-
ποση διαφορα εχει αυτο το smart απο το 451????
εδω οντως χρειαζεται να αναιβει στο πεζοδρομιο....
-
Αυτός ή «αυτή» πώς βγήκε από το μωβ σμαρτ ;;;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτός ή «αυτή» πώς βγήκε από το μωβ σμαρτ ;;;το θέμα είναι πως θα ξαναμπεί...
Πέρα από την πλάκα , στην πόλη η μόνη λύση είναι το σμαρτ και τέλος...
ούτε οδηγηκά είναι ωραίο ούτε κάνει για μεγάλα ταξίδια ούτε φοβερές επιδόσεις έχει , αλλά...παρκάρεις παντού γρήγορα και χωρίς άγχος... και αυτό είναι τεράστειο πλεονέκτημα για την πόλη ,για την δουλειά σου και για την ψυχική σου υγεία...αν είναι και leasing ακόμα καλύτερα...
αν θες να βγείς εκτός πόλης πας σπίτι και παίρνεις το 207 το οποίο είναι κλάσεις ανώτερο από Iq,smarτ και λοιπές π...
αυτοκίνητα ελβετικοί σουγιάδες δεν υπάρχουν...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτός ή «αυτή» πώς βγήκε από το μωβ σμαρτ ;;;Μπορεί να είναι αυτή απο το παλιό διαφημιστικό του Matiz ...
... αυτοκίνητα ελβετικοί σουγιάδες δεν υπάρχουν...
Αυτό είναι σωστό!
Παρόλ' αυτά σε αυτή τη κατηγορία που κοστολογούν ακριβά και την παραμικρή διαφορά απο τον ανταγωνισμό σε κάποια κερδίζεις και σε κάποια συμβιβάζεσαι και οι προυποθέσεις και ανάγκες πρέπει να είναι απόλυτα συγκεκριμένες!Προσωπικά θα επέλεγα το Smart (ακόμα και την φτηνότερη έκδοση) για μέσα στη πόλη και για το IQ η επιλογή μου θα ήταν το 1,33 (που με το σκεπτικό ότι κινεί μέχρι και το μικρομεσαίο Auris) σίγουρα βολευει και σε εκτός πόλης διαδρομές κάνοντας πίσω όμως για την ελάχιστη διαφορά εκατοστών στο μήκος του!
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Η διαφορά στη 2η φωτογραφία είναι ότι με το κόκκινο μηχανάκι και το citroen είσαι κύριος ενώ με το smart κινδυνεύεις να υποστείς τις 'συνέπειες' (νόμιμες και μη). Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη περίπτωση δε βλέπω το λόγο να ενοχλεί περισσότερο το smart από την κόκκινη μηχανή (σκούτερ; ). Άλλη εντύπωση όμως κάνει το ένα, άλλη το άλλο.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αυτός ή «αυτή» πώς βγήκε από το μωβ σμαρτ ;;;
το θέμα είναι πως θα ξαναμπεί...
Πέρα από την πλάκα , στην πόλη η μόνη λύση είναι το σμαρτ και τέλος...
ούτε οδηγηκά είναι ωραίο ούτε κάνει για μεγάλα ταξίδια ούτε φοβερές επιδόσεις έχει , αλλά...παρκάρεις παντού γρήγορα και χωρίς άγχος... και αυτό είναι τεράστειο πλεονέκτημα για την πόλη ,για την δουλειά σου και για την ψυχική σου υγεία...αν είναι και leasing ακόμα καλύτερα...
αν θες να βγείς εκτός πόλης πας σπίτι και παίρνεις το 207 το οποίο είναι κλάσεις ανώτερο από Iq,smarτ και λοιπές π...
αυτοκίνητα ελβετικοί σουγιάδες δεν υπάρχουν...
αν είναι και leasing ακόμα καλύτερα...
Παντως IQ μου λενε οι περισσοτεροι γυρω μου...λογω της ικανοτητας μεταφορας και 3 ου ατομου!
αν και σημερα πηγα σε γειτονια στο κεντρο και ειχε 2 smart παρκαρισμενα καθετα ...εξειχαν παρα πολυ λιγο και δεν εμποδιζαν την διέλευσή ακομα και φορτηγων ...αλλα ηταν τα προηγουμενα που ηταν πιο μικρα απο το 451και σαφως πιο κουβαδες σε οδηγική αισθηση .... -
Οντως στην Ιταλια θα δεις πολλα τετοια σμαρτακια.Επειδη μενει η Θεια μου στο Carono Pertusela λιγο ποιο εξω απο το Μιλανο μου εκανε εντυπωση επειδη τοτε που ειχα παει ηταν φρεσκο το smart και εκει το εβλεπα πολλες φορες σε σχεση με εδω που ειχα δει ενα και μοναδικο.Επισης εχει πειξει και εδω στο Αιγιο ο τοπος με smartακια....Μου κανει εντυπωση γιατι εχουμε απλετο χωρο για παρκαρισμα.
-
http://www.youtube.com/watch?v=ndJttQ8e ... re=related
επειδη το θεμα χωρων επιβατων το ψαχνω πολυ,δεστε τα ποδια του πισω στα 0.38 δευτ.αυτο δεν το βρισκεις ουτε σε κορσα,μονο σε μικρα με συρομενο πισω καθισμα...γιαρις φορφορ και σε ποιο μεγαλα γιετι-τιγκουαν- ματριξ κ.τ.λ... -
Ναι αλλα αμα το καλοσκεφτεις πληρωνεις τοσα λεφτα και δεν εχεις χωρο μετα ουτε για τα παγκαζια σου ομως.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Ναι αλλα αμα το καλοσκεφτεις πληρωνεις τοσα λεφτα και δεν εχεις χωρο μετα ουτε για τα παγκαζια σου ομως.Τα λεφτά τα πληρώνεις για να ΜΗΝ έχεις χώρο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι αλλα αμα το καλοσκεφτεις πληρωνεις τοσα λεφτα και δεν εχεις χωρο μετα ουτε για τα παγκαζια σου ομως.
Τα λεφτά τα πληρώνεις για να ΜΗΝ έχεις χώρο.
ακριβως...ουσιαστικα στον χωρο μεσα δηλαδη,σε σχεση με τα 3,5αρια χανεις το πορτ μπαγκαζ και οχι την καμπινα,που ειναι κι αυτο μια επιλογη σωστη για μες στην πολη...εγω σε 500 αρακι ας πουμε,αν κατσω συνοδηγος πισω πρεπει να χωραει 1 α4 φυλλο χαρτιου...ενω εδω,παμε βολτες με τον 2ο γιο πισω ,1.78+...και δεν διαμαρτυρετε...
-
smart!
-
Εγω παλι που οδηγησα Smart το βρηκα απολαυστικο σε ολους τους τομεις...
Υπηρξε το δίλημμα στην οικογενεια και αποφασισαμε Smart με κλειστα ματια... -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εγω παλι που οδηγησα Smart το βρηκα απολαυστικο σε ολους τους τομεις...
Υπηρξε το δίλημμα στην οικογενεια και αποφασισαμε Smart με κλειστα ματια...συμφωνώ και επαυξάνω! Εμείς με ένα ξεκινήσαμε μετά από πολύ μπλά μπλά και τελικά πήραμε και δεύτερο γιατί μαλώναμε συνεχώς... Τα δε μεγάλα, προσωπικά ή εταιρικά μπήκαν στο γκαράζ και πηγαίνανε μόνο τις μεγάλες βόλτες.
αυτό που αξίζει τρελά για να κρατάει τρελά είναι το πακέτο με τις φαρδύτερες ζαντούλες γιατί με το τούρμπο τα μικρά λαστιχάκια δεν αντέχουν όσο στο ατμοσφαιρικό... Έτσι έχει κανείς και τα χειριστήρια στο τιμόνι και νιώθεις ότι οδηγείς Porsche πίσω κίνηση, πίσω κινητήρας και τιμόνι με αίσθηση, ελεύθερο της κίνησης!(με την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα πάρεις την ηλεκτρική υποβοήθηση!)
-
Eπισης ο ηχος του turbo ειναι ασυλληπτος...
Παλιες καλες εποχες θυμιζει -
το αυτοκινητο (smart ) χανει στην προσφυση πολυ ευκολα και συνεχως ειναι σε λειτουργεια το esp του!
με τα πιο μεγαλα λαστιχα εχεις πραγματικη διαφορα κα εχει αυτο που λεμε κρατηματα το αυτοκινητο..???
( δηλ κανουν αληθεια τοση διαφορα τα μεγαλυτερα ελαστικα σ αυτο το αυτοκινητο?
και αν ναι, το διορθωνουν θεαματικα στην συμπεριφορα του ???)
πρεπει να το δοκιμασω αλλα λογω υποχρεωσεων δεν μπορω!!!
για αυτο εχω και εσας εδω να παιρνω και αλλες γνωμες
(ο ανθρωπος που ζηταει την βοηθεια μου με ρωταει συνεχως για το τι να αγορασει )το Ιq δεν εχει προβλημα σ αυτον τον τομεα χαρης των μετατροχιων του και τις θεσεις των τροχων που ειναι στα ακρα ....συν το 15+ εκ μεγαλυτερο μεταξωνιο που το βοηθα να ''παταει'' με ανεση κατω.
-
εξαρταται απο το τι θελεις εσυ!
το iQ σε λιγο μεγαλυτερες εξωτερικες διαστασεις σου προσφερει μεταφορα για 3 ατομα ΑΝΕΤΑ + ψωνια απο το σουπερ μαρκετ.
4 μεταφερονται με υποχωρησεις
επισης στο iQ, υπαρχει τιμονι, σε αντιθεση με το smart
ενα πολυ καλο, ειναι η δυνατοτητα που εχει να κανει ελιγμους! Συναγωνιζεται ανετα εναν σκυλο που κυνηγα την ουρα του
η ποιοτητα κατασκευης ειναι κορυφαια!
τρελο φαουλ το σχεδιο των πλαστικων που ειναι ευπαθες στις γρατσουνιες
τρελο φαουλ η τιμη
τρελο φαουλ η καταναλωση του cvt.
τα καλυτερα σημεια (πλεον) του smart ειναι, η τιμη αποκτησης, η καταναλωση (mhd) και το γεγονος οτι ειναι all around πλαστικο!
τα 'παρκαρω καθετα', 'καβαλω και λιγο πεζοδρομιο', 'παρκαρω στην γωνια κολλητα στον μπροστινο μου' και τετοια, δεν τα σχολιαζω καν! -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
αν μπορεις πες μου της διαφορες που εχει το παλιο smart με το καινουργιο και τι καταλαβαινεις εσυ απο αυτες????
στα ταξιδια που εκανες πες μου την συμπεριφορα του...και πως ενιωθες...
οσο γινεται αντικειμενικοτερα
ευχαριστω.
που το παρκαρεις??? το βαζεςι καθετα?LEFTGALAN
το βαζω πολλες φορες καθετα (προεξεχει λιγο ) αλλα ειναι ακριβως τοσο οσο να μην μπαινει στο ματι. Στην αρχη οταν το παρεις δεν θα βρισκεις ευκολα να παρκαρεις γιατι θα νομιζεις οτι οδηγεις μεγαλο αυτοκινητο , οταν ομως το μαθεις θα βρισκεις Παντου και παντα (εργαζομαι στο κεντρο κεντρο της πολης και μπαινοβγαινω μεχρι και 5 φορες την ημερα στο αυτοκινητο . οταν επιστρεφω στο κεντρο το παρκαρω παλι χωρις προβλημα ανεξαρτητως κινησης.
Το παλιο με το καινουριο δεν εχουν καμμια σχεση. Το παλιο ηταν ενας αναξιοπιστος ΚΟΥΒΑΣ που το mercedes benz που εγραφε στη μηχανη του ΝΤΡΟΠΙΑΖΕ την εταιρεια. Οι τουρμπινες ραγιζαν συχνα και τελικα για να το πουληςω του αλλαξα ΜΗΧΑΝΗ ....
Αυτο που σιγουρα μπορω να πω ειναι οτι παταει πολυ καλα στο δρομο (λογω της σφιχτης του αναρτησης ) και αισθανεσαι ασφαλης ακομα και με 140 χιλιομετρα. Με το παλιο δεν θα το διανοουμουν να παω Αθηνα .... ενω με αυτο εχω παει.
[quote]σε βρισκω λιγο υπεβολικο.
εχω το προηγουμενο smart
αγορασμενο καινουργιο β' εξαμηνο του 2006
κμ 90.000
χρηση μικτη (πολη επαρχια εθνικη βουνα χωματοδρομο)δεν τριζει και το μοναδικο που εχει χαλασει ειναι η μιζα (αλλαχτηκε στην εγγυηση)
εχω παει α8ηνα-σερρες
αθηνα θεσσαλονικη
αθηνα καρπενησι
αθηνα ναυπακτο απο αραχωβα
2 φορεσ τον γυρο της πελλοπονησου
αθηνα - καλαβρυτα
αθηνα πατρα
αθηνα γιαννενα
εχω γυρισει ολη την κρητητα συμπερασματα μου
καιει λιγο 5-7 λ/100κμ
παει παντου
παρακαρει παντου
δεν τριζει μεχρι τωρα δεν εχει βγαλει κανενα προβλημα
στα 90.000κμ και δεν καιει πανω απο 100ml λαδι απο αλλαγη σε αλλαγη
καμηλα τελη 28ε
χαμηλη ασφαλει 300το χρονο χαμηλη συντηρηση αν δεν το πας σε αντιπροσωπεια
θελει προσοχη στον πλευρικο ανεμο αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο...θελει την ιδια προσοχη ποθ 8ελει ενα παλιο vitara
στην εθνικη πας σχεδον παντου με σταθερα 120-130 ακομα και στις μεγαλες ανηφορεσ των διυληστηριωνδεν θα το αλλαζα το υπαρχον smart για κανενα απο τα 2 αλλα αν μου το επιβαλανε θα προτιμουσα το IQ
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
το αυτοκινητο (smart ) χανει στην προσφυση πολυ ευκολα και συνεχως ειναι σε λειτουργεια το esp του!
με τα πιο μεγαλα λαστιχα εχεις πραγματικη διαφορα κα εχει αυτο που λεμε κρατηματα το αυτοκινητο..???
για αυτο εχω και εσας εδω να παιρνω και αλλες γνωμεςτο Ιq δεν εχει προβλημα σ αυτον τον τομεα χαρης των μετατροχιων του και τις θεσεις των τροχων που ειναι στα ακρα ....συν το 15+ εκ μεγαλυτερο μεταξωνιο που το βοηθα να ''παταει'' με ανεση κατω.
το IQ εμένα μου φάνηκε σαφώς χειρότερο σε αίσθηση από το smart! Επίσης βλέπω ξεκάθαρα τρία πολύ βασικά πλεονκτήματα του smart
-
το μέγεθος πράγματι μετράει! και σε αυτή την περίπτωση αντίθετα... όταν είδη εμείς οι ιδιοκτήτες/χρήστες της πρώτης γενιάς είδαν διαφορά στην πόλη από την δεύτερη γενιά smart αφου πήρε 20! εκατοστα φαντάσου να πας στα τρία μέτρα του IQ! Άρα τα 2.70 του smart υπερέχουν παντού και πάντοτε! Το βλέπω καθημερινά, μερικές φορές ούτε μεγάλες μηχανές δεν μπαίνουν εκεί που παρκάρω εγώ! Επίσης αυτή η διαφορά φάρδους του IQ έχει και αρνητική σημασία! και στην κίνησή του και στο παρκάρισμα... είναι πολύ φαρδύ!
-
η θέση οδήγησης και γενικότερα η εργονομία του smart για τους δύο επιβάτες είναι πολύ καλή! Έχεις όρθια θέση, με άνεση για τα πόδια σου και δεν αισθάνεσαι ΠΟΤΕ ότι θα σε πατήσει το λεωφορείο ή το τζιπ του βορειοπροαστίτη! Έχεις μια πολύ καλή οπτική επαφή με τον δρόμο γύρω γύρω με αποτέλεσμα να είσαι σαφώς πιο ευκίνητος από ότι με το IQ που είσαι πλακωμένος στο δρόμο και δεν βλέπεις τίποτα παρά μόνο ευθεία... Όσο για τις τρείς θέσεις εγώ δεν τις βρίσκω... Όταν κάτσω μπροστά δεξιά δεν μπορώ να μπω και σαν επιβάτης, ίσως ένα παιδί ΑΛΛΑ! τα περισσότερα αυτοκίνητα στην πόλη αλλά και παντού έχουν ένα άτομο επί το πλείστον μέσα τους άρα αρλούμπες για την ανάγκη μετακίνησης των περισσοτέρων από δύο επιβατών. Στα Μ.Μ.Μ. εργάζομαι και γνωρίζω στατισικά στοιχεία αναρίθμητα που δεν δικαιολογούν το πλεονέκτημα του IQ.
-
Είναι πιο οικονομικό(καύσιμα) από το Γιαπωνέζικο. Πολύ σημαντικό θα έλεγα αφού για αυτό προορίζεται. Άσε που έχω την εντύπωση ότι είναι και πιο φτηνό στην αγορά και συντήρηση...
Τέλος. Έχετε ακούσει δε πως κάνει το αυτόματο του τουότα? σαν να γδέρνεις κάτι συνεχώς! Όσο για την ποιότητα των πλαστικών που φαίνονταν σε περιοδικά και τηλεόραση τέλεια μετά από κοντινή εξέταση καμία σχέση! Ενώ του smart μένουν αγέραστα στον χρόνο με πολύ, και μιλάμε πραγματικά πολύ σκληρή χρήση και αδιαφορία σε πλύσιμο κλπ
Έχω κι άλλα να γράψω αλλά είδη κουράστηκα, όπως οι πωλήσεις του IQ που δεν πηγαίνουν καθόλου καλά πανευρωπαϊκά, κάτι λέει κι αυτό. Δεν ξέρω αλλά τα πλεονεκτήματα του IQ εμένα προσωπικά δεν με πείθουν.
-
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
για αυτο εχω και εσας εδω να παιρνω και αλλες γνωμεςτο Ιq δεν εχει προβλημα σ αυτον τον τομεα χαρης των μετατροχιων του και τις θεσεις των τροχων που ειναι στα ακρα ....συν το 15+ εκ μεγαλυτερο μεταξωνιο που το βοηθα να ''παταει'' με ανεση κατω.
το IQ εμένα μου φάνηκε σαφώς χειρότερο σε αίσθηση από το smart! Επίσης βλέπω ξεκάθαρα τρία πολύ βασικά πλεονκτήματα του smart
-
το μέγεθος πράγματι μετράει! και σε αυτή την περίπτωση αντίθετα... όταν είδη εμείς οι ιδιοκτήτες/χρήστες της πρώτης γενιάς είδαν διαφορά στην πόλη από την δεύτερη γενιά smart αφου πήρε 20! εκατοστα φαντάσου να πας στα τρία μέτρα του IQ! Άρα τα 2.70 του smart υπερέχουν παντού και πάντοτε! Το βλέπω καθημερινά, μερικές φορές ούτε μεγάλες μηχανές δεν μπαίνουν εκεί που παρκάρω εγώ! Επίσης αυτή η διαφορά φάρδους του IQ έχει και αρνητική σημασία! και στην κίνησή του και στο παρκάρισμα... είναι πολύ φαρδύ!
-
η θέση οδήγησης και γενικότερα η εργονομία του smart για τους δύο επιβάτες είναι πολύ καλή! Έχεις όρθια θέση, με άνεση για τα πόδια σου και δεν αισθάνεσαι ΠΟΤΕ ότι θα σε πατήσει το λεωφορείο ή το τζιπ του βορειοπροαστίτη! Έχεις μια πολύ καλή οπτική επαφή με τον δρόμο γύρω γύρω με αποτέλεσμα να είσαι σαφώς πιο ευκίνητος από ότι με το IQ που είσαι πλακωμένος στο δρόμο και δεν βλέπεις τίποτα παρά μόνο ευθεία... Όσο για τις τρείς θέσεις εγώ δεν τις βρίσκω... Όταν κάτσω μπροστά δεξιά δεν μπορώ να μπω και σαν επιβάτης, ίσως ένα παιδί ΑΛΛΑ! τα περισσότερα αυτοκίνητα στην πόλη αλλά και παντού έχουν ένα άτομο επί το πλείστον μέσα τους άρα αρλούμπες για την ανάγκη μετακίνησης των περισσοτέρων από δύο επιβατών. Στα Μ.Μ.Μ. εργάζομαι και γνωρίζω στατισικά στοιχεία αναρίθμητα που δεν δικαιολογούν το πλεονέκτημα του IQ.
-
Είναι πιο οικονομικό(καύσιμα) από το Γιαπωνέζικο. Πολύ σημαντικό θα έλεγα αφού για αυτό προορίζεται. Άσε που έχω την εντύπωση ότι είναι και πιο φτηνό στην αγορά και συντήρηση...
Τέλος. Έχετε ακούσει δε πως κάνει το αυτόματο του τουότα? σαν να γδέρνεις κάτι συνεχώς! Όσο για την ποιότητα των πλαστικών που φαίνονταν σε περιοδικά και τηλεόραση τέλεια μετά από κοντινή εξέταση καμία σχέση! Ενώ του smart μένουν αγέραστα στον χρόνο με πολύ, και μιλάμε πραγματικά πολύ σκληρή χρήση και αδιαφορία σε πλύσιμο κλπ
Έχω κι άλλα να γράψω αλλά είδη κουράστηκα, όπως οι πωλήσεις του IQ που δεν πηγαίνουν καθόλου καλά πανευρωπαϊκά, κάτι λέει κι αυτό. Δεν ξέρω αλλά τα πλεονεκτήματα του IQ εμένα προσωπικά δεν με πείθουν.
το χεις ακουσει οντως ?γιατι εμεις και αλλοι εχουμε να λεμε για την ησυχια του αυτοματου iq και σε θορυβο και σε συμπεριφορα...τα αλλα που γραφεις ειναι καθαρα υποκειμενικα και δεν τα σχολιαζω γιατι κι εγω αγαπω τα οποια αυτοκινητα μου μου φερονται καλα(δεν βγαζουν προβληματα,εχουν οδηγικη ευχαριστηση κ.τ.λ)
-
Smart fortwo coupe 84 ps (turbo) vs toyota IQ Multidrive.