-
Γνωστός μου μέσα στο Δεκέμβριο κάλεσε για ανακύκλωση σαραβαλακίου και του είπαν άσε καλύτερα μετά τις γιορτές. Στο μεταξύ παρέδωσε πινακίδες και θα ξανακαλέσει την ανακύκλωση για να το πάρουν (και να του δώσουν χαρτί διαγραφής κλπ που υποτίθεται χρειάζεται). Αν είναι κι άλλοι έτσι τότε ίσως σύντομα να τα μαζέψουν....
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Κάποιος στη γειτονιά (όχι και πολύ κοντινός) θεώρησε ότι καλό είναι να παρατήσει ένα τρακαρισμένο απέναντι απο το σπίτι μας. Μετά από 2 μέρες το κουκούλωσε κιόλας. Το αμάξι δεν παίζει να φτιαχτεί γιατί είναι παλιό και πολύ χτυπημένο. Μπορώ να κάνω κάτι να πάρει τον πούλο?Επειδή ακούγονται ΠΟΛΛΑ ΚΟΥΛΑ!!!!
1ον Καλά ρε άνθρωπε. Αν εκρεμεί δικαστήριο τι θα το κάνει? Αν προσπαθεί να πείσει την ασφαλιστική του να του δώσει αυτά που του αναλογούν, και όχι ότι αυτοί πιστεύουν ότι είναι σωστό? Μη λέμε ότι θέλουμε. Τα τρακαρισμένα είναι άλλη περίπτωση, και πίστεψε με μόλις τελειώσει η ιστορία θα το πουλήσει αμέσως για ανταλλακτικά.
2ον Επειδή πρόσφατα παρέδωσα πινακίδες στην εφορεία λόγω ατυχήματος, δεν ελέγχουν τίποτα. Με τέτοια κίνηση αν καθυστερούσαν και για να ελέγξουν όπως πρέπει θα τους λιντσάρανε. Αν πας όμως μετά τις 15 του Γενάρη θα δεις ότι και ελέγχουν (εκτός αν είστε μπατζανάκια και λοιπά ωραία) και προσπαθούν να σε πείσουν να το κάνεις οριστική διαγραφή και να το ανακυκλώσεις.
3ον Ο Δήμος δε μπορεί να πάρει ένα αμάξι δίχως να χει περάσει το χρονικό όριο που αναγράφεται στο αυτοκόλητο. Όμως ακόμα και να σκίσεις το αυτοκόλητο δε σημαίνει ότι δε στο παίρνουν. Πρέπει να το μετακινήσεις για να μη στο πάρουν.
4ον Ακόμα και πινακίδες και τέλη να χει μπορούν να στο πα΄ρουν. Με πληροφορίες μέσα από γνωστό ανακυκλωτάδικο της Αττικής, οι δήμοι σηκώνουν όχι μόνο τα παρανόμως παρκαρισμένα, αλλά και αυτά που ενώ είναι νόμιμα δεν μετακινούνται οπότε και γίνονται εστίες μόλυνσης. Αν δηλαδή πληρώσεις τα τέλη, το παρκάρεις και γυρίσεις μετά από κανα 11μηνο, μη σου κάνει εντύπωση αν λείπει.
5ον Δυστυχώς μαζί με τα σαράβαλα θα πάρει η μπάλα και πολλά αξιόλογα αυτοκίνητάκια που θα μπορούσαν να σωθούν ως ιστορικά.
Προσωπικά και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Έχω 5 αυτοκίνητα, εκ των οποίων κανένα δεν έχει αυτή τη στιγμή πινακίδες. Όμως όλα είναι σε ιδιωτικά πάρκινγκ και χώρους, και ψάχνουν ήδη μια αποθήκη για να τα έχω όλα μαζί και να τα δουλεύω. Στη γειτωνιά μου δε βρίσκεις πάρκινγκ ούτε για πλάκα, και χωρίς τα σαπάκια. Με αυτά απλά σου σπάνε τα νεύρα μέχρι να παρκάρεις.
-
Και εδω στο Αιγιο εχω μπανισει καμια 10αρια παρατημενα χωρις πινακιδες.Πολλοι τα παρατησανε.Εντομεταξυ να λεω στους φιλους μου τοσα τοσα τοσα για σημα κλπ κλπ ναι ρε σιγα να μου λενε και κατι τετοιες
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Και εδω στο Αιγιο εχω μπανισει καμια 10αρια παρατημενα χωρις πινακιδες.Πολλοι τα παρατησανε.Εντομεταξυ να λεω στους φιλους μου τοσα τοσα τοσα για σημα κλπ κλπ ναι ρε σιγα να μου λενε και κατι τετοιεςόταν θα το πληρώσουν το σήμα από την τσέπη τους, θα τους κάνεις εσύ την φράση με το 'ναι ρε σιγά'.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
ι δήμοι σηκώνουν όχι μόνο τα παρανόμως παρκαρισμένα, αλλά και αυτά που ενώ είναι νόμιμα δεν μετακινούνται οπότε και γίνονται εστίες μόλυνσης. Αν δηλαδή πληρώσεις τα τέλη, το παρκάρεις και γυρίσεις μετά από κανα 11μηνο, μη σου κάνει εντύπωση αν λείπει.κάποιος εδώ μέσα έλεγε ότι δεν μπορείς να έχεις το αμάξι σου πλήρως ακίνητο στο δρόμο ακόμα και με πινακίδες, με πληρωμένα τέλη και ασφάλειες κτλ, γιατί αν το παρκάρεις και το αφήσεις εκεί το αμάξι σου χωρίς να το μετακινήσεις καθόλου για εύλογα μεγάλο χρονικό διάστημα (πχ 6 μήνες? 2 χρόνια?), θεωρείται ότι έχεις 'καταλάβει' το δημόσιο χώρο, τον έχεις οικειοποιήσει και τρώς πρόστιμο.
Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι.
Ακούγεται παράλογο, αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς δεν είναι και τόσο όσο ακούγεται. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Και εδω στο Αιγιο εχω μπανισει καμια 10αρια παρατημενα χωρις πινακιδες.Πολλοι τα παρατησανε.Εντομεταξυ να λεω στους φιλους μου τοσα τοσα τοσα για σημα κλπ κλπ ναι ρε σιγα να μου λενε και κατι τετοιες
όταν θα το πληρώσουν το σήμα από την τσέπη τους, θα τους κάνεις εσύ την φράση με το 'ναι ρε σιγά'.
Ενας φιλος μου δηλαδη ο πατερας του πληρωσε 670Ε σημα!!!!2.0Τ Saab 9-5 του 2000.Ενας αλλος με peugeot 405 1.6 του 95 θα πληρωσε παραπανω απο 252 νομιζω τον πιανει euro 2.
-
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο?
Έχετε κοιτάξει τα διάφορα χρέπια που είναι παρκαρισμένα γύρω σας και που έχουν κανονικά πινακίδες, να δείτε σε πόσα λείπει το σήμα του 2010?? -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο?
Έχετε κοιτάξει τα διάφορα χρέπια που είναι παρκαρισμένα γύρω σας και που έχουν κανονικά πινακίδες, να δείτε σε πόσα λείπει το σήμα του 2010??Δεν ειναι ,ακομα,παρανομα.Μετα τις 15-01-2010 ομως θα ειναι.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο?
Έχετε κοιτάξει τα διάφορα χρέπια που είναι παρκαρισμένα γύρω σας και που έχουν κανονικά πινακίδες, να δείτε σε πόσα λείπει το σήμα του 2010??Προσωπικα το χω κανει σε ολη τη γειτονια Πηρα τηλεφωνακι στο δημο και μου ειπαν πως απο βδομαδα θα'ρθουν να μαζεψουν
-
Ναι το ξέρω ότι μέχρι 15/1 είναι ΟΚ, αλλά όταν βλέπεις ένα χρέπι στον δρόμο, με τελευταίο σήμα το 08, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι ότι δεν πρόλαβε να προμηθευτεί το νέο σήμα?
-
Μέχρι στιγμής πάντως σε πάρκο κοντα στο σπίτι μου βλέπω παρκαρισμένα ένα Fiesta και μια 316 χωρίς πινακίδες και τέλη ως το 2009 ...
Περισσότερη εντύπωση πάντως μου κάνει ένα παλιό Corsa και χωρίς πινακίδες που το βλέπω εδώ και 3 μέρες κάθε πρωί να πηγαίνει κανονικά ... στη δουλειά του!
(Μπορεί και για άλλο λόγο να μην έχει πινακίδες ... αλλά και πάλι παρανομος είναι!) -
ι δήμοι σηκώνουν όχι μόνο τα παρανόμως παρκαρισμένα, αλλά και αυτά που ενώ είναι νόμιμα δεν μετακινούνται οπότε και γίνονται εστίες μόλυνσης. Αν δηλαδή πληρώσεις τα τέλη, το παρκάρεις και γυρίσεις μετά από κανα 11μηνο, μη σου κάνει εντύπωση αν λείπει.
κάποιος εδώ μέσα έλεγε ότι δεν μπορείς να έχεις το αμάξι σου πλήρως ακίνητο στο δρόμο ακόμα και με πινακίδες, με πληρωμένα τέλη και ασφάλειες κτλ, γιατί αν το παρκάρεις και το αφήσεις εκεί το αμάξι σου χωρίς να το μετακινήσεις καθόλου για εύλογα μεγάλο χρονικό διάστημα (πχ 6 μήνες? 2 χρόνια?), θεωρείται ότι έχεις 'καταλάβει' το δημόσιο χώρο, τον έχεις οικειοποιήσει και τρώς πρόστιμο.
Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι.
Ακούγεται παράλογο, αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς δεν είναι και τόσο όσο ακούγεται.Δεν τρως πρόστιμο, αλλά μπορεί οποιοσδήποτε να σου κάνει αγωγή για προσβολή της προσωπικότητάς του από μόνιμη κατάληψη δημόσιου αγαθού. Οι πιθανότητες να αναγκαστείς να πληρώσεις είναι πολύ μεγάλες, αλλά το θέμα είναι τι ποσό θα επιδικάσει το δικαστήριο. Πάντως, όσο και να 'ναι, θα δαγκώνει καλά μαζί με τα δικαστικά έξοδα, αμοιβές δικηγόρων κ.λ.π. Αν μπεις στο μάτι κανενός που έχει όρεξη και χρήμα για δικαστήρια...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο?
Έχετε κοιτάξει τα διάφορα χρέπια που είναι παρκαρισμένα γύρω σας και που έχουν κανονικά πινακίδες, να δείτε σε πόσα λείπει το σήμα του 2010??Προσωπικα το χω κανει σε ολη τη γειτονια Πηρα τηλεφωνακι στο δημο και μου ειπαν πως απο βδομαδα θα'ρθουν να μαζεψουν
Θωμα να ξερεις κατι.Μπορει να το εχει αλλα να μην το εχει κολλησει π.χ.Εμενα ο πατερας μου δεν το εχει κολλησει ακομα....
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο?
Θωμα να ξερεις κατι.Μπορει να το εχει αλλα να μην το εχει κολλησει π.χ.Εμενα ο πατερας μου δεν το εχει κολλησει ακομα....
Ουτε εγω το εχω κολλησει ακομα Παντως σε οσα εχω αναφερει, εχουν ολα σκασμενα λαστιχα, σκουριες λειπουν κατι κομματια απο πανω τους, τι αλλο να πω οτι τα εχουν παρατησει?? Οποτε τι να περιμενα? Ποτε θα τους βαλουν ποινακιδες και θα κολλησουν το σηματακι?
-
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο?
Ουτε εγω το εχω κολλησει ακομα Παντως σε οσα εχω αναφερει, εχουν ολα σκασμενα λαστιχα, σκουριες λειπουν κατι κομματια απο πανω τους, τι αλλο να πω οτι τα εχουν παρατησει?? Οποτε τι να περιμενα? Ποτε θα τους βαλουν πινακιδες και θα κολλησουν το σηματακι?
-
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο?
Ουτε εγω το εχω κολλησει ακομα Παντως σε οσα εχω αναφερει, εχουν ολα σκασμενα λαστιχα, σκουριες λειπουν κατι κομματια απο πανω τους, τι αλλο να πω οτι τα εχουν παρατησει?? Οποτε τι να περιμενα? Ποτε θα τους βαλουν πινακιδες και θα κολλησουν το σηματακι?
-
Σήμερα είδα ότι σε δύο απινακίδωτα αυτοκίνητα στη γειτωνιά, ήδη κόλησε η Δημοτική Αστυνομία σήμα.
Πρέπει να χουμε καλό ρουφιάνο στη γειτονιά...
-
Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο?
Ουτε εγω το εχω κολλησει ακομα Παντως σε οσα εχω αναφερει, εχουν ολα σκασμενα λαστιχα, σκουριες λειπουν κατι κομματια απο πανω τους, τι αλλο να πω οτι τα εχουν παρατησει?? Οποτε τι να περιμενα? Ποτε θα τους βαλουν ποινακιδες και θα κολλησουν το σηματακι?
Μα εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο ένα παρατημένο χωρίς σήμα, όσο ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί κανονικά και είναι χωρίς σήμα (και πιθανότατα χωρίς ασφάλιση).
-
έτσι ενημερωτικά...
είστε υποχρεωμένοι να κολλήσετε το σήμα των τελών του 2010 κάπου φανέρα πάνω στο αμάξι σας.
Κάπου ορίζει και ο ΚΟΚ κάποιο πρόστιμο γι'αυτό, όπως επίσης μπορεί ΑΝΕΤΑ ο δήμος ή η τροχαία να το 'τσιμπήσει' γιατί θεωρεί ότι δεν έχεις πληρώσει το τέλος κυκλοφορίας του 2010. -
έτσι ενημερωτικά...
είστε υποχρεωμένοι να κολλήσετε το σήμα των τελών του 2010 κάπου φανέρα πάνω στο αμάξι σας.
Κάπου ορίζει και ο ΚΟΚ κάποιο πρόστιμο γι'αυτό, όπως επίσης μπορεί ΑΝΕΤΑ ο δήμος ή η τροχαία να το 'τσιμπήσει' γιατί θεωρεί ότι δεν έχεις πληρώσει το τέλος κυκλοφορίας του 2010.Το γνωριζω, μεχρι τις 15 δεν κολλαω τπτ
Γεμισαν οι Δρομοι Ακινητοποιημενα χωρις Πινακιδες