αυτο που παιρνουν 'οι πολλοι' γιατι φοβαται τη κοινωνικη κατακραυγη απο τα κολλημενα μυαλα..
Αυτα ειναι και το συμπερασμα του τοπικ..ολοι γουσταρουν 159,6αρι και c5 και τα ψαχνουμε με το κυαλι..ενω εχουμε πηξει στην 3αρα και τη c..Μπορείς να δεις και το παράδειγμα του Insignia, που και 2ο είναι και πουλάει τρελά.
Μην ψάχνεις για 'θεωρίες συνομωσίας' για να βρεις γιατί δεν πουλά η 159 και το C5. Έχουν συγκεκριμένα και μεγάλα μειονεκτήματα οπότε όσο όμορφα κι αν είναι δεν πετυχαίνουν καλές πωλήσεις.
Έλιωσε η καραμέλα αναφερόμενος στο τονισμένο. Ρίχνοντας μια ματιά στο αντίστοιχο θέμα στο άλλο site το Insignia πήρε 4-5 ψήφους και τέλος.
Εγώ ψήφισα Insignia και C-Class γιατί απλώς δεν μου αρέσει η 159 ( και σχεδόν κανένα μοντέλο ΑR ).
Κανε μας τη χαρη ρε φιλε και μη το τραβας..Να μου την ελεγε ο stan να πω οκ αλλα τι μπλεκεσαι χωρις λογο? Αυτπ πιστευω αυτο λεω.- Και σα δημιουργος του τοπικ επειδη παρακολουθω πως εξελισετε η ψηφοφορια κατι ξερω..Το ιδιο θα ελεγα αν αυτο γινοταν απο οποιοδηποτε μοντελο ή αλλο club..Και που ξερεις εσυ οτι ψηφισαν μονο αυτοι που εγραψαν..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κανε μας τη χαρη ρε φιλε και μη το τραβας..Να μου την ελεγε ο stan να πω οκ αλλα τι μπλεκεσαι χωρις λογο? Αυτπ πιστευω αυτο λεω.- Και σα δημιουργος του τοπικ επειδη παρακολουθω πως εξελισετε η ψηφοφορια κατι ξερω..Το ιδιο θα ελεγα αν αυτο γινοταν απο οποιοδηποτε μοντελο ή αλλο club..Και που ξερεις εσυ οτι ψηφισαν μονο αυτοι που εγραψαν..
Να εμπλακώ τελικά ή όχι ; γιατί στην αρχή μου λές να μην μπλέκομαι αλλά μετά με ρωτάς που το ξέρω. Αλλά έχω απαντήσει σε αυτό που ρωτάς.
Την χάρη να μου την κάνεις εσύ και να μην το τραβάς και να μην μπλέκεσαι. Δεν με ενδιαφέρει εάν είσαι ο δημιουργός του θέματος , ο Θεός ο ίδιος ή ό,τι άλλο νομίζεις ότι είσαι. Εάν δεν θές να απαντώ σε δημοσιεύσεις σου να μην κάνεις τέτοιες. Αλλιώς ό,τι γράφεις εδώ υπόκειται σε κριτική , απάντηση μέσα στα πλαίσια λειτουργίας του φόρουμ και εάν νιώθω ότι κάτι υπάρχει για να γράψω , θα το γράφω.Και βάρα το κούτελό σου όσο γουστάρεις όταν το κάνω.
-
Το μεταλλικό χρώμα η volvo πόσο το χρεώνει ; Η audi πάντως στο Α4 και πάνω ζητάει κάτι τρελλά χρήματα όπως βλέπω ζητάει και η Mercedes και υποθέτω ζητάει η BMW κτλ. Πάντως εάν έχει ένα κάρο επιστρώσεις , βερνίκια κτλ δεν είναι πολλά.για φτυσιμο ειναι οι νεες οικολογικες βαφες
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Το μεταλλικό χρώμα η volvo πόσο το χρεώνει ; Η audi πάντως στο Α4 και πάνω ζητάει κάτι τρελλά χρήματα όπως βλέπω ζητάει και η Mercedes και υποθέτω ζητάει η BMW κτλ. Πάντως εάν έχει ένα κάρο επιστρώσεις , βερνίκια κτλ δεν είναι πολλά.
για φτυσιμο ειναι οι νεες οικολογικες βαφες
Δεν ξέρω πώς είναι οι νέες όμως βλέπεις BMW 10+ ετών και το χρώμα , η πέρλα κτλ είναι σε άριστη κατάσταση. Από την άλλη βλέπεις κάτι Corolla κτλ και είναι λές και τα έπλενε ο Φρέντυ Κρούγκερ.
-
καλα δε διαφωνω σε αυτο (βεβαια το καθε αυτοκινητο που βλεπεις να εξεταζεις και τι ηλιο εχει φαει γιατι εγω πχ αν και το εχω εξω, τα καλοκαιρια βαζω καθε μερα κουκουλα και το χειμωνα ακομα ηλιοπροστασια), αλλα οι τωρινες βαφες που χρησιμοποιουν πανω κατω ολοι ειναι γτπ
-
για φτυσιμο ειναι οι νεες οικολογικες βαφες
Δεν ξέρω πώς είναι οι νέες όμως βλέπεις BMW 10+ ετών και το χρώμα , η πέρλα κτλ είναι σε άριστη κατάσταση. Από την άλλη βλέπεις κάτι Corolla κτλ και είναι λές και τα έπλενε ο Φρέντυ Κρούγκερ.
Αν ανφερεσαι σε μια κορολα που εχει αγοραστει απο καποιον για να αποτελεσει το μοναδικο μεσο μεταφορας του...τρωει ηλιο, βροχες, κουτσουλιες, κακομεταχειριση και σε μια μερκ/μπεεεμβε που αγοραστηκε με το εφαπαξ, βγαινει στους δρομους τις κυριακες, με καλο καιρο, φυλασετε σε γκαραζ κτλ....πως περιμενεις το χρωμα να ειναι ιδιο? Ασε που το κακομοιρο κορολα κοστιζει το 1/3!
Εγω εβλεπα το Σαββατο παντως μια Ε200 του 2000 (W210) ενος γνωστου που την χρησιμοποιει καθημερινα χωρις να την προσεχει ιδιαιτερα και μια χαρα εδειχνε απο ολες τις αποψεις οτι προκειται για αυτοκινητο 10ετιας, μην πω και παραπανω...
-
Μιλάω για την μέση BMW 316 έως 520 και την μέση Corolla , Astra , Golf που και τα δύο έχουν μέσες άκρες την ίδια χρήση ( καθημερινή χρήση και όχι γκαράζ ).
Το χρώμα στη BMW θα είναι πολύ καλλίτερο. Υπό αυτήν την έννοια τα επιπλέον χρήματα στο κόστος του μεταλλικού να αξίζουν.
-
Μιλάω για την μέση BMW 316 έως 520 και την μέση Corolla , Astra , Golf που και τα δύο έχουν μέσες άκρες την ίδια χρήση ( καθημερινή χρήση και όχι γκαράζ ).Το χρώμα στη BMW θα είναι πολύ καλλίτερο. Υπό αυτήν την έννοια τα επιπλέον χρήματα στο κόστος του μεταλλικού να αξίζουν.
H διαδικασια ειναι η ιδια (ηλεκτροστατικα μπανια, σπρευ), τα χρωματα πανω κατω τα ιδια (waterbased), οι επιστρωσεις παλι οι ιδιες (5-8μm η καθεμια)....Τεχνικα δεν προκυπτει αυτο.
-
1o Μέση 316
2ο Μέση 520
3ο Μέσο corolla
4o Μέσο Astra
5ο Μέσο Golf
Μέσες άκρες ίδια χρήση
Μέση απόσταση καθημερινά
Όχι γκαράζ
-
- / *
Μπλέντερ
- / *
Φούρνος στους 200 βαθμούς για 1 ώρα
= το συμπέρασμα που θέλεις όπως το θέλεις.Για δες το λίγο έτσι για να καταλάβεις γιατί διαφωνούμε .
-
Το πιο ομορφο ΜΕΣΑΙΟ..