-
Τι πρέπει να κάνω για να γίνω ταξιτζής ; Δεν έχω ιδέα .
-
-
-
Ο χρήστης Τριτάλας έγραψε:
Τι πρέπει να κάνω για να γίνω ταξιτζής ; Δεν έχω ιδέα .Πρωτα απ ολα να βγαλεις επαγγελματικο διπλωμα οδηγησης..δε θυμαμαι τι κατηγοριας ακριβως..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πρωτα απ ολα να βγαλεις επαγγελματικο διπλωμα οδηγησης..δε θυμαμαι τι κατηγοριας ακριβως..
και να γίνεις πολύτεκνος.
Αν έχεις και γυναίκα (παντρεμένος, αρραβωνιασμένος κτλ)...ξέρεις τι πρέπει να κάνεις...Εντάξει...ας σοβαρευτούμε .
Το 'ταξί' είναι ένα κλειστό επάγγελμα και αν θες να γίνεις ταξιτζής χωρίς να σου δώσει άδεια (τσάμπα) το κράτος (επειδή το δικαιούσαι), τότε πρέπει να ξέρεις ότι οι άδεις των ταξί πωλούνται προς απίστευτα πολλά ευρώ...
Το επαγγελματικό δίπλωμα (και η ανανέωση αυτού κάθε χρόνο) είναι το μικρότερο κόστος με το οποίο θα χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος.Σε ενδιαφέρει να γίνεις οδηγός ταξί ή να έχεις και δικό σου ταξί?
-
Θελεις διπλωμα κατηγοριας Β' επαγγελματικο, οικονομικη διαφανεια για να αγορασεις την αδεια που κοστιζει (σταματησε να χορηγει το κρατος, γιατι εχουν υπερκαλυυφθει οι αναγκες) , απαραιτητο να εχεις κλεισει τα 21! και πολυ υπομονη, αρκει να μην γινεις σαν το υπολοιπο 90% δλδ ς Γενικα αν δεν απατωμαι αν θες να αγορασεις ταξι η αδεια κοστιζει περι τις 100.000€ , θα το διασταυρωσω εκτος και αν με προλαβει καποιος συνφορουμιτης!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
(σταματησε να χορηγει το κρατος, γιατι εχουν υπερκαλυυφθει οι αναγκες)στην επαρχία είναι πιο εύκολο να σου χορηγήσει το κράτος άδεια ταξί.
Για τις μεγαλουπόλεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο, γνωρίζω ότι υπάρχει υπερπροσφορά σε σχέση με τις ανάγκες της πόλης και πολύ-πολύ δύσκολα θα σου χορηγηθεί άδεια ταξί.ΥΓ:μην 'φτύνεις' την επαρχία.Αν το κυνηγήσεις και οργανωθείς με ξενοδοχεία κτλ, θα έχεις πάντα δουλειά και θα βγάζεις και τα ίδια και περισσότερα χρήματα από αυτά ενός ταξιτζή στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη.(έχω παράδειγμα συγγενικό πρόσωπο )
ΥΓ2:σίγουρα οι άδειες των ταξί στην επαρχία (και ανάλογα την επαρχία προφανώς) θα είναι πιο φτηνές (ή και πολύ πιο φτηνές) από τις αντίστοιχες των μεγαλουπόλεων. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ2:σίγουρα οι άδειες των ταξί στην επαρχία (και ανάλογα την επαρχία προφανώς) θα είναι πιο φτηνές (ή και πολύ πιο φτηνές) από τις αντίστοιχες των μεγαλουπόλεων.Αυτό δεν είναι απόλυτο. Ξέρω μερικές επαρχίες σε νησιωτικά μέρη που οι άδειες καίνε (και είναι ασύμφορες).
Στην Αθήνα πάντως το 2007 μια άδεια ταξί έκανε 180-200.000€ και από συζητήσεις με ταξιτζήδες ένα ταξί που δουλεύει διπλή βάρδια (δηλαδή 24ώρες/24ωρο) έβγαζε 5.000€ καθαρά το μήνα (μπορεί και 6.000 κατά ορισμένους).Σαν επένδυση που το έψαχνα εγώ ήταν καλή, αν και υπάρχει ο κίνδυνος να απελευθερωθεί το επάγγελμα.
Σαν δουλειά για την Αθήνα, αν δεν είναι δικό σου το ταξί, όχι και τόσο. -
Eπισης για αγορα ταξι χρειαζονται περιπου 100 ενσημα νομιζω τα οποια να δεν τα εχεις στα κολλανε κατι συμβολαιογραφοι. ειναι 2-3 στην Αθηνα που το κανουν αυτο.
-
Η άδεια ταξί κάπου στα 200Κ έχει και στο Ηράκλειο. Ίσως όμως να ελευθερωθεί το επάγγελμα οπότε ας βγάλει το δίπλωμα ο φίλος μας με το καλό και μετά βλέπει.
Άσχετο, έτσι που τα λέτε είναι με τα έσοδά τους οι ταξιτζήδες και μετά πληρώνουν φόρο 1200€ περίπου το χρόνο. Τώρα το κράτος προτείνει να φορολογούνται από τις αποδείξεις που κόβουν και γκρινιάζουν. -
Κατ' αρχάς ξεκινάς από τα βασικά: Ανοιχτό παπαγαλί πουκαμισάκι με χρυσή αλυσίδα στο δασύτριχό σου στήθος, καλλιεργημένο νύχι στο μικρό δάχτυλο, έξτρα φραπεδοακουμπιστήρι (ασχέτως αν το ταξί έχει κανονικές ποτηροθήκες), και Στράτο (respect!!!) στο ράδιο να τραγουδάει τον Ταξιτζή. Αυτά για αρχή είναι καλά!
Σοβαρά τώρα, μπορείς να ξεκινήσεις σαν οδηγός (υπάλληλος) κάποιου που έχει δικό του ταξί. Γιατί για άδεια ταξί άστο καλύτερα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
έξτρα φραπεδοακουμπιστήρι (ασχέτως αν το ταξί έχει κανονικές ποτηροθήκες)Ναί, αυτό το αρχαίο σάπιο που πιάνει στο τζάμι του αυτοκινήτου
-
Για ρίξε και μια ματιά εδώ για το κόστος άδειας ταξί.
-
Έχω ακούσει ότι θα γίνει ανοιχτό επάγγελμα οπότε μην το βιαστείς με 200κ αγοράζεις 20 octavia ας πούμε και βάζεις οδηγούς ότι βγάλουν από μισά . Σε λίγο καιρό θα προκύψουν εταιρίες ταξί.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κατ' αρχάς ξεκινάς από τα βασικά: Ανοιχτό παπαγαλί πουκαμισάκι με χρυσή αλυσίδα στο δασύτριχό σου στήθος, καλλιεργημένο νύχι στο μικρό δάχτυλο, έξτρα φραπεδοακουμπιστήρι (ασχέτως αν το ταξί έχει κανονικές ποτηροθήκες), και Στράτο (respect!!!) στο ράδιο να τραγουδάει τον Ταξιτζή. Αυτά για αρχή είναι καλά! -
Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια !
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πρωτα απ ολα να βγαλεις επαγγελματικο διπλωμα οδηγησης..δε θυμαμαι τι κατηγοριας ακριβως..
Β' επαγγελματικό.
Και για την μετέπειτα 'αδεια οδήγησης ταξί' αν θυμάμαι καλά απο παλιά ήθελαν και μια βεβαίωση απο τον ΟΑΕΔ ότι είσαι άνεργος -
θελει και καλους πελατες.
μα πηγαινεις στην γλυφαδα η στην εκαλη και να παιρνεις την γρια και τον γερο ,να τους περνεις ετσι 100 ευρω για πλακα.ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ αλλα ειναι λιγο δυσκολο να μπεις στο κυκλωμα
-
Εισαι σιγουρος ότι θες να γίνεις ταξιτζης??
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
θελει και καλους πελατες.
μα πηγαινεις στην γλυφαδα η στην εκαλη και να παιρνεις την γρια και τον γερο ,να τους περνεις ετσι 100 ευρω για πλακα.ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ αλλα ειναι λιγο δυσκολο να μπεις στο κυκλωμα
Δύσκολο δεν είναι ... τύχη θέλει! ... 2, 3 παπούδες για αιμοκάθαρση μέρα παρα μέρα να έχεις, καλές πιάτσες που να κάθονται ταξιδάκια και φίλους/ες που χρησιμοποιούν συνέχεια ταξί ... καλό μεροκάματο βγάζουν!
Πως να γίνω ταξιτζής ;