-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λες και οι μισοί που ψήφισαν 159 δεν είναι γραμμένοι και στο alfisti
Eπεσε συρμα στο αλφιστι να γραφτουν εδω για να βοηθησουν για την 'πρωτη' θεση;
Ειμαι στο αλφιστι απο 27-09-04 .
Μα με βάση αυτή τη λογική των clubs (που χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα) ως προς την αντικειμενικότητα της ψηφοφορίας, αν αρχίσουμε να απαριθμούμε μέλη που είναι και στο alfisti και στο 4tf και πήραν μέρος σ'αυτή, πάλι μεγάλο ποσοστό θα βγει. Το ίδιο και για το Citroen και ούτω καθεξής.
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Oι συγκρίσεις γίνονται με όρους αγοράς, όπως το είπα και σε άλλο post μου μια σελίδα πιο πριν. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι φιλανθρωπικά σωματεία, είναι επιχειρήσεις και τα αυτοκίνητά τους τοποθετούν στην αγορά με βάση κάποιο σκεπτικό στοχεύοντας σε διαφορετικά ανά περίσταση κοινά. Όταν τα κοινά συμπίπτουν λίγο ως πολύ για κάποια προϊόντα, τότε τα προϊόντα αυτά είναι ανταγωνιστικά και το ένα κλέβει πωλήσεις από το άλλο κ.ο.κ. Σε αυτή τη λογική γίνονται και οι συγκρίσεις από τον ειδικό τύπο με βάση τα κοινά. Το S40 συγκρίνεται πιο πολύ με το 9-3, την 159, και λίγο σπανιότερα με το Α4 και ενίοτε με την 3άρα ενώ δεν έχω δει ποτέ σύγκριση με την C. Και αυτό κάτι λέει...
Aλλά αυτό πόρρω απέχει με την κατηγοριοποίηση του θέματος όπως έχει γίνει.red_monster θέλεις να πεις Saab και Opel...Η Volvo δεν έχει καμιά σχέση με καμία από τις τρεις...
Ξέρετε ότι το περιοδικό Auto Τύπος είχε δεχτεί όχληση από την Fiat Auto Hellas επειδή σε συγκριτικό της σύγκρινε την 159 με το S60 και το 9-3 αντί να το συγκρίνει με την 3άρα και τη C-Class;
συνηθως τα περιοδικα κανουν συγκρισεις με βαση τις κοντινες τιμες
και αυτο εδω που τα λεμε εχει μια λογικη , αφου πολυ συχνα λεμε: εχω τοσα ( ή θελω να χαλασω τοσα) και τωρα τι?
-
Που να χτυπιουνται ορισμενοι ποτε δε θα γινει μεσαιο το focus40..Αν το s40 ειχε εστω διαφοροποιημενο πατωμα να το εβαζα ευχαριστως. Αδιαφορω αν το τυπος το πλασαρει ως τετοιο...Για το συνδεσμο εισαγωγεων το αφηνω ασχoλιαστο οταν εχει το qashqai στα μικρομεσαια και το scirocco μαζι με το megane coupe στα sp coupe..
Οι αλφιστι ηταν ηδη γραμμενοι εδω μεσα, δεν εχει πεσει κατι στην υπολειψη μου σχετικα με το ανοιγμα τοπικ, για το τοπικ αυτο στο δικο τους forum..Αν καποιος γνωριζει κατι ας το πει.. Γενικως μελη που ειναι και σε αλλα club δε μπορεις να τους πεις μη ψηφιζεις τα τραγικο ειναι να γραφεσαι για να ψηφισεις..
-
Νονε εχεις βαλει στη ψηφοφορια το 9-5;
Φιλικα, ενας 'ορισμενος'..
-
focus40.
τι μηκος εχει αυτο το s40 ; -
Παιδια μην βαρατε τον nonos....Επισημα η Volvo στην παρουσιαση του S40 ανεφερε οτι στην κατηγορια C οι πριμιουμ κατασκευαστες προσφερουν διαφορετικα οχηματα - Merc A-Class/Bmw 3compact (αργοτερα ηρθε το 1)/ και το Α3 - κι οτι η Volvo θα προσφερει εναλλακτηκα sedan/station/coupe....το ειπαν οι ανθρωποι...τελος!
Τωρα αν τα περιοδικα ή οποιοσδηποτε αλλος (εισαγωγεας κτλ) το βαζει στην D, αυτο απλα ενισχυει την ασχετοσυνη τους. Δηλαδη η Volvo ειναι η μονη τρελλη εταιρεια που βγαζει δυο μοντελα στην ιδια κατηγορια να ανταγωνιζοντε μεταξυ τους? Εκτος αν το S60 ειναι κατηγορια 5/E/A6 και το S80 7/S/A8 -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Παιδια μην βαρατε τον nonos....Επισημα η Volvo στην παρουσιαση του S40 ανεφερε οτι στην κατηγορια C οι πριμιουμ καταασκευαστες προσφερουν διαφορετικα οχηματα - Merc A-Class/Bmw 3compact (αργοτερα ηρθε το 1)/ και το Α3 - κι οτι η Volvo θα προσφερει εναλλακτηκα sedan/station/coupe....το ειπαν οι ανθρωποι...τελος!
Τωρα αν τα περιοδικα ή οποιοσδηποτε αλλος (εισαγωγεας κτλ) το βαζει στην D, αυτο απλα ενισχυει την ασχετοσυνη τους. Δηλαδη η Volvo ειναι η μονη τρελλη εταιρεια που βγαζει δυο μοντελα στην ιδια κατηγορια να ανταγωνιζοντε μεταξυ τους? Εκτος αν το S60 ειναι κατηγορια 5/E/A6 και το S80 7/S/A8Πες βρε δια μου πια...Ενα πραγμα εκανα σωστο για τα volvo και μου βγηκε ξινο..
-
δεν βαζετε καμια φωτο να δουμε το συγκριτικο.
-
Αλήθεια το 9-5 που κολλάει; Το 9-3 έχει το ίδιο πάτωμα με το Vectra...που αποτελεί τον πρόδρομο του Insignia στο οποίο βασίζεται το 9-5....αλλά το 9-5 είναι στην κατηγορία της Ε classe όχι της C-classe
Η κρίση του ΣΕΑΑ δεν είναι a priori άχρηστη.
Απλά ανέφερα κάποιες λάθος επιλογές στις οποίες δεν ανήκει το S40. Και η προηγούμενη γενιά S40 ήταν στην κατηγορία D. Άλλωστε και το Caliber όντας προσθιοκίνητο στις εκδόσεις που συνήθως πωλείται, έχει μπει στην κατηγορία C. Τo Qashqai είναι κάτι ανάλογο σε στυλ με μια υπερυψωμένη πιο άσχημη Lancia Delta ή με το Caliber και αυτό πουλάει πιο πολύ ως προσθιοκίνητο. Με την ίδια λογική έχει μπει και η B-Class. Θα μπορούσε βέβαια να γίνει διαχωρισμός και να μπουν στην κατηγορία των πολυμορφικών.Τέλος αν επιμείνει ο nonos στο 9-5, θα το ψηφίσω εννοώντας το καινούριο 9-5 και για το δεύτερο είμαι μεταξύ 159, Ιnsignia και C.....
-
Αν το τωρινό s40 ανήκει στην κατηγορία του lancer, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί το προηγούμενο είχε ίδιο πάτωμα με το carisma;
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Παιδια μην βαρατε τον nonos....Επισημα η Volvo στην παρουσιαση του S40 ανεφερε οτι στην κατηγορια C οι πριμιουμ κατασκευαστες προσφερουν διαφορετικα οχηματα - Merc A-Class/Bmw 3compact (αργοτερα ηρθε το 1)/ και το Α3 - κι οτι η Volvo θα προσφερει εναλλακτηκα sedan/station/coupe....το ειπαν οι ανθρωποι...τελος!
Τωρα αν τα περιοδικα ή οποιοσδηποτε αλλος (εισαγωγεας κτλ) το βαζει στην D, αυτο απλα ενισχυει την ασχετοσυνη τους. Δηλαδη η Volvo ειναι η μονη τρελλη εταιρεια που βγαζει δυο μοντελα στην ιδια κατηγορια να ανταγωνιζοντε μεταξυ τους? Εκτος αν το S60 ειναι κατηγορια 5/E/A6 και το S80 7/S/A8έχει κατηγορηθεί Volvoδία από τους αντιπροσώπους για κανιβαλισμό μεταξύ των 2 μοντέλων που τους χωρίζουν άλλωστε λίγα εκατοστά...
-
Για το παρων 9-5 μιλαω..Αν ηταν ετσι θα ειχα βαλει το νεο s60..
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αν το τωρινό s40 ανήκει στην κατηγορία του lancer, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί το προηγούμενο είχε ίδιο πάτωμα με το carisma;Ελα ντε! Πω πω μπερδεμα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για το παρων 9-5 μιλαω..Αν ηταν ετσι θα ειχα βαλει το νεο s60..Ποιο παρων εννοεις;
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Τωρα αν τα περιοδικα ή οποιοσδηποτε αλλος (εισαγωγεας κτλ) το βαζει στην D, αυτο απλα ενισχυει την ασχετοσυνη τους. Δηλαδη η Volvo ειναι η μονη τρελλη εταιρεια που βγαζει δυο μοντελα στην ιδια κατηγορια να ανταγωνιζοντε μεταξυ τους? Εκτος αν το S60 ειναι κατηγορια 5/E/A6 και το S80 7/S/A8έχει κατηγορηθεί Volvoδία από τους αντιπροσώπους για κανιβαλισμό μεταξύ των 2 μοντέλων που τους χωρίζουν άλλωστε λίγα εκατοστά...
Εχει κατηγορηθει για την συγχυση που εχει προκαλεσει στο αγοραστηκο κοινο. Δεν ηταν ποτε D.
Το παλιο επισης δεν εχει καμια σχεση με το νεο. Ηταν D αλλα τοτε το αμεσως μεγαλυτερο ηταν Ε...Επισης στην παρουσιαση του νεου ειχαν πει...μικροτερο εξωτερικα απο το παλαιο αλλα μεγαλυτερο εσωτερικα.
-
Ο χρήστης T5 lover έγραψε:
Ποιο παρων εννοεις;
Αυτο που αμα πας τωρα στη saab το αγοραζεις..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ποιο παρων εννοεις;
Ειναι αυτο μεσαιο;;
-
Αν το τωρινό s40 ανήκει στην κατηγορία του lancer, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί το προηγούμενο είχε ίδιο πάτωμα με το carisma;
Ελα ντε! Πω πω μπερδεμα..
Έχω την αίσθηση ότι η Volvo συνειδητά 'παίζει' τα μοντέλα της ανάμεσα στις κατηγορίες. Ίσως θεωρούν ότι μπορούν να πάρουν πωλήσεις από πελάτες 2 διαφορετικών κατηγοριών, με ένα μόνο αυτοκίνητο. Το ίδιο ακριβώς εφαρμόζει και η Skoda, με την Octavia να βρίσκεται ανάμεσα στα μικρομεσαία και τα μεσαία (όπως το S40), και τη Superb να παίζει ανάμεσα στα μεσαία και τα μεγάλα. Παρότι κατά βάση είναι... Passat, αν τη δεις δίπλα του μοιάζει με βαπόρι
Ίσως αποδίδει αυτή η πολιτική, πάντως. Τώρα, το από πού 'κλέβουν' πάτωμα, νομίζω ότι ελάχιστους ενδιαφέρει εκεί έξω πια. Κακά τα ψέμματα. Όπως και το αν το Α4 έχει τον κινητήρα κατά μήκος και το Passat εγκάρσια. Να χωράει το παιδικό κάθισμα, και όλα οκ
-
Ποιο παρων εννοεις;
Ειναι αυτο μεσαιο;;
Εσυ πιο λες να ειναι το 9-3 που ειναι ισα το s40 κατασταση (οχι απο δανεικο πατωμα απο χωρους μεταξονιο)
Εδω ειναι η αληθεια οτι υπαρχει ενα μπερδεμα και αμφιταλαντευομουν σχετικα με το πιο απο τα δυο να βαλω.. Αφου ουτε το 9-3 δανειζεται νομιζω πατωμα ουτε το 9-5 ειναι ακριβως ,μεσαιο..Επελεξα αυτο που ηταν πιο κοντα στα υπολοιπα.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ποιο παρων εννοεις;
Ειναι αυτο μεσαιο;;
Εσυ πιο λες να ειναι το 9-3 που ειναι ισα το s40 κατασταση (οχι απο δανεικο πατωμα απο χωρους μεταξονιο)
Οκ παραιτουμαι! Δε βγαζω ακρη!
Το πιο ομορφο ΜΕΣΑΙΟ..