-
διπλό...
κι άρα edited.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Από το site:
Pipercross Cleaning Instructions
καλά! που τα βρήκες όλα αυτά?
-
Απο οτι καταλαβα πολυ κακο για το τιποτα και με αναμφιβολα αποτελεσματα...
-
http://www.youtube.com/watch?v=ThmW2SW1 ... r_embedded
παιδια δειτε το βιντεο αυτο... δειχνει οτι τα foam ειναι τα καλυτερα... και εγω π νομιζα το αντιθετο..
επισης εχω ακουσει οτι τα λαδιου ΚΝ πχ δν κανουν καλο στους τσι... παιζει κατι τετοιο ???
-
Τα λάδια λερώνουν τον MAF/MAP. Τα καλύτερα είναι εργοστασιακά χάρτινα
-
Θα συμφωνησω απολυτα με τον mirage ως παθων!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα λάδια λερώνουν τον MAF/MAP. Τα καλύτερα είναι εργοστασιακά χάρτιναΤο έχω ακούσει κατ' επανάληψη γιά τα φίλτρα αέρα με λάδι.Η Κ&Ν όμως πουλάει
πάρα πολλά φίλτρα παγκοσίως,είναι στα πρώτα ονόματα,με συμμετοχές σε αγώνες υψηλού
επιπέδου,σε κορυφαία αυτοκίνητα,πού τα ηλεκτρονικά τους είναι υπερευαίθητα.Μήπως από
το πρώτο καθάρισμα καί μετά παρουσιάζονται τα προβλήματα,γιατί τα 'μπουκώνουν' με λάδι,
νομίζοντας ότι αποδίδει καλύτερα? Η Κ&Ν απ' ότι έχω διαβάσει,δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην
προσθήκη λαδιού .Προσωπική εμπειρία δεν έχω.Ρώτησα γιατί θέλω να βάλω. -
Ο χρήστης scirocco123 έγραψε:
Youtube Videoπαιδια δειτε το βιντεο αυτο... δειχνει οτι τα foam ειναι τα καλυτερα... και εγω π νομιζα το αντιθετο..
επισης εχω ακουσει οτι τα λαδιου ΚΝ πχ δν κανουν καλο στους τσι... παιζει κατι τετοιο ???
Είναι ένα διαφημιστικό βίντεο κάποιας εταιρείας TRUE FLOW (δεν την ξέρω).
Δεν νομίζω ότι από μία διαφημιστική παρουσίαση βγαίνουν αντικειμενικά
συμπεράσματα. -
Ο χρήστης delman62 έγραψε:
Το έχω ακούσει κατ' επανάληψη γιά τα φίλτρα αέρα με λάδι.Η Κ&Ν όμως πουλάει
πάρα πολλά φίλτρα παγκοσίως,είναι στα πρώτα ονόματα,με συμμετοχές σε αγώνες υψηλού
επιπέδου,σε κορυφαία αυτοκίνητα,πού τα ηλεκτρονικά τους είναι υπερευαίθητα.Μήπως από
το πρώτο καθάρισμα καί μετά παρουσιάζονται τα προβλήματα,γιατί τα 'μπουκώνουν' με λάδι,
νομίζοντας ότι αποδίδει καλύτερα? Η Κ&Ν απ' ότι έχω διαβάσει,δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην
προσθήκη λαδιού .Προσωπική εμπειρία δεν έχω.Ρώτησα γιατί θέλω να βάλω.Τα όσα λέει η ΚΝ είναι κι αυτά κομμάτι της διαφήμισης. Οι αισθητήρες λαδώνουνε σιγά και από ένα σημείο και μετά βγάζουν ένδειξη βλάβης. Τα αγωνιστικά φυσικά και δεν αποτελούν δείγμα αξιοπιστίας, εκεί αυτό που μετράει είναι η απόδοση και όχι η μακροχρόνια αξιοπιστία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των φίλτρων είναι οτι είναι πιο ελεύθερα και άρα εκτός από αέρα αφήνουν και περισσότερα σωματίδια σκόνης να εισέλθουν στο χώρο του κυλίνδρου με οτι αυτό συνεπάγεται σε μακροχρόνιες φθορές ενώ η αύξηση της απόδοσης που προσφέρουν δεν είναι κάτι φοβερό. Το εργοστασιακό χάρτινο φίλτρο είναι εξαιρετικό στην προστασία του μοτέρ και ας χάνεις την ελάχιστη διαφορά απόδοσης.
-
και φυσικα ειναι και πιο φθηνο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το έχω ακούσει κατ' επανάληψη γιά τα φίλτρα αέρα με λάδι.Η Κ&Ν όμως πουλάει
προσθήκη λαδιού .Προσωπική εμπειρία δεν έχω.Ρώτησα γιατί θέλω να βάλω.Τα όσα λέει η ΚΝ είναι κι αυτά κομμάτι της διαφήμισης. Οι αισθητήρες λαδώνουνε σιγά και από ένα σημείο και μετά βγάζουν ένδειξη βλάβης. Τα αγωνιστικά φυσικά και δεν αποτελούν δείγμα αξιοπιστίας, εκεί αυτό που μετράει είναι η απόδοση και όχι η μακροχρόνια αξιοπιστία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των φίλτρων είναι οτι είναι πιο ελεύθερα και άρα εκτός από αέρα αφήνουν και περισσότερα σωματίδια σκόνης να εισέλθουν στο χώρο του κυλίνδρου με οτι αυτό συνεπάγεται σε μακροχρόνιες φθορές ενώ η αύξηση της απόδοσης που προσφέρουν δεν είναι κάτι φοβερό. Το εργοστασιακό χάρτινο φίλτρο είναι εξαιρετικό στην προστασία του μοτέρ και ας χάνεις την ελάχιστη διαφορά απόδοσης.
Τελικά τι να πιστέψει κανείς.Καί εγώ την ίδια γνώμη έχω γιά τα χάρτινα.Είδες το βίντεο πιό πάνω όμως? Από τα χάρτινα περνάνε λέει καί 'χαλίκια'.Από του αφρού τίποτα.Οπως γράφω διαφήμιση είναι,αλλά ο καθένας λέει το δικό του.Στην Κ&Ν (εξωτερικό) πού έστειλα μήνυμα,μού απάντησαν γιά ισάξια προστασία με το εργοστασιακό,συν τα οφέλη. Είπα να βάλω ένα καλύτερο,όχι γιά απόδοση (σιγά τους ίππους) αλλά γιά καλύτερη αναπνοή καί προστασία.Καί διάλεξα το Κ&Ν σαν πιό γνωστό.Είναι καί τα Pipercross (αφρού).
-
Ο χρήστης scirocco123 έγραψε:
Youtube Videoπαιδια δειτε το βιντεο αυτο... δειχνει οτι τα foam ειναι τα καλυτερα... και εγω π νομιζα το αντιθετο..
Aν τασ pipercross ειναι σαν τα ramair ειναι ψιλομουφα. Τουλαχιστον αυτο που ειχα βαλει στην σκουπα μου ηταν το χειροτερο σε σχεση εμ τα γαζας, συν οτι ηθελε λαδωμα.
-
εγω έβαλα το κλασικό της ΚΝ (αφαίρεσα και πόλους πρώτα για το reset) και είδα μια μικρή διαφορά στην απόκριση του γκαζιού από τις 3500-4000 στροφές και ένα κλίκ πιο γαμάτο ήχο ελέω Alfa twin spark χιχιχιχιχιχιχι
άλογα δεν νομίζω να δείνει αλλά και να έδινε 2-3 πως θα το καταλάβεις?
από την τελική? δεν έχω δει διαφορά...
πάντως μάλλον δεν αξίζει αν σκεφτείς ότι μπορεί να σου επηρρεάσει τον Maf σου
βέβαια επειδή είχα κάνει εξυπνάδα παλιότερα την ώρα που άλλαζα το χάρτινο φίλτρο και άφησα ένα μικρό κενο γιατι δεν είχα βιδώσει σωστά μια βίδα , βρωμισε τον Maf και μιλαμε να είχα κάνει 50-100 KM το πολύ...
τον άνοιξα τον καθάρισα από μακρια με Blower (φυσητήρι) και μετά τον άφησα να στεγνώσει αφου τον ψέκασα με λίγη ποσότητα καθαριστικό ηλεκτρονικό επαφών....και ok
θέλω να πω ότι το κέρδος είναι αμελητέο και αν δεν είσαι του κατσαβιδιού όπως εγώ δεν αξίζει να βάλεις τέτοιο
ένα απλό χάρτινο και να το αλλάζεις κάθε 10000ΚΜ και είσαι άρχοντας -
εγω έβαλα το κλασικό της ΚΝ (αφαίρεσα και πόλους πρώτα για το reset) και είδα μια μικρή διαφορά στην απόκριση του γκαζιού από τις 3500-4000 στροφές και ένα κλίκ πιο γαμάτο ήχο ελέω Alfa twin spark χιχιχιχιχιχιχι
άλογα δεν νομίζω να δείνει αλλά και να έδινε 2-3 πως θα το καταλάβεις?
από την τελική? δεν έχω δει διαφορά...
πάντως μάλλον δεν αξίζει αν σκεφτείς ότι μπορεί να σου επηρρεάσει τον Maf σου
βέβαια επειδή είχα κάνει εξυπνάδα παλιότερα την ώρα που άλλαζα το χάρτινο φίλτρο και άφησα ένα μικρό κενο γιατι δεν είχα βιδώσει σωστά μια βίδα , βρωμισε τον Maf και μιλαμε να είχα κάνει 50-100 KM το πολύ...είχα έντονες αρρυθμίες στο ρελαντί πήγαινε από τις 850 στις 2000 και ξανά από την αρχή...
τον άνοιξα τον καθάρισα από μακρια με Blower (φυσητήρι) και μετά τον άφησα να στεγνώσει αφου τον ψέκασα με λίγη ποσότητα καθαριστικό ηλεκτρονικό επαφών....και ok
θέλω να πω ότι το κέρδος είναι αμελητέο και αν δεν είσαι του κατσαβιδιού όπως εγώ δεν αξίζει να βάλεις τέτοιο
ένα απλό χάρτινο και να το αλλάζεις κάθε 10000ΚΜ και είσαι άρχοντας -
Στο προηγούμενό μου αυτοκίνητο (Honda Civic TypeR EP3, δηλ. κορυφαίος ατμοσφαιρικός κινητήρας) είχα βάλει ένα φίλτρο K&N με δυναμομέτρηση πριν και μετά. Το κέρδος ήταν ασήμαντο (2-3 ίπποι και μόνο στις υψηλές στροφές) και αν βάλουμε και τη δυνητικά /θεωρητικά μειωμένη αξιοπιστία του κινητήρα μάλλον δεν αξίζει. Δεν έχω λόγο να πιστέψω πως κάποιο άλλο φίλτρο θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αν σας υπόσχονται καμιά 10αριά ίππους από αλλαγή φίλτρου, λένε ψέμματα
Ολη η ιστορία εδώ
Στο καινούργιο μου αυτοκίνητο (Turbo) έχω αφήσει το μαμά φίλτρο.
-
Μην ξεχνάμε ότι σε αγώνες το καθετί ζυγίζεται και μετριέται. Μισό αλογάκι κέρδος από εδώ μισό αλογάκι λιγότερες απώλειες από εκεί, φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι. Εκεί λοιπόν αξίζει τον κόπο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αξίζει και για τον κάθε 'γρήγορο'. Στους αγώνες η μακρόχρονη αξιοπιστία δεν έχει σημασία, εκεί και ο κινητήρας είναι αναλώσιμος και έτσι κι αλλιώς τον λύνουν και τον μετράνε κάθε τόσο. Κι όσο για τον MAF σιγά μην δεν τον καθαρίζουν συχνότατα. Και υποπτεύομαι ότι στα αγωνιστικά τα φίλτρα τα αλλάζουν πολύ συχνά κι δεν περιμένουν να εξαντλήσουν τα πολλές χιλ χλμ που θέλουμε εμείς....
-
Τα πολύ τούμπανα αγωνιστικά έχω την εντύπωση οτι δέν έχουν MAF
-
Το καλύτερο φίλτρο είναι το χάρτινο του κατασκευαστή, μόνο που κανείς δεν τολμά να το γράψει γιατί θα χάσει τις διαφημήσεις.
Κάθε τόσο τό πετάς και βάζεις καινούργιο, τα άλλα εκτός που δεν προσφέρουν σε απόδοση τίποτα, ανάλογα με το πόσο ελεύθερα είναι φθείρουν λιγότερο ή περισσότερο τον κινητήρα και έχουν και τον κόπο και τα έξοδα του καθαρισμού τους.
Ξεχνάμε συνεχώς ότι αναφερόμαστε στα καθημερινά μας αυτοκίνητα που τη διαφορά την κάνει ο όγκος που έχει το φιλτροκούτι και όχι το μέγεθος σε mikrons του υλικού του φίλτρου, τα δικά μας μοτέρ δεν είναι F1 ή μοτό που γυρίζουν για πλάκα 15.000 σαλ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Το καλύτερο φίλτρο είναι το χάρτινο του κατασκευαστή, μόνο που κανείς δεν τολμά να το γράψει γιατί θα χάσει τις διαφημήσεις.Κάθε τόσο τό πετάς και βάζεις καινούργιο, τα άλλα εκτός που δεν προσφέρουν σε απόδοση τίποτα, ανάλογα με το πόσο ελεύθερα είναι φθείρουν λιγότερο ή περισσότερο τον κινητήρα και έχουν και τον κόπο και τα έξοδα του καθαρισμού τους.
Ξεχνάμε συνεχώς ότι αναφερόμαστε στα καθημερινά μας αυτοκίνητα που τη διαφορά την κάνει ο όγκος που έχει το φιλτροκούτι και όχι το μέγεθος σε mikrons του υλικού του φίλτρου, τα δικά μας μοτέρ δεν είναι F1 ή μοτό που γυρίζουν για πλάκα 15.000 σαλ.
τώρα μάλιστα...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Το καλύτερο φίλτρο είναι το χάρτινο του κατασκευαστή, μόνο που κανείς δεν τολμά να το γράψει γιατί θα χάσει τις διαφημήσεις.
Κάθε τόσο τό πετάς και βάζεις καινούργιο, τα άλλα εκτός που δεν προσφέρουν σε απόδοση τίποτα, ανάλογα με το πόσο ελεύθερα είναι φθείρουν λιγότερο ή περισσότερο τον κινητήρα και έχουν και τον κόπο και τα έξοδα του καθαρισμού τους.
τώρα μάλιστα...
σε τι διαφωνεις?
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ Κ&Ν