-
Ή ομορφο; Γιατί αν είχα και τρίτη επιλογή εγώ θα το επέλεγα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δηλ εάν βγάλουμε το άστρο το C δεν είναι καλό αυτοκίνητο ;όχι
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δηλ εάν βγάλουμε το άστρο το C δεν είναι καλό αυτοκίνητο ;Αν δεν ειχε το αστερι θα το θεωρουσες εξισου καλο αυτοκινητο? Θα δικαιολογουσες τα λεφτα του?
Στα 50χιλ (χωρις σημα/πινακιδες κτλ) που κοστιζει ενα καλοεξοπλισμενο C180 (52000 με πακετο AMG) δεν υπαρχει κατι καλυτερο?
Μην κρυβομαστε, υπαρχουν στερεοτυπα........ -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
δηλ εάν βγάλουμε το άστρο το C δεν είναι καλό αυτοκίνητο ;
Αν δεν ειχε το αστερι θα το θεωρουσες εξισου καλο αυτοκινητο? Θα δικαιολογουσες τα λεφτα του?
Στα 50χιλ (χωρις σημα/πινακιδες κτλ) που κοστιζει ενα καλοεξοπλισμενο C180 (52000 με πακετο AMG) δεν υπαρχει κατι καλυτερο?
Μην κρυβομαστε, υπαρχουν στερεοτυπα........θα το έλεγες και για το Βόλβο σου ;
Στερεότυπα υπάρχουν. Αλλά δεν γίνεται να τα ισοπεδώνουμε όλα. Το Μερκ είναι εξαιρετικό αμαξάκι. Εχει συγγενής μου το οποίο αγόρασε 33.500 ευρώ σε προσφορά. Αλλωστε δεν καταλαβαίνω...επειδή ανήκουν όλα στην ίδια κατηγορία σημαίνει ότι κ όλα θα κοστίζουν το ίδιο ή θα είναι ποιοτικώς τα ίδια ; Εσύ θα απορρίψεις μία Bentley επειδή είναι ακριβή και θα πάρεις μία ΒΜW 750 ?
-
Σε αυτές τις μάρκες δεν πληρώνεις μόνο την αντικειμενική αξία του αυτοκινήτου αλλά και τα όσα σέρνει μαζί του το σήμα (ακα πληρώνεις κατά κάποιο τρόπο μέρος της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στα πιο ακριβά μοντέλα αλλά εσύ δεν παίρνεις και κερδίζεις μόνο το.. πρεστίζ που έχει η εταιρεία).
Αντικειμενικά δεν αξίζουν 50.000 ευρώ για C class.
Αλλά αν δεν έκανε η C 50.000 ευρώ, δε θα μπορούσε να υπάρχει η Ε class, η CL class κλπ κλπΓι αυτό αυτές οι εταιρείες αξίζουν για μοντέλα που είναι σχετικά στο midrange τους, όπου υπάρχει το πραγματικό 'value for money'. Αλλά μιλάμε για ποσά 70-90.000 ευρώ
-
Το θέμα μας είναι η ομορφιά, αφήστε κατα μέρος τις αντικειμενικές αξίες και τις πωλήσεις...
Και το Xedos 6-9 πούλησε ελάχιστα αλλά ήταν πανέμορφο και τολμώ να πώ οτι ακόμα και σήμερα αν έβγαινε θα το θεωρούσαμε σύγχρονο -
κακό αυτοκινητάκι δεν είναι σίγουρα, ούτε κάποιος είναι ελληνάρας αν το προτιμήσει επειδή βρίσκει ότι κάνει 1-2 πράγματα καλύτερα από τον ανταγωνισμό, αλλα αυτο
Ο χρήστης elteo έγραψε:
β. γιατί ενώ μπορεί να πάρει Μερκ πρέπει να προτιμήσει C5, 159 κ λοιπά ;δεν είναι κριτήριο αγοράς αυτοκινητου
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το θέμα μας είναι η ομορφιά, αφήστε κατα μέρος τις αντικειμενικές αξίες και τις πωλήσεις...
Και το Xedos 6-9 πούλησε ελάχιστα αλλά ήταν πανέμορφο και τολμώ να πώ οτι ακόμα και σήμερα αν έβγαινε θα το θεωρούσαμε σύγχρονοΤο έχει φίλος μου, τελείως απροβλημάτιστο και πολύ όμορφο παρά τα χρόνια του. Όμως είναι αρκετά βάρκα γυαλό, ξερό στις ανωμαλίες του δρόμου, κουραστικό για ταξίδι, στριμωγμένο πίσω και ακούγονται διάφοροι τριγμοί από πολυποίκιλα σημεία.
Η εμφάνισή του το κάνει πολύ συμπαθές, αλλά σαν αυτοκίνητο -παρ'όλο που εγώ το γουστάρω - είναι αρκετά μέτριο ακόμα και για την εποχή του. -
όπως λέει και ο mirage μιλάμε για όμορφα μεσσαία.
γιατί ενοχοποιείτε την επιλογή της C δεν το καταλαβαίνω.
δηλ η 159 1.75 στα 30600 ευρώ είναι συνειδητή επιλογή και η C180 BlueEff στα 34100 είναι τσιζ-μπιζ ;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και το** Xedos 6**-9 πούλησε ελάχιστα αλλά ήταν πανέμορφο και τολμώ να πώ οτι ακόμα και σήμερα αν έβγαινε θα το θεωρούσαμε σύγχρονοΔεν το δίνω λέμε! Και οδηγικά είναι καλύτερο από πολλά τωρινά.
Νέος: Προφανώς ο γνωστός σου έχει να αλλάξει αμορτισέρ από την εποχή του Νώε! Με καινούρια είναι τραίνο στις στροφές και πανάνετο! Τριγμούς έχουν τα πάντα μετά από 15+ χρόνια. Τίποτα τρομερό πάντως. Σε BMW 15ετία ακούγονται περισσότεροι... Για την εποχή του ήταν ΚΟΡΥΦΑΙΟ αυτοκίνητο. Δεν ήταν τυχαίο ότι ήταν 3 συνεχόμενα χρόνια Αριστείο των 4Τ και το καλύτερο στην κατηγορία του!
Τέλος!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και το** Xedos 6**-9 πούλησε ελάχιστα αλλά ήταν πανέμορφο και τολμώ να πώ οτι ακόμα και σήμερα αν έβγαινε θα το θεωρούσαμε σύγχρονοΔεν το δίνω λέμε! Και οδηγικά είναι καλύτερο από πολλά τωρινά.
Σαν αίσθηση μιας και παρεμβάλλονται ελάχιστα ηλεκτρονικά και πετάει κωλιές εύκολα, έχει πλάκα Αλλά σε ουσιαστικές ικανότητες, δεν είναι και ό,τι πιο ευέλικτο
Κάτι πάντως πάνω του σε κάνει να το συμπαθείς τρελά@ αποπάνω Realzeus:
παίζει και να είναι κακοσυντηρημένο γενικώς Πάντως ένα Civic Sedan ίδιας ηλικίας που έχει άλλος απ την παρέα, είναι αρκετά καλύτερο αυτή τη στιγμή.. για τότε δε μπορώ να συμπεράνω πως ήταν τα πράγματα -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
C class και από εμένα....αλλά την C63 AMG
εννοείται!
-
Ενα τελευταιο σχολιο....
elteo θα ελεγα το ιδιο για οποιοδηποτε πριμιουμ κατασκευαστη ζηταει τοσα χρηματα για ενα οχι τοσο πριμιουμ 4κυλινδρο μοτερ και επιπλεον σου χρεωνει εξτρα τις ποτηροθηκες!
Οσο για το τι τελικα πληρωνεις, δεν νομιζω να εχει να κανει με το κοστος εξελιξης των μεγαλυτερων μοντελων...Απλα οταν εχεις αναγνωρισιμοτητα μπορεις να πουλας οτι θες οσο θες (βλ επισης A-Class).
Ειναι σαφες νομιζω και δεν εχει να κανει με το ποσο καλο ή κακο ειναι το αυτοκινητο....Προσωπικα μου αρεσει σαν σχεδιο (ειδικα σε σχεση με την προηγουμενη) - εξωτερικα γιατι το εσωτερικο για εμενα ειναι - αλλα μου ειναι εντελως αδιαφορο σε ολους τους αλλους τομεις.*Το μακρυνο 1994 ειμασταν πολυ κοντα στην αγορα ενως Xedos....πολυ μπροστα σαν σχεδιο σε σχεση με τα τοτε αυτοκινητα!
*Εδιτ: Επειδη ειδα τα σχολια για το C63 προφανως δεν αναφερομαι σε τετοια μοντελα...ετσι ομως προεκυψε το φαινομενο κραχτης και γεμισαν οι δρομοι με 316 Μ
-
Η Alfa Romeo έχει παράδοση στα όμορφα αμάξια. Με την 159 ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Από όποια γωνία και να το δεις είναι υπέροχο. Αυτοκίνητο με χαρακτήρα.
Όσο για αυτά που λέτε για την C-Class. Δεν ξέρω αν τα θεωρείται υπερτιμημένα τα BMW και τα Mercedes αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι πάντα είναι κορυφαία τεχνολογικά και ποιοτικά. Μπες στη C-Class ή την Ε92 μετά από 10 χρόνια και θα σου δίνει την ίδια αίσθηση στιβαρότητας, ποιότητας και ποιότητας κύλισης. Μπες μετά και σε ένα Volvo, VW, Opel... μετά από 10 χρόνια και θα καταλάβεις τη διαφορά. Αν θέλετε να το διαπιστώσετε οδηγήστε ένα ΒΜW Ε46 και θα καταλάβετε πως ακόμη και σήμερα στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στον ανταγωνισμο. Για οδηγείστε και ένα Opel Vectra...
-
Mια ψήφο για την 159....ποίημα!
Αν και βρίσκω όμορφο και το Α4. -
Αυτο μαλιστα
η απλή καλή ειναι αλλά λιγο συντηρητική -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δηλ η 159 1.75 στα 30600 ευρώ είναι συνειδητή επιλογή και η C180 BlueEff στα 34100 είναι τσιζ-μπιζ ;Πλέον (με την έλευση του 1.75) και τα δύο είναι συνειδητές επιλογές, με το παραπάνω μάλιστα. Η 159 έχει επιτέλους προσιτή έκδοση με κινητήρα που μπορεί να εκμεταλλευτεί το θαυμάσιο πλαίσιο. Θεωρώ ότι είναι επιλογή μονόδρομος για τον 'πιουρίστα' οικογενειάρχη. Εναλλακτική λύση γι' αυτόν που θέλει να αγοράσει αντισυμβατικά είναι μάλλον μόνο η C5 turbo (άλλο ένα πλαίσιο που... έκλαιγε για μοτέρ).
η C180 BlueEfficiency πουλάει κατασκευή-βράχο (απίστευτη αίσθηση αυτοκινήτου 'ένα κομμάτι', από την 180 ως την 63) και ότι άλλο συνεπάγεται το όνομα της φίρμας που ΔΕΝ είχαν οι προκάτοχοι C (αληθινή μερτσέντες επιτέλους), μαζί με οδική συμπεριφορά που ξεφεύγει ΕΝ ΜΕΡΕΙ από τα αυστηρά στερεότυπα της Μerc, προς το καλύτερο. Επιπλέον, ο κινητήρας επιτέλους ξεφορτώθηκε τον κομπρέσορα (don't like), και μπορεί να μην πετυχαίνει τις χαμηλές καταναλώσεις που υπόσχεται το εργοστάσιο (κανένα όχημα δεν τις πετυχαίνει), αλλά καίει εντυπωσιακά λίγο για την απόδοσή της.
Ο 1.75 TBi καίει αρκετά, αλλά οι επιδόσεις (ειδικά οι ρεπρίζ) είναι...
Όπως και να 'χει, το θέμα εδώ είναι η ομορφιά
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Η Alfa Romeo έχει παράδοση στα όμορφα αμάξια. Με την 159 ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Από όποια γωνία και να το δεις είναι υπέροχο. Αυτοκίνητο με χαρακτήρα.Όσο για αυτά που λέτε για την C-Class. Δεν ξέρω αν τα θεωρείται υπερτιμημένα τα BMW και τα Mercedes αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι πάντα είναι κορυφαία τεχνολογικά και ποιοτικά. Μπες στη C-Class ή την Ε92 μετά από 10 χρόνια και θα σου δίνει την ίδια αίσθηση στιβαρότητας, ποιότητας και ποιότητας κύλισης. Μπες μετά και σε ένα Volvo, VW, Opel... μετά από 10 χρόνια και θα καταλάβεις τη διαφορά. Αν θέλετε να το διαπιστώσετε οδηγήστε ένα ΒΜW Ε46 και θα καταλάβετε πως ακόμη και σήμερα στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στον ανταγωνισμο. Για οδηγείστε και ένα Opel Vectra...
Η C έχει καλύτερο εσωτερικό από ένα Volvo; Δεν νομίζω. Ακόμα και το S40, που πολλοί δεν το βάζουν καν στην κατηγορία των μεσαίων πλέον, έχει πολύ ανώτερη ποιότητα από την C.
-
ειναι και θεμα του ποσα εδωσες..
για μπες σε μια c class 10ετιας και πες μας για την ποιοτητα της
τα passat και vectra (παντα μιλωντας για μοντελα 10ετιας) ειναι μια χαρα
-
Ο χρήστης georgosk έγραψε:
Η Alfa Romeo έχει παράδοση στα όμορφα αμάξια. Με την 159 ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Από όποια γωνία και να το δεις είναι υπέροχο. Αυτοκίνητο με χαρακτήρα.
Όσο για αυτά που λέτε για την C-Class. Δεν ξέρω αν τα θεωρείται υπερτιμημένα τα BMW και τα Mercedes αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι πάντα είναι κορυφαία τεχνολογικά και ποιοτικά. Μπες στη C-Class ή την Ε92 μετά από 10 χρόνια και θα σου δίνει την ίδια αίσθηση στιβαρότητας, ποιότητας και ποιότητας κύλισης. Μπες μετά και σε ένα Volvo, VW, Opel... μετά από 10 χρόνια και θα καταλάβεις τη διαφορά. Αν θέλετε να το διαπιστώσετε οδηγήστε ένα ΒΜW Ε46 και θα καταλάβετε πως ακόμη και σήμερα στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στον ανταγωνισμο. Για οδηγείστε και ένα Opel Vectra...
Η C έχει καλύτερο εσωτερικό από ένα Volvo; Δεν νομίζω. Ακόμα και το S40, που πολλοί δεν το βάζουν καν στην κατηγορία των μεσαίων πλέον, έχει πολύ ανώτερη ποιότητα από την C.
Τσουκ. Και είχαμε S40.
Το πιο ομορφο ΜΕΣΑΙΟ..